עבודה זרה...
שלום לכולם !
זאת פעם ראשונה שאני כותבת בפורום של האתר אך חשבתי שיתאים כאן לקרוא תגובות ודעות לגבי מה שאני עומדת לרשום .
יש משקל למילים , ומשפטים, ויש הרבה כוונה לשפה וכוח למילים ולכן הייתי מוטרדת מחוזה עליו נאלצתי לחתום במקום עבודה בו עבדתי , שלולא חתמתי לא היו מקבלים אותי למקום העבודה .
אחד הסעיפים במיוחד , הניסוח שלו חנק אותי מילולית והרגשתי שהדרישות שלהם מהעובד גובלות בגדר השתלטות על נפש העובד .אני לא מקילה ראש מכך שזה: " רק חוזה סטנדרטי , ככה זה כל החוזים , החברה רק מגינה על האינטרסים שלה , ועוד תגובות נורמטיביות כאלו שאמרו לי , אני בן אדם רוחני וניראה לי שלכל בן אדם רוחני , ואו שעומד מאחורי המילים שלו , יהיה קשה לבלוע את הניסוח של החוזה הזה , אני יביא בפניכם רק את הסעיף העיקרי שהציק לי "
אני מצטטת את הסעיף 3.1
" העובד ימלא תפקידו ויבצע עבודתו והתחייבותיו לפי הסכם זה באחריות , ביושר, במסירות , במיומנות, ובנאמנות ,
יעשה כל אשר לאל ידו על מנת לקדם את עסקי החברה וענייניה, לטפחם ולפתחם ויקדיש למטרות אלו את מלוא מרצו, ידיעותיו, כישוריו, וכישרונותיו."
השורה הראשונה בסדר , מתקבל על הדעת , יש מקום למסירות ואחריות מיומנות במקום עבודה אך לאחר מכן שאני צריכה לעשות כל אשר לאל ידי ולהקדיש את מלוא מירצי וידיעותי וכישורי וכשרונותייי....להקדיש הם אומרים ....ואת הכל!!! הצילו!!!..
ודרך אגב התפקיד בעבודה היה תפקיד של סדרנית סחורה ...אז זה לא מוגזם ומפחיד ..וחשוד....בכנות..
אודה לכל מי שיהרהר בדברים ...
תודה רחלי
 |
|
|