בית פורומים עצור כאן חושבים

מעשרות בימנו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/1/2010 21:50 לינק ישיר 

אתה אומר שאינך רוצה  להקטיני, אבל עושה זאת באומנות ליטאית, אני לא יכול להיות אפילו הסבא של אביך, 

הגמרא אומרת אל תהיה ברכת הדיוט קלה בעייניך- המילה ברכה לפעמים היא לשון סגינהור- לקללה- ולכן  זיהויך לגילי המופלג כביכול. מבטיח לי אריכות ימים להגיע לגיל שתאורתית היה יכול להיות לסבא של סבא שלך.

בית דין של בית חשמונאי לא היה בית דין זוטר לא במנין ולא בחכמה- העובדה שציינו אותם בשמם- מה שאין כן לבית הדין שביטל את תקנתם שלא הוזכרו בשמם. היו אלמונים ועלומים.

בית דין של חשמונאי היו מגדולי ישראל ובמנין,  לאחר מכן היו כבר בארץ כ5 בתי דין שונים- לפי גזירת הרומאים.

הכהנים והלויים של היום הם בספק כהנים ולויים- ולכן קבלת תרומות ומעשרות הם  גם ספק גזל וגניבת הדעת.

אף אחד לא דיבר על ביטול מעשרות ותרומות- במקום לאבד ולהשמיד מזון- יש לפדותו מיד בכסף לצדקה לעניים.

פרנסה לאנשים מסוימים זה באמת פיקוח נפש, אבל לא זו הבעיה, הבעיה המוסרית והחינוכית היא השמדת מזון טוב וראוי לאכילה, על לא כלום,
בבל- לא נהגו לאבד ולא שרפו  מזון- כי כידוע בבבל היו אנשים עניים מאד, 

לעומת אלו שהיה להם - ולא היה איכפת ולא ריגש אותם השמדת מזון.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2010 22:43 לינק ישיר 

אין לי אלא להסכים אתך בכל דבריך, עדיין צריך לבדוק מה בדיוק תיקן ב"ד של חשמונאי ומי ביטל, אני פשוט לא זוכר כרגע.
פדיון במעשר ראשון ותרומה גדולה לא מוזכר בהלכה. וכאן אנו חוזרים לשאלה האם אפשר לשנות את ההלכה.
אולי כדאי לגרום שיהיה מצב של פיקוח נפש ואז לשנות ולאחר מכן להחזיר את המצב לקדמותו וההיתר כיון שהשתרש השתרש?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2010 23:14 לינק ישיר 

דינוזארוס

אתה מלווכלך לא קטן, אתה מדבר על טוהר המידות? על הקנטה? טובל ושרץ בידו, העלבת ופגעת באדם זקן, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2010 23:32 לינק ישיר 

אני מודע ללכלוכים הגדולים שלי, אבל מנסה לנקות אותם לאט לאט, ובעזרתך

אני מפטפט עם ירוחם כבר כשנה ומאד נהנה לדבר עמו, מעולם לא ניסיתי להקניט אותו, אמנם אנו מתלוצצים בעדינות וזה די הדדי. מבחינתך הוא "אדם זקן" מסכן ונטול הגנה, ייתכן שיש הרואים זאת אחרת (הוא אדם מבוגר בעל נסיון המנהל כמה חברות וגם מצליח לכתוב הערות בעשרות נושאים במקביל בציטוט מקורות, ובאלגנטיות הרבה יותר מצעירים  טרחנים וקשי יום המסתובבים כאן. כשאומרים למישהו שהוא יכול להיות סבא שלי זה לאו דוקא קונוטציה שלילית. אם כי האלרגיה לליטאים יכולה להביא כל הסבר..). במקרה הנוכחי באמת ירוחם לא פירש את דברי בדרך חיבה. אבל אני בטוח שבמחשבה שניה הוא מבין את מה שאני מסביר כאן באריכות.
בכל אופן תודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2010 13:53 לינק ישיר 

דינוזאור

להעמיד דברים על  דיוקם- כתבת לו: אתה יכול להיות הסבא של הסבא שלי, כלומח תרח זקן- מתושלח שאבד עליו הכלח!
אז אם אתה חושב שזה לא נקרא עלבון ופגיעה, יש לך אולי בעיה! או אולי לי, שמצאתי לנכון למחות במקום שגם אחרים היו צריכים למחות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2010 14:08 לינק ישיר 

מילא תרח.. אבל מתושלח ? אבד עליו הכלח ? הלוואי כולנו מתושלחים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2010 14:18 לינק ישיר 

יהי כרצונך ידידי היקר, בעזרתך אתקן את כל מדותי הרעות.
כשאני הייתי צעיר, וזה היה לפני המון המון המון שנים מן הסתם, אדם מבוגר היה אומר לצעיר "אתה מדבר אלי כך, אני יכול להיות הסבא שלך", דהיינו "מי אתה צוציק". בעולם שלנו, השייך לצעירים, שהם אלו שיודעים איך להיכנס לפייסבוק (איך לעזאזאל?), רואים הצעירים במושג "מבוגר" עלבון.. וכשאני כותב לירוחם "יכול להיות הסבא של הסבא שלי" אני מתכוין להעצים את הפתגם הזה, ולא חלילה לקנטר.
כשאני דיברתי על להקניט, לא התכוונתי להטיף לאחרים מוסר, אלא התכוונתי לצד העניני, יושבים כאן טרחנים וקשי יום, כשהם רואים שמישהו כתב הודעה, מבלי לדעת מי הוא ומה הוא רוצה, מיד יורדים עליו באיזה ענין צדדי. או סתם אנשים שמחלקים עקיצות, לתיאבון. הבעיה (שלי) היא חוסר התוכן ולא חוסר ההגינות שבעקיצה, בסוגיית המלבין פני ניק ברבים. (נלענ"ד דכיום הפורום כאן דומה מאד לבח"ח, כעין השוק של נאלאבקי בוורשא, או כיכר הכפר של כתריאלובקה).
 הסברתי לך יפה, שאני מדבר עם ירוחם כבר זמן רב (יחסית), ולעולם איני מזלזל בדעתו או בדבריו, ולכן גם אני מצטרף למוחים על כבודו של ירוחם, ויפה שעה אחת קודם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2010 14:19 לינק ישיר 

אגב, הסתובבה אז בדיחה כזו: זקן אחד אמר לנער "אתה קורא לי חמור, אני יכול להיות הסבא של הסבא שלך".
ענה הנער: אכן, אבולוציה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2010 15:41 לינק ישיר 

,   להיות זקן זה אולי -בעייני רבים מהצעירים- לא סימפטי, אבל זו הדרך היחידה להגיע לאריכות ימים,
 יש הרבה מאד צעירים שאני מכיר ואפילו כאן בפורום, שהם מתהגים וחושבים הרבה יותר מזקן כמוני.

יש הרבה זקנים שמתים צעירים- והרבה צעירים /שחיים כזקנים

לזקנים יש את ניסיון החיים לדעת להנות מהחיים- שהצעירים מבזבזים מחוסר ניסיון.

אני מבין העולבים ולא מבין הנעלבים,- מה עוד שכאמור להיות זקן זקן אינה בושה,  להיות צעיר זקן, זו בושה.

אבל דינו- אתמול פתחת אשכול כנגד המקניטים, ולאחר זמן קצר הדגמת מה זו הקנטה- רצית להדגים למה התכונת?
במקרה הזה אם אני נעלבתי או לא,- לא-   זו לא הבעיה, הבעיה מה אתה רצית להגיד., ואיך זה הובן על ידי אחרים, כי הרי לא רק אלי כתבת!

דינו על הבדיחה שלך מוסיפים- ר' יוחנן אייבשיץ היה חכם ופיקח בתור ילד -
פעם אמר לו זקן- ילד- דע לך  כי מי שפיקח וחכם בילדותו- יהיה טיפש גדול בזקנותו. 
אתה כנראה היית מאד פיקח וחכם בתור ילד השיב לו ר' יוחנן

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2010 16:16 לינק ישיר 

תודה
מכיון שאתה שואל לכוונתי, אסביר אותה שוב. דברי בנושא ההקנטות, לא באו כהטפת מוסר שלא להלבין פני הניק או הניקית שלא יאדימו כזיקית. אלא כמדד לעניניות הדיון. שמתי לב שלאחרונה במקום לדון, יש כאן כמה ויתלקטו וכו' (על דרך האמור ביפתח) שאין להם נושא מעניין לדון, ולכן הם דנים בנושאים עמוקים כגון כמה טיפש ניק זה, או כמה קונוטציות מיניות אפשר להכניס בהודעה אחת וכדו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2010 16:16 לינק ישיר 

אבל טעיתי, המייסד לא התהפך בקברו, אלא שלח ממעמקי קברו יד ארוכה ומחק את האשכול הנ"ל שנפתח שלא על דעת הגדוילים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מעשרות בימנו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext