|
|
| נשלח ב-11/1/2010 01:48 |
|
| |
קידוש החיים בעולם הזה שבדת, מדוע?
עזרה שאלה פילוסופית (שאלתי בבחדרי אבל נראה לי שזה מתאים לפה)
יש לי שאלה שמטרידה אותי -קצת חפירה מצידי ...אבל למי שיש תשובה אמיתית ועמוקה -זה יעזור!
השאלה היא:
מדוע הדת היהודית כל כך מקדשת את החיים וכל כך מייחסת למוות ולאבלות משמעות עצובה - הרי היהדות גם טוענת שהחיים הם רק מבחן או פרוזדור לעולם האמיתי והנצחי
מדוע יש פסוקים כמו כבד את אביך ואמך למען יאריכון ימיך על פני האדמה?
אז נכון שרק בעולם הזה אפשר לקיים מצוות , אבל זה כמו שמורה יגיד לתלמידים שלו - מי שיתנהג טוב במהלך המבחן יקבל שאלות נוספות!
השאלה שלי מקרינה על הרבה תחומים:
לדוגמא, שאנחנו אומרים על איוב שהיה אדם שכולו סבל - הרי הסבל שלו היה בעולם הזה שהוא איבד את בניו ורכושו. אך בתור מאמינים שהעולם הזה הוא רק מישני -אז אולי מצפה לו עתיד טוב יותר בעולם הבא?
פעם שאל אותי משהו -איפה היה הקב"ה בשואה -אז עניתי לו ואם היית יודע שמיד לאחר תאי הגזים עלו הנשמות שלהם לעולם נצחי שכולו טוב, עדין היית חושב שזה היה איום ונורא? -הרי איך אפשר להשוות סבל רגעי לעולם נצחי?
בשורה התחתונה -מה שאני לא מבין זה סתירה בין המשמעות העמוקה שהיהדות נותנת לחיים האלה ,מדגישה את הסבל והאסונות שעברנו ומחזקת את הרצון להישאר בהם כמה שיותר לעומת ההדגשה מצד שני שאלו חיים רגעים בלבד וסך הכל פרוזדור לעולם הבא....
זהו....
תוקנה הכותרת לפי החוקה
תוקן על ידי לינקזעצער ב- 11/01/2010 16:31:37
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2010 05:25 |
|
| |
| אפטר_שייב כתב: |  | אז נכון שרק בעולם הזה אפשר לקיים מצוות , אבל זה כמו שמורה יגיד לתלמידים שלו - מי שיתנהג טוב במהלך המבחן יקבל שאלות נוספות!
|
|
ואם המורה מבטיח מאה דולר על כל שאלה נוספת שתענה? הלא תחפוץ בשאלות נוספות?
אכן יש להעיר שכל זה רק לאחר בוא האדם לעולם - "על כרחך אתה נוצר" - אך לפני זה, "נח לו לאדם שלא נברא".
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2010 13:24 |
|
| |
התורה לא מקדשת את החיים זהו דיבור שזר ליהדות.
התורה מקדשת את אלוהים, ואותו בלבד. וקושייתך מעיקר לא קשיא.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2010 13:31 |
|
| |
לענ"ד הסיבה היא, משום שדורשי ה' סוברים, שאם אלהים יצר שלב כזה בקארמה (כלומר: אפילו נניח שיש אלף גלגולים ואלף שלבים נוספים לפני ואחרי, עדיין אנחנו מכירים רק את השלב הזה), אזי אין סבה שהשלב הזה יהיה פגום, רע, מציג מצג שוא, יש צורך להיפטר ממנו, וכל כיו"ב. מבחינתינו, אנחנו כאן, והתורה ניתנה לקיימה כאן, על מנת להגיע לתוצאות טובות כאן. ולכן בימי קדם, אף שכל העמים האמינו בהישארות הנפש ובתוכם גם היהודים, מיעטו קדמוננו לדבר בכלל על מה שיקרה לאחר המוות, כי אף אחד לא יודע מה יהיה ואיך יהיה, והניחו שאין לאדם להרחיק עדותו ולבנות את השלב הנוכחי בחיינו על שלבים נסתרים. כל שלב צריך להיות מושלם בצורה המתאימה לו. התורה היא ההתאמה של שלב החיים בכדוה"א, ואין לצפות מההתאמה הזו שתכלול תאי גזים או יסורי איוב. ולכן השאלות מטרידות גם מי שמאמין בפיצויים בשלבים אחרים. ועל זה כבר השיב איוב שלזעוק זה טבעינו, אבל לדעת לא ביכלתינו. (אמנם איוב באופן אישי לא האמין בהישארות הנפש, כך דקדקו חז"ל מדבריו).
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2010 16:21 |
|
| |
וכעין שאמרו חז"ל: חביבים צדיקים במיתתם יותר מבחייהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2010 16:40 |
|
| |
התורה מקדשת את החיים- כתוב ובחרת בחיים- ולא באלוקים. את אלוקים עובדים על ידי קיום מצוותיו, ולא שום קונצים או התנהגויות ,
קדושת החיים היא כה גדולה- שקיומו מבטל כמעט את כל מצוות ה'.- ואידך זיל
|
|
| נשלח ב-12/1/2010 14:41 |
|
| |
כל
כל השאלה שלך נובעת מחוסר הבנה רציני בהבנת השכר והעונש והעולם הבא, (זה מה שקורה כשלא לומדים אמונה כי זה אסור), השאלה שלך נובעת מטעות שמזהה את היהדות עם התפיסה הנוצרית שיש עולם רוחני ויש עולם גשמי, ברור שאנחנו מעדיפים את הרוחני, וצריכים למחוק את הגשמי. תפיסת היהדות היא שהרוחניות והגשמיות משלימים אחד את השני. העולם הבא, אין הכוונה לשעולם שאחרי המוות (גם אליו), אלא כבר למעמדו של האדם בעולם הזה, ע"י המצוות אנחנו נדבקים בקב"ה כבר בעולם הזה, עולם החומר, ומרגישים את הקשר אליו, השכר הוא כבר כאן, ומימלא יש חשיבות לעולם הזה. ( ע"פ כוזרי מאמר ראשון דף קי"א ועוד)
להרחבה בכללי על הנושא אני ממליץ על המאמר הבא: www.etzion.org.il/vbm/archive/kuzari/26kuzari.rtf
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|
|
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.
|