| נשלח ב-11/1/2010 17:46 |
|
| |
לבטים בשידוך...
למי שפותח עכשיו עיניים, ושואל מי זה האברימי הזה בכלל? אז שיקפוץ לאשכול ה'סמול טוק' ויכיר אותי קצת... טוב, אתחיל בסיפורי אשר בגללו בעצם נרשמתי לפורום הזה. (אחרי בדיקה והתרשמות חיובית מאוד!) הכרתי בחורה לא בדיוק ע"י שידוך. ז.א. אחותה וגיסה הכירו בינינו במהלך סעודת שבת שהייתי אצלם. התפתחה שיחה, שגלשה לשעות המאוחרות, וגילינו שאנחנו מאוד דומים אחד לשני ושמאוד כיף לנו ביחד. אחרי זה הגיעו עוד כמה פעמים בהם נפגשנו, ושוב שוחחנו שעות על גבי שעות על כל הנושאים בעולם וממש הייתה בינינו כימיה והסכמה מלאה על כל ענין וענין. היא מצידה כבר רצתה לפנות לשדכנית שתשדך בינינו, אבל ביקשתי ממנה לחכות עם זה קצת לצורך חשיבה מחודשת. (בנות תרגעו! הסברתי לה את זה יפה והיא הסכימה איתי בלי להיפגע!) עלו לי המון שאלות בזה: 1. אני עוד מעט בן 22 והיא בת 18. זה לא הפרש גדול מידי? 2. זאת הבחורה הראשונה שלי, אולי בגלל זה אני מתלהב, כי עוד לא ראיתי בחורות אחרות? 3. האם זה מזיק שהקשר בינינו לא היה מלכתחילה באמצעות שידוך?
אשמח לשמוע את דעתכם.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2010 17:58 |
|
| |
בס"ד א.קודם כל זה כן נקרא שידוך. זה שזה לא נעשה באופן רישמי ע"י שדכן/ית זה לא פוסל אותו מהגדרת שידוך. הרי נפגשתם ודיברתם ע"י הכירות ולא בדרך אחרת. ב.הפרש של 4 שנים זה לא הרבה בכלל, אם כי הבחורה בת 18,ממממ..קטנה הייתי אומרת. ג.כן,קשר שנעשה לא בדרך כשירה הוא קשר קלוקל ומזיק . בהצלחה...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2010 18:19 |
|
| |
טיע צודקת בהחלט. 4 שנים זה לא הפרש משמעותי בכלל, ואין פסול בהיכרות בסעודת שבת כמו שאתה מתאר, אני מכיר 2 זוגות שנפגשו כך וחיים באושר עד היום הזה. נניח שהם היו מתקשרים אליך קודם והיו מציעים אותה בצורה רשמית, זה היה מוסיף משהו? אולי היית מברר קודם, אבל בכל מקרה, גם עכשיו, רצוי לברר קצת ליתר ביטחון, שלא יהיו הפתעות.
לגבי ההתלהבות, תדע לך שלמצוא מישהי שכיף לך איתה, שאתם רואים עין בעין בהרבה נושאים, ושיש כימיה ביניכם, זה לא דבר שכיח. במיוחד לפי התיאור שלך בסמול שממנו יוצא שאתה לא בדיוק בקטע שיגרתי - בכזה מצב בד"כ עוד יותר קשה למצוא התאמה. חוצמזה, נניח שאתה מתלהב, אז מה? אתה רוצה בכוח לחכות למצב שבו לא תתלהב? לדכא את ההתלהבות? זה לא אומר שעכשיו אתה מיד צריך להתחתן אבל בהחלט ראוי שתתן לזה הזדמנות.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2010 21:17 |
|
| |
ותרי מדבר מנסיון...
כך שתקח את הדברים שלו ברצינות...
אני גם בעד
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2010 21:22 |
|
| |
גמני. למה זה לא שידוך? כי זה בלי בירורים וכאלה? שטויות...
אם אתה זורם איתה והכל טוב לכם ביחד. למה לא? מקסימום, תתייעץ עם דמות שאתה סומך עליה בישיבה שלך, או בישיבה שבה אתה מדריך.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2010 23:30 |
|
| |
1. ממש לא. יחי הפרש הגילאים! 2. אולי, ואולי, ואולי, אם לא תנסה לא תדע, תלמד ותכיר יותר לעומק. 3. לא ראית אותה בבר והתלהבת, זה שראית אותה אוכלת דגים של שבת לא ימנע ממנה להיות אשתך במידה שתתאימו... [סתם עיצה, כיוון שזו הכרות ע"י בני משפחה,אם תחליט לצאת טבעי שיווצר עליך לחץ בהמשך.. אל תתרגש ותיקח את הזמן..]
תוקן על ידי רב_סרן ב- 11/01/2010 23:48:51
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2010 23:38 |
|
| |
אוי, בנים, בנים, בנים... איך ביקשת ממנה כזה דבר? וברור שהיא לא תראה לך שהיא נפגעת... ע"פ רוחלה, אשריך שזאת הבחורה הראשונה שלך... לא צריך לצאת עם עוד בנות ואז להתלהב פחות או לא להתלהב בכלל.. מה זה השטויות האלה? בחורי ישיבה או לא? זה נמדד בדיוק במצבים כאלה. ראית בחורה, דיברת איתה, נפגשתם בדרך הולמת, תפוס יוזמה ולך על זה... אין מה להתמהמה... וזה לא מזיק שהקשר לא היה דרך שידוך, להפך זה הרבה יותר זורם ונורמלי.. לגבי ההפרש גילאים, זה הפרש מבורך! בחורה בת 18 זה הכי כיף.. והגיל שלך ממש מתאים לה..
אני גם שמעתי פעם על בחור שסגר עם הבחורה הראשונה שהוא יצא, וכולם ירדו עליו... שהוא סתם פיספס..והוא מתלהב בלי סיבה.. צאו מזה! זה שטויות! מבחורה טובה תתלהב תמיד ובאותה רמה.. לא משנה עם כמה תיפגש קודם...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2010 23:42 |
|
| |
אכן אתה די נשמע ילד מתלהב מביןקפלי דבריך. אבל לגופו של ענין, תמשיך עוד חודש. אם ימשיך להיות עניין, הליטאי לא רואה סיבה שלא תתחתנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2010 23:42 |
|
| |
ולא לוקחים את הזמן בדברים כאלה. רצים עם דברים כאלה. תתקשר אליה או בדרך אחרת.. ותגיד לה שחשבת על זה ואתה רוצה שהיא תפנה לשדכנית.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2010 09:43 |
|
| |
בס"ד
יוווווווו אני לא מאמינה! יש אנשים שהשידוך שלהם נוחת עליהם ישר משמים, והם לא צריכים לעבור סרט נע של בחורים/בחורות ועדיין הם מתבכיינים על שהם לא עברו מספיק יסורים כדי להבין שמה שהגיע להם זה הדבר הכי טוב!!!
תגיד תודה ואל תתלונן! יותר עדיף להיות כמוני וכמו רוב אנשי הפורום פה, שמתגלגלים מפגישה לפגישה, מיואשים, מתוסכלים, מצפים למשהו שלא יודעים מתי יגיע, בשעה שאתה, אברימי, קיבלת אותו כפרי בשל כבר במכה הראשונה?!
יאללה, תזרום, תשבו תדברו הלאה. אם היא שלך זה לא יעזור לך, כי תפנים, הכל משמים! אז למה לחכות?!
שיהיו בשורות טובות!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2010 10:40 |
|
| |
יהודי מעיירה נידחת ברוסיה שמע שבאמריקה הכסף מתגלגל ברחובות וצריך רק להתכופף להרים אותו. התלהבותו ניצתה והוא החליט להגר לשם. דקה אחרי שירד מהאונייה במנהטן ראה שטר של מאה דולר נישא ברוח. ממש כמו שמספרים, חשב לעצמו והושיט יד כדי לקחת את השטר. אך אז השטר התרחק מעט. הוא החליט לא להתאמץ לרדוף אחריו. אני לא אתחיל לעבוד כבר ביום הראשון שלי באמריקה, אמר.
זו בדיחה מפורסמת, אך ייתכן שגם משל נאה.
עדכן אותנו, אברימי.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2010 13:06 |
|
| |
יש לכם קשר טוב - תמשיכו ! 1. הפרש הגילים אינו גדול. אני מכיר זוגות נשואים עם הפרש גילים גדול בהרבה והם נשואים באושר. 2. כן, צריך להזהר מהתלהבות יתירה ולשקול את הדברים בצורה טובה וברורה. אבל עצם העובדה שזו בחורה ראשונה שפגשת לא אמור לגרוע. לפי התיאור שלך נראה שיש לכם הרבה מן המשותף, אז תמשיכו הלאה . 3. זה כן נקרא שידוך. צריך דוקא "שדכן מיקצועי " ? קיבלתם הצעה טובה מאחותה וגיסה, אפשר לשלם דמי שדכנות גם לאחות וגיס, למה לא ? אבל אם היא בכל זאת רוצה שדכנית, גם זה אפשרי.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2010 15:39 |
|
| |
תודה רבה לכולם, אבל... אני רוצה לחדד את נקודת ההיכרות. ישבנו קבוצה גדולה של בחורים ובחורות בסעודת שבת (זאת משפחה מאוד עם ראש פתוח), והשיחה קלחה לכל מיני כיוונים. אני 'שמתי עין' עליה, ובהזדמנות הראשונה פיתחתי איתה שיחה. בהתחלה, קטועה וצינית, ולאט לאט זה גלש וגילינו אחד את השני. לא נמשכתי בגלל יופי או משהו (לא שהיא מכוערת, אבל היא גם לא יפה הצורה בולטת...) אלא סתם היא פשוט ישבה מולי ואתגר אותי לפתח איתה שיחה. משום מה זה מרגיש לי כאילו סתם התחלתי עם בחורה, או שהכרתי אותה דרך הפייסבוק או משהו. כאילו, אם זה השידוך שלי, אז למה זה בא בדרך כזו ולא דרך שדכנית? ובכלל, בחורה בשלה בגיל 18 לנישואים? (היא מאוד בוגרת ועצמאית, אבל קשה לי להחליט אם היא כבר בשלה)
ולרוחל'ה הדאגנית: כבר מלכתחילה היא ידעה שאני לא אחתוך באמצע לימודי הרבנות שלי שנגמרים עוד 3 חודשים, ככה שהיא לא נפגעה מהצעתי. מה גם שהיא ג"כ עדיין לומדת. ולשNונה: זאת השאלה שלי: האם היא פרי בשל שנפל עלי, או סתם מקרה. בכל זאת, אחרי התייעצות עם הרב שלי (ההורים שלנו לא מודעים לקשר) הוחלט שאם עדיין ארגיש אליה משהו בעוד חודש, אז נתחיל לקדם את זה עם שדכנית ודרך ההורים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2010 15:50 |
|
| |
מוזר.. אז הרב מתבסס על מה שתרגיש אליה כדי לדעת אם תתאימו..???
בכולופן, לא נראה לי שצריך להטריד אותך, הכרת אותה דרך חברים, בסעודת שבת, לא התחלת איתה באיזה פאב, אין סיבה שלא תוכל להוביל את ההמשך למקום הנכון.. ואגב, איך כל העניין הזה נראה מהצד שלה..?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2010 16:00 |
|
| |
רב סרן, מבחינה התאמתית יש בינינו הרבה דברים משותפים וכימיה מופלאה. בגלל שלי היה נראה מוזר קצת שככה מגיע השידוך שלי (תמיד ההיתי בטוח שזה יבא משדכנית) לכן עניין ההרגשה חשוב מאוד.
מהצד שלה, זה נראה בסדר גמור. היא מאוד רוצה אותי ומעריצה אותי, והיא בעצם הראשונה שהעלתה את נושא החתונה. היא מוכנה לחכות לי, והיא אומרת שאני בשבילה הבחור שהיא תמיד חלמה עליו. אצלהם במשפחה כבר היו כמה אחים שהתחתנו בדרך כזאת, כך שבשבילה אין הרבה חידוש בדבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2010 16:23 |
|
| |
בס"ד לא יודעת, נשמע לא לא טוב כל הסיפור הזה... לשבת בשבת קבוצה גדולה של בחורים עם בחורות לא מאותה משפחה מממממ.... אבל אם זה מה שהורה הרב אז תשמע לו. בהצלחה.
|
|
|
|
|