בית פורומים שידוכי חרדים

נקרעת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/1/2010 13:49 לינק ישיר 

אשראי כתב:
"חַלֵיְיס" היא צורת הגייה יהודית-אירופית של המילה 'חלות'. צורת הגייה זו הייתה נפוצה בקרב יהודי ליטא ורוסיה הלבנה, וכיום היא נמצאת בשימוש בעיקר בפי ליטאים מבוגרים או חסידי חב"ד. למעשה, אפילו אם נקבל את כללי ההגייה האשכנזיים, זוהי הגייה משובשת במקצת, שכן היא נשענת על ההנחה שהמילה המקורית מנוקדת 'חַלוֹת', בעוד שלאמתו של דבר הניקוד הנכון הוא 'חַלוּת' (כמו מהות, עזות).

זאת ועוד, הוספת אות הניקוד ע' במילה זו היא שגיאה, משני טעמים:
1. לפי כללי הניקוד היידי האות ע' משמשת לניקוד של צירי, בעוד שבמילה זו אין צירי אלא שחולם בסוף מילה מבוטא כצירי.
2. יתירה מכך, בתעתיק היידי הנכון לעולם אין מנקדים מלים עבריות.

המובן התלמודי של המילה קרוב או זהה למובנה העברי כיום, שהוא תְּקֵפוּת (Validity), אף כי בעברית מודרנית מעדיפים את הצורה 'תחולה'. דוגמה נכונה לשימוש בשורש זה הביא 'רב_סרן' בהודעתו לעיל.

"שכוייח" גדול אשראי...
לא היה אפשר לעשות את זה יותר טוב..

רק נקודה אחת..
זו ההגייה המקובלת בכל מקום לימוד ליטאי ובכל גיל..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/1/2010 15:53 לינק ישיר 

אני מזדהה איתך מהצד הגברי...

אני וחבריי בישיבה אנחנו חבר'ה כאלה שמצד אחד אנחנו יושבים ולומדים כמעט כל היום, ומצד שני לא מופרך אצלינו להתפרק בלילה על סרט עם בקבוקי בירה. חלקנו הגדול גם עובד בשעות הערב לפרנסתו - בהסכמה מלאה שאין איסור לבחור מבוגר (גילאי 21) שיתחיל כבר מעכשיו לעבוד כדי שלא יצא פרזיט להמשך חייו על חשבון אשתו...
אז בשידוכים אנחנו מקבלים: או בחורה יותר מידי דוסית, או בחורה יותר מידי שבבניקית.

וכאן מגיעה השאלה הגדולה: אין קצת אפור? רק שחור או לבן?
אז כן, יש. אבל צריך לחפש. ולהתפלל. ולקוות. ובעז"ה זה עוד יגיע!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2010 18:16 לינק ישיר 

אבל אברימי, סיכמנו שזה כבר הגיע אצלך, לא? מה אתה עדיין עושה פה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2010 18:46 לינק ישיר 

אוי רוחלה...

קודם כל אני מזדהה איתה גם בשם חבריי. שתדע לה שזה לא רק בעיה של בנות...
חוצמזה, רק הגעתי ואת כבר רוצה שאני אלך? איפה הלבביות לחברים החדשים?
ואם כבר, תודה על התגובה שלך באשכול שלי, לקחתי אותה לתשומת לבי. אבל זה רק עכשיו מתחיל לזוז ויקח עוד זמן עד שאזכה לבשר בשורות טובות בעז"ה. 
(ואם יש לך מה להגיד, תגיבי באשכול שלי שהאסיק לא יתעצבן עלינו שאנחנו מסיטים דיון...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2010 19:01 לינק ישיר 

אברימי88 כתב:
אני וחבריי בישיבה אנחנו חבר'ה כאלה שמצד אחד אנחנו יושבים ולומדים כמעט כל היום, ומצד שני לא מופרך אצלינו להתפרק בלילה על סרט עם בקבוקי בירה. חלקנו הגדול גם עובד בשעות הערב לפרנסתו - בהסכמה מלאה שאין איסור לבחור מבוגר (גילאי 21) שיתחיל כבר מעכשיו לעבוד כדי שלא יצא פרזיט להמשך חייו על חשבון אשתו...
אז בשידוכים אנחנו מקבלים: או בחורה יותר מידי דוסית, או בחורה יותר מידי שבבניקית.

לא מצליח להבין למה אין לכם הצעות שהם באמצע. או שכוונתך שהבחורות ה"דוסיות" פוסלות אתכם ואתם פוסלים את ה"שבבניקיות"? 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/1/2010 19:05 לינק ישיר 

קשה היום למצוא בחורות שהן גם 'באמצע' וגם איכותיות... צריך להתפלל על זה.. לא פשוט בכלל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2010 19:16 לינק ישיר 

ואולי העניין הוא שכל אחד רוצה שידונו אותו לפי השאיפות שלו לעתיד בזמן שהוא עצמו דן אחרים לפי מעשיהם הנוכחיים?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/1/2010 19:23 לינק ישיר 

תרי, לא מצאתי קשר בין העניין שהעלת לבין רצף התגובות כאן. תסביר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2010 19:24 לינק ישיר 

רב_סרן,

אתה צודק ביחס למילה הספציפית 'חלות' או מלים בודדות נוספות, כדוגמת תורה, תוספות, ברכות, נורא וכדומה. אך לרוב, ההגייה האשכנזית המקובלת היא שונה, בעוד שליטאים מהדור הישן או חסידי ליובאוויטש מקפידים להגות כך כמעט כל מילה.

תרי_זוזי,

מזמן לא קראתי הגדרה מדויקת כל כך. נאה דרשת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2010 19:28 לינק ישיר 

תרי_זוזי כתב:
ואולי העניין הוא שכל אחד רוצה שידונו אותו לפי השאיפות שלו לעתיד בזמן שהוא עצמו דן אחרים לפי מעשיהם הנוכחיים?

נכון, נכון ממש!

מה שכן
צריך לדון גם לפי השאיפות וגם לפי המעשים.

הואו, הלוואי..

אבל מה שכן,
חברה
אני מרגישה סטיה!

התחושה של הקריעה עדיין קיימת....
יש משו טוב לומר לי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2010 19:45 לינק ישיר 

התגובה שלי היא בעקבות זו של אברימי שמתאר סוג מסוים של בחורים (לומדים ביום, עבודה סרט ובירה בלילה) וטוען שבגלל הדואליות הזו הם מקבלים הצעות או מדי דוסיות או מדי שבבניקיות.
זה לא נשמע לי הגיוני שיש בחורות דווקא בקיצוניות - אני חושב שיש קשת של סגנונות בין הדוסיות לשבבניקיות ולא חסר בחורות איכותיות באמצע - אלא שבפגישות ממהרים לשפוט את הזולת ומתעלמים מהעובדה שגם אנחנו לא טלית שכולה תכלת.
וכך לדוגמה, בחורה מסויימת תסתייג מזה שהבחור שותה בירה ואז היא תצטייר לו כדוסית מדי ועל בחורה אחרת הוא יגיד שהיא שבבניקית כי היא הולכת עם חברות לסרטים. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/1/2010 19:47 לינק ישיר 

כיוון שאני חש אשמה קלה על חלקי בהסטת הדיון, אנסה לתרום משהו לנושא המקורי.

ה'קריעה' שמתארים פותחת האשכול ואחרים באה לידי ביטוי לא רק בשידוכים. כולנו, למשל, מכירים במעלתו של יום הכיפורים, אך רובנו לא היינו רוצים או מסוגלים לחיות את חיינו באינטנסיביות רוחנית גבוהה כזו במשך כל השנה.

לכל אדם דרושה הערכה ריאלית של מיקומו האמיתי בסולם הדרגות הרוחני, תוך הכרה מפוכחת בחולשותיו וביכולותיו האישיות.

אישית אני מאמין שייתכן פער מסוים מבחינה דתית או רוחנית בין בני זוג, מבלי שתיפגע איכות הקשר. כל עוד קיימת הסכמה הדדית על עקרונות אנושיים של התחשבות, רגישות וכבוד במרחב המשותף, ניתן לנהל חיים מאושרים יחד חרף הבדלים בהשקפה או ברמת האדיקות.

דווקא אנשים ברמה רוחנית בינונית חשים צורך להתנשא או להטיף לאחרים שאינם שווים להם בהשקפה ובאורח החיים, אך תחושות אלו אינן מבטאות אמת רוחנית, אלא ככל הנראה דווקא פסיכולוגיה קטנונית למדי.

תוקן על ידי אשראי ב- 13/01/2010 19:48:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2010 19:51 לינק ישיר 

וואו!

תודה!

יש הערכה למיקומי בסולם הרוחני
אבל יש את הרצון והשאלה של - אולי להתקדם ולעלות
ויש את החשש של - אולי קשה מידי או שאני סתם אוריד אותו....

קרועה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2010 20:58 לינק ישיר 

אברימי88 כתב:

מה שלא הבנתם, זה שכל קשר ביניכם לבין בחורי ישיבה מקרי בהחלט.
זאת אומרת אין לי בעיה עם לראות סרט ובירה, אבל wtih all dude respect, אתם לא בחורי ישיבות, והישיבה שלכם היא לא ישיבה.
כשתתחילו להבין שאתם לא בחורי ישיבות, זה יעזור לכם להבין איפה אתם נמצאים.

לגופו של ההתלבטות של הקטנה, אני חושב שהעלו כאן צדדים לכאן ולכאן , ויש לדון עוד בנושא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2010 21:09 לינק ישיר 

זה באמת בעיה של הציבור הפתוח יותר. כל אחד לוקח את זה למקום אחר וכל אחד מקפיד על דברים מסוימים וקשה לו יותר בדברים אחרים, וכשצריך לשפוט זה נראה שאין את התרכובת המתאימה. משיחה עם חברות, זה אחד הדברים היותר בעייתיים בלמצוא.. והרבה שידוכים נופלים על הענינים האלו שהמיקס לא תואם

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > נקרעת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.