בית פורומים שידוכי חרדים

נקרעת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/1/2010 21:49 לינק ישיר 

ליטאי יקר!

כנראה שעבר זמן רב מאז עזבת את עולם הישיבות...
לצערנו זהו מצב נורמטיבי יחסית בכל ישיבה. הגישה הנוחה למחשבים ניידים, האפשרות לעשות את זה בסתר מפילה הרבה. שתיית בירה לאו בדווקא, אני פשוט  אוהב את זה.
רשמית כבר סיימתי ישיבה, וכרגע אני בישיבה על תקן של אלטער בוחער, ולכן יש לי אפשרות גם לעבוד  בערבים. אגב, אני עובד בהדרכה בישיבה לצעירים, עבודת קודש בפני עצמה.
ולא, הדוסיות לא פוסלות אותנו, כי לא רואים את זה עלינו, אנחנו פוסלות אותם כי אנחנו יודעים שבשלב כלשהוא זה יתפוצץ. והשבבניקיות ממש על הפנים. חילוניות עם חצאית, ללא קשר לתורה ומצוות רחמנא ליצלן.
אגב, סחתיין על האנגלית. אלא אם כן לקחת את זה מהמתרגם של גוגל...

תרי זוזי, בחורה שהולכת לסרט לא מפריעה לי. אבל אני לא מתפשר על צניעות מינימלית, כשרות מהודרת, וניהול בית לפחות עם קצת רסיסי אווירה של תורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2010 22:23 לינק ישיר 

ליטאי613 כתב:
אני מזדהה איתך מהצד הגברי...
אני וחבריי בישיבה אנחנו חבר'ה כאלה שמצד אחד אנחנו יושבים ולומדים כמעט כל היום, ומצד שני לא מופרך אצלינו להתפרק בלילה על סרט עם בקבוקי בירה. חלקנו הגדול גם עובד בשעות הערב לפרנסתו - בהסכמה מלאה שאין איסור לבחור מבוגר (גילאי 21) שיתחיל כבר מעכשיו לעבוד כדי שלא יצא פרזיט להמשך חייו על חשבון אשתו...
אז בשידוכים אנחנו מקבלים: או בחורה יותר מידי דוסית, או בחורה יותר מידי שבבניקית.

וכאן מגיעה השאלה הגדולה: אין קצת אפור? רק שחור או לבן?
אז כן, יש. אבל צריך לחפש. ולהתפלל. ולקוות. ובעז"ה זה עוד יגיע!

מה שלא הבנתם, זה שכל קשר ביניכם לבין בחורי ישיבה מקרי בהחלט.
זאת אומרת אין לי בעיה עם לראות סרט ובירה, אבל wtih all dude respect, אתם לא בחורי ישיבות, והישיבה שלכם היא לא ישיבה.
כשתתחילו להבין שאתם לא בחורי ישיבות, זה יעזור לכם להבין איפה אתם נמצאים.

לגופו של ההתלבטות של הקטנה, אני חושב שהעלו כאן צדדים לכאן ולכאן , ויש לדון עוד בנושא.

אם אתה אומר....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2010 23:15 לינק ישיר 

ליטאי613 כתב:
אני מזדהה איתך מהצד הגברי...
אני וחבריי בישיבה אנחנו חבר'ה כאלה שמצד אחד אנחנו יושבים ולומדים כמעט כל היום, ומצד שני לא מופרך אצלינו להתפרק בלילה על סרט עם בקבוקי בירה. חלקנו הגדול גם עובד בשעות הערב לפרנסתו - בהסכמה מלאה שאין איסור לבחור מבוגר (גילאי 21) שיתחיל כבר מעכשיו לעבוד כדי שלא יצא פרזיט להמשך חייו על חשבון אשתו...
אז בשידוכים אנחנו מקבלים: או בחורה יותר מידי דוסית, או בחורה יותר מידי שבבניקית.

וכאן מגיעה השאלה הגדולה: אין קצת אפור? רק שחור או לבן?
אז כן, יש. אבל צריך לחפש. ולהתפלל. ולקוות. ובעז"ה זה עוד יגיע!

זאת אומרת אין לי בעיה עם לראות סרט ובירה, אבל wtih all dude respect, אתם לא בחורי ישיבות, והישיבה שלכם היא לא ישיבה.

לגופו של ההתלבטות של הקטנה, אני חושב שהעלו כאן צדדים לכאן ולכאן , ויש לדון עוד בנושא.

לייק לייק לייק:)
נ.

תוקן על ידי רוחלה2 ב- 13/01/2010 23:16:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2010 00:08 לינק ישיר 

אברימי88 כתב:
ליטאי יקר!
כנראה שעבר זמן רב מאז עזבת את עולם הישיבות...
לצערנו זהו מצב נורמטיבי יחסית בכל ישיבה. הגישה הנוחה למחשבים ניידים, האפשרות לעשות את זה בסתר מפילה הרבה. שתיית בירה לאו בדווקא, אני פשוט  אוהב את זה.
נמאס כבר לחלוק על הקביעה הזאת, ברוב הישיבות זה פשוט לא ככה.

רשמית כבר סיימתי ישיבה, וכרגע אני בישיבה על תקן של אלטער בוחער, ולכן יש לי אפשרות גם לעבוד  בערבים. אגב, אני עובד בהדרכה בישיבה לצעירים, עבודת קודש בפני עצמה.
סיימת? אבל אתה עדיין אלטער בוחער? אתה בישיבה או לא?
בזה צודק ליטאי לגמרי, תחליט מה הסטטוס שלך ויפתרו לך הרבה ספיקות.

תרי זוזי, בחורה שהולכת לסרט לא מפריעה לי. אבל אני לא מתפשר על צניעות מינימלית, כשרות מהודרת, וניהול בית לפחות עם קצת רסיסי אווירה של תורה.
יש לציין את ההבדל בין בחור שרואה סרט עם חברים בחדר, לבין בחורה שיוצאת לראות סרט עם חברות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/1/2010 00:34 לינק ישיר 

לא אומרת של עושים את זה
אבל זה לא נשמע טוב לשני הצדדים
"לצאת לראות סרט"

טוב,
תראו סרטים
אבל בלי לעשות מזה 'ביג'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2010 00:35 לינק ישיר 

אבל שוב סטיה מהנושא!

זה אשכול שלי, אני ממש מבקשת
הנושא חשוב ויקר לליבי מאד!

רבסרן
אני מתפלאה עליך!
אתה מנהל...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2010 01:16 לינק ישיר 

קטנה, אני חושב שדווקא יש קשר הדוק בין הדיון של אברימי לשאלה שלך - הם שתי צדדים של אותו מטבע.
השאלה היא איך מתייחסים לשילוב הזה של קודש וחול (או אפילו טוב ורע)? לכולנו יש לפחות קצת מזה וקצת מזה אבל יש לפעמים נטייה להתעלם מאחד הצדדים.
קחי לדוגמה את השאלה שלך - את "נקרעת" בין 2 אפשרויות - או הצדיק או המחוספס. וכבר שאלו אותך רבים וטובים למה מתחילה ההתלבטות? מדוע לא תחפשי שילוב של שניהם?
אולי הבעיה היא, שאת רואה את הבחור שמולך בשחור\לבן. אולי, אם תתני הזדמנות תגלי מורכבות שלא נופלת משלך.

דוגמה נוספת, חבריו של אברימי: נשמע שיש להם שילוב מסוים של לימוד ועניינים אחרים (וכן, אם הם בישיבה הם בחורי ישיבה, גם אם זה לא חברון או פונוביז') ונשמע שטוב להם ככה, אלא מה, שאת רוב ההצעות שלהם הם רואים בשחור לבן. או שהבחורה שבבניקית או שהיא דוסית. וכיוון שאני מסרב להאמין שזו המציאות, אז או הם או הבחורות (או גם וגם) לא נותנות הזדמנות למבט מעמיק יותר.

בסופו של דבר יוצא שכל פעם שנפגשים עם בן אדם חדש מייד מתייגים אותו - או שהוא יותר צדיק ממני ואז חסר לי הצד המחוספס וגם צריך לחשוש שבסוף "זה יתפוצץ" או שהוא פחות ממני ואז צריך לדאוג על "איך ייראה הבית?"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/1/2010 01:29 לינק ישיר 

עושה לך טוב להיות מנהל...

שיעור טוב!!
באמת!

שני המשפטים האחרונים
נכונים להלאה...

אני עדיין קרועה
נכון, מתייגים
רואים את העולם בשחור לבן, בלי אפור
נכון יש אמצע

אבל אני עדיין מחפשת....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2010 01:36 לינק ישיר 

תרי, אני דוקא מניח שכן מדובר בחברון ופונוביז' אבל יש עוד הרבה ישיבות אחרות וטובות..

העלת נקודה מעניינת, תופעה רווחת שאנחנו מסכמים לעצמנו דברים מראש על השני עוד לפני שנתקלנו בו, כשבעצם המציאות יותר מורכבת משחור/לבן, גם אם נראה לנו שיותר קל לקטלג שחור/לבן..
לדוגמא, בנות רבות מגיעות בגישה של "אני רוצה מישהו שיהיה יותר יציב ממני, שהוא יחזק אותי", לכאורה אמת..
אבל אז הן מתקתקות ומורידות מראש כל מי שלא בודאות מודגשת יותר יר"ש מהן, כשבעצם התאמה יעילה הייתה יכולה להיות עם רבים מהם, אם רק הייתה התבוננות מפוכחת לאדם לגופו..
הדוגמאות רבות..
הרעיון הוא, לא לקטלג, לא לשלילה, אבל גם לא לחיוב.. לתת הזדמנות ולבחון מה שהקב"ה מזמן..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/1/2010 01:41 לינק ישיר 

אתם צודקים מאד
ואני בעד לגמרי

אם רק הייתם יודעים עם מי אני מסכימה להיפגש
בגלל שאני לא מקטלגת....

משתדלת בכולופן...

אבל הנקודה היא קצת שונה
הבחור יותר צדיק ממני - זה ברור
ממש בחור טוב, לא רק ברמה רוחנית
אלא אולי גם מוסרית
----------------
וכאן מתחילה הקריעה
----------------------
כי אני מאד רוצה גם להיות כזו טובה
אבל לא יודעת אם אני יכולה לעמוד בזה
ומפחדת שחו אני אוריד אותו סתם

טוב
הסברתי את זה אלף פעמים
גם לכם גם לעצמי

תפילות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2010 12:05 לינק ישיר 

ליטאי613 כתב:

With all due respect*

תוקן על ידי נאות ב- 14/01/2010 12:05:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2010 13:33 לינק ישיר 

לא נעים אבל נאות צודקת. ליטאי??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2010 15:17 לינק ישיר 

צודקים לגבי הסטטוס:

הסטטוס שלי הוא: בחור למדן (אני אוטוטו עם תעודת רב מהיכל שלמה!) ירא שמים, ומאידך עם ראש פתוח ואוהב להנות בחיים או במילים אחרות - מודרני. מבלבל? יכול להיות. אני לא לבד בסטטוס הזה וכדאי שתתרגלו אליו.

בגלל שהקטנה רוצה תשובה, אז חשבתי על משהו.
תעשי רשימה של דברים עליהם את מסכימה להתפשר, ורשימה שאת לא מסכימה להתפשר. נכון שזה נשמע יבש, אבל ככה תוכלי לבדוק דברים בצורה ישירה.
בחורה שאני עכשיו בפגישות איתה עשתה את זה ודווקא זרמתי. היא שאלה אותי בפשטות: מה אתה אומר על גודל חצאית? ועקבים? וכו' ואני עניתי מה שחשבתי. ברוב השאלות היא אמרה לי שאני ממש מוציא לה את המילים מהפה. ככה גילינו עד כמה יש בינינו התאמה.
אבל אל תעשי את זה בפגישה הראשונה, הוא יחשוב שאת חוקרת פלילית או משהו. תזרמו קודם, ואז באווירה פתוחה תכניסי לו מידי פעם שאלה.
בהצלחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2010 15:30 לינק ישיר 

יפה אברימי, אתה בכיוון הנכון..
עכשיו תמשיך עם הנתונים עד שתקבל סטטוס ברור..
תקבל כושר לרבנות, ואז מה?
בבוקר תשרת את בני עדתך בתשובות הלכתיות, ובערב תשב לסרט עם בירה?
תבין, זה לא עניין של להתרגל, יש הרבה שלא יודעים מה הם, כולנו רגילים לזה, אבל אם אתה כן רוצה לדעת מה אתה, אז הפתרון הוא לחשוב, לא להתרגל.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/1/2010 15:42 לינק ישיר 

ליטאי613 כתב:

wtih all dude respect

חשבתי זה בכוונה, dude ..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > נקרעת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.