|
|
| נשלח ב-14/1/2010 15:57 |
|
| |
כמעט כולם נקרעים בתקופה של השידוכים
השאלה היא האם יש פערים גדולים? אם כן עדיף להוריד צריך לזכור שיש דברים שאחרי הנישואים לא תעשי ואם כן עדיף לא להוריד את הבחור אבל תמיד בפגישות המיתקדמות מדברים יותר פתוח ואת יכולה להגיד יותר מי את ואם זה מתאים לו מה הבעיה???
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2010 23:15 |
|
| |
| רב_סרן כתב: |  | *מחילה.
מלשון "חל איסור לחנות".
לא מלשון "להכיל את תכולת הבית".
משאית הובלות?
האמת שכמעט אמרתי.. "חלעייס".. אבל את זה היא לא תבין.. ו"חלות" היא מכירה רק משולחן שבת.. אז בחרתי נושא שקרוב לליבו של כל אחד.. וזה עבד..
|
|
זה קשור באמת? אשמח לקבל הסבר...
מעניין לי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2010 01:36 |
|
| |
אני יענה בקצרה כי יש לי דקה. (אולי אני ימשיך בסופ"ש) לא נעים להגיד אבל כולנו בפגישה באים למכור מוצר, והוא אנחנו! מה שקורה שאנו מציגים את המוצר (לפעמים בלי שנרצה) אבל אנחנו מציגים אותו באור שזה שיושב\ת ממולנו רוצה!
לכן לפעמים תמים הוא לא כזה תמים וכו' וכו' אבל הבעיה הגדולה בבחור שמספר לבחורה דברים והיא אומרת שהוא גוי, ובצדק היא לא מכירה להבין שזה הבחור שהיא צריכה כי גם היא גולשת באינטרנט, אבל היא בחיים לא תספר את זה בפגישה, ואם הוא סיפר ה' ישמור. אבל לפעמים הבחור לא רוצה להסתיר כי מה יצא לו מלהסתיר וכו' וכו''. תנסו להבין את כוונתי אני יסביר באריכות פעם אחרת.
ההשמצות פה על עולם הישיבות מאנשים שטוענים שהם חלק מהם... אני לא יענה אני פשוט יסביר מהיכן זה נובע. כל אדם חושב כמו שהוא מתנהג כך כל הסביבה! חברים שלי שלא לומדים מתרוצי השידוכים בטוחים שכל מי שסביבם לא לומד וכו וכו' וכן מי שיש לו מחשב חושב שלכולם יש זה מטורף אבל אמיתי!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2010 12:04 |
|
| |
אז מה עושים במצב כזה? אולי מה שנכון זה להציג (לפחות בהתחלה שאז שופטים בצורה ראשונית ויכול לרדת בלי שבאמת ירדנו לסוף דעתו) את אותה הצורה שהוא רוצה להקים את הבית שלו. כלומר נניח והיום הוא לא לומד, וגם בעתיד הוא לא ילמד, שיציג כך. ואם כיום הוא בפורום והוא יודע שאין למקום הזה מקום בתור נשוי, שלא יאמר בהתחלה, כי זה לא משקף את החיים שהוא מתכנן. אבל גם חשוב להיות כנה ולא לומר סתם בזריקה שהוא יהיה כך וכך בלי תוצאות , כי זה לא יהיה חכם שהיא תבחר במשהו שלא מתאים לה, ולא מתאים לו. אז באמת לפי מה שרואה את עצמו בכנות שמתאים לו , את זה שיציג ואז במידה ותהיה התאמה, זה יהיה אמיתי ומתאים יותר לשניהם וזה גם לא משנה מה החברים עושים, השאלה מה הבחור רוצה לחיים שלו, ואם זה מתאים לצד השני. אין מקום להסתנכרויות בדברים האלו, זה אינטרס משותף שתהיה התאמה לחיים משותפים עתידיים ובחור שמשחק בדברים האלו, עושה טעות גדולה לעצמו ולזו שמולו
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2010 01:07 |
|
| |
ברבה ומיכלי התגובות שלכם שוות....
אז כך צודק, צודק, צודק אנחנו ממהרים לשפוט לפי מה שאנו מכירים וכבר אמר תרי שכל אחד רוצה שישפטו אותו לפי שאיפותיו ולא לפי מעשיו כרגע (נכון?)
והכל נכון ובקטעים כאלה הקריעה היא לא לגמרי אלא זה יותר התלבטות וחששות רגע, הוא באינטר... או, מה הוא כזה חניוק וכו ובאמת זה לא קיצוני לשום צד אלא רק נדמה...
נכון, נכון, נכון גם ההתלבטויות והחששות האלה קורעות צריך להאפס מהן.
תוד בכולופן
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2010 12:31 |
|
| |
בס"ד מיכלי אחד שחושב לצאת לעבוד מיד אחרי החתונה-עדיף שיאמר את זה בפגישות(בעקיפין) זה לא דבר שכדאי להסתיר. אבל אחד שגולש בפורום ואחרי החתונה מתכוון להפסיק-עדיף שלא יספר בכלל!! כבר אמרנו שדנים את האדם לפי שאיפותיו ולא לפי מעשיו כעת? 
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2010 16:03 |
|
| |
ואני חושבת שלפני שמישהו נקרע בינו לבין השאיפה לבן הזוג, שיקרע בינו לבין עצמו. זה נראה שחסר קצת יושר פנימי לומר מה אני כן ומה לא. הרבה דברים שאני חושבת שאני רוצה - רצונות אחרים חזקים מהם ובלי עבודה קשה מאד לא אגיע אליהם. דברים שאת כבר עכשיו מסוגלת לשלם בעבורם - הם אלו שחשובים לך באמת. ולפי זה את צריכה ללכת. כמובן שאדם יכול להשתנות במהלך חייו אבל לא בוחרים בן זוג על הספק שאולי נשתנה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2010 16:29 |
|
| |
על זה מדברים על הקריעה הפנימית ביני לביני...
הבנתי מה את מתכוונת... את צודקת אבל אני לא בטוחה שבכל המקרים.. מעניין
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2010 18:23 |
|
| |
תגידי חמודה שלי, על מה הבלאגן? לא הבנתי את הבעיה שלך, כאילו את רוצה או מחוספס או צדיק? אי אפשר שניהם? או שבמחוספס את מתכוונת לחאפר כזה לא התכוונתי למה התכוונת מחוספס? גברי כאילו לא? אז איפה הסתירה? לא יכול ליהיות מישהו שהוא צדיק ירא ה' אבל גברי מצחיק וכו' וכו'?
תראי אומר לך משהו, אל תשתגעי כי הזיווג שלך זה מה שאת מה שאת זה מה שתקבלי אין לך מה להתלבט ולשבור את הראש, כי הבחירה לא בידיים שלך הזיווג שלך קבוע לך משמיים ושהוא יגיע ואת תדעי שזה זה אפילו אם הוא יהיה חננה בננה את תרקדי כל היום ופרפרים יעופו סביבך מההתלהבות את שוברת את הראש לחינם על דברים שהם קבועים מראש. תני לראש לנוח ותני לה' לעשות את העבודה כמובן שלא לפסול על כל שטות ולהתפלל לפני ואחרי השידוך שלא תפסידי חס ושלום ושלא תצא תקלה על ידך ושלום על ישראל. יאללה תני חיוך
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2010 15:01 |
|
| |
וואלה ליאור הוצאת אותה רגועה... ואת יודעת? זה נכון שאין לנו שליטה על מה שיקרה איתנו, עדיין זה לא מחייב שעם כל מה שיהיה נרקוד ונתלהב, זו כבר בחירה של כל אחד. הרי קורים לנו גם דברים קשים, אנשים נדפקים לפעמים בנישואין.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2010 23:43 |
|
| |
יש לי חבר שהבעיה שלו בשידוכים שהוא מאוד אמיתי! אני לא אומר שצריך לשקר, אבל כמו שכבר כתבו זה שעכשיו גולשים באינטרנט זה לא אומר שאני רוצה את זה אחרי החתונה... אבל בנאדם בא לפגישה עם בחורה מאוד מתאימה לו, הוא רוצה לצאת לעבוד מתי שהוא והיא מחפשת כזה וכו' אבל הוא שואל אותה אם היא רואה סרטים ועל אינטרנט, והיא נבהלה מה הוא בחור ישיבה איך האו יכול וכו' וברחה... אבל בעצם היא לא צודקת, כי היא רואה סרטים וגולשת, אז לא לדבר בפגישה, אולי זה נכול. אבל לא להיבהל.
לאומת זאת הוא ניפגש עם בחורה וגם כן ששואל על דברים כאלא היא עונה כן יש לי פיסבוק וראיתי את הסרטים האלו וכו' ואז הוא נבהל כי היא בחורה זולה ויש לה פיסבוק והיא מדברת על סרטים....
הפגישות המוצלחות שלו שהגיעו כמעט לחתונה הם פגישות עם בחורות בוגרות ממנו, ששלטו על נושאי השיחה והם אלא שנהלו את השיחה כך שדיברו על אינטרנט לא בתור התלהבות ילדותית, וכן ראיתי פעם איזה סרט, עם חצי התנצלות.. שם הוא נהנה.... אבל הם לא רצו אותו...
עם קראתם עד פה תתפללו עליו, שיפסיק לחפור לי כי הוא את הבעיה שלו לא הבין, ולצערי גם לא יבין....
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2010 02:37 |
|
| |
היטבת להגדיר!! 
מוכר עד כדי כאב חד...
אבל אני שואלת אותך, חכם אחד...
מה עושים??. כן, אנחנו (אני) שבויים בדעות קדומות ובפרשנויות עקומות שלא תמיד קל לצאת מהם בקלות והחששות רבות במקרים אלו...
למה ואיך אני אאמין שהבחור שיושב מולי שמספר שנמצא בנט הוא באמת ברמה שלי?? ולא יותר גרוע........ למה?.. איך?..
או למה ואיך אאמין שהוא לא כזה צדיק כמו שהוא משחק אותה??.
אני בטוחה!! שגם אני נופלת בגלל כאלה שלא קוראים נכון את המפה
בעיה!!
*סתם הערה ההודעה הפותחת שלי נכתבה אחרי פגישה כן עם אחד מאד מאד מאד צדיק בלי להתבלבל
אבל המצב נכון כך...
יש עיצה?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2010 16:49 |
|
| |
הרבה בחורים רוצים בחורה יותר צדיקה מהם, פשוט הם רוצים להתעלות, חלק גדול ועיקרי בחיי הנישואים זו העליה ביחד, בחור אומר לעצמו אני יתחתן עם צדיקה תר ממני וכך נעזור לשנינו. קורה מצב שבחור רוצה להראות צדיק בשביל לשמר את צדיקות של הבחורה! פשוט הניסיון אומר שלקלקל בחורה צריך בין שניה לדקה! (הניסיון אומר!!! לא ניתן לוויכוח) לכן הבחור רוצה להשאיר את הבחורה צדיקה! אני חושב, שאני באיזה שהוא שלב יסביר את זה לבחורה כשאני יישב מולה, אני מאוד מקוה שהיא תקבל את זה ותעזור, ותשאר צדיקה. או לחילופין שתגיד גם אני באותה עמדה, ולא אכפת לי שנעשה עליה!
תמיד באיזה שלב מגיעים לפתיחות מסוימת שאפשר לדבר על זה. לפעמים מגיעים לפתיחות ולא בנושאים כאלא, אז צריך בכוך לנתב השיחה לכיוון כזה.
אבל האמת א"א לדעת!!! אין לנו על מי לסמוך אלא על אבינו שבשמים!!!
רק תפילה אשא וכו' !!!
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2010 16:51 |
|
| |
אי אפשר למדוד צדיקות.
אפשר רק למדוד מה קורה לי כאשר אני עם הבחור/ה הזה/ו, האם אני רוצה להתעלות בשבילו/ה, האם אני מרגישה שיש לזה סיכוי יותר גדול בשילוב של שנינו יחד, האם יש לנו את אותו אידיאל התעלות משותף ואנחנו מדליקים אחד/ת את השני/ה...
תוקן על ידי jגה ב- 24/01/2010 16:53:34
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2010 16:56 |
|
| |
גם בחורות רוצות יותר צדיק מהן כדי להתעלות... אני לא מתווכחת עם הנסיון שלך, אני יכולה להאמין, אבל שוב, באותה מידה גם גברים נופלים מהר !! בלי ויכוח!!
אתה צודק שיש לשבת וללבן את העניין בין הפגושים הבעיה שזה נופל קודם הפתיחות
ובאמת מנסיון קרוב ואמיתי זה לא קל בכלל!!! לפעמים אא לדעת בכלל מי נגד מי...(לא באמת אלא...) מה מתאים לומר ומה יתפרש כ...
זה נורא! אבל פשוט אא להאמין!!
אני מקווה ורוצה ומתפללת שכשזה יהיה זה יהיה לי ברור וחלק בלי להסתבך ובלי חוסר אמון ובלי קריעה וכו'
אלא שלמות מוחלטת!! וכן אצל כולם.......
|
|
|
|
|