|
|
| נשלח ב-16/3/2010 18:24 |
|
| |
אור, לקחו לי את תיק מקסיקו אז נחכה בסבלנות. קראתי בנתיים את נולד לעוף -מסר חזק ניסוח קצר ומעצבן. לוחמי התמורות -כמו כן גם איסתרק, אלו ספרים שאני מעריצה את הסופרים שלהם, שיש להם את הכישרון להפוך ספר מסתם סיפור לספר מוסר מרתק. רק חבל שבסופו של דבר הוא הגיע לתאר את ימות המשיח, אחרי הכל אף אחד לא יכול לדעת מה יהיה אז...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2010 00:47 |
|
| |
תעלומת הכף הכחולה בהוצאת זרקור....
סתתתאאאם, אני קוראת קלאסיקות, בעיקר קלאסיקות.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2010 18:09 |
|
| |
שלום אני חדשה פה בפורום, ולשמחתי מצאתי מיד אשכול כלבבי, אין אשכול מתאים יותר לתולעת ספרים כמוני. אני מתה על איסתרק, מעניין מתי יצא מהלל??? אני מתה לקרוא את תיק מקסיקו. גם אני קוראת בעיקר קלאסיקות, אני מתה על ביוגרפיות וסיפורי חיים של אנשים- יש הרבה מה ללמוד מהם, ספרי היסטוריה במיוחד,פנטזיה, וכמובן ספרי מתח ובלשות סתם כמעבר קליל בין ספר כבד למישנהו.
ספרים מומלצים לאוהבי ספרות שואה: אני מאוד ממליצה לקרוא את הספרים של הסופר דוד זריצקי- אני יודעת שהם נחשבים קשים וכבדים, אבל אין עליהם הם ברמה, במיוחד שימקה שהוא ספר בסיס להיסטורית השואה. ואם כבר מדברים על שואה, "עלים שעלו מן העפר" זהו ספר מדהים סיפור חייה של שורי בינהוריין נערה ששרדה את המחנות אמיתי לגמרי ויש שם צילומים שלה ושל בעלה לפני ואחרי השואה ואף במהלכה(לא מומלץ לאנשים שמזדעזעים בקלות) וגם הספר "לך לך בני"- הוא ספר בסיס על חיי היהודים בתקופת מלחמת העולם השניה כבד ביותר, ויש שיגידו שאף משעמם מי שאוהב ספרים קלילים בכלל לא מומלץ , אבל אני הייתי מרותקת לו כל שניה. יש לי עוד מלא ספרים להמליץ עליהם....
אבל מדוע האשכול הזה הינו רק על המלצות ספרים, אפשר לפתח בו דיונים על ספרים שעינינו אתכם כמו: מה משך את תשומת ליבכם בספר, משפט שאתם זוכרים במיוחד, מסרים, מציאות, ביקורות ספרים וכדו'.
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2010 18:12 |
|
| |
ברוכה הבאהץ אני בטוה שתוסיפי לנו המון בפורום.
השגתי היום את טביעת אצבעות של שלמה ברקת. נראה איך זה.
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2010 18:36 |
|
| |
תודה! קראתי , זה חמוד, אבל קצת דימיוני, יש בו גם קטעים על השואה.
|
|
| נשלח ב-8/4/2010 18:37 |
|
| |
מושניק, ברוכה הבאה.
אכן זה נכון שזה מה שחסר באשכול, בכבוד...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2010 18:42 |
|
| |
שווה קריאה?? מבחוץ זה מושך...
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2010 19:05 |
|
| |
תודה חנוכי! (דרך אגב, מבטאים זאת מוצ'ניק) אני קוראת כל ספר שמגיע לי ליד, אחר כך שוללת או ממליצה. דבר שני, "אל תסתכל בקנקן אלה במה שיש בו". לפעמים דווקא ספרים בעטיפה לא מושכת במיוחד התגלו כספרים מרתקים, לדוגמא: ותמיד לבחור, שימקה, יתומה לשתי אמהות, וכדו'
אהבת ספר של סופר מסויים לרב גם תאהב את שאר ספריו- אבל יש לשים דגש : לרב אך לא תמיד. *מומלץ לקרוא את התקציר מאחורי הספר לפני קריאתו/לקיחתו, הוא נותן מושג/ בסיס טוב על הספר ותוכנו. *אפשר להתעניין בדעתם של אנשים שקראו את הספר, אך לא מומלץ,כי לרב הטעם שונה, ואם בשבילם הספר היה מרתק/משעמם/סתם חמוד יכול להיות שדעתך תהא הפוכה אם תקרא אותו, אך אם תקשיב לעצתם יכול להיות שתפסיד ספר טוב שירתק אותך. *מומלץ אף להתחיל לקרוא את הפרק הראשון לפני לקיחת ספר, כדי לבחון האם השפה/המשלב הלשוני של הספר תואמת את סגנונך לפעמים היא גבוהה מדי ולפעמיים נמוכה מדי, בדרך כלל ספר משעמם מתחיל בצורה משעממת, וספר מרתק מתחיל בצורה מרתקת, לבחון את סגנון הספר מהו? מתח/יסטוריה/ביוגרפיה/פנטזיה/רגש וכו' *לא מומלץ לשים דגש על שם הספר, כי לרב הספרים שנכתבים כיום השם של הספר בכלל לא תואם את התוכן, מכיוון שהסופרים מנסים למשוך קהל רב ע"י השם, וכל שהשם מסתורי יותר/שנון יותר/מאתגר יותר וכדו' שמים אליו יותר לב, פעמים רבות ניסיתי למצוא קשר בין שם הספר לעלילה ולא מצאתי כל קשר.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2010 19:14 |
|
| |
צודקת בדברייך... ברור שאני קוראת תקציר..
אני מחכה להמצלה ממך על ספר ששווה להעביר איתו את הזמן ושווה כל אות..!!
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2010 19:37 |
|
| |
אמממממממ... מה הטעם שלך? מה אתה אוהב: איזה סגנון? איזה סגנון שפה? עובי? וכדו'
|
|
| נשלח ב-8/4/2010 19:38 |
|
| |
תמליצי.. העיקר לא ספרים מרוחים.
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2010 19:41 |
|
| |
אממממ.... הצוואה, קראת?????? כמעט כולם אוהבים את זה. אתה קורא רק ספרות חרדית????
|
|
| נשלח ב-8/4/2010 19:42 |
|
| |
מעשה-בת...=)
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2010 19:42 |
|
| |
אני מנסה להשיג את הספר... (אני בת)
בד"כ כן.
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2010 19:47 |
|
| |
קלעים-נעמי צוובנר.
ספר נחמד....היו קטעים שממש אהבתי...אבל היו קטעים ממש חופרים! הספר מדבר על 2 בנות דודות,האחת מרשימה,גבוהה,חכמה,שנונה..והשנייה פשוטה יותר,טובת לב.... ואיך הן מתמודדות בחיי היומיום...
|
|
|
|
|