בית פורומים תמיכה טכנית

8 סימנים לזיהוי טירונים במייל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/1/2010 17:55 לינק ישיר 
8 סימנים לזיהוי טירונים במייל

אילאיל גינות כתבה כאן השבוע כי היום לא הייתה מקבלת לעבודה עובדת שלה לשעבר בשל העדרותה מפייסבוק ופלטפורמות עדכניות אחרות. בעבר התייחסתי כאן אל הבלתי נראים, גולשים שלא מבטאים עצמם און ליין ברשתות חברתיות, בלוג או כל אמצעי אחר. זו עובדה ולא הבעת ביקורת. האמת היא שרוב הגולשים עדיין אינם שותפים לשיחות הנלהבות בנוגע לתמורה של המדיה החברתית ולא עושים לייק בפייסבוק. הם הרוב הדומם שקולו צפוי להישמע רק מאוחר יותר וישפיע מהותית על המדיה, אם כי התשתית לווב העתידי כבר הונחה בשנתיים האחרונות.

האבולוציה של השימוש בווב נעה מפסיבי לאקטיבי, מחוסר פעילות אל פעילות. הכניסה לעולם הרשת מלווה בהתבוננות פסיבית, בשלב השני ניכרת התחלה של שימוש לא מתוחכם או מדוד בכלים החדשים ובשלב השלישי והאחרון ניצול מיטבי של הפלטפורמה ולימוד כלים חדשים מתוך הכרה שהרשת היא  יישות מתפתחת ומשתנה. הטענה שאני רוצה לטעון היא שגולש מתקדם הוא גם משתמש שעושה שימוש טוב יותר ברשת.

גולש מתקדם הוא גם מעודכן. הוא יודע שיש דברים שעבר זמנם ואינם מקובלים עוד. זה היה מאוד מצחיק לשאול ''אתה בת?'' ב-IRC בשנת 94'. עכשיו זה כבר פתטי. וכן הלאה. גולשים מתקדמים יקבלו רושם מסוים מכל כלי מקוון בו תשתמש וכמובן גם ישפטו אתכם על פי הכלים שאינם מכירים או אינכם עושים בהם שימוש.

בכל פעם שאני מצטרף לרשת חברתית חדשה, אני מוצא בה את אותם עשרה ישראלים קבועים שמנסים שירותים כאלה. אז את מי זה מעניין, בעצם, מה הם חושבים? יכול להיות, אם כי במהלך השנים נוצרו מוסכמות לא כתובות רחבות בהרבה, שמקיפים את כל אומת הגיקים האדירה.

אפשר לכתוב אין ספור פוסטים כאלה ואולי גם יהיו אם התגובה תהיה נלהבת. בינתיים, קבלו חמישה סימנים לכך שאתם עושים שימוש לא מתקדם במייל. 

1. אתם משתמשים במייל של ספקית אינטרנט (POP3). מה הסיפור שלכם? POP3 זה הכי 96'. אתם מתכוונים לומר לנו שאתם בודקים מייל רק מהבית או שאתם מקנפגים את הגדרת ה-SMTP ושות לבדכם בכל מחשב? בכל אופן, זה לא נראה טוב. תיפטרו מהכתובת.

2. אתם משתמשים בהוטמייל. אז אתם חושבים שהממשק החדש של הוטמייל מהמם ולדעתכם ג'ימייל זה לא נוח. בחירה חופשית זה עיקרון נפלא, אבל תבחרו בכל פלטפורמה אחרת לניהול המיילים שלכם, רק לא הוטמייל. אם תבקשו ממני לפרט למה, אתם חשודים בניובזם. אם תעמדו על זכותם להשתמש בהוטמייל, אין שום בעיה, אך דעו שטקים יציצו בכתובת שלכם ויסיקו מסקנות. זו לא השערה אלא עובדה.

3. אין לכם חתימה. חתימה בסוף כל מייל אינה עניין לפלצנים בלבד. אם יש לכם אינטרס עסקי לקדם את עצמכם ברשת או שפשוט תרצו להיות נגישים יותר, נכון לכם לצרף להודעות חתימה קבועה ובה כל הדרכים להשיג אתכם. זה די מרגיז לחפש בקדחתנות טלפון של אדם שאנחנו מתכתבים איתו ולגלות שבשום מכתב לא צורף מספר.

4. אתם משתמשים ב-Incredimail. מייל מצויץ גורם לי להצטער בכל פעם מחדש על היום הזה בו הקמנו את האינטרנט מהחולות ביחד עם אל גור.

5. אתם שולחים מיילים רגישים בתפוצה המונית. אלוהים אדירים, השדה To אינו מגרש כדורגל. יש פתרונות לדיוור המוני ואם אתם רק רוצים להעבירמערכון מ''ארץ נהדרת'' ולא מכירים אף דרך שיתוף מתוחכמת יותר, זה חמור כפליים.

6. אתם כותבים מיילים ארוכים. שלוש שניות של חסד – זה פחות או יותר הזמן שנקדיש לכל הודעת מייל. על כן, המידע החשוב חייב להידחס לשתי פסקאות, לא יותר, אחרת יתויג כ''קריאה מאוחרת'' וסופו לא להיקרא.

7. אתם שולחים במייל קבצים גדולים. 10 מגה בייט, 20 מגה בייט וצפונה – אלה נפחי הקבצים המצורפים להודעות שאני מקבל, לרוב מיחצ''נים. הם מנופחים ללא הצדקה, אך נניח שיש לכך צידוק, המייל אינו הדרך האידיאלית להעביר קבצים. מה רע ב-Dropbox?

8. אתם משתמשים במייל בעדיפות ראשונה. היום רשתות כמו פייסבוק וטוויטר מספקות ערוץ תקשורת מהיר יותר עם אנשים. בעוד אתם עלולים לחכות שעות לתשובה במייל, ברשתות אלה התגובה ניתנת לעתים קרובות מהר יותר. כדאי לנסות שם.

קרדיט : גל מור

http://www.holesinthenet.co.il/

דווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אינטרנט ומחשבים > תמיכה טכנית > 8 סימנים לזיהוי טירונים במייל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext