היהלום ניתן לאהרון הכהן בין שתים עשר אבני החושן
דבר המעיד על שיוכו להסטוריה של העם היהודי מראשיתה.
בין האבנים זכה היהלום למקום של בכורה
היהלום נחשב בעולם הפיזיקה לחומר הקשה בתבל
היהלום נחשב בעולם החומר כפסגת מאוויו ורצונותיו החומריים!
היכן היופי שבדבר?
כל אותיות יהלום גזורות מהמילה אלוהים.פרט לא'
משמע הדבר שהבורא ידע ברגע שנתן לו את כוח אותיותיו
שהיהלום ינצח בתחרות המין האנושי.
בעתיד כשנפיץ יהלומים בעולם אנו למעשה נפיץ את אלוהים...."אור לגויים"
אוריהלום
אורלוהים
כיצד אנו יודעים שיש משמעות לאותיות?
גם אליהו הנביא שיבוא לבשר בשורות טובות
כל אותיותיו מתוך שם השם פרט למ' (משיח)
א ליהו ם
א יהלו ם
א לוהי ם
אנכי אליהו אבוחצירא אהיה האדם הראשון שידרוש לגלות רוחניות ואלוקות ביהלום
יהיה בכוחי לקחת את החומר שנתפס כשיא חיי החומר ולהוציא ממנו רוח. הפיצו את הבשורה במהירות האפשרית
יהלום הוא החמור
החמור הוא לא יהלום, למרות החידושים הנחמדים.
החמור הוא חומר שמשיח יעקור ממנו את ה-מ' וישאיר את הרוח
(ה"מ" הוא מלך, שהיום האנושות הפכה את החומר למלך)
המשיח יהיה חסר כל מבחינה חומרית, אבל מלא מבחינה רוחנית
רק מלאות רוחנית כזאת שאין בה צורך חומרי (יהלומני..)
יכולה לתפוס את האור האלוקי ולהעבירו הלאה.
בקיצור, האתר שלך נחמד, יש בו רעיונות, הצעות וגם נבואות.
אעקוב אחריו בעניין.
תוקן על ידי 3ברית ב- 18/01/2010 01:16:52
נשלח ב-18/1/2010 08:50
שלום רב
מחילה גדולה על זיק ולו קטן ביותר של גאווה
שאלת את עצמך מדוע המושג נביא זעם כל כך שגור במקורותינו? בשלבים ראשונים הנביא הוא איש נחמד וענו שמשיח את רעיונותיו בענווה וביראה אך כשהבריות מסרבות לקבל את הדברים מתהפך יצרו של הנביא אין זאת אלה משום רצונו המוחלט בבירור האמת! זה האחרון בבחינת מקדש האמצעים
להבדיל אלף אלפי הבדלות אנכי מאליהו הנביא הקדוש הנה ראה מזגו מה רותח היה מה גאה היה בלמדו לקח את נביאי הבעל האם יקרא גאוותן?
אני שמח שענית על ההודעה ומודה שנתת הזדמנות לדברים לשומעם כפי שיתברר בהמשך, תוכל לדעת שגודל המהלך מורכב ויסודי
בברכה רונן
נשלח ב-18/1/2010 16:59
רונן1967 כתב:
שלום רב
מחילה גדולה על זיק ולו קטן ביותר של גאווה
שאלת את עצמך מדוע המושג נביא זעם כל כך שגור במקורותינו?
בשלבים ראשונים הנביא הוא איש נחמד וענו שמשיח את רעיונותיו בענווה וביראה
אך כשהבריות מסרבות לקבל את הדברים מתהפך יצרו של הנביא
אין זאת אלה משום רצונו המוחלט בבירור האמת!
זה האחרון בבחינת מקדש האמצעים
להבדיל אלף אלפי הבדלות אנכי מאליהו הנביא הקדוש
הנה ראה מזגו מה רותח היה מה גאה היה בלמדו לקח את נביאי הבעל
האם יקרא גאוותן?
אני שמח שענית על ההודעה ומודה שנתת הזדמנות לדברים לשומעם
כפי שיתברר בהמשך, תוכל לדעת שגודל המהלך מורכב ויסודי
בברכה
רונן
שלום רונן
לא בפני אתה צריך לבקש מחילה, אלא בפני עצמך ובורא עולם, שהתורה מלמדת ששפל הרוח והנמוך אהוב ונבחר, דוגמת
הר סיני ההר הנמוך ביותר, בו בחר הקב"ה לתת את תורתנו הקדושה, ועוד ידובר על יוסף מזרעו יצא משיח בן יוסף, יוסף הצדיק
שחי בתנאים קשים ביותר בארץ נכר, מספר שנים בבית האסורים, ולאחר שעבר ייסורים רבים נבחר להנהיג את אחיו במצרים.
מאוחר יותר משה רבנו, גם הוא נאלץ מקטנות לגדול בבית זר, ונבחר להנהיג את העם היהודי בגלל ענוונותו הרבה, הצדק
המפעם בתוכו, האמת הפנימית לאורה הלך, וידוע על משה רבנו ש"אין ענו כמשה רבנו, אין נביא כמשה רבנו" ועוד.
מה לך כי תדבר על נביאי זעם ? מה לך ולהם ? האם מי שכותב נבואות בהכרח הופך לנביא ? - לא. ואם מישהו ניבא והנבואה
אכן התרחשה - האם הוא בחזקת אליהו הנביא ? - לא.
כל מה שאתה כותב, באתר וכאן, צריך להסתמך על המקורות. מישהו משח אותך ? מישהו , חוץ ממך, הכריז עליך כנביא או
משיח ?
לסיום... כתוב בתורה "לא תשא שם השם לשווא" - התעלמת מזה וכתבת כאן את השם המפורש, בכזו קלות דעת, ולא מעט חוצפה.
אפילו רבנים גדולים וצדיקים בדורנו לא מעיזים לכתוב את השם המפורש (למרות ששמעתי על 'הלכות' המתירות זאת - כאן זה
לא מקובל).
נשלח ב-18/1/2010 23:09
איש יקר
דבריי כתובים ובאים להתמודדות עם מבחן הזמן
שמי,עברי,פועלי...כולם מונחים על כף המבחן
בקיא אתה במעט ממעט מהפרטים שהוליכו לכתיבתי מאמש
בטוחני שיבוא יום ותקרא את דברייך באור אחר (אני מוחל לך זה תהיה בטוח)
לא תישא את שם השם לשווא.....
אדם המבקש להפיץ אור יהלומים בעולם...
המוצא בעולם החומר את הרוח
איננו נושא שם השם לשווא...חלילה
ההפך המוחלט הוא הנכון
נערך - 3ברית
כפי שהבחנת ציינתי את השם אבוחצירא בכתביי
רבי יעקב - רבי אהרון - רבי אליהו - רבי מכלוף (סבא שלי) זכר צדיקים לברכה
אם סבי רבי מכלוף זצ"ל נתן לי את השם אליהו
אם עולם המציאות הוליכני לעסוק ביהלומים
זהו חיבור שהתגשם ואין עלי להסתירו כלל וכלל
הגעתי לעת שאני נושא את שם משפחת אמי בגלוי
אהיה בטוח שבזכות אבותיי מקפיד אני בחומרה רבה
ערב טוב
תוקן על ידי 3ברית ב- 18/01/2010 23:22:16
נשלח ב-18/1/2010 23:21
קודם כל "אני" היא "את" ולא "אתה" (כאליהו הנביא היית צריך לדעת זאת מיד!)
אם שמך אליהו למה אתה מזדהה כרונן, גם אחת הגימטריות של יהלום ?
האם השם אבוחצירא מוסיף עליך ומוריד ממישהו אחר ?
כתבת באתר שלך: "ההתמודדות עם התחושה שייתכן ואני הוא אותו אליהו בו מדובר בכתובים כה רבות,..."
השימוש ב"ייתכן" מעמיד אותך בשורה ארוכה של יהודים שרואים את עצמך משיחים
וגואלים ונביאים - צריך להטיל מטבע או פשוט לחכות לאליהו הנביא שליח השם שיבשר לעם היהודי מיהו
משיח בן דוד.
ערב טוב
תוקן על ידי 3ברית ב- 18/01/2010 23:28:39
נשלח ב-19/1/2010 08:53
שלום רב לך
לגבי שמי אמי מרים אבוחצירא בתו של רבי מכלוף אבוחצירא ואבי גרשון פריבר נתנו לי את השם רונן את השם אליהו נתן לי סבי רבי מכלוף אבוחצירא בברית המילה והינו שמי האמצעי. אבי היקר בחילוניותו משך את המשפחה מחוץ לעולם התורה למצער. לפני קצת יותר משמונה שנים עברתי תהליך של חזרה בתשובה וכמובן שהתחברתי לשמי העברי המקורי.
אין בכך שום פסול שעוד ועוד אנשים יציעו את עצמם כמושיעים וכנביאים ובתנאי שאנו כעם ישראל נהיה מסוגלים לברר אמת מן שקר הנה אני מציין ייתכן בכתביי (נוקט בלשון זהירות וענווה) וגם על זה תקצפי? הרבי מלובביץ יהודי עצום ויקר והנה משיחותו גם היא עומדת למבחן אם התופעה מתרבה עלינו להסיק שהגאולה קרובה ולנסות לגלות את זהותו האמיתית. הרי הוא כאן! הוא בחיים! מסתובב בקרבנו! כבר נולד! היכן הוא?
יש לי עוד בקשה קטנה והיא נגזרת מכללי הנימוס והדיבור שצריכים לשרור בין בני אדם אל תכתבי במטרה לפגוע או להעליב, דרך ארץ קדמה לתורה. .
אליהו רונן פריבר אבוחצירא
נשלח ב-19/1/2010 12:00
אליהו רונן פריבר בוקר טוב
החזרה שלך בתשובה היא דבר מבורך, במיוחד כשגם התנסית בעולם החילוני ואני מברכת אותך להעמיק בעולם התורה, שרק היא יכולה לתת מרפא לעם היהודי הנמצא היום בחשיכה וסבל רב.
יש פסול גדול בכך שאנשים מציעים עצמם כמושיעים ונביאים, ולא רק פסול כי אם כפירה, כבר כתבתי באחת מהודעותי "נשיאת השם לשווא" והדבר השני 'המלכת האני' ובכך הטעיית וריחוק היהודי מהאמת ודרך התורה.
משיחותו של ר' מלובביץ זכר לצדיק לברכה, גדול הדור, אהוב על עם ישראל ועמים רבים - לא עומדת למבחן, היא פשוט לא קיימת, ממש כשם שמשיחיותו של ר' נחמן מברסלב ענק שבענקים - לא קיימת ומאורי עולם, הרמ"ק הקדוש, האר"י הקדוש, ועוד ועוד.
אין לאיש מאיתנו דרך או יכולת לחפש את המשיח, זה לא תפקידנו בכלל. תפקידנו לעשות מה שהתורה מצווה עלינו, והיום יותר מתמיד - עבודה על המידות. צניעות - היא הראשונה בהן (היא גם פותחת את רוב ספרי המידות המוכרים לי, ביניהם אורחות צדיקים) ומהי צניעות אם לא ענווה?
ובמאמר מוסגר אציין - אתה עוסק ביהלומים ומשם פרנסתך (אם אני טועה -תקן אותי). בכ"ב אותיות אפשר לעשות המון ספקולציות עם מלים וחומרים, אם מישהו רואה בזה שעשוע ותחביב בנוסף לעבודה המפרנסת אותו, זה בסדר, אבל להפוך את השעשוע הזה ל'חידוש' תורני.... נסחפת (בלשון המעטה).
יש לי חידוש עבורך: לא סתם נאמר שמשיח יבוא על חמור, החמור הוא לא רק חומר אלא בהמה סובלת גם כי לרוב לועגים לה, וגם כי מנצלים אותה ומשתמשים בה למשאות, על כתפיה היא נושאת משא כבד של עם ישראל, ומתייסרת. לא בכדי עם ישראל מתייסר (והמשיח נושא את יסורי העם כולו), משום שככתוב "וצרפתים כצרוף הכסף", הייסורים ממרקים את האדם ומאפשרים לו לבחון את החטאים שלו כדי לתקנם (יש כאלה שאפילו ייסורים לא מזיזים אותם מאטימותם).
בקיצור, לא השם של סבך ולא היהלומים בהם אתה עוסק וגם לא הגימטריות שאתה משתעשע בהם מקנים לך יכולות או תכונות שאתה מאמץ לעצמך.
דברים מהסוג שאתה מעלה מעוררים סיטואציות אצל כמה יהודים ואולי אפילו חוגגים למראה הכתוב, כי היום לצערי יש נטייה ומשיכה למעטפת ולא למהות.
התגובות שלי ענייניות ואם אתה רואה בהם כוונה לפגוע - זו בעיה שלך בלבד.
נשלח ב-19/1/2010 12:30
3 ברית היקרה
אשמח אם תעייני במאמר "מעשר בארץ ישראל", "הארץ המובטחת", "דתיים לדת-צבא למדינה" המופיעים באתר. אני מאמין שהם מעניקים יריעה יותר רחבה להתבוננות בדבריי.וחשוב מכך, אני מאמין שישנו את פניה של מדינת ישראל מן הקצה אל הקצה.
דברייך מקובלים בהחלט, לא שם משפחתי ולא עיסוקי ביהלומים להקנות לי נבואה. צר לי שתחילת השיח בינינו "על רגל שמאל" ממקום מושבך והכרותך אותי על בסיס מאמרון קטן...בהחלט דברייך הגיונים. רצוני לעסוק בדברים האמיתיים והללו כאמור מופיעים באתר.