בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

אשכול אספנים: תפילות שידוע על ביצוע לחן יחיד שלהם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/1/2010 01:48 לינק ישיר 

את "רצה והחליצנו" לא העתקתי בזמנו. אבל "תנא דבי רבי ישמעל" מושר על-ידי תדיר בסעודה שלישית הסמוכה לקידוש הלבנה.

ה"אמר אביי" וודאי מדהים, אבל דווקא אני חושב שה"יוסלאיות" באה לביטוי במעבר של "כמו שהייתה קודם מיעוטה - שנאמר" יש שם מעבר מוזיקלי  נדיר מבית-מדרשו של יוסל'ה.

אבל לוצ'יאנו, אנחנו מתנהגים כמו שאנו ב"פרטי"...  ועוד חזון למועד...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2010 12:33 לינק ישיר 

רציתי להוסיף שבסליחות של החזן שלמה אייזנבך ישנה יצרה על "איך נפתח פה" והיא גם הוקלטה על ידו כמה פעמים ומסתובבת אצל האספנים.
שלמה אייזנבך באופן כללי חיבר יצירות רבות על טקסטים רבים בתפילה (וכן כמעט לכל יצירה שחיבר יוסל'ה רוזנבלט ישנו אח תאום שחיבר שלמה אייזנבך) ובשנים האחרונות אף חיבר יצירה מיוחדת "אביי הוה מסדר סדר המערכה" יצירה גאונית עם מעברים מוזקליים חדים, כתלמידו יצא לי לשמוע את היצירה כמה פעמים ממנו באופן אישי.
אבל יש להדגיש שהיצירה "תנא דבי רבי ישמעאל" מזכירה אמנם את יוסלה רוזנבלט אבל הנימה המודגשת ב"אמר אביי" היא סגנון נטו של שלמה אייזנבך (ולא אופינית בכלל ליוסל'ה).  
כמו כן היצירה רחם נא של יוסלה איני יודע אם ישנם חזנים נוספים שחיברו על הטקסט הנ"ל יצירה (זולת שלמה אייזנבך שחיבר יצירה שלא נופלת מזו של יוסלה...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2010 13:04 לינק ישיר 

אם אפשר להוסיף גם את אתה אחד של משה שטרן את צמח של יוסלה דניאל איש חמודות של ברל חגי ובא לציון של אהרלה דיאמנט הטה שקוסביצקי שר למען ירבו של משה סורקיס קול דודי ששר קוסביצקי אשא עיני ששר קוסביצקי ועל ידי עבדיך של קוורטין. ובקשר למי שכתב את יעלה ויבוא אז יש גם ליוסלה ורחם נא יש גם למשה אוישר שאומנם שר בסגנון יוסלה ומי שכתב קול השם אז יש המון חזנים שהלחינו כגון קוסוביצקי גלנץ חגי. יש הרבה סיכויים שטעיתי כי חיפשתי בראש ולא במחשב מכיוון שהיו אלפי חזנים חלקם ידועים וחלקם פחות שהלחינו יצירות ולעקוב אחרי זה קשה מאוד ולכן לדעתי זה מיותר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2010 17:24 לינק ישיר 

אתה אחד של שטרן בתקליט?

דניאל איש חמודות יש גם למנדל וגם לויגודה.

"למען ירבו" יש גם לחזן משה הס. 

(ואגב, יש "למען ירבו" לויגודה בתפילת ערבית וכן למשה שטרן)  

ונכון, דיאמנט הוא ייחוודי. יישר כח על הזכרתו כאן.

אוסיף כעת את "תניא... חייב אדם למשמש בגדיו" של ליבל'ה וולדמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2010 17:33 לינק ישיר 

למען ירבו
שלום כץ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2010 18:02 לינק ישיר 

זה מה שאמרתי שתמיד יהיה עוד חזן שהלחין על כל קטע בתפילה ולכן הנדון הזה מיותר ולמען ירבו יש גם למשה פרייס בתפילה. ואם כבר החזן אהרלה דיאמנט אפשר את הביוגרפייה שלו. ואתה אחד של שטרן שמעתי אותו מספר שהוא הלחין.

תוקן על ידי קולני ב- 19/01/2010 18:03:47

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2010 18:12 לינק ישיר 

בס"ד

בחגוויהסל,
הדלקת אותי מעט עם הדיון הזה...

ברשותך הייתי רוצה שתתייחס למספר קטגוריות שנוספו עם פתיחת אשכול זה:
א. חזנים אשר הלחינו יצירות לטקסט ייחודי, ואין מלחין נוסף אשר כתב להם פרשנות נוספת.
ב. חזנים אשר הלחינו יצירות לטקסט ייחודי, ויש הלחנות נוספות אשר עובדו (רק) למקהלה.
ג. ביצוע יחיד ליצירה בעלת טקסט ייחודי.
ד. ביצוע יחיד ליצירה בלחן ספיציפי.
[ה. אילתור מחזן על קטע תפילה ספיציפי.
[ו. ביצוע פומבי של חזן/מקהלה של טקסט מתוך התפילה שלא הוקלט בצורה רשמית]

במהלך האשכול ענו החברים על חלק מן הקריטוריונים, ועל כן אשמח אם תפרט יותר למה בדיוק כוונתך?.

יהודה

תוקן על ידי yeoda ב- 19/01/2010 18:13:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2010 18:34 לינק ישיר 

בס"ד

לפי המסקנות שנעשו עד כה בסיום האשכול, אז הנה כמה הערות:
ובא לציון - יש לחן נוסף של החזן לייבלה וולדמן.
תניא חייב אדם למשמש בגדיו - יש לחן נוסף של החזן יוסל'ה שליסקי.

ונראהו עין בעין - (מתוך הזיכרון): החזן דוד ורדיגר, החזן שלום לנטוש, החזן משה גנטשוף, (ובתקופה האחרונה ליבסון העלה לחן נוסף, לא מצליח כעת להיזכר מי).

אשא עיני אל ההרים - יש לחן נוסף של החזן ישראל אלתר שמתחיל משיר למעלות.
רחם נא - מלבד הלחן של רוזנבלט ואייזנבאך שהוזכרו באשכול יש גן לחן של החזן רביץ ועוד

אגב, פאברוטי, מהחזן ישראל ברי (בריעה) יש הקלטות נוספות נדירות.

יהודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2010 18:52 לינק ישיר 

‏"‏ליבזון" הביא ביצוע של "כץ". "לנטוש" התחיל מ"קדושתו על החיות":

שמיעת קטעי חזנות בביצוע חזני העבר = חוויה מיוחדת במינה!!! (כי על טעם וריח אין מה להתווכח!!!)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2010 23:07 לינק ישיר 

יהודה חביבנו,

האשכול מדבר בעד עצמו. במקור התכוונתי ליצירות שהן: 1) מתוך הסידור והמחזור.  2) הוקלטו בתקליט/קלטת. 3) אין הקלטה של לחן נוסף למילים אלו. 

האשכול באמת התפתח גם לכיוונים של תהלים שיר השירים ועוד, גם לכיוונים של תפילות מוקלטות,  גם לווידויים על החזנים שהערצנו (באשמתי ובאשמת פאברוטי), ועכשיו גם ללחנים שלא הוקלטו... 

אלי יפה היה אומר "יגדיל תורה  ויאדיר" או משהו דומה.

לקולני: אין לי מידע מיוחד על אהרל'ה דיאמנט. סובול אמר לפני שנים מספר שהוא היה מכונה "די אמריקאנער חזן". אני משער שזה משום שהוא נולד באמריקה, דבר נדיר בין החזנים המבוגרים.

ואגב נושא האשכול: יש פרקי "קינות" של החזן משה שטרן (עם מקהלה). הובאו יותר מפעם אחת ב'קול ישראל'.

יש שם: "אלי ציון ועריה". "על חורבן בית המקדש". "שחה האשה לנביא ירמיהו", "אחריו הוציאו את רבי עקיבא", "צדיק רבי אלעזר", "תרחם ציון כאשר אמרת".        

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2010 07:32 לינק ישיר 

אתה חוננתנו של שלום לנטוש

"אתה חוננתנו" של החזן שלום לנטוש היא קומפוזיציה מיוחדת במינה. יש שם "זוגאכץ" קלסית מהדור הישן יחד עם קלרטורה מעולה וכל הלחן הוא מרשים מאד. עולה בהרבה על השאר שהלחינו על תפילה זו. תשמעו ותווכחו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2010 09:12 לינק ישיר 
"ואף הוא היה מתכוון"

לחן יחיד (לענ"ד) וייחודי ליצירה זו מתוך סדר העבודה (בנוסח אשכנז) של יוסל'ה רוזנבלט.
היצירה אכן בוצעה והוקלטה ע"י חזנים רבים, גם בדואטים ובשילוב מקהלות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2010 10:17 לינק ישיר 
זהירות עם ידיעות לא נכונות..

בגלי ע"ה..אמר לי בפרוש..כשקבל את המוסיקה הכתובה מידיו של אליהו גרינבלט יילחט"א...והתיר לו להקליט את השיר..
כך..ש-והיה באחרית הימים..כל הזכויות שמורות..לחזן אליהו גרינבלט.
.בהיותי במיאמי..ארגנתי כנס חזנים..והחזן האורח היה אליהו גרינבלט..ולשאלתי..הראה לי את מחזור התפילה שלו..ובמו עניי ראיתי את המוסיקה כתובה..אות באות..לכל מילה של .."אנא תבוא לפניך"..כך שמי שכתב פה שהיצירה ..לא של גרינבלט..טועה ומטעה..
זהירות עם ידיעות לא נכונות..
love ye,,,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2010 13:28 לינק ישיר 

גנטשוף בלחנו של רובנר
אז בהלוך ירמיהו על קברי אבות 2 ביצועים
דניאל איש חמודות שלום כץ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2010 16:20 לינק ישיר 

שיראל,  אני שמח על ההעמדה על האמת  -- אך שים לב שכתבתי שאני 'חושב' שגרינבלט לא הלחין בגלל שבגלי שר זאת גם כן... וטוב שלא קבעתי מסמרות.

אוסיף את "אלה אזכרה" בתחילת 'עשרת הרוגי מלכות' ליום-כיפור של פינצ'יק  ואת הקטע החותם "זאת קראתנו" של בגלי --- שדומני שאין עוד לחנים מוקלטים לאלו.

(ואגב, לקטעים האמצעיים "טיהר רבי ישמעאל" ו"שרפי מעלה" ישנם כמה לחנים שהוקלטו, למרות שרבים מכירים רק את קוורטין וולדמן)   

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > אשכול אספנים: תפילות שידוע על ביצוע לחן יחיד שלהם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.