אני לא מתכוין להתייחס לנושא שבגינו נדרשו דיינים חרדים להשפט בפני ערכאות המשפט הציוני, לא לחרון ו/או לחיוך שזה מעלה על הרבה פני אדם ולא להיכנס לטיב הרבנים מי מהם חכם, רשע, תם ושאינו יודע לשאול. אני מתכוין להצביע על כך שתקדים זה יכול להוות פתח לתחילת רפיונו של השלטון החרדיבני בחיי כל מי שרוצה/חייב עדיין להשתייך לחברה החרדית. נושא זה דומני שמאד שייך לכאן.
צעד כזה שבעל ממון - כלומר שפחות מאויים מחרמות - מראה לרע-בנים כיוון, 1. ירתיע את הרבנים 2. יעודד עוד נפגעים לא להיכנע כל כך בקלות כפי שהיה עד עכשיו.
אם בשיח הציבורי ירבו חרדים שמעודדים את התופעה, הסיכוי להצלחה המיוחלת יגבר, כה לחי!
נשלח ב-21/1/2010 13:20
אתה בטוח מי צודק בסיפור? מי רע(בן?) ומי טוב? אני לא יודע, אני רק יודע שזה סכסוך (כנראה מכוער) שיש בו שני צדדים. מנין לך שהרבנים עשו עוול?
נשלח ב-21/1/2010 14:04
מטפחת אליבא דבוגי לא משנה מי צודק. לא זו הנקודה.
נשלח ב-21/1/2010 15:03
בעל,
צד אחד רואה בזה אפשרות לביקורת על מי שרואה עצמו חסין מביקורת ונעדר שקיפות, ואלו הצד השני רואה את עצמו כקורבן של 'דור ששופט את שופטיו'.
האם יש בזה חידוש? לא. מדובר שוב במעגל החובק אל קרבו תורה ומדינה ומנסה להכיל את שניהם. אין הבדל בין העמדת הדיינים לביהמ"ש או בין הפסקת תקציב לרב מלמד בעקבות דיבורים נגד צה"ל. מדי פעם פשוט מישהו מפסיק את המוסיקה ומזכיר להמוני הרוקדים על היקף המעגל הצר והבלתי אפשרי הזה כי הם רוקדים אך ורק מכח האנרציה ולא משום שיקול הגיוני נורמלי, וכי אם המוסיקה תיפסק הם עלולים ליפול. כל עוד דיינים דנים ואין להם לגיטימציה אמיתית מצד הציבור זה חייב לא ללכת.
נשלח ב-21/1/2010 17:29
בסך הכל יש ריבון במדינה והוא מדינת ישראל שהיא הגוף היחיד הרשאי להורות מי יכול לשפוט.
מתוך אלפי מקרים של שיפוט על ידי גופים חוץ שילטוניים (המנסים גם לעיתים לכפות את החלטותיהם) הרי שסביר שיהיו כמה מקרים שבהם יהיו צדדים לא מרוצים ומהם כמה מקרים בהם יוגשו תלונות אזרחיות או פליליות נגד השפיטה והנסיונות לאוכפה.
זה שהגדולים של חוג אחד אינם אפילו קטנים אצל חוג אחר ומרשים לעצמם להתלונן, כבר היה בישראל מקדמא דנא.
נשלח ב-21/1/2010 17:41
קאהן אתה משמה שני דברים שאינם דומים. הרב מלמד אולי מנסה לרקוד על שתי חתונות אולם הרבנים החרדיים כלל אינם מנסים לעשות זאת.
נשלח ב-21/1/2010 19:11
מטפחת
כפי שציין בעל וכך הדגשתי, הנקודה אינה המקרה ומי בדיוק הרע-בנים בכנופית הרבנים. הנקודה היא שיש כאן תקדים בו חסינות פסקיהם ובתוכם אלה הניתנים מכוח האכזריות הקדושה המתקיימת בזכות כניעת כל חרדי לפסקיהם, נסדקה.
נשלח ב-21/1/2010 19:35
נו, זה כבר קורה בסכסוכים בפונוביז' ובכמעט כל חסידות וישיבה, בשביל להכריע את הסכסוך פונים לבתי המשפט.
נשלח ב-21/1/2010 19:54
זה שונה, שם בעלי הדין לא מסתדרים בדין תורה, פונים 'לערכאות' רח"ל אבל לטענתם זה עדיין כדי לבצע את דין התורה הנתמך על ידי איזה רבנים. רק שמאחר ולא ניתן לבצע אותו על ידי בית הדין הרבני שאין לו אמצעיי כפייה פונים לערכאות אבל עדיין מודים בשלטון (ה)רבנים. במקרה המדובר לא רק שאומרים לרבנים ולכל הבית דין שלהם ..... אלא גם תובעים אותם על מה שעולל הפסק הקדוש שלהם שלטענתם ניתן למשה מסיני.
מה חדש בזה שמה שאסור לקטנים מותר לגדולים? תמיד היה כך
נשלח ב-22/1/2010 11:02
ויהי בימי שפט השופטים דור ששופט את שופטיו. לכל אלה שמנסים לראות נקודות אור בחושך הגדול ובמעשה הנפשע,יש להבהיר מעבר לענין של ביזוי ת"ח וכו' יש כאן חילול ה' גדול בהיות הרבנים מיצגים את מערכת השפיטה ע"פ דין תורה והם עומדים בפני מבחן ושפיטה של שופטי רשע,זה חילול ה' שאין כמותו. וכל אלה שיש להם בבטן מלא הטנא תרעומת על רבנים ומנסים למצוא שמחה לאידם שיבינו שגם לפי שיטתם השופטים הנמצאים במערכת המשפט הם אנשים מושחתים פי כמה וכמה ו"הם" יחוו את דעתם. "בינו בוערים בעם וכסלים מתי תשכילו"
נשלח ב-22/1/2010 11:27
נחמדניק,
שכוייח. גיט שאבעס
נשלח ב-22/1/2010 12:59
דינא דמלכתא דינא, חז"ל אמרו -עלת לקרתא עביד בנימוסא- נימוסא = חוקיה. גם בגלות שהרבה מתגעגעים אליה, הרבנים היו כפופים לפרנסים ולראש גלותא, גם הרבנים הנכבדים מאד צריכים להיות כפופים לביקורת שיפוטית- וכבר היו דברים מעןלם על השחיתויות שפרחו אל הדיינים. והמבין והיודע מבין ויודע, ארמוז רמז דק ישעבת איטרי
נשלח ב-22/1/2010 13:54
דינא דמלכותא דינא לא נאמר על יהודים שיעקרו את דיני התורה וימציאו להם חוקים חדשים נגד התורה. החוקים שלהם מלאים בעיוותים נוראים,אחד מהם המושג שאדם מעיד כדי להפטר מעונש, מושג מעוות מאין כמותו ועוד כזה ע"ז הדרך. רק תגיד לי אם יעמידו לדין את רבך מה תאמר.
נשלח ב-22/1/2010 14:51
נחמדניק
דינא דמלכותא דווקא- כן למלכות שעקרה - הדבר נאמר!- אחרת מה הרבותא? אם היא מלכות שהולכת בדרכיך אז ודאי שדינו דין,
אלא במלכות רשע מדובר, כפי שנאמר - תתפלל לשלמה של מלכות- וזה נאמר על מלכות רומי -הצדקת.
עקרו את דיני התורה- אתה בעל הבית של התורה,? רק מי שלומד תורה כמוך הוא שומר התורה? יש לי חדשות לא טובות, יש הרבה אנשים אחרים גם שקיבלו אותה. והם לא פחות בעלי בית עליה.
באם הרב שלי ירמה וישקר וידון דין שקר - ויהיה נוגע בדבר
יפסוק במעמד צד אחד, בלי לשמוע את הצד השני, הוא כבר לא יהיה הרב שלי, ודינו בבית האסורים, עטוף בטלית כמיטב השחקנים , שעל שופטים ע"ה רוצים לעשות רושם?