|
|
| נשלח ב-24/1/2010 14:01 |
|
| |
נחמדניק, לפי הר"ן כיצד תיתכן מלכות יהודית כלשהי? (למשל בימי דוד ושלמה), מה מחייב לשמור את חוקי המלכות?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2010 14:20 |
|
| |
הר"ן מנמק את נימוקו בכך שמלך ישראל לא יכול לגרש יהודי מאדמתו! לפני כמה שנים הוכיחה מלכות הזו כי בהחלט בהחלט אפשר לגרש ולהגלות יהודים מאדמתם. ומימילא טענת הר"ן נופלת.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2010 16:44 |
|
| |
לבוגיעלון והמחרים ומחזיקים אחר דבריו, אינני יודע מה בדיוק אתם מכוונים ב'השיבה שופטינו כבראשונה' (איני חושד בכם שאינכם מתפללים כלל). אולם אני וכל עם ישראל לא מצפים ולא מייחלים ששופטי בג"צינו ישפטו את דיינינו, מקסימום שואפים לכך שהרבנים והדיינים ישילו מעליהם את החיספוס הליטאי, תחושת האני ואפסי עוד המכה שרשים אצל כל השכבות, ויתחילו לתרגל את המ"ח דברים שהתורה נקנית בהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2010 17:00 |
|
| |
הזמיר והעורב נחלקו ביניהם מי מהם שר יותר יפה, החלו לריב ריב גדול עד ששמעו כל החיות מסביב, אמר החזיר אני אשפוט ביניכם מי שר יותר יפה,- הסכימו. לאחר שכל אחד שר בתורו.
פסק החזיר כי הזמיר באמת שר יפה יותר,
הזמיר פרץ בבכי תמרורים, כולם שאלו נדהמים, למה אתה בוכה הרי זכית? אני בוכה כי החזיר הוא השופט והמייבין הגדול בשירתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2010 18:10 |
|
| |
ירוחם, אכן משל נוקב... עצוב. (ואני לגמרי לא ציני)
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2010 17:53 |
|
| |
ירוחם המשורר, בטח לא התכוונת אלי ואל מה שכתבתי, לבטח הינך תמים דעים עם כל דבריי, בפרט הקטע עם הליטאים שאין שפוי שלא יודה בזה, הלוא כן?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2010 21:07 |
|
| |
שבח
לא התכונתי אל אף אחד, רק לשופטים המתנהגים כהגדרתך- - ואני לא חושב שרק הדיינים מושחתים יותר מ השופטים החילונים, הבעיה שהם פועלים בחיספוס כהגדרתך בלי כל בושה, כשהשופטים החילונים עושים זאת בסתר, בפחד.
אתה כן מתפלל מן הסתם -השיבה שופטנו כבראשונה-- לאלו שופטים אתה מתכוון?.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2010 21:29 |
|
| |
אני מתכוין לשופטים שהיו בראשונה, שגדלו בין החכמים וקנו בנפשותם את המ"ח דברים שבמסכת אבות, כיום אין למצוא "ישיבה למ"ח דברים", לדעתי יש לייסד חוגים בהם יתרגלו את הדיינים לשפוט את העם משפט צדק.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2010 21:42 |
|
| |
אולי תוכל בבקשה לפרט את שמותם של אותם שופטים שלרוח שיפוטם אתה מתפלל?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2010 23:22 |
|
| |
אני מתכוין לשמואל הנביא, לנחמיה בן חכליה, לרבן שמעון בן גמליאל הראשון, לרבן יוחנן בן זכאי, לרבי טרפון, לרבי יהודה בן שמעון הנשיא, לרבי חייא, ולכל מי שהוכיח חפץ טהור לעשות צדק.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2010 23:33 |
|
| |
על שמואל ריננו עם ישראל, הוא היה צריך לצעוק בקול שלא לקח שוחד
ר' שמעון בן גמליאל הודח מכהונתו, עקב התהגותו .
על ר' יוחנן בן זכאי אמר ר' עקיבא- משיב חכמים אחור.
ר' טרפון טעה בגדול -עד שחשב שעליו למכור את חמורו לפיצוי למי שהוא גרם נזק בפסיקתו,
ר חייא לא היה שופט
לא זכור לי מכל אלו שציינת איזו פסיקה מדהימה ומרשימה
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2010 23:47 |
|
| |
הפתעת אותי. חשבתי שאתה יודע דבר וחצי, וכעת אני נוכח שאתה מפריח בלי לחשוב שמישהו יעקוב אחר דבריך.
על שמואל כתוב (ש"א יב, ג): הנני ענו בי נגד ה' ונגד משיחו את שור מי לקחתי וחמור מי לקחתי ואת מי עשקתי וגו' ויאמרו לא עשקתנו ולא רצותנו ולא לקחת ממנו מאומה.
ר' שמעון בן גמליאל הראשון (עיין בתגובתי לעיל) לא הודח מכהונתו לעולם, ואם אתה תלמיד חכם דוק ותשכח את עשייתו הצדק והיושר.
על רבן יוחנן בן זכאי לא אמר ר' עקיבא משיב חכמים אחור, אלא רב יוסף האמורא. גם אם זה הפרחה לא קשורה, לפחות תדייק. (אגב משיב חכמים אחור - מדובר מחכמים ולא מסכלים).
תודה על העובדה הנעלית שמצאת לר' טרפון שהצדיק עליו את הדין.
ר' חייא לא היה שופט? חחחח ר' מרדכי גרוס והרב סילמן והרב אלישיב והרב שך (סליחה לא היה פוסק) ידעו חושן משפט יותר טוב ממנו....
לא זכור לך? זיל קרי בי רב. כבר הראית את ידענותך.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2010 07:07 |
|
| |
תוקן על ידי ספרן ב- 26/01/2010 07:33:26
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2010 10:14 |
|
| |
שבח.
זה שאתה משתלח מרוב תסכול לא הופך את דברייך לאמת!
שמואל הנביא הודח מתפקידו העם רצה במקומו מלך, מבלי להזכיר את בניו שהתנ"ך מזכיר את מעשיהם
ברכות דף כז : היה רבן גמליאל יושב ודורש, ורבי יהושע עומד על רגליו, עד שרננו כל העם ואמרו לחוצפית התורגמן: עמוד! ועמד.
אמרי: עד כמה נצעריה וניזיל? בראש השנה אשתקד צעריה, בבכורות במעשה דרבי צדוק צעריה, הכא נמי צעריה, תא ונעבריה!
גיטין דף נו
קרי עליה רב יוסף, ואיתימא רבי עקיבא: +ישעיהו מד+ משיב חכמים אחור ודעתם יסכל זה נאמר על ריב"ז
לא כל מי שיודע חו"מ הוא דיין, הרב אליישיב היה דין בבית הדין של המדינה. היום הוא כבר לא דיין.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2010 12:18 |
|
| |
זה שאני מטיח בך את האמת, עדיין לא הופך אותי למשתלח ומתוסכל. לא נמצאו בדבריך דבר שאמור לתסכל אותי. כך שלא מובן למה הזכרת מונח זה.
אתה יורד לבקורת הנמוכה מה באמת אירע בימי שמואל הנביא, אני מדבר על הדמות עצמו, דמות ששפטה את ישראל עשרות שנים, המליך מלכים, לא גר מפני מלך, וכתוב עליו שכל בית ישראל הודו שלא לקח מימיו שוחד מהם. אתה בא להתפלפל אתי מה בדיוק אירע והאם זה נכון או לא נכון. זה לא הויכוח כאן, לפחות מבחינתי.
אני לא מדבר מרבן גמליאל, אני מדבר מרבן שמעון בן גמליאל הראשון. עיין מסכת כריתות פ"א מ"ז, ואם תלמד את הסוגיה שם, תבין למה הבאתי אותו לדוגמא.
גיטין דף נו וכו'. למדת לדייק, הא?
דומני כי כל האשכול מדבר מיושבים על מדין בעלי חו"מ השופטים את העם (משפט צדק). ובדבר ר' חייא, הנה אם תלמד קצת היסטוריה של עם ישראל, תדע שר' חייא בדורו היה גדול מר' יהודה הנשיא, ועלה מבבל להעלות קרן התורה בארץ ישראל. והיה מקובל על כל כלל ישראל, מבבל ועד ארץ ישראל. דומה כי מזמן עזרא הסופר לא נמצא אוטוריטה גדולה כל כך.
|
|
|
|
|