בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

איזה חזן מדור הקודם היית רוצה לשמוע

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/1/2010 22:21 לינק ישיר 

חס וחלילה לא באתי להוריד מגדולתו של ר׳יוסלה רוזנבלט שהוא ללא ספק יוצר ענק ומוזיקאי בחסד אבל אי אפשר להתכחש לזה שהוא לא הכניס אש ליצירות שלו ואש אני מתכוין למשל אשמנו מכל עם צורת ההגשה של יוסלה לעומת ההגשה של רויטמן או קוסביצקי או אנא עבדא שהיא יצירה נפלאה ומרגשת אבל דיי קלאסית ויש יצירה דווקא ששם הוא הכניס יותר אש כמו רבונו של עולם ואחינו אבל בכללי רובם היו יצירות קונצרטים ודווקא החזן שלוימלה אייזנבך בשונה מיוסלה כן דאג להכניס את החיים ליצירות ואני לא יכול ללמד אותך על אייזנבך שהרי אתה תלמידו אבל יצירה כמו שומע קול בכיות שלו או ובמקהלות שומעים יותר חיות מאשר ביצירות הרוזנבלטיות ואש זה לא רק המופרעות הקוסביצקית אלא זה גם הוספת רגש ואמירה והתחננות כמו וידר רויטמן ברל חגי פינציק וולדמן דיאמנט ואפילו ממעט ההקלטות ששמעתי משטיינברג כמו זרעא חיא הוא שונה מיוסלה ולדעתי יוסלה היה מתמצת את כל אלו ומכניס אותם כאחד אבל זה לא הטעם שלי ושוב חלילה אני לא מתכוין לזלזל ביוסלה שאני עצמי מקשיב לו רבות רק בתפילה הייתי מעדיף משהו אחר כי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2010 22:29 לינק ישיר 

כנראה שנגמר המקום אז ההמשך:בתפילה צריך את האש ולגבי זה שהוא הלחין יצירות לקונצרטים זה לא כל כך ברור לי כי על פי הסיפורים הוא היה מבצע את היצירות הללו גם בתפילות. וסתם שאלה:האם זה נכון שיוסלה כתב את עננו ששר קוסביצקי או הרשמן או שלפחות שר אותה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2010 22:33 לינק ישיר 

הדגשתי כבר קודם שאת היצירות הכבידות יוסלה כלל לא העלה ע"ג תקליטים, מעניין מאד שמלבסקי היה תלמידו של יוסל'ה אומרים שריבון העולמים יוסלה כתב עבורו (יש אומרים אף שומע קול בכיות) זה מראה על הרב גווניותו של יוסל'ה ושוב מילתי אמורה עפ"י תקליטי יצירות קונצרט אין לשפוט את סגנון התפילה של יוסלה, שלמה אייזנבך בניגוד ליוסלה הוציא בעיקר פרקי תפילה המיועדים לעמוד. (יוסלה הופיע הרבה בקונצרטים ומטבע הדברים הרפרטואר שלו מותאם לקונצרט ולאופיו. ומאידך גיסא בכדי להפיס את דעת חברי הפורום אציין כאן כמה תפילות שבהם רואים את גדלותו של יוסלה שמתבטאת בעיקר בגעגועים ובכיסופין, המוטיב הייחודי של יוסלה בא לידי ביטוי כחוט השני העובר בין כולם ולכולם מכנה משותף אחד החל מרצה עתירתם עבור לכבקרת (ההקלטה הישנה*) קרוץ מחומר ולא המתים, הבן יקיר לי והחסידים והישרים בכולן הוא נכנס לרגש מתוך יישוב הדעת אך התרוממות רוח מעין כמוה, וכי יש חזן שהצליח לחבר אמר ר' אלעזר כמו יוסלה? (כוונתי ליצירה הישנה) 
אולי נסגור את הדיון "על טעם וריח אין להתווכח"... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2010 22:33 לינק ישיר 

שלום וברכה

בנוגע להחזן מרדכי הרשמן הנה לפי הידוע הוא היה חזן נפלא עם קול נפלא, ומוסיקאי, והקלטותיו אשר שר באידיש מוכיחים על זה, אבל מאידך גיסא ידוע כי הוא לא היה קאמפוזיטר בכלל, והיה שר רק ממה שכתבו מחברים אחרים, וממילא יתכן לומר שבעת עמדו בתפלה שלזה צריכין הרבה אימפרובזציה וחידושים ורעיונות עצמיים, אז "יכול להיות" שבתפלה לא היו שומעים אותו במיטב כשרונותיו.

ובנוגע להחזן זבולון קוורטין, יש לידע שרוב הקלטותיו הם לא ניגונים וקאמפאזיציה של שירים חזניים ששרים בקונצרט, אלא רובם הם נוסח התפלה שהיה מקובל במחוז וואלין בפאדאליע מאות בשנים, לכן תמצא שרוב הקלטותיו הם בערך בסגנון ואופן אחד (מינור - שהוא תפלה ובקשה), לפי הרגש של בעלי התפלה באיזור ההוא. ויזכר לטובה שהקליט אותם כדי שבעלי תפלה בזמנינו ידעו איך להתפלל. ראיה לדבר, כי השיר "מגן אבות" שהוא הקליט עם הכאר הוא ממש כאותו שיר שהקליט החזן שלמה פינקסוביץ שהיה חבר שלו ונתגדל ג"כ בוואלין שמה, (גם הקלטת "על חטא" שהקליטו שני החזנים האלה הם דומות זל"ז). ואדרבא זהו גופא מה שנותן לקהל השומעים מושג איך היה תפלתו בבית כנסת, ויכולים להחליט עם רוצים לילך ולשמוע את תפלתו, משא"כ חזנים אחרים קשה קצת להחליט בברירות איך היה אופן וסגנון וגם רגש תפלתו. 

וארבל45 יקירי: מקודם שכתבת דברים לא יפים כ"כ כלפי קוורטין, היה לך לקרוא את הביוגרפיה שלו שהוא בעצמו כתב אותו "מיין לעבען", ואולי זה הי' משנה את דעתך עליו (גם תחקור אחר יהדותו של שאר החזנים מתקופה ההוא וד"ל).

ובנוגע להחזן דוד משה שטיינברג שהוא היה ענק והיה מגדולי החזנים בתקופה ההוא, ויצירותיו מושרים ע"י חזנים גדולים אחרים (כמו חזן יוסף שמידט), תדעו כי החזן שמואל וויגודא בעיתון ה"פורוורטס" כותב: שהחסרון של חזן שטיינברג היה זה שהוא היה אדם מפונק מאד וכל מילה שיצא מפיו היה מוכן מקודם לכן, וידוע שהבעל תפלה צריך לעשות אימפרוביזציה בתפלה, וזה לא היה דרכו, כי הכל היה צריך להיות בדיוק כמו שהכין מקודם לכן (בתווי הנגינה שהכין לעצמו מקודם). כמובן שאני מדעת עצמי לא הייתי יכול לכתוב דברים כאלו, אבל זהו מה שכתב החזן שמואל וויגודא שהכיר אותו וידע את דרכו בחזנות.   

שלום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2010 22:34 לינק ישיר 

עננו אם איני טועה כתב רפפורט (כמובן שהוא ביצע יצירות אך בעיקר הזאגעכטס היה מאולתר).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2010 22:43 לינק ישיר 

לטנור66 אתה צודק על טעם וריח אין להתווכח אבל אם כפי שאתה טוען ואת היצירות הכבדות הוא השאיר לתפילה ולתווים אשמח אם תעלה משהו כזה בביצוע של חזן כלשהוא העיקר שיבצע טוב ובהקשר לרצה עתירתם דווקא זה המקום שאני מתכוין אליו שבהמשך לפני שעה נא ברצון יש מקום גדול להוסיף כמו שהוסיפו החזן שטרן בסליחות וכמו שמוסיף החזן חיים אדלר וכמו שמוסיף החזן רנד בסליחות שנותנים לזה חיות וכן בלא המתים מה שהוסיף החזן בנימין מולר שלדעתי זה ענק והוא שינה את היצירה מקצה לקצה לטוב ולרע שהצד הרע שהקטעי מקהלה במה שיוסלה מבצע זה ענק ומורכב שאני לא מבין למה הוא דילג על המוזיקה הנפלאה הזאת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2010 22:44 לינק ישיר 

ענני - יצירה מקטלוויץ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2010 22:48 לינק ישיר 

החזן יוסלה רוזנבלט השם זכרנו הביצוע המקורי http://www.youtube.com/watch?v=WQ8dYrbAIZA&feature=youtube_gdataכל מילה מיותרת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2010 22:54 לינק ישיר 

לידידינו מביןאמת,
דווקא לגבי דוד משה שטיינברג אני נאלץ לתקן ייתכן ששמואל וויגודה כתב לגביו דברים מסויימים. אך סבי ז"ל זכה לשמוע אותו במשך תקופה ארוכה בעת היותו חזן בטשרנוביץ (בבוקובינה) וסיפר לנו עליו דברים גדולים. (בגעשיכטע פון חזנות הוא מתואר בתור "דער בארימטער אדעסער מתפלל" מעניין אם הוא לא היה חזק באילתורים כיצד שרד בתור חזן באודיסה אחר רזומני  (שאגב דוד משה שטיינברג נחשב כתלמידו - ברכת ההלל של שטיינברג דומה מאד לברכת ספירת העומר של רזומני) ובתקופתו של ברוך לייב שולמן, דוד משה שטיינברג נחשב ללא ספק כאחד מגדולי עמוד התפילה יעידו על כך יצירותיו והאופנים זרעא חייא וכו' שהינם יצירות של אמירה חזנית מובהקת, משום מה אנשים חושבים שאסתטיקה נוגדת אימפרוביזציה. ואם כבר בוויגודה עסקינן הוא עצמו גם חזן שלא זכה להבנה ולהכרה מספקת מבחינת גאונות מוסיקאלית בחזנות (כנראה שהמגבלה הקולית עשתה את שלה...) 

תוקן על ידי טנור66 ב- 25/01/2010 23:24:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2010 23:20 לינק ישיר 

http://www.youtube.com/watch?v=tdpJxYkzvZA&feature=youtube_gdataהשם זכרנו לאחר השיפוץ בביצועו של החזן יהודה רוטנר כמובן עם הוספות שלו שמוסיפות ״אש וחיות" ליצירה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2010 23:22 לינק ישיר 

לכל החברים לאחר הויכוח הארוך והמתיש חשבתי אולי אתן כאן קישור ל"כבקרת" יצירתו וביצועו של גדול החזנים בכל הדורות יוסל'ה רוזנבלט. אמנם מתון אך לבת אש שימו לב איזה השתפכות כובשת בשילוב עם הרספונסים של המקהלה המלווה אותו. ביצוע אחד שוה יותר מאלף מילים...
http://www.1giga.co.il/file/14cz9m7df158

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2010 00:49 לינק ישיר 

קטעים בביצוע "מלבסקי" יש בזה משהו... ‏"‏רוזנבלט", אולי אין לו קול כמו ל"הרשמן". "מרדכי פרידמן" אמר ש"הרשמן" שר באידיש יותר יפה מ"רוזנבלט"! זה אולי נכון מבחינת קול. אבל אצל "רוזנבלט" יש איזה חביבות מסויימת: (אבהית:)

שמיעת קטעי חזנות בביצוע חזני העבר = חוויה מיוחדת במינה!!! (כי על טעם וריח אין מה להתווכח!!!)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2010 00:52 לינק ישיר 

מתחבר מאוד למה שכתב טנור 66
שכחתי לכתוב שלפני רויטמן הייתי כמובן הולך לרבה שלו הלא הוא דוד משה שטיינברג
את יוסלה הייתי הולך לשמוע ראשון מכמה טעמים
יכול להיות שמבחינת ריגוש ובכי או התלהבות מגאוניות ומקוריות אפשר לשמוע אצל האחרים יותר בנקודה מסויימת מאוד
אבל קודם כל הולכים לשמוע חזנות ותפילה מה היא בכלל ואת זה אפשר בצורה המושלמת ביותר רק אצל יוסלה
הגאונות שבפשטות זה בעצם א ב של החזנות לפני שמחברים מילים בכלל צריך לדעעת את האותיות א ב ג
וזה יוסלה
יוסלה רק פתח את וכבר קיבלת עולם שלם שיש בו הכל מכל
למשל אלוקי נשמה ההתחלה הגאונית בטון המתפייס המדבר מלב אל לב מה אפשר יותר ואח,כ מוסיקה ברמה עולמית והכל תוך כדי שמירה על רוח חזנית יהודית אמיתית אין מילים וגם הקול הכי קלאסי לחזן אצל רוב עולם החובבים אם תשאלו מה זה קול חזני מ כולם יענו יוסלה
הוא המדד בראש לקול יהודי חזני שמצד אחד לא חסר בו מקצועיות ברמה עולמית אבל תמיד יהודי בעל תפילה
יוסלה זה הבניין הרחב שכולם  בונים עליו
והגיוון המדהים של היצירות
לעולם לא היינו יודעים להצביע אם לא ששמענו את יוסלה בעצמו שר את היצירות שלו  בעצמו שכולם מאותם אדם
מי היה יכול לחשוב  שמלך עליון הוא גם המלחין של לקל עורך דין או שומר ישראל 
[יצירה שצריכה מאמר בפנ"ע]  מול רבי ישמעאל
אפשר לדבר על יוסלה שעות ע"ג שעות ולא לגמור ללדבר על היצירות ועל העומק הטמון בכל יצירה ויצירה
והמדהים הוא שיש משהו של אמת בכל החזנות שלו
והיינו שיוסלה מדבר לכווולם בכל יצירה, הגאון המוסקלי, והישיבה בוחער שאוהב נוסח  שניהם בשווה מרגישים שיוסלה דיבר אליהם בשווה
זה הכוונה פשטות וגאונות
כמו חומש בראשית לילד בן חמש ולראש ישיבה ותיק בן שבעים
הפוך בו והפוך בו דקולה בו
יש בו הכל הכל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2010 02:18 לינק ישיר 

מכיוון שאני חבר ב'מאפיה' האיטלקית -- פבארוטי ושות' -- אני מסכים שיוסל'ה רוזנבלט ויצירותיו הם בגדר "הפוך בה והפוך בה דכולה בה"!!!  יצירותיו הן מלא עולם. (ואני כותב זאת, למרות שיוסל'ה הוא ממש לא 'ארוחת הבוקר' שלי...) 

ברי לי כשמש בצהריים, שתפילתו של יוסלה הייתה המגוונת והמרתקת ביותר. 

די לי במה ששמעתי מר' שמשון הררי זצ"ל -- בכדי לדמיין את תפילותיו. ואכמ"ל. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2010 05:38 לינק ישיר 

בנוגע למה שכתבו פה בפורום אודות החזן הגדול שמואל ויגודה: ראשית דבר: החזן יוסל'ה רוזנבלאט נכנס בעצמו בעובי הקורה (נגד רצון שאר חברי הקהילה) שימנו את החזן שמואל וויגודה במקומו בביהכנ"ס אוהב צדק במנהטן. חזן יוסל'ה רוזנבלט היה חסיד גדול של שמואל וויגודה כידוע.

החזן וויגודה היה לו חן מיוחד ודרך עצמי באמירה חזנית, וזהו דבר שחסר בזמנינו (תשמעו קצת להקלטותיו, כמו רבוש"ע של יו"כ קטן, השיר שהלויים היו אומרים, לא תבושו, ועוד)

טנור66 יקירי: בנוגע למה שכתבת אודות יצירת אמר רבי אלעזר של החזן רוזנבלט, בודאי שכחת היצירות של החזנים שטיינבערג וגם רויטמאן על אמר רבי אלעזר.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > איזה חזן מדור הקודם היית רוצה לשמוע
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.