בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

איזה חזן מדור הקודם היית רוצה לשמוע

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/1/2010 08:11 לינק ישיר 

לידידינו מביןאמת: ידעתי גם ידעתי שלרויטמאן ושטיינברג יש אמר ר' אלעזר, אבל כוונתי היתה שבמבחן הם לא עומדים אל מול יצירתו של יוסל'ה, מחמת שליוסל'ה יש שם זאגעכט'ס שמעט חסר ביצירותיהם שלהם, כלומר כל היצירה הן של רויטמן והן של שטיינברג מוגשת בצורת שירה ולא אמירה, לעומתם יוסל'ה מגיש כמעט את כל היצירה בהגשת אמירה ואף כששר הרי זה בצורת אמירה, חשבתי כמה פעמים שמן הסתם הסגנון של שטיינברג ורויטמן חופפים זה לזה מחמת ששניהם יצקו מים אצל זיידל רובנער שכידוע סגנונו נקרא חזנות הזימרה עם כי עדיין ישנו הבדל רב בין רויטמן לשטיינברג בעיקר בביצוע ובהגשה האסתטית שיש לשטיינברג מה שחסר מאד אצל רויטמן . (רויטמאן זו קומפוזיציה לכל דבר,  [יש המייחסים את היצירה "דער נייער אמר ר' אלעזר" לרזומני, ויתכן ששטיינברג בשל כך מושפע מהפתיחה] אך ברור שהיצירה הכובשת ביותר היא של יוסל'ה אני מתכווין לזאת שפירסם בשנת 1913).
דבר נוסף ששכחתי לעמוד עליו הוא חיתוך הדיבור שיש ליוסל'ה ואין אותו לאף חזן זולת הרשמן אבל כבר אמרו כולם שהרשמן לא היה חזק בתפילותיו אלא בשירתו.
עוד דבר, האישיות של יוסל'ה השפיעה בצורה ישירה על שירתו יוסל'ה מגיל צעיר הסתופף בחסידות רוז'ין וכילד גדל בחצר הקודש בסדיגורה אין צורך להרחיב על המלכותיות ואסתטיקה והתרחקות מאש זרה והתלהבות חיצונית בחצר רוז'ין כל היודע מעט הסטוריה יודע שברוז'ין דגל בהתלהבות פנימית ולא חיצונית ומכח זה גם סגנון הנגינה שרווח בחצרות הקודש לבית רוז'ין אם זה סדיגורה או באיאן או טשורטקוב ושאר הענפים היו ברוח זו, מכאן נבין את הרקע לסגנונו של יוסלה ויתורצו כל הטענות באחת.
לעומת זאת כל החזנים האחרים נתפרסמו בזכות קולם אבל אף אחד לא הפך את אישיותם לאגדה... 
כלפי ויגודה לא התכוונתי חלילה להמעיט בערכו, רציתי לומר שבדעת הקהל (ה'עמך') הוא לא זכה להערכה מספקת ואמרתי שכנראה זה בשל המגבלה הקולית (מורגש בכל תקליט ותקליט).

תוקן על ידי טנור66 ב- 26/01/2010 08:26:10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2010 08:41 לינק ישיר 

תודה רבה למי שהזכיר אמש את ועל ידי עבדיך הלך וקראת של יוסלה רוזנבלט שאני לא משוגע על יוסלה אבל זה קטע אדיר שמעתי את זה לפני השינה והיו לי חלומות פז רק אם יוכלו להסביר לי למה יוסלה אומר לכתך אחרי עם ציירה. ואני אילו היו נותנים לי הזדמנות לשמוע חזן מהדור הקודם הייתי הולך קודם לזוייגערים וידר קוורטין ואחר כך לשאר הגדולים אבל באמת שלא רע לי לשמוע את החזנים של היום שיש ביניהם גדולים וטובים לא פחות מהדור הקודם רק חבל שהם פחות יוצרים אבל בתפילה לא חסר חזנים בדורינו שיש להם גם את האמירה הרגש האילתור ההשתפכות והביצוע כגון מוצן מילר למר שולהוף רנד רוזנפלד וייסמן וינבך ויש עוד הרבה רק אלו מה שבראש שלי עכשיו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2010 08:49 לינק ישיר 

שלום לכל החברים השאלה שהציג "מביןאמת" הוא באמת שאלה קשה מאד, וצריך התבוננות יתירה. לכבוד בחגוויהסל: כתבת "לפחות 50 קטעים של קוורטין אין להם טעם". אולי תוכל לכתוב לי לאיזה 50 קטעים אתה מתכוון. דע לך חזן קוורטין לא הקליט שירים חזניים שאתה יכול לשיר על הבמה בקונצרט, הוא היה בעל תפלה ובעל נוסח יוצא מן הכלל, ובזה נתפרסם בכל העולם כולו, והרבה אלפים אנשים ונשים דחקו עצמם לבתי כנסיות שבו שימש כחזן במשך חייו. שמו הלך לפניו בכל העולם כבעל תפלה שאין דוגמתו, עד שבאו לפניו חברת הפונוגרף והציעו לו המון כסף על כל הקלטה שהוא יקליט מנוסח התפלה שלו, וזהו מה שהוא עשה, ובמשך כמה שנים הקליט לפניהם כמה מאות תקליטים עם קטעי נוסח התפלה. בבקשה תשמע עוה"פ לתקליטיו על, שמעה ותשמח ציון, קול ד' יחולל אילות, רזא דשבת, השכיבנו, ושמרו, שכן חובת כל היצורים, וכולם מקבלים, לקל ברוך, צור ישראל, אבות, נעריצך, נקדש, ולא נתתו, אין כמוך, מי שברך, הנשמה לך, כל נדרי, הנני העני ממעש, ונתנה תוקף, ומפני חטאינו, הושע נא, וביום שמחתכם, יעלה, תקע בשופר, והכהנים והעם, קדיש לנעילה, אשמנו, על חטא, א"מ זכור כי עפר, ליל שימורים, ראה נא בעניינו, רפאינו, והוא רחום, ישראל בטח בד', אלה אזכרה ועוד. ואם יש לך מידע והבנה בנוסח התפלה, ברור שתתרגש ותתפעל מגאונותו בתפלה. גם יש הרבה תקליטים שהקליט עם הכאר של הטמפל קיסר אליזבט בווינא, ושם הוא שר באופן מודרני ביותר, ויכולים לראות גודל מומחיותו גם בשטח הזה. יש לי למעלה משמונים תקליטים אריגנלים מחזן קוורטין (לערך מאה וארבעים קטעי נוסח התפלה, הוא גם הקליט כמה אופנים על קטע תפלה אחת), הרבה יותר קטעים ממה ששמעת באתר האוניברסיט האינטרנט, ואולי כדאי לך להתעמק עוה"פ בשטח נוסח התפלה, ותבין גדלותו וכח התפלה שלו. ומה שכתבת שלא הקליט איזה שירים ותנועות של שמחה, ידוע הסיפור שחזן קוורטין ישב פ"א ביחד עם החזן אהרן הכהן (אדולף) קצקו, אצל שלחנו הטהור של האדמו"ר ממוזדיץ זצ"ל בליל שבת, וכיבד הרבי את קוורטין שישיר איזה זמירות לשבת, אז אמר חזן קוורטין להרבי, שהוא לא מנגן ומזמר, ואינו עוסק בתחום זה, והוא רק בעל תפלה ונוסח. אבל חזן אהרן הכהן הוא מוסיקאי ובעל מנגן ומזמר ויכבד אותו במקומו, וכן עשה הרבי, והחזן אהרן הכהן שר את הזמירות. לכבוד טנור66: כתבת "היצירות הכבידות יוסלה כלל לא העלה ע"ג תקליטים" משמע מדבריך שיש לך מידע על יצירות כבידות ממנו, הנה יש אצלי העתקות רבות של המון קונצרטים של החזן הגדול רוזנבלט אשר שר בכל רחבי ארצה"ב, וראיתי את טקסט הניגונים והוא אותו היצירות שהוא הקליט על גבי תקליטים, ועוד כמה שירים באידיש וקצת אופרה, אבל לא "יצירות כבידות". גם התפללתי הרבה שנים בביהמ"ד עם זקן אחד שהי' בעל תפלה ומנגן, שהוא התפלל הרבה שנים באוהב צדק בזמן שחזן העולמי יוסף רוזנבלט הי' יורד לפני התיבה שם, והוא אמר לי בפירוש, שהגם שתפילותיו היה מלא טעם ומלא חן עם קולו המתוק, ורגש מיוחד וחסידי, אבל האמת ניתן להאמור שהיו אז כמה חזנים גדולים שתפלותיהם היו דוקא השיחה בפי הבריות בתקופה ההוא הרבה יותר מתפלותיו של יוסל'ה, הן מצד נוסח התפלה, והן מצד הרגש והאש שהם 'הציגו' ביותר, אבל הוא בחר דוקא להתפלל אצל חזן יוסף רוזנבלט ע"ה מפני שהוא היה ש"ץ אמיתי, איש חסיד ירא וחרד לדבר ה', בעל מדות טובות, ותפלותיו היה בלב נשבר כמו שצריך ש"ץ להיות כמבואר בשו"ע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2010 09:30 לינק ישיר 

פרעסריי: יישר כח על טרחתך בכתיבת ההודעה הארוכה. זה לבד סיבה עבורי לבדוק ב'סיבוב' נוסף, מגוון שלם מיצירותיו של זבולון קוורטין. אשתדל "להתעמק בנוסח התפילה" שלו.

מי יודע...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2010 10:06 לינק ישיר 

פרעסעריי כתב:
לכבוד טנור66: כתבת "היצירות הכבידות יוסלה כלל לא העלה ע"ג תקליטים" משמע מדבריך שיש לך מידע על יצירות כבידות ממנו, הנה יש אצלי העתקות רבות של המון קונצרטים של החזן הגדול רוזנבלט אשר שר בכל רחבי ארצה"ב, וראיתי את טקסט הניגונים והוא אותו היצירות שהוא הקליט על גבי תקליטים, ועוד כמה שירים באידיש וקצת אופרה, אבל לא "יצירות כבידות".

לפרעסעריי: אם תעיין היטב הדגשתי כמה וכמה פעמים ואחזור שוב בקונצרטים יוסלה שר דברים קלילים יותר כך שגם אם יש לך העתקים של טקסט הניגונים ששר רוזנבלט  בקונצרטים לא יתן לך שום מימד על סגנון תפילתו ויצירותיו.
בתור חזן ובתור אחד שיודע וקורא תווים אמרתי שבכתובים מופיע סגנון שונה לחלוטין ממה שמופיע בתקליטים (שהדגשתי כמה פעמים שהינם סגנון של קונצרט).
החזן היחיד שצעד בסגנון של יוסלה בתפילה וכפי שמופיע בתווים הוא החזן שלמה אייזנבך (וכמובן היתה לו גם יחודיות משלו ביצוע וכו').
בכדי שהווויכוח לא יהיה מופשט אציין כמה דוגמאות מן התווים: ישנם כמה חוברות תווים. ישנה חוברת שיוסלה פרסם ומסתובבת גם באינטרנט והיא החוברת תפילות יוסף ישנם שם יצירות בסגנון מיוחד שיוסלה כלל לא פירסם כדוגמת יזכרם, רצה במנוחתינו, מי שברך וכו'. זה סגנון תפילתו של יוסלה במוצהר. בסגנון זה הוא היה מאד פורה והרבה לכתוב בעיקר בתקופת פרשבורג והמבורג _(בפרשבורג הוא פירסם ספר עם 150 יצירות הוא שלח אותן להחזן יעקב באכמאן  [בשעתו כונה כמלך החזנים של הדור ההוא] ולחזן בלה גוטמאן מווינה והם גמרו עליו את ההלל - ולחברי הפורום המבקרים יש לציין שבשעתו מתחריו של יוסלה כינוהו בתור "יוסלה בעל תפילה" וזה היה כדי להקניטו שגדולתו היא רק בעמוד ולא בבימות הקונצרטים, והודאת בעל דין כמאה עדים דמי שגדולתו של יוסלה היתה דווקא בעמוד התפילה) ,בתקופת אמריקה  הוא כתב יותר בסגנון קונצרט כי זה היה עיקר פרנסתו - וזו החוברת שנתפרסמו מיצירותיו ע"י החזן אליהו גרינבלט (היצירות כתובות ללא מילים אך נועדו לקונצרטים באופן מובהק נמצאים שם היצירות לעולם יהא אדם אלו דברים השם נפשינו בחיים וסגוננם קלאסי וחדשני דוגמת הללויה של יוסלה).
ישנם עוד כל מיני העתקים של תווים בכתב יד שישנם תחת ידי, דוגמת אשכול הכופר וראשון אמצת מיוצרות של ד' פרשיות ויוסלה מביא שם את עצמו לידי ביטוי ורגש בצורה שלא מוכרת מתקליטיו עד כדי פנטסיה.
ולמה שכתבת שזקן ששמע את יוסלה אמר שהיו גדולים ממנו בתפילה, הוא אינו שונה מאיתנו חברי הפורום הדנים בוויכוח זה כל אחד לפי טעמו האישי והבנתו בחזנות... (אני שמעתי זקנים אחרים, החזן יהושע לרר שהיה מגדולי מעריציו של קווארטין וודאי לא היה חשוד בנגיעה סיפר שתפילתו האחרונה של יוסלה היתה שירת מלאכים - הוא אף הדגיש שהוא ליווה אותו כאן במשך שלשה חדשים בשהותו כאן בארץ והוא לא שמע תפילה כזאת מיוסלה עצמו במשך שלשה חדשים.מה שאומר שיוסלה לא תמיד הביא א"ע למקסימום של יכולותיו האמיתיות ).
אציין דוגמה קיצונית של הבדל בין תקליטים לעמוד. לדוגמה, יצירתו של יוסלה צדיק ה' בכל דרכיו לסליחות שמבוצעת בתקליט בצורה מאד מהוקצעת ומאופקת ויוסלה הניח מקום להתגדר בה - ובתפילתו של שלמה אייזנבך הוא שר את אותה יצירה בדיוק עם אש מרובה ורגש כמובן. יוסלה מבחינת תדמית היה מאופיין באיפוק וכפי שהסברתי כמה פעמים התקליטים היוו בעיקר רפרטואר לקונצרט והינם מהווים שיקוף אמיתי לתפילותיו. 

תוקן על ידי טנור66 ב- 26/01/2010 10:07:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2010 10:54 לינק ישיר 

טנור 66
אולי יש לך הקלטות שלך או חזנים אחרים שהקליטו את היצירות  מאותם תוים של יוסלה
שעליהם אתה כותב
זה מאוד יענין לשמוע ולהתרחב על יוסלה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2010 11:10 לינק ישיר 

בדרך אגב בקשר לבקשה בהודעה שלפני:

אתם יודעים שהחזן אליהו גרינבלט 'מצא' כמה יוסל'ך בתווים. הוא ביצע מתוכם בהזדמנות מסויימת בפומבי (ב"היכל מאיר בחנוכה, לרגל הוצאת ספרו של צימרמן "החזנות בספרות השו"ת) את "ברח דודי" ועוד משהו.   

(גם חיים אליעזר הרשטיק דיבר פעם על 'מציאה' דומה)

הערה לגבי ה'איפוק' של יוסלה:
לענ"ד אין זה 'איפוק' אלא הנקודה המעולה ביותר ששייך להעלות לגבי סגנונו. ליוסל'ה הייתה היכולת לבצע קטעי 'תחינה' מובהקים בדרך 'מוזיקלית' ובלי 'לטחון' שוב ושוב את המילים ---- והכי גאוני בזה, שאעפ"כ הוא הצליח "למצות" את הקטעים באופן מושלם!!!
ומכאן, אני פורע את יתרת חובי לפבארוטי שביקשני לנתח  את "תנא דבי רבי ישמעאל" של שלמה אייזנבאך. מה שלא כתבתי אז הוא, שמילות התחינה "למלאות פגימת הלבנה" בדרך שהוא מבצע אותם -- הם הדמיון הגדול לדרך הביטוי הגאונית של יוסלה. ביטוי מוזיקלי עמוק, קצר ומושלם, בלי לחזור על המילים יותר מפעם אחת נוספת.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2010 16:36 לינק ישיר 

לפני עשרות שנים סיפר לי אחד מזקני בורו-פארק, חובב חזנות, שהיתה שנה אחת בימים הנוראים
 ב''ספרדישע שוהל'' התפלל יוסל'ה רוזנבלט ב''בית אל'' התפלל החזן מרדכי הרשמן ובטמפל ''עמנואל''
התפלל החזן ז. קוורטין, (כולם בסביבה אחת,מרחק של כ-300 מטר) ובאותו ימים נוראים, היה מוזר
שאנשים רצו מביכ''נ אחד למשנהו, ברחוב ראו אנשים וכולם רצים מחזן אחד לשני.
לו יצוייר שדבר כזה היה קורה היום,היו באים מכל העולם להמצא בבורו פארק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2010 16:49 לינק ישיר 

אני קורא בשקיקה את כל ה38 תגובות ואני מתפלא שאף אחד לא כתב ולא הזכיר ולו ברמז את משפחת קוסוביצקי .ועל כך אני מרים גבה אם זה ההלך רוח של המבינים פה אז איפה אתם באולמות הקונצרטים או בבית הכנסת .הרי כולם יודעים שהיום משמיעים רק תפילות אם רה או פה שלישי .ופתאום פה אני רואה שנשארו עוד אנשים אם הבנה אמיתית אז למה רבש"ע לא רואים קולות אחרים בבתי הכנסת ויש זה לא שאין חזנים מיוחדים בתקווה שמישהוא שיש לו השפעה ישפיע גם במציאות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2010 17:18 לינק ישיר 

דווקא "יעקב" היה בסדר! מתפלל יפה. ובלי צעקות!

שמיעת קטעי חזנות בביצוע חזני העבר = חוויה מיוחדת במינה!!! (כי על טעם וריח אין מה להתווכח!!!)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2010 19:00 לינק ישיר 

טנור66 ראשית דבר אני מבהיר כי אני חסיד נלהב מניגוניו של החזן יוסף רוזנבלט, בילדותי כבר ידעתי רובם. והחן המיוחד שהי' לו, קולו הנפלא, אופן השירה שלו וכו' וכו' הוא זה שעשה אותו כמו מלך בחזנות (הגם שהוא בעצמו אמר על סירוטה שהוא מלך החזנים). והקלטותיו הנפלאים היו ראשית דרכי בשדה החזנות, ורק אח"כ נמשכתי ללמוד יצירותיו של חזנים גדולים האחרים (כמו סירוטא, קוורטין, קרניאל, מ. הרשמן, ש. הרשמן, אחים קוסיביצקי, לחמנוביץ, גנפלסקי, מינקובסקי, ישעי' מיזלס, רוטמן, רויטמן, חגי, וולף, קירזנר, שטינברג, טקאטש, מ. שור, א. שור, מ. קנבסקי, יאסינובסקי, וויגודה, וולדמן, קפוב קגן, שלמה פינקסוביטש, וולף ווילדר, שליסקי, מלבסקי, פינטשוק, גלנץ, שפירא, קטשקו, האחים בורנשטין, קרוביצקי, שטייפמאן טשיריני, טשרנובסקי, דוד דים, דלין, גרינבוים, אלפרוביץ ועוד הרבה). אבל זה עדיין לא משנה המציאות שיוס'לה לא הקליט די יצירות על נוסח התפלה שמהם נוכל לידע איך היה נוסח התפלה שלו. בבקשה תכתוב לי כמה קטעים אתה יודע ממנו שהם נוסח התפלה שהי' מתפלל בבית הכנסת, ומזה נוכל להשוות אותם לחזנים אחרים שג"כ הקליטו אותם הקטעים, ואולי נוכל לראות כח אמירה שלו בנוסח התפלה. [ולכן לפני שנים רבות חפשתי כמה שאפשר אנשים שהתפללו אצלו (לא שהלכו להקונצרטים שלו) ומהם שאבתי קצת ידיעות איך היה התפלה שלו].

ידוע שהרבה מתווי הנגינה של החזן העולמי יוסף רוזנבלט ע"ה אינם פרי יצירותיו, רק מחזנים גדולים שהיו קודם זמנו, וכמו שסיפר החזן יוסף מלבני שהוא ראה האוצר החדש של ג' חיבורים שמצאו ממנו, ושמה כתוב מפורש בהרבה מקומות שמות החזנים שחיברו את היצירות. גם יש לי ידיד שהוא קרוב משפחה להחזן רוזנבלט וגם הוא ראה הרבה חיבורים ותווי הנגינה ולצידם הוא רשם שם מחברם, ואמר לי שבעצם רוב הכתבים האלה הוא מה שכתב לעצמו לצורך הכנותיו לתפלתיו בביהכנ"ס, וגם לא כתבם בדיוק כראוי, ולכן הם נראים לפעמים כאילו הם קשיים ומסובכים מאד, אבל באמת אינם כן.

הקלטותיו באידיש הם ג"כ יצירותיו של מחברים מפורסמים (רק שיש בהקלטותיו על 'א אידישע מאמע', לומיר זיך איבערבעטן' אימפרוביזציה משלו, אולי הניגון ציון ציון הוא יצירתו). משא"כ הקלטותיו בלשון הקודש הם פרי יצירותיו, חוץ מהניגונים, אשמנו מכל עם, רחל מבכה על בניה, שויתי, וכך היה אומר, ואולי עוד איזה קטעים.

הקטע אמר רבי אלעזר הוא יצירה נפלאה בלתי שום ספק, אבל אינו נוסח התפלה, וניגון זה היה שר בהרבה קונצרטים שלו כידוע, ומה שכתבת שיש שמה 'זאגעכט' שאין אצל רויטמאן ושטיינבערג, אולי תשמע להקטע אמר רבי אלעזר שהקליט החזן הגדול שלמה פינקסוביטש ושמה תשמע מה זה זאגעכט בקטע כמו זה.

אגב בספר ביוגרפיה שכתב חזן פינקסוביטש משבח עד מאוד כוחם הגדול בנוסח התפלה של החזנים קרניול, מינקובסקי, סירוטא, ובעיקר ידידו החזן זנויל קוורטין, וכותב שמה שהוא שמע הרבה חזנים גדולים מפורסמים בימיו אבל לא היה כמו החזנים הנזכר בנוסח התפלה ובאמירה הכובשת את לב השומעים, וידוע שפינקסוביטש בעצמו התפלל ג"כ בנוסח וואלין כעין חזן קוורטין, ונמצא איזה הקלטות שממש יכולין לטעות מיהו המנגן. (פינקסוביטש הקליט למעלה משלש מאות קטעים משנות 1913-1933, ואינם בנמצא כ"כ היום, אני שמעתי כבר יותר ממאה וששים הקלטות ממנו, והוא היה ענק באמת).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2010 20:06 לינק ישיר 
ערב טוב ומבורך

אני חשבתי ישר כשראיתי את האשכול הזה הלוואי ויכולתי לשמוע את החזן- פנחס סגל המכונה״פינציק״שהרי כל שבת חזנות אנחנו מחכים ליצירה המרגשת כל כך שלו רזא דשבת וכשאני שומע איזה שהוא חזן מבצע את היצירה התפילתית הזו אני מתרגש ומדמיין איך פינציק היה מבצע את זה באיזה התרוממות היה הקהל אבל באשר המציאות גורמת לנו שלא נוכל לשמוע אותו אני מסתפק בתקליט שלו׳. ו. ובהקשר ליוסלה רוזנבלט- אני חושב שהוא היה אמן ובעל תפילה אבל להשוות אותו לשאר בעלי הרגש והאמירה באותו דור היו כאלו שעלו עליו בהרבה כמו שהזכירו רויטמן שטיינברג וידר רוטשטיין פינציק שילסקי וכן הלאה הרשימה מתארכת אבל אני מאמין על פי ההקלטות שבקונצרטים הוא והרשמן היו השפיץ הדובדבן שבקצפת. ויש שאלה שמנקרת לי שנים מדוע פינציק דילג על ״ואתעטרת בכמה עיטרין״

תוקן על ידי Ban050 ב- 26/01/2010 20:08:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2010 20:26 לינק ישיר 

דודחזן: דווקא 'מבינים' יכולים לצלוח אשכול שלם בלי  קוסביצקי...

אך פשוט, קוסביצקי לא שייך לדור חזני "בורו-פארק' עליו מדובר כאן.

ולפרעסעריי: העברית שלך משהו... כמו 'חבורה' של אמריקאים במיר. אני אוהב את זה.

תמשיך לכתוב ארוךךךךךךך ------ וחכם. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2010 21:02 לינק ישיר 
חזן יוצא הונגריה מהדור הקודם

http://chazzanut.org/download/jf/shma%20israel.mp3
מי מזהה ומה שמו של החזן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2010 21:05 לינק ישיר 

קוסביצקי??.
מייבינים ?...??
מה הקשר בכלל??
תגיד הבנת בכלל על איזה חזנות וחזנים דובר פה??
יש קשר בכלל בין קוסביצקי שלך לשטיינברג או פינקסוביץ או רובנר או קוורטין  מייזלס אריה לייב רוטמן ??

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > איזה חזן מדור הקודם היית רוצה לשמוע
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.