בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

איזה חזן מדור הקודם היית רוצה לשמוע

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/1/2010 21:12 לינק ישיר 

רבותי, אני קורא רבות ואיפה הטעימות הכל אקדמי בלי דוגמיות . אנא דוגמיות !!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2010 22:50 לינק ישיר 

חלק מהיצירות בביצוע "פינצ'יק", (כולל "רזא דשבת"!) הם מחצרות חסידיות!

שמיעת קטעי חזנות בביצוע חזני העבר = חוויה מיוחדת במינה!!! (כי על טעם וריח אין מה להתווכח!!!)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2010 00:10 לינק ישיר 

כל עוד הוויכוח עסק בנושא טעם אישי  היתה רמה לאשכול. אולם אני רואה שאחד החברים ירד לדיוטה תחתונה ומנסה להכחיש בעזות מצח שרוב היצירות ששר יוסלה  אינם מפרי יצירותיו, אני שוקל לעזוב את הדיון באשכול. זו חוצפה ועזות מצח... אני קורא תווים בכתב ידו של יוסלה ורואה בדיוק מה שלו ומה של אחרים הוא מציין זאת בפירוש, דווקה שיר המעלות לברכת המזון הוא מציין בפירוש שהוא יוצרה. (מעניין שאנשים צרי עין אינם מתמודדים עם הכשרון הזה ומנסים לבטל כל דבר טוב שיצא מגרונו). וכבר ניסה מישהו לטעון שהשירה ועל כולם ביצירה 'על חטא'  לא של יוסלה, אולי הוא גם מודה שליוסלה לא היו חטאים... (אני מסכים עם כזה פה טהור אכן אין חטאים).
ובנוגע לפינקסוביץ אני אספן בדיוק כמוך ויש לי מאות קטעים מפינקסוביץ משהו מרומם שם אינו בנמצא, וזו בושה להשוות אותו לקווארטין היו גדולים וטובים ממנו באלפים הוא היה נחשב בזמן ההוא כחזן בינוני ומטה. ובנוגע לרשימת החזנים של פרעסעריי אני יכול להוסיף עוד שמות בדיוק כמוך אך במבחן המציאות הם לא עומדם אפילו מול זמזום של יוסלה (יוסלה ניצח 56 חזנים בגיל 20 בהתמודדותו על משרת החזנים בפרשבורג ביניהם קרניאול האגדי).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2010 00:38 לינק ישיר 

שלום

לכבוד טנור66
בנוגע להקטע אמר רבי אלעזר של יוסל'ה רוזנבלט הבנתי מדבריך שיוסלה הלחין רוב הקטעים לצורך הקונצרטים שלו בכל רחבי הארץ, או להקליטם על התקליט לבני העולם, אבל לא לתפלה בבית כנסת.
גם כתבת שהקטע אמר רבי אלעזר הוא "זאגעכטס" כעין נוסח, ולא שיר שמנגנים בקונצרט. 
ולפלא כי חפשתי באוצרותי ומצאתי קאפיעס של כמה וכמה קונצרטים שחזן יוסלה הופיע ברחבי ארצוה"ב ובחר בהקטע אמר רבי אלעזר (נמצא שלדעת יוסלה היה זה שיר שמנגנים בקונצרט, ולא 'זאגעכטס').

ישנם חזנים גדולים שנתפרסמו לשבח עם דבר מיוחד, כגון החזן פינצוק יצא שמו לשם ולתהלה כמתפלל נפלא ומקסים "עמוד קינסטלער, חזן יעקב רפפורט כמלחין נפלא שהחזנים לקחו את שירותיו לשיר אותם על בימת הקונצרטים, אבל לא התפרסם בגלל הקול היפה שלו, או משהו אחר, גם ידוע שבין האחים קוסוביצקי הבעל תפלה היה חזן יעקב (ולא ששאר האחים לא ידעו נוסח התפלה אבל הוא קנה שם בכל העולם בזה). כן היו הרבה חזנים גדולים שכל אחד קנה שם טוב לעצמו בשביל איזה כשרון ומעלה אחד שבזה היה מיוחד ומשובח. 
והנה זה ברור שהחזן זבולון קוורטין היה מפורסם בכל העולם מאז שהתחיל לשמש כחזן באיירופא כבעל נוסח, ועד היום הזה כשאתה שומע איזה הקלטה ויצירה ממנו "הוא נוסח" וזהו.
לכן הצגתי את השאלה בפתיחת האשכול דייקא על הימים הנוראים, שהוא זמן שכל אחד מישראל משתוקק לילך לבית כנסת כדי להתעורר בתשובה שלימה, ולכן וצים שהחזן יתחיל תיכף ומיד באש ההתעוררות של הימים הנוראים השוברות את לב האדם ומעורר אותו לתשובה, ולא צריך לשום הקדמה מוסיקאלי ויצירות נפלאות (שבכל השנה באמת מקסים אותו), והמומחה בזה היה חזן זבולון קוורטין, הוא מתחיל תיכף ומיד עם האש של התעוררות היורדות לחדרי בטן (ובשביל זה הי' נקרא "עמוד קינסטלר"). אמשול לך הדבר לאדם שהוא מאד רעב ונכנס למסעדה לאכול, אז לא מעניין אותו המנה ראשונה או האחרונה, רק הוא רוצה את המנה העיקרי כמו הבשר, כדי להשקיט רעבונו. כן הוא בנוגע לתפלה בימים נוראים כנזכר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2010 02:24 לינק ישיר 

אפשר דיש ליישב הסתירה ולהטיל שלום בין הניצים, על-פי מה שידוע שהיה לראזענבלאט שני "אמר ר' אלעזר'ס". ואפשר שהאחד היה שר בהקאנצערט'ן שלו ואחר שמר לעורר הלבבות בה"זאגעכטס".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2010 11:00 לינק ישיר 

שלום טנור66 מה חרי האף הגדול הזה? סליחה האם אני צריך לכפול עוה"פ מה שכבר כתבתי לך "כי אני חסיד נלהב של החזן העולמי יוסף רוזנבלט ע"ה" או אולי אני צריך להוסיף כי אני אדוק ומקושר להקלטותיו יותר שנים ממה שאתה חי על האדמה? למה הדם עולה לך לראש כשרוצים לדבר מאופן נוסח התפלה של חזן גדול כמוהו, הכי אתה חושב שזה יגרע מגדלותו, או אתה חושב שהוא צריך שאתה תציל אותו מאיזה בושה וכלימה ח"ו? ואם כן הוא, הנני מוכן ומזומן לשתף פעולה עמך, וביחד נתחיל לכתוב בפורום מאמרים ארוכים ועמוקים בבירור גדלותו וגאונותו של החזן העולמי ר' יוסף רוזנבלט ע"ה.

ובכלל אני רואה שלא הבנת מה שכתבתי. כי אני כתבתי מפורש שהקלטותיו בלשה"ק הם פרי יצירותיו הנפלאים (וזה הרוב של הקלטותיו, ונמצא באוצרותי כמעט כל תקליט באריגנלי שקניתי בכסף מלא במשך שנים רבות), כמו"כ חיבוריו שהדפיס הוא ג"כ רובם ככולם יצירותיו, אבל בנוגע לתווי הנגינה אשר בכת"י עדיין אין לך את הכל....ה לא מגרע מכבודך וידיעתך, תרגע קצת ידידי יקירי...

יודע אני שאתה אספן גדול "וחזן"שמעתי את קולך בתפלה והוא באמת יפה מאוד, אבל "אספן כמוני"תאמין לי תצטרך עוד שנים רבות של יגיעה רבה והוצאות המון כסף, שיגיע לך אפי' קרוב למחצית ממה שנמצא באוצרותי כהיום (הקלטות אריגנלים, וקאפיעס, חיבורים, וכתבי יד, תמונות, עיתונים, מכתבים וכו') אדרבא אני מוכן להעשיר אותך עם הקלטת של חזנים שלא שמעת את שמם ולא הזכרתי אותם לעיל כלל.

אבל בתור "חזן" אני מתפלא על מה שכתבת בנוגע להחזן שלמה פינקסוביץ, כנראה שלא הי' לך זמן עדיין לחקור בתולדות ימי חייו, ולא קרית בהעיתונים, גם לא דברת עם התלמידים שלו שהעמיד בלונדון, כשרונותיו הנפלאים הי' לשם בכל העלם ואפילו בין הגוים, והם כינוהו אותו "הקרוסו היהודי", גם במודעות שכתבו הפונוגראף קומפני שהקליטו אותו כתבו עליו כן (מונח אצלי קאפיעס מזה).

"בתור חזן" (דהיינו בעל נוסח ובעל תפלה) היית צריך עכ"פ להיות מביןאמת על נוסח התפלה הנפלא שלו הגם שלא הקליט אותם בצורה יפה, ובמוסיקה כראוי, כי הוא כמו קוורטין הקליט כמה מאות הקלטות של נוסח במהירות בעד כסף רב שנתנו להם בעבור זה, ותלמידיו סיפרו שהוא בעצמו לא החזיק בביתו את הקלטותיו, כי גם הוא לא ראה עין יפה בהם, אבל כל אלו החזנים וחובבי החזנות במנטשסטר ובלונדון, ולכל תלמידי הקולד'ז בלונדון, לא הפסיקו מלדבר מכוחו הגדול בנוסח התפלה והאיפרוביזציא שלו, וברגש נפלא, ולכן דוקא החזנים והמומחים אוהבים לשמוע את הקלטותיו כי שומעים שם המון חידושים בנוסח, הגם שלא הקליטו כראוי לפי גודל כשרון שלו. בעזרת השם עוד חזון למועד להתקשר אליך ולהעמיד ברשותך המון חומר ממנו, ובתור "חזן" תבין את האמת.

פינקסוביץ לא היה נחשב כחזן בינוני ומטה, אני לא יודע מאיפוא לקחת את זה, הוא ביקר בארץ ישראל בשנת 1930 ואלפים באו לשמוע אותו, נמצא אצלי קאפיעס ממודעות ומאמרים, כמו"כ נתבקש כמה שנים מידידיו החזנים הגדולים שיבא לבקר בארצוה"ב עכ"פ פעם אחת ובשנת 1928 הגיע לארצה"ב ושהה כאן משך ב' חדשים, וכל העיתונים הרבו לכתוב עליו מאמרים ארוכים ונפלאים ממש שלא כדרכם, ונמצא אצלי עשרות קאפיעס מהרבה עיתונים, ודוקא חזן קוורטין היה זה שהי' מפציר ממנו תמיד שיתיישב בארצוה"ב ויתפרסם הרבה יותר, אבל הוא היה לו די כסף מתפקידיו בקהילות הגדולות כמו טשרנוביץ, מישקולץ, וכן קהילות הגדול והעשירות כמו ברלין, סאוט אפריקה, ובמנטשסר, ועוד קהילות גדולות. ובטח ידוע לך שבסוף ימיו הי' הראש של האינובירסוטאי לחזנות בלונדון והעמיד תלמידים רבים והגונים. ועד היום מדברים ממנו באנגלי'. בנוגע להקלטותיו שלו בוודאי שהצדק אתך, שרוב מהם באיכות גרוע, אבל הוא בעצמו שר באיכות גבוה, ובתוך המון הקלטות נמצא כמה עשרות קטעים שהקליט בצורה יפה כראוי, ומזה תוכל לדעת במה היה גדול כוחו, ולכן אולי תשמע עוד הפעם קצת להקלטותיו על, רבוש"ע לולא חטאינו, רבוש"ע מלא משאלות, רבוש"ע לא כמנהג ב"ד, טל, גשם, ובכן תן פחדך, וביום שמחתם, היום הרת עולם, ארשת שפתינו, בן זומא אומר, יזכרם, מי שברך, מגן אבות, ברכת כהנים, ענינו, אמר רבי אלעזר, מלך עליון, שומע קול בכיות, ויו"ט היה עושה, והוא רחום, קדיש לנעילה, יעלה תחנונינו, על חטא, ד' מה רבו צרי, מקדש מלך, נקדש, ונקיתי דמם, אבינו מלכינו, מכלכל חיים בחסד, נעריצך, היה עם פיפיות ועוד, ותתעמק בהם ותבין כוונתי. כל טוב הצלחה רבה חזן ואמץ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2010 11:20 לינק ישיר 

באמת מרשים ביותר. אני עושה הרשמה ל'כרוז' שיפליג לביתו של פרעסעריי ליהנות מאוספו הנדיר.

התרשמתי מאד ממביןאמת שכתב יש לו הקלטות ("קאפיס") מהופעותת של יוסל'ה.  גם לך יש דברים כאלו?

ואשמח גם אם מביןאמת יפרט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2010 11:30 לינק ישיר 

בחגויהסל אני איתך הוא כותב בטוב טעם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2010 11:51 לינק ישיר 
הייתי רץ לשמוע את לייב גלנץ

לו רק היתה ניתנה לי הזדמנות ואני אסביר גלנץ היה אמן יחודי לא היה עוד שום חזן שהיה כמוהו או דומה לו אי אפשר להצביע על אף חזן ולהגיד הוא כמו גלנץ להבדיל משאר חזני תקופתו וגלנץ בכל יצירה הוא היה נשמע אחרת דהיינו ביצוע שונה שאי אפשר לנחש קודם מה הוא יאלתר איך הוא יבצע הוא אף פעם לא משעמם הוא היה מוזיקאי ענק עם איכויות קול נדירות ואפשרוית נדירות לשחק עם קולו היה לו קול נפלא הוא היה מבאר כל מילה שהוא אומר על ידי הביצוע ואפשר לשמוע את זה בסליחות וזה עולה עשרת מונים על חזנים אחרים היום ובדור הקודם בקיצור מלך החזנים האמיתי הרבה חזנים מנסים לבצע יצירות שלו ובנתיים ממה ששמעתי ללא הצלחה הוא היה אחד ויחיד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2010 14:02 לינק ישיר 

לפרעסעריי : אני מסכים שהן קווארטין והן פינקסוביץ'  היו גדולים בנוסח. אך אני מדבר על אניני טעם, ד' שפתי תפתחאני חושב שחזן בראש ובראשונה צריך שיהיה לו מתק שפתיים ו"פה" של חזן. ואציין פה כמה חזנים שנתברכו בזה: יוסל'ה הגדול שהיה לו גם פה וגם שפתיים, קווארטין שהיה לו מתיקות בלתי רגילה, מלבסקי - פה מתוק עם רגש עצום, דוד משה שטיינברג קול קטיפתי עם מתיקות בשפתיים, דוד רויטמן, בערעלה חגי, יוסף שליסקי, וכן יהושע וידר שהיה חזן בעל מתק שפתיים  (אמנם גדלותו לא מבחינה הקולית אך המתיקות באמירתו בלתי רגילה) ואחד הגדולים הלא הוא החזן יעקב קוסביצקי שלמרות שלא היה גדול מבחינה קולית אך מבחינת מתיקות ופה כמעט שאין לו מתחרים, כמו כן שלמה זלמן ריבלין היה בעל אמירה עם מתיקות למרות שאין גדלותו מבחינה קולית, וכאלו רבים מלספור. (לעומתם פיקסוביץ נשמע כמו איזה שחקן הקשבתי למנהג בית דינך שנחשב מהקטעים הטובים שלו ואכן הוא מבצע יפה אך זה נשמע מאד מלאכותי, חסר לו כובד ראש ורצינות לעומתו קווארטין נשמע בעל תפילה באמת, עם רגש אמיתי ולא מזוייף).
היו חזנים שהיו נטולי קול כמעט ובכל זאת נתפעלו מאד מאמירתם, בכתובים אנו מוצאים את יענק'ל גוטליב דער הייזעריקער חזן שהיה בעל מתיקות בלתי רגילה והמונים נהרו לתפילותיו למרות צרידותו, כך גם מצאנו לגבי ניסי בעלזער שבעצמו היה עורך תפילות וניגש לפני התיבה למרות קולו וגרונו הניחר, בתקליטים אמנה כאן את החזן מרדכי שפירא (היה תלמידו של ניסי בעלזער) למרות קולו המוגבל (נשימות מאד קצרות) והקולרטורה המוגבלת ביותר שלו זה לא מנע ממנו רגש ומתיקות, בדור מאוחר יותר נזכיר את יענקל פעסטער שלמרות שלא התברך בקול מיוחד עכ"ז לא נגרע ממתיקות אמירתו במאום (האדמו"ר מסאטמאר זצ"ל בעל הדברי יואל אמר שהיה שווה בעבורו כל טלטולי הדרך מארה"ב לארה"ק רק בשביל לשמוע את ר' יענקל פעסטער אייזנבאך).
בנוגע למה שכתבת שהאוסף שלך רב על שלי, ראשית אתה אינך יודע מה נמצא ברשותי ומה לא, וקצת ענווה לא תזיק...
ראיתי בדיוק רבים וטובים שחשבו שהם מבינים דוגמת פרופ' חיים הריס שפירסם ספרים בנושא החזנות וכששומעים כיצד הוא מבצע אני מבין בדיוק כמה הוא באמת הבין...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2010 14:55 לינק ישיר 

"לנטוש" סיפר לי, שחובב חזנות מ"יד אליהו" סיפר לו, שהחזן "פינקסוביץ'", בגיל ארבעים התחלף לו הקול, מבס בריטון לטנור גיבור:

שמיעת קטעי חזנות בביצוע חזני העבר = חוויה מיוחדת במינה!!! (כי על טעם וריח אין מה להתווכח!!!)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2010 14:56 לינק ישיר 

"לנטוש" סיפר לי, שחובב חזנות מ"יד אליהו" סיפר לו, שהחזן "פינקסוביץ'", בגיל ארבעים התחלף לו הקול, מבס בריטון לטנור גיבור:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2010 15:58 לינק ישיר 
לטנור 66

לט
למה שהנך כותב בקשר ל''שיר המעלות'' של החזן רוזנבלט, הנך צודק ב-100%
סיפר לי בשעתו ר' משה חיים מנדלבוים ז''ל בנו של החזן ר' יוסלה מנדלבוים,
שהוא במו ידיו החזיק את התווים האורגנליים שנכתב בכתב ידו של רוזנבלט
והיה כתוב על התווים בכתב ידו של יוסל'ה רוזנבלט:
געשריבן געווארין 12.30 אזייגער והתאריך (שלצערי איני זוכר)
בעברית: סיימתי את כתיבת התווים בשעה 12.30

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2010 16:53 לינק ישיר 

לברטון אמיתי: בהחלט יש להתפעל מגלאנץ. אך גלאנץ, דווקא בשל ייחודו, איננו מייצג את ה"חזנות".

ולכל החברים: הדיון שהתעורר כאן, הביא אותי לשאול שאלה בנוסח זה:

אם היה בעולם, בכל הדורות, רק חזן אחד -- מי היית מעדיף שזה יהיה?

וכאן אין מי שלא יענה: י-ו-ס-ל-ה  ר-ו-ז-נ-ב-ל-ט!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

ואם יש מישהו עם תשובה אחרת -- שיכתוב, אבל שייזהר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2010 17:20 לינק ישיר 

אני קצת מפחד לכתוב את זה לאחר האיומים שלע״ד יוסלה רוזנבלט הוא לא מראשוני הרשימה שהייתי מעדיף קודמים לו יש את פינציק שאמנם הוא לא הוסיף כל כך הרבה נופח לחזנות אבל בתור בעל תפילה הוא היה זוייגער גדול ויש כמובן גם את קוורטין הרשמן קוסביצקים גלנץ(שבחגויהסל טען שהוא לא מייצג כנראה הוא חולק על חובבי החזנות וסובר שלייבלה גלנץ היה אמן הפנטומימה העולמי אבל אני חולק ולע״ד הוא היה חזן ברמ״ח ושס״ה איבריו וזה החזנות האמיתית של בית הכנסת) וידר רויטמן וחלילה שלא תבינו נכון אני לא מזלזל ביוסלה הוא הוסיף כל כך הרבה נופח לחזנות ואני מקשיב לו וליצירותיו אבל יש לו קודמים

תוקן על ידי Ban050 ב- 27/01/2010 17:42:35

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > איזה חזן מדור הקודם היית רוצה לשמוע
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.