|
|
| נשלח ב-27/1/2010 17:30 |
|
| |
|
|
| נשלח ב-27/1/2010 17:46 |
|
| |
מסכים איתך במאה אחוז, אדון ליבסון הנכבד!
אבל לא רק בביהכנ"ס הגדול בי-ם. סביר להניח, שגם בבתי-כנסת 'מכובדים' אחרים בארץ - לא היו מאפשרים למר פינצ'יק לעבור לפני התיבה...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2010 17:50 |
|
| |
אני כבר כתבתי את דעתי לגבי פינציק ואתה צודק במאה אחוז ואילו זה היה תלוי בי הייתי ממנה אותו לחזן הראשי של בית הכנסת הגדול אבל קהל חובבי החזנות לא תמיד אוהבים חזנות
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2010 18:02 |
|
| |
לבחגויהסל
מי קבע מה זה חזנות ומה זה חזן אני חושב שהוא מייצר בתוו הרבה סגנונות של חזנים וזה עדיף מכל חזן שיש לו סגנון אחד ולגבי פינציק אני הייתי רץ לשמוע אותו
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2010 18:58 |
|
| |
הירושלמים היו שומעים את "ולדמן". ואת "אוישר". ואולי גם איזה "סירוטה". ו"רוטשטיין" ו"שור". אבל לא את "רויטמן". "גנטשוב". "קרניאול". "חגי". "מייזלס". "ויגודה". "קפוב קגן". "וידר". "גרנטוב". "אשל". "גלדסטון". "ירדני". "ליוש". "כ"ץ"...
|
|
| נשלח ב-27/1/2010 19:10 |
|
| |
לבחגויהסל אני הייתי בוחר את קוורטין ויש עוד רשימה לפני יוסלה ועל זה נאמר על טעם וריח וכו׳ ובקשר למה שמר ליבסון כתב זה נכון וכואב וגם אני מסכים עם זה ויש סיכוי קטן שאם אמארגן טוב היה לוקח אותו אז בבית הכנסת הגדול בבני ברק הוא היה נגש וזה חבל שאנשים לא מסוגלים לסבול חזנות ובקשר להקלטה האם זה מהתפילה שלו בכותל המערבי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2010 19:50 |
|
| |
אומרים. שאמא של "פינצ'יק", התנגדה שהוא יתפלל בירושלים. בגלל ששם עשו ל"רוזנבלט", עין הרע. ובגלל זה הוא נפטר...
|
|
| נשלח ב-27/1/2010 20:20 |
|
| |
אני חייב הבהרה:
אני נהנה לשמוע את פינצ'יק לפחות כמו רובכם. אך כשמישהו בא ומכניס לאשכול שלא דן בכלל בכיוונו של פינצ'יק את שמו של הנ"ל - הבנתי שהוא בעיניו החזן הגדול מכולם.
על זאת הגבתי שפינצ'יק איננו חלון-ראווה 'קלאסי' של החזנות.
ובקו הטענה הזו המשכתי וכתבתי, שאם היה בעולם רק חזן אחד ורק מייצג יחיד לכל הנושא שנקרא 'חזנות' -- לא היינו מעדיפים שפינצ'יק יהיה הדגם. היינו בוחרים במישהו כיוסלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2010 20:30 |
|
| |
| בחגוויהסל כתב: |  | לברטון אמיתי: בהחלט יש להתפעל מגלאנץ. אך גלאנץ, דווקא בשל ייחודו, איננו מייצג את ה"חזנות".
ולכל החברים: הדיון שהתעורר כאן, הביא אותי לשאול שאלה בנוסח זה:
אם היה בעולם, בכל הדורות, רק חזן אחד -- מי היית מעדיף שזה יהיה?
וכאן אין מי שלא יענה: י-ו-ס-ל-ה ר-ו-ז-נ-ב-ל-ט!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ואם יש מישהו עם תשובה אחרת -- אני לא מבין מה ענית הרי מה שכתבתי היה על גלנץ ולא על פינציק שיכתוב, אבל שייזהר... |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2010 20:40 |
|
| |
וואלה, בילבול שלי. מה עלי לעשות כדי לרצותך?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2010 20:47 |
|
| |
לבחגויהסל חובב יוסלה המושבע
יש צדק בדבריך שפינציק הוא לא החזן הקלאסי שהייתי הולך לשמוע אבל מסקרן אותי לשמוע אותו מעט יותר ממה שמסקרן אותי יוסלה ויש צדק מסוים ושמתי לב שערכתי סקר קטן בין חבריי שאינם נמנים בין חברי הפורום אבל גם לא מחובבי החזנות המשוגעים והם ענו שליוסלה אבל לדעתי חובבי החזנות המשוגעים יואהבו חזנים עם יותר מה שכינו אש וחיות
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2010 20:56 |
|
| |
לבחגוי וכו׳ אם תקרא היטב תראה שהאשכול לא מדובר רק על חזני בורו פארק
| מביןאמת כתב: |  | שאלה: קריתי בספרי החזנות שהי' תקופה אחד שהחזנים המפורסמים כמו, רוזנבלט, קוורטין,
רויטמן, הרשמן, כולם שימשו בבתי כנסיות בשכונת בורו פארק בברוקלין ניו יורק בארצה"ב
על ימים הנוראים. וחשבתי לעצמי לאיזה מהם הייתי בוחר לילך להתפלל לשמוע את תפלתו.
לכן אציע שאלה זו לציבור הקוראים בהפורום בצורה כזו: אם היית חי לפני הרבה שנים
בזמן שהיו החזנים הגדולים המפורסמים שהקליטו את קולם על התקליטים לפני השואה, לאיזה
מהם היית בוחר לילך ולהתפלל בבית כנסת על ימים נוראים?
ולמה דוקא חזן זה יותר משאר החזנים?
דוגמא של תשובה: אני הייתי בוחר לילך ולשמוע את התפלה מפי החזן זבולון קוורטין,
ולמה: מפני שבכל פעם שאני שומע את קולו על התקליט, אני מרגיש שהוא בעל תפלה בנוסח
וברגש מיוחד להפליא. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2010 22:43 |
|
| |
חברים יקרים: אכן מסתבר שלא קראתי לעומק את האשכול ולא דיקדקתי בקוצו של תו -- כדרכי מאז בדברי הרמב"ן והגר"ח הלוי.
איתי תלין קופת שרצי חוסר דיוקי - וה' הטוב יכפר בעדי.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2010 22:57 |
|
| |
לבחגויוכו׳
כמובן שהכול נכתב ברוח טובה ובכל אופן מעניין אותי מה התכוונת לגבי גלנץ שזו לא החזנות האמיתית אם תוכל לפרט
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2010 23:02 |
|
| |
שלום, לאחר מנוחה של כמה של שעות אני שב אליכם שוב. לידידי פרעסעריי, אני שומע כעת צור ישראל מפינקסוביץ ואני לא מבין כלל על מה אתה מדבר, ליד קוורטין הוא אפילו לא מצחצח נעליים... על מה אתה מדבר בכלל, ועוד לשים אותו בקטגוריה של יוסלה??? אני לא הייתי נותן לו לעבור לפני התיבה אפילו ביארצייט... פשוט כל תגובה שלכם מחזקת אצלי את המסקנה שהמלך הבלתי מעורער הוא יוסלה רוזנבלט. מהבעש"ט מביאים שאמר שכל חיבור שכתבו גדולי ישראל עד לתקופת המהרש"א הוא נכתב ברוח הקודש. ומתקופת המהרש"א מה שנתפשט בכלל ישראל הוא ברוח הקודש, ומה שלא נתפשט לא... המציאות מוכיחה שהחזנים היחידים שנתפרסמו בכל תפוצות ישראל ונתקבלו בכל שכבות הציבור הם יוסלה רוזנבלט וקווארטין.
|
|
|
|
|