| נשלח ב-27/1/2010 10:44 |
|
| |
פיתוח קול! מהיכן זה הגיע?וממי!?
מענין אותי כבר זמן רב מאיפה נוצרה כל תורת פיתוח הקול,האם היו אנשים שחקרו את זה וידוע מי זה היה או שזה הגיע מדור לדור עד אדם הראשון?
תוקן על ידי ברטוןאמיתי ב- 27/01/2010 10:46:13
תוקן על ידי ברטוןאמיתי ב- 27/01/2010 10:46:54
תוקן על ידי ברטוןאמיתי ב- 27/01/2010 11:27:33
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2010 11:36 |
|
| |
שנים רבות אין לי תשובה לשאלה מי היה הראשון שחשב לשים ביצה של תרנגולת בתוך מים רותחים? תחשבו על זה. זה מעשה בלתי-הגיוני לכאורה!
זה היה בכדי להוסיף 'פלפל'. שאלתו של פותח האשכול מצויינת ומעניינת.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2010 11:55 |
|
| |
שאלת המליון ואת החזנות מי המציא האם זה בא מהאופרה
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2010 12:30 |
|
| |
מסברא פשוטה החזנות הגיע משירת הלויים שזו הרי המוזיקה הנעלית והעמוקה ביותר
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2010 12:58 |
|
| |
מקרא מפורש הוא ( במדבר פרק כב פסוק כח ) ויפתח ה' את פי ...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2010 14:19 |
|
| |
...עד כמה שידוע לי, אליהו הנביא ע"ה נגלה לדוד המלך נעים זמירות ישראל ולימדו את רזי השירה והזמרה...
אה לא! אליהו הנביא חי אחרי דוד המלך ע"ה! :-)
אכן, קשר הדוק רואה אני בין שאלתו של הח' בארטון לביו שאלתו של 'בחגווי'. מהו הקשר? גוגל-מוגל!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2010 15:21 |
|
| |
אז אם הבנתי את כל האשכול הזה, האופרה הולידה את החזנות, דוד המלך למד נוסח אצל אנריקו קארוזו, ו"גוגל-מוגל" עושים מביצים קשות...
ואיך זה שעוד טוענים ש"חזנים זענען נערנים"?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2010 15:33 |
|
| |
״גוי גמור״אתה נראה לי יותר ״חריף גמור״ אבל באמת אף אחד לא כתב תכלס ולענינינו אני חושב שפיתוח קול זה סוג של רפואה הרי זה לא מיועד רק לחזנות זה גם מרפא אנשים צרודים וכנראה במהלך התפתחות הרפואה גם זה יצא
תוקן על ידי Ban050 ב- 27/01/2010 15:51:23
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2010 15:46 |
|
| |
גוי_גמור, אהבתי!
(נו, כ-30 יום קודם החג [פורים] 'דורשים' (לענייננו=מיישמים) בהלכות החג!)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2010 16:02 |
|
| |
בערך פיתוח קול בויקיפדיה האנגלית (Vocal pedagogy), טוענים כי כבר ביוון העתיקה (הרבה לפני הספירה הנוצרית) היו חוקרים שחקרו את אומנות השירה, כמו פיתגורס ואליפיוס, אך לא ברור האם הם הגיעו למסקנות או פיתחו שיטה, מאחר ולא נותרו עדויות לכך בכתובים. העדויות הראשונות לשיטתיות בתחום הם ממנזרים קתוליים בתחילת המאה ה-13, שם באותה תקופה התפתח המרכז התרבותי ובתוכו השירה. נזירים שעסקו בתחום חילקו את הקולות ל-3 רגיסטרים: קול חזה, קול גרוני, וקול ראש. כמו כן עסקו אותם נזירים בנושא רזוננס, חלוקת הקולות לסוגים, תמיכה נשימתית, דיקציה ועוד. המחקר הזה התפתח במהלך העשורים הבאים בתוך המערכת הכנסייתית.
במאה ה-15 יצא המחקר מתחום הכנסייה אל חצרות שליטים עשירים, שהחזיקו בתי ספר שלימדו את אמנות השירה, אך גם בבתי הספר הללו לימדו על בסיס השיטות שלימדו בכנסיה. כמו כן נשארה הכנסייה דומיננטית ומובילה בתחום השירה, כאשר רוב הלחנים בתקופה ההיא הולחנו ובוצעו למטרות דתיות. כך למשל, השימוש בקסטרטו (ילדים שסורסו בכדי למנוע את ההתבגרות הגופנית במטרה לשמור על קולם הדקיק) הגיע מהכנסיה הקתולית שלא התירה בתקופה ההיא שירת נשים בכנסיה. מן הכנסיה הגיע השימוש בקולות אלה במוזיקה הקלאסית של הבארוק. רק בתחילת המאה ה-17, עם פריחת האופרה, התפתח המחקר ולימוד השירה הרחק מן הכנסייה ויותר למטרות בידור חילוניים באופיים. שינוי זה הביא עימו הבנה יותר עמוקה לתהליך הפיזיולוגי של תהליך הפקת הקול. באותה תקופה החלו לצוץ מורים מומחים מפורסמים לפיתוח קול. בשלהי המאה ה-17 התפתחה תנועת הבל קנטו, שהשפיעה רבות על השירה בתקופה הקלאסית והרומנטית. באותה תקופה החלו מלחינים לכתוב מוזיקה לקולות מסוימים כמקובל היום, על פי האופי והסגנון של כל סוג קול. התחום המשיך להתפתח, ועוד סוגי קולות נוספו לסיווגים הקיימים (כמו החלוקה בין סופרן לירי לסופרן קולרטורה).
עד כאן תרגום בקצרה מהויקיפדיה האנגלית.
האמת היא, שתחום פיתוח הקול שואף להבין מהי הצורה הטבעית שבאמצעותה הגוף אמור להפיק את הקול. מומחים טוענים כי תינוקות נולדים עם האינסטינקט הטבעי של שירה נכונה, ולכן יכולים לצרוח שעות מבלי להתאמץ ולהצטרד. עם הזמן אנחנו מאמצים מהסביבה, דרך הדיבור, את סגנון הפקת הקול הקלוקל, שבדרך כלל לא מתאים לשירה. חקר פיתוח הקול מנסה בסך הכל להחזיר לאדם את השימוש הטבעי בקולו.
דניאל
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2010 16:06 |
|
| |
פיתוח קול
בגמ' לא מוזכר פיתוח-קול, אולם הגמ' מספרת על טכניקה מיוחדת בשירה. הגמ' (יומא לח' ע''ב) אומרת, על הוגרס
בן לוי, שהיה מכניס ארבע אצבעותיו לפיו ושר בארבעה קולות עד שאחיו הכהנים היו נזקרים לאחוריהם. (עיי'ש)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2010 16:28 |
|
| |
העיקר שישירו יפה בלי זיופים
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2010 17:41 |
|
| |
נו, מה היינו עושים ללא חברנו המלומד, דניאל!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2010 18:47 |
|
| |
דניאל , בויקיפדיה ישראל נאמר על "היסטוריה+לפיתוח +הקול" :
היסטוריה
כל יתר ההסברים בנושא של "פיתוח+קול" כבר קיים ,
בכך, לאור הסברך המאלף - אתה מוזמן להשלים,
תודה רבה ,השכלתי בנושא
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 27/01/2010 18:50:42
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2010 19:44 |
|
| |
שרגאפייבל,
לקחתי לתשומת ליבי... אתה מוזמן לעיין בערך פיתוח קול בויקיפדיה.
דניאל
|
|
|
|
|