בית פורומים שידוכי חרדים

אהבה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/1/2010 19:30 לינק ישיר 
אהבה

שעת ערב מאוחרת בכביש המהיר לכיוון חיפה. גלגל"צ ברקע ואני לבד במכונית שקוע במחשבות. מכוון הרמקולים מתחילים להתנגן צלילים מהפנטים של ענני קלידים וגיטרות רכות. פתיח עם שירה אוריינטלית מקדמת זמר ששר בעברית מלטפת...

<*>ממעמקים קראתי אלייך בואי אלי
בשובך יחזור שוב האור בעיני...

מנגינה מעניינת וסוחפת, ניחוח חדש ומרענן, ואז שוב הזמר האוריינטלי. עוד בית. ואז מגיע הפזמון עם אחת המנגינות הטהורות והסוחפות ששמעתי לאחרונה (מודה באשמה – שמאלץ קונה אותי יופי).

<*>מי זה קורא לך הלילה – הקשיבי
מי שר בקול אלייך - אל חלונך
מי שם נפשו שתהיי מאושרת
מי ישים יד ויבנה את ביתך

מי ייתן חייו ישימם מתחתיך
מי כעפר לרגלייך יחיה
מי יאהבך עוד מכל אוהביך
מי מכל רוח רעה יצילך

ממעמקים...

מה זה? מי זה? מאיפה זה בא? למה לא שמעתי את זה קודם? אני חייב להשמיע לאשתי את השיר הזה!

הגעתי הביתה. טלפון קצר לדרור ידידי המעודכן – "מה רק עכשיו שמעת אותו? הוא כבר יצא לפני כמה שבועות. קניתי לפני יומיים את הדיסק, אתה מוזמן להשאיל אותו...

וכך למחרת בערב הגעתי עם הדיסק הביתה ובישרתי לאשתי שיש לי שיר להקדיש לה.

כיום נהניתי מכל רגע. פעם שיר כזה מנע ממני להיכנס למערכת יחסים.

פעם שיר כזה יכול היה לרסק אותי.

גם אני כל כך רציתי אהבה כזו. גם אני רציתי לשיר מתחת לחלון. גם אני רציתי להציל מרוח רעה. גם אני רציתי לתת את חיי למען האהבה. גם אני רציתי לבנות במו ידי בית. גם אני רציתי להקריב הכל כדי שמישהי תהיה מאושרת. וגם אני רציתי לאהוב כל כך עד שאהיה כעפר לרגליים. גם אני רציתי ממעמקים.

אבל לא היה לי מושג מה כל זה אומר.

רציתי הכל אינסטנט. בלי מאמץ. טבעי וזורם עם כימיה מדהימה שלא נגמרת. רציתי שכל הזמן יהיה סוחף, וכל הזמן יהיה מרגש. כל הזמן חשוב כמו עניינים של חיים ומוות, וכל הזמן עם נכונות לתת את כל כולי.

כיום אני יודע שהפירוש שנתתי פעם לשיר כזה לחלוטין נוגד את המציאות. כשאני חושב על עצמי לפני כמה שנים אני די מזכיר לעצמי את הבדיחה על אותו יועץ שבא לחברת בואינג והציע להם לבנות מטוס חדשני שיהיה גם מאוד מרווח ויוכל להכיל מאות נוסעים וגם קומפקטי כלפי חוץ. גם שיטוס למעלה ממהירות הקול, אך גם שיהיה חסכוני בדלק. גם שיהיה מאוד מתקדם טכנולוגית, אך שיהיה מאוד זול ליצרו... שאותו יועץ נשאל איך בונים מטוס שכזה, הוא ענה בפשטות – אני לא יודע, זו שאלה למהנדסים שלכם...

פעם ידעתי בדיוק מה אני רוצה – אבל לא התבלבלתי מהעובדות.

כיום יש לי פירוש קצת אחר לשיר (וסליחה מעידן רייכל אם לא לכך הוא בדיוק התכוון...)

<*>מי זה קורא לך הלילה – הקשיבי
מי שר בקול אלייך - אל חלונך

אם את לא יכולה דווקא הלילה, בגלל שאת גמורה מעייפות מהילדים, אז לא נורא. אני אחכה "לקרא לך הקשיבי" אולי מחר, או אולי אפילו אחכה עד שבת. אני אשיר לך אפילו שאני קצת מזייף אבל לאו דווקא אל חלונך (בטח לא יהיה לך נעים מהשכנים במיוחד שאנחנו גרים בקומה שמינית). ויהיה לנו כייף, כי אנחנו כבר בתוך החבילה ולא הכל צריך להיות מושלם כמו שחשבתי פעם שרציתי תמיד שנראה כמו בסרטים שהם קמים בבוקר מאופרים רעננים ויפים. את תוכלי להראות עייפה, בלי איפור, ולא במיטבך – סתם כמו כל אישה לאחר יום עבודה קשה. וגם אני אראה כך. אבל זה יהיה אמיתי ומכל הלב.

<*>מי שם נפשו שתהיי מאושרת

את האמת – זה הרבה פעמים קשה לי. אני נורא רוצה שתהיה מאושרת, אבל לפעמים נראה שאנחנו צריכים 50 שעות ביממה בשביל זה. אני יודע שאני יכול לעשות יותר, לתת יותר, להקריב יותר, אבל לפעמים גם אני מרגיש שאני הולך לאיבוד במערבולת החיים – וכשאתה בתקופה לא מאושרת קשה לגרום לאחרים אושר. תודה שאת תמיד מזכירה לי שהחיים מורכבים מתקופות של עלייה וירידה, ושלא להכביד כל כך על עצמי. תודה שאת סבלנית ותמיד מחייכת למרות כל הקשיים. אני מאוד משתדל ואעשה כל שביכולתי לגרום לך אושר. אני משער שהדבר יעלה בידי ביתר קלות בתקופות פחות לחוצות מאלו.

<*>מי ישים יד ויבנה את ביתך

תודה שאת כל כך מתפעלת מכך שאני מצליח להחליף מנורה. לפי החלומות שלי הייתי אמור להיות הארכיטקט, הקבלן והבנאי של בית החלומות שלנו. אבל את יודעת שאני לא אוהב להתאמץ, שיש לי בעיות גב, ושעד היום מפתיע אותי שצריך משכנתא. מבטיח שעוד השנה נוסיף חלון זכוכית לתריסים בני 40 השנה במרפסת.

<*>מי ייתן חייו ישימם מתחתיך

את כבר מכירה אותי. אני טיפוס דרמטי, רואה הכל בשחור ולבן. חולם תמיד על גבורה ונתינת חיים (זוכרת איך בכיתי ברשימת שינדלר? זה לא היה בגלל מה שקרה לאנשים בשואה, זה היה בגלל שהרגשתי שהחיים שלי ריקניים וחסרי משמעות לעומת מה שהוא השיג בחייו). אני משער שאני מוכן בקלות למות למענך – אך האם אני מוכן לחיות למענך? זה כבר הרבה יותר קשה. הרבה פחות רומנטי. יש משהו מרגש בלתת את החיים, בלהילחם למען הצדק. אבל השגרה היומיומית כל כך אפורה.

<*>מי כעפר לרגלייך יחיה

נשמע זוהר, אבל אני יודע שלא היית מסכימה שאביא את עצמי לכך. את תמיד מזכירה לי שכל אחד חייב לטפח את עצמו ושאי אפשר לחיות את החיים דרך בן הזוג. את צריכה אותי פעמים רבות חזק ובעל עמוד שדרה ולאו דווקא כעפר.

<*>מי יאהבך עוד מכל אוהביך

אולי אני צריך לומר לך שאני אוהב אותך לעיתים קרובות יותר, אבל זה די ברור שאף אחד לא אהב אותך כמו שאני אוהב אותך. רק תסתכלי כמה אנחנו משקיעים אחד בשנייה ובמשפחה שלנו. ואם זו לא אהבה, אז מהי אהבה?

<*>ממעמקים...

זה מה שהצלחתי לדלות ממעמקי, במלא הכנות.

ואתם שעדיין מחכים להכיר את החצי השני שלכם, קראו בין השורות ובין המילים. אל תסתנוורו מדבר שלא קיים ותקריבו את הדבר הנפלא והאמיתי.

אהבה דורשת עבודה קשה ונתינה רבה. אין אינסטנט.

*מוקדש באהבה לאישתי, שאם הייתי נשאר עם הפרשנות הקודמת לשיר, לא היינו נפגשים. כיום אני יודע מה הייתי מפסיד. תודה לא-ל שאנחנו ביחד.

תוקן על ידי משגיחשליטא ב- 31/01/2010 19:38:08

בכל עניין, בכל שאלה. בינתיים.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2010 19:39 לינק ישיר 

העתקתי מכאן

מקורו באתר "אייש".

באותו אשכול לעיל יש עוד משהו יפה (פה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2010 21:58 לינק ישיר 

כמה אנחנו משקיעים אחד בשנייה ובמשפחה שלנו. ואם זו לא אהבה, אז מהי אהבה?

אהבה דורשת עבודה קשה ונתינה רבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2010 22:50 לינק ישיר 

כבר נזעדעזעתי שהמשגיח שליטא הוציא רשיון ושומע גלגלץ, עד ששמתי לב שזהציטוט

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2010 23:21 לינק ישיר 

ליטאי613 כתב:

גם אני הייתי בשוק מזה..

אבל מקסים ממש!
לייק לגמרי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/2/2010 10:50 לינק ישיר 

קטע יפה מאד מאד.

אני הקטנה, במענה לדברייך: אהבה דורשת עבודה קשה ונתינה רבה. , אני מעתיקה לך מאשכול סמוך:

בשביל להבין את זה, אפשר לעשות אנלוגיה לילדים שלנו.
אז ילדים זה לא רק וורוד ומלמלה ובגדים יפים משילב, כמו שחושבים אלו שעוד אין להם ילדים,
מצד שני זה לא רק לקום בלילה ולהשתעבד 24 שעות כמו שמקטרים ההורים (ובמיוחד נשים בחופשת לידה)

הילדים שלנו זה אנחנו, חלק טבעי ובלתי נפרד מחיינו. ואנחנו מטפלים בהם ואוהבים אותם בלי קשר לאם הם לבושים במלמלות או אם הם 'נעכסים'. אמא שקמה לתינוק הצרחן שלה ב-3 לפנות בוקר לא מרגישה שהיא עושה איתו "חסד נפלא" כמו שלמדה בסמינר, ולא שה"נתינה" הזו וה"השקעה" מולידה בה את האהבה ליצור הקטן,

אלא, שהילד הזה הוא חלק ממנה, ובדיוק כמו שלהכין לעצמה כוס קפה זה לא מעשה חסד שנובע מ"ואהבת לרעך כמוך", אלא זה ה'כמוך' עצמו, גם לטפל בילדים זה חלק מ'הכמוך' עצמו שלה. אם זה היה ילדים של השכנים זה באמת היה חסד עצום.

בילדים יותר קל לנו להבין את זה, גם לאלו שהם לא הורים, אולי כי בעצמינו היינו ילדים, וחווינו הורים דואגים ומטפלים (גם אם לא מושלמים) שאנחנו חלק מהם ובראש מעיניהם.

אותו דבר גם לגבי נישואין. להיות נשוי זה לא "השקעה אינסופית" ו"נתינה עצמית בלי גבול ובלי לרצות לקחת" כמו שמזהירים הנשואים את הרווקים, אלא הפואנטה המרכזית של נישואין זה להיות אחד, שבן הזוג יהיה חלק ממך ויחד תהיו כמו ישות אחת, זוג נשוי , ואז אין השקעה ואין נעליים , יש רק לחיות את החיים...

(האמת היא שב"שנה ראשונה", שמוקדשת לתהליך זה של הפיכה לאדם אחד שלם אז באמת צריך הרבה לעבוד, להשקיע, לוותר, לקרוא נשים ממאדים והרב שמחה כהן. אבל אח"כ זה כבר נהיה טבעי ולא דורש כמעט שום מאמץ)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/2/2010 12:57 לינק ישיר 

וואוו משגיח..
אף פעם לא חשבתי על השיר הזה מכזו פרשנות....

פרספקטיבה נכונה...וריגשה אותי אישית...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2010 14:51 לינק ישיר 

ליטאי613 כתב:

:-)

ליטאית, יפה.

דמיונית, תודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2010 15:02 לינק ישיר 

(ואני חשבתי שלמשגיח כבר יש "אישתי" והוא לא סיפר...)

באמת קטע יפה. ממש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2010 12:03 לינק ישיר 

גם זה מצויין.
אבל להפיק התועלת, יש לקרוא במתון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2010 12:17 לינק ישיר 

ממש יפה!!
לייק!!
ומה קורה עם משגיחינו? עברה החתונה?
שיכנס לעדכן מידי פעם.....

• סגולה, סגולה,
    את לא יכולה להיות כמו כל הבנות,
    מה את מחפשת ברחובות????

• דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
    נשלח ב-2/8/2010 12:28 לינק ישיר 

הסתכלתי חמש פעמים על תאריך האשכול והתאריך במסך המחשב, בפינה השמאלית למטה, כדי לבדוק שלא טעיתי, ואיך משגיח כבר מדבר על אישתו...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
    נשלח ב-2/8/2010 13:04 לינק ישיר 

הוא לקח את זה מ"אייש".
    סתכלי בהודעה השניה באשכול.

אגב, הוא אכן נישא. מחכים לשמוע ממנו אות חיים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
    נשלח ב-2/8/2010 13:09 לינק ישיר 

כבר קראתי את זה כמה פעמים,וכל פעם התאהבתי מחדש.

הלכתי להוריד את השיר...=)

חכמה,לא נראלי שמשגיח ישמיע אות חיים.
    התחתן הבחור שכח מכל העולם!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2010 13:23 לינק ישיר 

הבנתי, חכמים ממני, הבנתי שהוא ציטט, רק ציינתי את פליאתי הראשונה, אסור? 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
    נשלח ב-2/8/2010 18:56 לינק ישיר 

כב ההיתי בטוחה שמשגח עבר בחייו הרבה מאז החתונה...(.אם בכלל היתה כבר)
    אני חולה על השיר הזה עידן רייכל גדווווווווול!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > אהבה
    מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
    הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext