אני מתעניינת בקרוס מקצועי ללמוד יסודות הצילום ברמה מקצועית.
אם יש למישהו המלצה על מקום לימודים טוב אשמח לשמוע פרטים.
תודה מראש
(-:
נשלח ב-2/2/2010 02:50
כדאי שתצייני איזור, ובאיזה היקף את מעוניינת ללמוד. יש לך מצלמת רפלקס - SLR?
נשלח ב-2/2/2010 10:29
ככה-
ברשותי מצלמת רפלקס (CANON D500).
היות שאני בתחילת דרכי בעולם הצילום עדיין לא יודעת באם אפיק זה ישמש לי כמקצוע, או ישאר בתחום החובבני.
מכאן בעצם מתחילה ההתלבטות על הכדאיות להשקיע בלימודים ארוכים.
קיבלתי המלצה על מרכז לימודים חרדי (שעובד בשיתוף עם בי"ס בעל שם) שמציע קורס בן 4 מפגשים, האם זה מספיק?
אזור המרכז - ת"א, פ"ת, ב"ב, ר"ג.
נשלח ב-2/2/2010 14:09
קודם כל יש לך מצלמה ממש טובה. אני לא חושב שיש טעם בלימודי צילום ארוכים אם את מרגישה שיש לך חוש לזה. לפי דברייך נראה שאת מתכוונת לקורס של פרוג בשיתוף עם מנטור - אם כן אז זה בהחלט מומלץ. אני חושב שכדאי שתלכי לקורס הבסיסי הזה, ואח"כ תחשבי לאיזה תחום בצילום את רוצה להמשיך. בכל אופן קורסים ארוכים שמתאימים למגזר החרדי זה לא דבר כ"כ מצוי, ויש בתחום הזה דברים מאוד בעייתיים.
נשלח ב-2/2/2010 15:59
פסנתר_כנף כתב:
קודם כל יש לך מצלמה ממש טובה.
אני לא חושב שיש טעם בלימודי צילום ארוכים אם את מרגישה שיש לך חוש לזה.
לפי דברייך נראה שאת מתכוונת לקורס של פרוג בשיתוף עם מנטור - אם כן אז זה בהחלט מומלץ.
אני חושב שכדאי שתלכי לקורס הבסיסי הזה, ואח"כ תחשבי לאיזה תחום בצילום את רוצה להמשיך.
בכל אופן קורסים ארוכים שמתאימים למגזר החרדי זה לא דבר כ"כ מצוי, ויש בתחום הזה דברים מאוד בעייתיים.
אמת, התכוונתי לפרוג (לא יודעת אם מותר לנקוב כאן בשמות..) הם מציעים קורס בן 4 מפגשים, לענ"ד זה לא ממש מספיק מעבר לידע כללי. לא כך?
מבירור שלי בנושא ישנם מגוון קורסים שמעבירים את יסודות הצילום ב-12 מפגשים כולל הדרכה מעשית.
מלבד פרט אחד שבעייתי אצל הציבור החרדי... אילו עוד בעיות עלולות להיות?
נשלח ב-2/2/2010 16:53
אין בעיה לנקוב כאן בשמות.
מבחינת התוכן לנשים יש פחות בעיה עם העניין, אבל בכל זאת רוב הקורסים לא מתקיימים בהפרדה והאווירה שם לא ממש 'תורנית'... (ניסיתי פעם לארגן קורס של 'רועי גליץ' למגזר החרדי, אבל לא הייתה מספיק התעניינות, עם הזמן כבר למדתי לבד את הבסיס)
אם מצאת קורס בסיסי של 12 מפגשים אז זה בהחלט דבר נחמד ומן הסתם הם מרחיבים יותר על נושאים שקשורים ל-SLR.
נשלח ב-2/2/2010 18:09
כל 'הקורסונים' 3 מפגשים, 4 מפגשים לא שווים הרבה. חוץ מקצת להכיר את המצלמה ו'להרגיש' שאתה 'כאילו' צלם לא עוזר הרבה.
צריך ללמוד ברצינות. אני מציע את סטודיו גברא לצילום. לימודים במשך שנה. תמצאי את האתר שלהם בגוגל.
בהצלחה.
נשלח ב-2/2/2010 18:12
ועל קורס של 12 מפגשים היית ממליץ? את סטודיו גברא אתה מכיר מקרוב?
תוקן על ידי תם0 ב- 03/02/2010 19:31:24
נשלח ב-2/2/2010 18:18
גם לא. אני ממליץ על קורס מקיף ורציני.
אני מכיר מקרוב, למדתי שם.
נשלח ב-2/2/2010 18:42
בררתי בסטודיו גברא, שכ"ל שם קצת גבוה...
האם לא מוגזם להשקיע כמעט שנה של לימודים כשלא בטוח שזה ישמש אותי מעבר להנאה האישית??
נשלח ב-2/2/2010 18:51
לכי לקורס הקצר, תראי איך את מתחברת לזה, ולאחר מכן תחליטי אם את רוצה להמשיך ולהתמקצע.
נשלח ב-2/2/2010 19:15
לי6אית כתב:
בררתי בסטודיו גברא, שכ"ל שם קצת גבוה... האם לא מוגזם להשקיע כמעט שנה של לימודים כשלא בטוח שזה ישמש אותי מעבר להנאה האישית??
לכי לקורס הקצר ואז תראי שאת מחברת ואז לקורס הארוך..............................
יש לי בשבילך רעיון מצויין.
צרי קשר עם סטודיו לצילום ילדים של איזו אישה שאת מכירה.
יש כאלו המון.
תציעי לה, שתהיי אסיסטנטית שלה למשך חודש חודשיים.
אם תראי שאת מתחברת לכי לסטודיו גברא.
נשלח ב-2/2/2010 19:18
לגבי גברא,
האם בתוכנית הלימודים נלמד השימוש בתוכנת עיצוב וכדו' ??
נשלח ב-2/2/2010 19:51
לא.
יש יום שהולכים למרכז מנטור ועוברים 'קורסון' קצרצר.