בית פורומים פורטל הנפש

אוי T.A.T E

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/4/2010 20:24 לינק ישיר 

מלבד שמחה היקר, מישהו מבעלי הניסיון כאן יכול לתרום עוד מידע על הטאט? מידיעה? מניסיון?

"בְּטַח בַּה'. וַעֲשֵׂה טוֹב. שְׁכָן אֶרֶץ. וּרְעֵה אֱמוּנָה".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2010 12:09 לינק ישיר 

בקשר להערה לגבי "המח הישן"- אף מדען לא אומר שמקור מחלות הנפש הן בחלקים הפרימיטיביים של המח, הרי סכיזופרניה קשורה לעודף דופמין ודיכאון וחרדה למחסור בסרוטונין. מה שכן, ישנן טראומות שנשמרות גם שם ואפשר לשחרר אותן. הקישור ששמחה עשתה לSE ("פסיכולוגיה גופנית"), מאוד נפוץ ב"רפואה" האלטרנטיבית שרוצה להתחזות למדעית. כדי להכשיר טיפול, לוקחים טיפול שהוכח מדעית ואומרים "הנה, זה אותו הדבר". TAT ו-SE הם שני דברים שונים לחלוטין. SE הוכח מדעית, ועומד מאחוריו הגיון טיפולי. TAT, לעומת זאת, חסר כל קשר לדרך שהגוף עובד בה ויעבוד בדיוק כמו כדור פלצבו, רק יעלה הרבה יותר כסף, כמובן.

ועוד משהו- המכתב ביתד נאמן נראה לי קצת מוזר, לא מכירה רופאים שאומרים למטופל שלהם שהדכאון נובע מחוסר בטחון עצמי ורדיפה חברתית. דכאון פשוט לא נובע מהסיבות אלו. זה נראה כמו פרסומת של מישהו שלא טרח יותר מידי לבדוק נתונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2010 20:47 לינק ישיר 

דרך אגב, שמחה, אשמח לשמוע איך אתה, כחרדי, מתמודד עם ההסבר של TAT ו"המח הישן", כמו שקראת לזה. הרי כל הרעיון הוא להגיע לחלקי המח שנוצרו עוד לפני שהיינו אפילו קופים (ניאו-קורטקס, המח החדש, יש גם ליונקים), זאת אומרת, כשהיינו זוחלים. לכן אי אפשר להגיע אליהם בדיבור וצריך לחפש דרכים אחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2010 23:06 לינק ישיר 

שלום,
TAT ושיטת EFT הוכחו במחקרים שונים. חבל שאת לא מבררת דברים לפני שאת רושמת סתם. "כמו כדור פלצבו" - אני ישמח להביא לך טלפונים רבים של אנשים שהיו אצלי שחייהם השתנו לחלוטין לטובה. אני לא מכיר כדור פלצבו שמשנה חיים. לעומת זאת, אני מכיר את האנשים שהיו אצלי עם בעיות מאד חמורות שהקשו עליהם את החיים, ושעכשיו הם בלי הבעיות לחלוטין, שמחים ומאושרים.
אני כן מכיר רופאים שאומרים במפורש שדיכאון נובע מחוסר ביטחון עצמי, מאכילת יתר וכדומה. שוב, כדאי שתבררי דברים לפני שאת רושמת.
אני מכיר באופן אישי את הרב מונק, וזה לא סתם פרסומת בכלל. אולי תרימי אליו טלפון ותראי איזה אדם חם ויקר הוא. 
ולגבי הדבר האחרון שרשמת, אז, דבר ראשון - אני לא חרדי. דבר שני - כלל לא הבנתי את מה שרשמת (לחלקי המח שנוצרו עוד לפני שהיינו אפילו קופים), לא יודע מאיפה את לוקחת את הדברים האלו. "אי אפשר להגיע אליהם דרך דיבור" - באמת טאט לא פועל על פי דיבור אלא על פי דברים אחרים.

חיים טובים,
שמחה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2010 17:29 לינק ישיר 

כמה עולה טיפול טאט, וכמה זמן הוא לוקח?

"בְּטַח בַּה'. וַעֲשֵׂה טוֹב. שְׁכָן אֶרֶץ. וּרְעֵה אֱמוּנָה".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2010 23:43 לינק ישיר 

שמחה- אני בטוחה שיש מחקרים, השאלה אם מדוברים במחקרים עם תוקף מדעי- איפה הם פורסמו , במגזין רציני או במגזין אלטרנטיבי פסוודו-מדעי?
כדור פלצבו בהחלט יכול לשנות חיים! אנשים מסויימים יכולים לקחת סוכרזית ולהחלים מדיכאון, אם אומרים להם שמדובר בנוגד דיכאון. ההבדל בין טיפול קונבנציונלי לאלטרנטיבי הוא שטיפולים קונבנציונלים מצליחים לרפא באחוזים יותר גבוהים מאפקט הפלצבו, והאלטרנטיבי לא.
כנראה שלא הבנת מה שהרופאים אמרו, או שלא מדובר בפסיכיאטרים.
אני בטוחה שהרב מונק הוא אדם חם ויקר. למען האמת, אין לי מושג מי זה.
כנראה שההסבר שלי לא היה ברור. על האבולוציה שמעת? משם לקחתי את זה. בני האדם התפתחו מזוחלים שהתפתחו ליונקים. לזוחלים יש רק מח פרימיטיבי. ליונקים יש גם ניאוקורטקס. אי אפשר לדבר למח הפרימיטיבי כמו שאי אפשר לדבר ללטאה. זה ההסבר (הנכון) שעליו מתבססת הTAT.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2011 10:40 לינק ישיר 

מקפיצה  .
האם זו שיטה טובה , הוכיחה את עצמה ? 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > אוי T.A.T E
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.