|
|
| נשלח ב-4/2/2010 11:52 |
|
| |
| צענערענע כתב: |  |
אתה שוכח שלאותם גברים יש בנות ותסכים איתי מן הסתם שסביר להניח שכל אב דואג לבתו ומאחל לה את הטוב ביותר.
אם נניח כמוך שהגברים החרדים בכוונת מכוון מנחיתים את מעמד האשה במטרה להיטיב את מעמדם הרי ההנחה הזאת לא מתקבלת על הדעת כי הרי בכך הם פוגעים בראש ובראשונה בבנותיהם ואיש כאן לא חושד בגברים שהם רוצים להרע לבנותיהם..
ולכן סביר יותר להניח שכל הגברים המשאירים את החלוקה המסורתית בין תפקידי הגבר והאשה עושים זאת לא בגלל קונספירציה מתוחכמת אלא מפני שהם סבורים שזה לטובת כל הצדדים,כולל בנותיהם .
אם הם צודקים או לא זו שאלה אחרת. |
|
צענערענע:
אני אוהב את החשיבה שלך,
וזה טענתי כלפי הפמיניסטיות,
הרי הם עצמם רוצות ומחנכות את ילדיהם להיות גברים גברים,
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2010 11:57 |
|
| |
צענע אני נמצא הרבה בחברה חילונית ואיני נתקל במעמד המחפיר של האשה החילונית.
וקצת להרגיז אותך, האם הערבי, להבדיל, שהורג את בתו על כבוד המשפחה אינו אוהב את בתו? מסתבר שכן, אלא שיש לו ערכים חשובים מאהבת הבת.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 04/02/2010 11:57:41
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2010 12:17 |
|
| |
בעלבעמיו: היקר
אני עובד רק עם חילונים,
ואני אומר לך שכבוד האישה אין שם בכלל, אולי בספרים"בחוקים, אבל לא למעשה,
יש להם הרבה מה ללמוד מהחרדים,
אבל אני אף פעם לא לוקח דוגמא מאיש זה או אחר,
מה שצריך לעניין אותנו, מה הערכים,
ואני חייב לציין שהערכים לכבוד האישה, הם בסדר גמור, אבל המציאות היא קצת אחרת,
לגבי הערבים: הם פשוט חיות ולא בני אדם במילא אין כאן משוואה,
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2010 12:42 |
|
| |
צענע אני איני שוכח שלאותם גברים יש בנות מהסיבה הפשוטה שגם אני מאותם גברים. אני אפילו מתיימר לדאוג לה. לא התכוונתי ולא כתבתי שכל גבר חרדי מנחית את מעמד האשה וכו'. כתבתי שהקונספירציה היא של "מורי הדרך". גבר חרדי נורמלי אינו מורה דרך בחיים, רק מונהג.... היות והחינוך בארץ הינו לפי "מגרות" יש אנשים שאין להם ברירה אלא לשלוח לחינוך בעייתי בגלל הנחתם שבחינוך זה ילדיהם יזכו לחינוך דתי יותר, גם אם אינטרסים אחרים שלהם ייפגעו. בכל דור עוקדים את הילדים. ולגבי המעמד המחפיר של נשים חילוניות – איני חושב שזה מאוד נכון, וגם אם כן הברירה אינה צריכה להיות אם להיות כמוהם או כמונו. יש קשת רחבה של אפשרויות ביניים ו/או שילובים.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2010 13:13 |
|
| |
| maxmen כתב: |  |
אני עובד רק עם חילונים,
ואני אומר לך שכבוד האישה אין שם בכלל, אולי בספרים"בחוקים, אבל לא למעשה,
יש להם הרבה מה ללמוד מהחרדים,
|
|
בחברה החילונית, לפחות בתיאוריה אין הבדל בין גבר לאשה. ממילא האשה בחיי היומיום אינה מחפשת שיכבדו אותה כאשה אלא יתנהגו אליה כאדם.
לעיתים זה עובד ולעיתים, כמו שאתה קורא ורואה, זה לא עובד
נ.ב. לדעתי כל הליברליות פגעה בנשים בחברה החילונית. היא יצרה מצב בו הן נאלצות להתאמץ בשביל למצוא בעל יותר משהגבר מתאמץ למצוא אשה. (אח"כ זה מתהפך וזה גם לא הצד החיובי של המשוואה ז"א היחסים הבין מיניים בחברה החילונית הם במצב של lose-lose).
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2010 13:21 |
|
| |
"לגבי הערבים: הם פשוט חיות ולא בני אדם במילא אין כאן משוואה,"
"ובת כהן כי תחל לזנות את אביה היא מחללת וכו"
מה יהיה מקסי,מה יהיה.....
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2010 13:43 |
|
| |
| לונלי_דאב כתב: |  | "לגבי הערבים: הם פשוט חיות ולא בני אדם במילא אין כאן משוואה,"
"ובת כהן כי תחל לזנות את אביה היא מחללת וכו"
מה יהיה מקסי,מה יהיה.....
|
|
אישתי שמעה פעם את השכנה צועקת על בתה אני "השחוט"יהרוג אותך"
אישתי כמובן התקשרה מיד אלי לשאול מה עושים,
בקיצור, הרגעתי אותה, ואמרתי לה להתרגל לאט לאט לשפה העברית,
כמה פעמים אני צריך להסביר שכל העונשים בתורה היא רק להפחיד או שיבינו את חומרת של העבירה X
וחומרת של עבירה Y
אם חכמי ישראל היו מענישים הלכה למעשה, כפי שכתוב בתורה ?
הייתי אומר עליהם שהם "חיות מטורפות",
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2010 13:48 |
|
| |
למה לקרוא למישהו בכלל "חיות"? זה לא שהם לא שולטים על עצמם, פשוט סולם הערכים שלהם מעוות בעיניכם.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2010 13:52 |
|
| |
| שלמהמימון כתב: |  | למה לקרוא למישהו בכלל "חיות"? זה לא שהם לא שולטים על עצמם, פשוט סולם הערכים שלהם מעוות בעיניכם. |
|
זה הסיבה שהם חיות,
החיה שבהם נותנת להם להגדיר כזה סולם ערכים,
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2010 13:55 |
|
| |
תלמיד טועה, כתבת שאנחנו מתווכחים על עובדות. אך אני לא מתווכח אתך על עובדות, נראה לי ששנינו מדברים על אותה מציאות, ברור שיש השפעה כל שהיא של המנטליות הקדומה שעברה איכשהוא דרך הטקסטים. אבל לדעתי היא זניחה ואין טעם להתעכב עליה, בכל חברה יש השפעות מנטליות שליליות מסויימות. ולא תמיד זו סיבה לעשות מהפיכות, אני לא חושב שיש חילוני שמתווכח שסרטי גנסטרים מעבירים השפעה מנטלית, מעבר לעלילה המרתקת. ואעפ"כ אין הם סוברים שזו סיבה לעשות מהפכה.
העלית נושא חשוב של כיצד יש לחנך ילדים. גם אני הקטן לא מבין בשום דבר. אבל כבר דברו על זה רבים וטובים. שאלת גם מה הגבול של "מה שהיה פעם לא מתאים להיום", השאלה שלי האם לדעתך יש לחנך באופן גורף: דמויות התנ"ך וחז"ל אינם מודל לחיקוי? שוב, יש כאן בעיה חמורה, שאתה מחנך ילדים חסרי כושר שיפוט ואחריות מספיקים. רש"ר הירש במכתבו הידוע טען שאין להסתיר את האמת, ולא טובים אנו מהקדמונים שהעירו בכמה מקומות שאגדות חז"ל יש בהם דברים זרים שאין לקבלם וכו'. אמנם אני מסתפק אם דעתו רלבנטית בימינו, בזמנו ובתקופתו חינוך היה חינוך, יכלת להעביר את דעתך על הגבול הדק שבין הכחשה גורפת ובין הסתייגות רציונלית, ולבנות דור שלם. כיום מה שלא תגיד לא כל כך משנה, מכיון שיש ליד הבית ספריה, ובתוך הבית אינטרנט, המון המון מידע זורם, ולא חסר הרבה כדי שכל ילד יעשה בקורת המקרא ובקורת חז"ל לבדו, מבלי להבין את הרצינות הנדרשת להכרעות כבדות משקל כאלו.
כתבת עוד, שאם נשאל אברך אם יבא המשיח אב ימכור את בתו? אני מסכים אתך שהרבה יאמרו "כן", אבל אין זה נובע מנחיתות של נשים, אלא מכפיפות להלכה, בגישה זו ברור שכשיבא המשיח כך יהיה. זו שוב הלכתא למשיחא ולא משהו שמשנה את ההתייחסות. עובדה היא שהמשפטים המתמיהים של הקדמונים מתמיהים את הגברים כמו את הנשים, זה אות כי אין כאן אלא פרשנות של טקסטים. בדיוק כמו שאנשים בטוחים שכשיבא המשיח יקריבו קרבנות, הגם שאין זה תואם לאופי שלנו.
בקשר לנשים שהבעל אינו נוקף אצבע בבית, זה אך ורק באנשים שהם יחידי סגולה ושקועים כל היום בלימוד וברוחניות. זה פשוט לא יכול לעבוד אחרת, אתה מבין שאם הבעל גולש בבח"ח, או קורא ספר, או סתם נהנה מהחיים, אף אשה בעולם לא תשרת אותו. החינוך הוא למשהו אידיאלי שהבעל שקוע בד' אצבעות של לימוד בצורה חד משמעית, ואני באמת מכיר מקרים כאלו, והאשה עושה זאת בשמחה ובהערצה לבעלה. אבל זו דרך של יחידים.
מה שכתבת "איש זה אינו גס ומרושע" (המכה את אשתו), תרשה לי לפקפק, ייתכן שאיש זה הוא אברך המתפלל בדמעות שליש ושקוע בלימוד, אבל אדם עדין הוא לא. אני גם חשבתי שראש ישיבת... הוא איש עדין, והתברר שהוא תומך באלימות והשמצות ומלחמות עולם, אז כנראה שהוא לא כזה עדין אלא גם הוא גס רוח ורשע.
הנושא של העלמות מס לא כל כך שייך לכאן לכאורה, לא?
עבודת נשים נובעת מאילוצים? אשה שלא עובדת יוצאת מדעתה, מה אתה רוצה שתספור זבובים כל היום? אינך יכול במאה ה21 להשאיר אדם ללא שום עיסוק רשמי, כמה שנים אפשר לחיות כך???
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2010 14:07 |
|
| |
האפולוגטיקה חוגגת כאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2010 14:08 |
|
| |
בעל בעמיו כתב:
"אני נמצא הרבה בחברה חילונית ואיני נתקל במעמד המחפיר של האשה החילונית".
ההגדרה מעמד מחפיר לא כל כך מתאימה, אבל לדעתי ההגדרה "מעמד מאד לא נח" כן מתאים. האשה החילונית צריכה להוות אובייקט מיני, ומבלי התנאי הזה כמעט ואינה שווה כלום (כמובן אני מדבר על הגיל הצעיר). אשה שלא התברכה ביופי, או שהיא שמנה, וכיו"ב, היא אומללה, אין לה סיכוי להגיע לשום דבר בין הצעירים (היא יכולה כמובן להיכנס לאוניברסיטה ולהפוך לגאון וגם לקבל את פרס ישראל, אבל אני מדבר על החברה של הצעירים. לא לכל אחד יש גם מח מתאים), היא נאלצת ללכת בלבוש חשוף במקומות שונים (יציאה בערב, חוף הים). במקרה כזה היא עושה מעצמה צחוק, למרות שכולם התרגלו, אדם מן החוץ שיראה אשה כזו חושפת עת עצמה, במחילה – זה פשוט מבזה ומחפיר.
נשים רבות מאד מפתחות הפרעות אכילה (אנורקסיה) מכיון שהן צריכות להיות דומות לדוגמניות (שעברו מליון עיבודי פוטושופ ומליון טיפולים ואיפורים והשתלות ושאיבות).
חשוב על הלחץ בו נמצאת בחורה בת 17 בתיכון חילוני, כמה אנרגיה היא צריכה להשקיע בלשמור על עצמה כאובייקט מיני. ועל הרוגע בו נמצאת בחורה באותו גיל בסמינר חרדי, כשמעינייה יכולים להיות נתונים ללימודים, לחברה, ולכל דבר אחר.
נשים חילוניות צריכות לעבור מסלולים מבזים של אינסוף דייטים, כשחלק מהם כוללים כיבושים (סטוצים בלע"ז), מדובר במסלול מתיש של התעללות פיזית וגופנית, כלפי חוץ הכל מחייך ויפה, אבל כולם יודעים שהגבר רוצה רק דבר אחד וכמה שיותר מהר, וכל ה"עיניים יפות" הם בדרך כלל הצגה.
הנשים האלו מגיעות לנישואין מותשות, אחרי ששכבו עם אלף בחורים נצלנים, וניסו את מזלן עם כל כך הרבה יצורים. הם מגיעות לנישואין בגיל מאוחר מדי, אין להם מספיק אנרגיה להשקיע בנישואין, ורבות צריכות לצאת לפרק ב'. (שלא לדבר על כך שאחרי הנישואין מתחיל הפרק של שמירה על הבעל, מכיון שרובינו כאן גברים, אנו יודעים היטב את האמת, היש גבר שיכול לשמור על עצמו לאורך זמן מלהתגבר על יצרו?)
הגוף והנפש שלהן מכורים מראש, מכורים לגברים הצופים בהם כל הזמן, והן עוברות מסכת של חיבוטי נפש וגוף שאני לא מאחל לאף אחת מבנותי.
בעל בעמיו, אתה לא נתקל בשום מעמד מחפיר, אתה חושב שהחיוכים שנותנים לבנות שאתה פוגש הם סוג של כבוד, אבל זה בדיוק להפך, הם סוג של החפצה, של אובייקטיזציה, בת הוא סוג יצור שמחייכים אליו, מתבוננים בגופו החשוף, ומנסים לפתות אותו.
כמובן שאני מתאר את הצד הרע והקיצוני, ולא מדמיין שכל החילוניים נראים כך כל הזמן, אבל מדובר במשהו מהותי שהוא חלק מהתרבות המערבית. והרבה יותר קל לאשה לא להיות חלק מכל זה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2010 14:37 |
|
| |
ולמה לא לחשוב פשוט: "שלא עשני אשה", כי באמת קשה להיות אשה? קשה ללדת, קשה לגדל ילדים, קשה להיות חלשה וכאובה כמה ימים בחודש וכמה חדשים בעת ההריון וההנקה, קשה להיות פסיבית וקשה הצורך להיות מניפולטיבית כדי להשיג דברים שגבר משיג ישירות...
וכמה קשה לחכות לטלפון מגבר אחרי פגישה?...
וכמה קשה לעגונה שרוצה גט ותלויה בדעת הזכר האידיוט שמסרב לתת לה?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2010 15:08 |
|
| |
אז שהאשה לא תצטרך לחכות לגט מהאידיוט? שמת לב שהטיעון שלך מעגלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2010 15:21 |
|
| |
אמאי הכבוד שנותנים לאשה- ממנים אותן לשופטות- מקבלים את עדותן- הן מנהלות בכירות בכל תחומי החיים, הן משמשות כשרים בממשלה- ולפעמים גם כראש הממשלה. וכו' וכו'
חיוכים ומבטים יש גם בשבת אחר הצהריים בר' ר' עקיבא בב"ב, כשנשות העיר ובנותיה יוצאות לרשות הרבים להדגים את מחצולותיהם ופאתיהם המפוארות, בעיני מי בדיוק הן רוצות למצא חן? ומי בדיוק הן רוצות ש ישים לב אליהם?
לא שאני שולל את זה, זו היא דרכה של אשה, ויפה שכך דרכה, הגמרא אומרת- אשה כלי זיינה עליה, לא רק אצל החילונים.
בחורה נכנסה לתחנת המשטרה והתלוננה כי העובד החדש במשרד, מטריד אותה מינית. האם הוא פנה אליך בהצעות מגונות? לא. האם הא דיבר על צורת גופך? לא האם הוא הביט בך במבטים מביכים? לא. אז אני לא מבין מה את רוצה? הרי הוא לא עשה לך כלום! כן זה בדיוק, והדבר מאד מטריד אותי מינית.
|
|
|
|
|