|
|
| נשלח ב-5/2/2010 06:32 |
|
| |
חשבתי לכתוב דברי כפירה, אבל אולי אסור לי, בסוף החלטתי שבמילא אנו כאן כולונו כופרים בל"ז,
אז פסקתי לעצמי שאני כן הכתוב,
כל החז"לים הם לוגיקה פשוטה,
כלומר הם לא תורה מין השמים במובן הרגיל, רק תורה מין השמים במובן שהשכל היא היא מין השמים,
לדוגמא נושא הצלת חיים מי קודם,
חכם קודם לצדיק,
גבר קודם לאישה, וכו וכו'
כל הדינים בענינים מסוג הזה ? בנויה אך ורק על הסברה, אין כאן תורה מין שמים,
האלוקים כאן ? זה הסברה נטו,
ולכן כל הבלבולי מוח, חז"ל אמרו כך וכך, הכל שטויות,
ואם חז"ל היו מעלה על מחשבתם שבעוד אלפיים שנה נשים ירגישו פגיעה מברכת שעשני כרצוני,
הם כנראה לא היו עושים ברכה כזאת,
תשאלו מנין לי ? כי אני מכיר אותם ומכיר את דרך מחשבתם,
יסוד הלימוד היא לא לדעת לדקלם הלכות,
יסוד הלימוד היא לדעת את הדרך איך הם הגיעו לפסק X ולפסק Y
ואחרי זה לדעת לבד לפסוק,
אנו חייבים לדעת ולהבין מה אומר הכתוב,
ואם הכתוב נגד הסברה ? נפסוק נגד הכתוב, ונביא הסמכתא לעזר, או פרוזבול\מכירת חומץ וכו' וכו'
ואם נראה בכתוב שאחד מי האנשים בתנ"ך נהג לא בסדר ? נבקר את הדבר הלא בסדר,
ברור שזה חייב לבוא מתוך רצון\מחשבה טובה, ולא ח"ו לקנטר,
שהרמב"ם אמר שאפשר לתת מכות לנשים,
לא נקבל את זה, ומי שיעשה כך ? הוא פשוט חיה מטורף,
(אחרי תחית המתים, הרמב"ם יהיה הראשון לפסוק לאדם כזה, עשר שנות מאסר,)
חז"ל לא הבטיחו לנו שכל הדורות נשים ינטלו לעצמם את התשע' קווים של שיחה,
פשוט בזמנם היה כך, היום לא נראה לי שזה כך,
שחז"ל מתייחסים לנשים לטוב או לרע, הם מתכוונים אך ורק למצב של תקופתם,
למשל בני ישראל לא נחשדו במשכב,,,,,,, נוווו הם דברו על זמנינו ?????????????
חכמת נשים וכו' נווווווווו הם דברו על זמנינו, (ראה ערך התלמידה החמודה)
אין אדם מעיז פניו בפני בעל חוב, נוווווו ????
בקיצור תפסיקו לדון על חז"לים כאלה, זה לא תורה מין השמים,
אפי' שהתורה דורשת עונש מוות ?? היה לתורה סברה פשוטה של למען ישמעו,
ברגע שאין את למען ישמעו, כלומר אנשים לא מתרגשים מהאיום הזה,
אז מיד ביטלו את עונש מוות,
כל העניין של
"היא חכמתכם ובינתכם לעיני העמים שישמעו את כל החוקים האלה ויאמרו רק עם חכם ונבון העם הגדול הזה:"
זה דאורייתא ממש, כלומר אנו מצווים שהם כל העמים יאמרו עליינו שאנו עם חכם ונבון, כך מפרש הספורנו, (עיין שם)
אנחנו כבר ילדים גדולים, אנחנו חייבים להבחין בין הלכה של מוסר, לבין הלכה של חינוך, לבין הלכה של דרך ארץ,
וכך גם במאמרי חז"ל וחכמים אחרונים, אין שום מאמר שזה מין השמים, יותר מאלפיים שנה שאין נבואה,,,,,,,,,
כל המאמרים הם או חינוכיים, או מוסר, או דרך ארץ,
ברור שכל זמן שאנחנו הינו ילדים או בחורי ישיבה, כל זה היה נכון, היו חייבים לחנך,
או לעמי ארץ,
אבל כאן בפורום שלנו ? כולכם חכמים ונבונים,
אתם לא מבינים שברגע שחז"ל אומרים שתורה לא בשמים, זה בעצם אומר בדיוק מה שאני אומר ??????
אתם לא מבינים שברגע שאנו אומרים את המושג "נשתנו הטבועים" זה בעצם בדיוק מה שאני אומר ?????
מה שאנו כן חייבים לדעת ולהבין (ולא מפני האמונה הטפשית) שהם היו חכמים גדולים,
וכל רצונם הייתה אך ורק את טובתיינו,
מי שלומד בעיון רב בכל ספר שהיא, רואה מיד שזה היה המטרה שלהם,
שהרב שך זצ"ל בכה על הקיבוצים ? הוא באמת בכה, אפי' שלא הסכמתי עם דרכו,
וכך שדיבר על חבד, כאב לו באמת, ואני יכול להבין את דרכו, אבל אני לא רוצה לקבל אותו,
אני אומר שחייבים להאמין (מלשון אימון) לחז"ל ולחכמים בכל הדורות,
וכל ביקורת יכול להתקבל אך ורק שהיא לטובה,
אבל ביקורת שהיא רק לקנטר ????? לדעתי מראה לחוסר מחשבה ולחוסר ידע, ואני לא רוצה לומר "טיפשות" "ורשעות"
פעם נכנסתי לרב ואמרתי לו שהיום אני צריך פסק של רב שפוסק בשכונה חילונית,
ומאז קניתי לעצמי מפטיר, כלומר, כל שאלה שאני שואל אותו ? הוא שואל לפי איזה רב אתה רוצה שאני הפסוק ???
צחוק צחוק צחוק, אבל זוהי האמת לאמיתה, התורה נתנה לאדם ולא למלאכי השרת,
"הסברה"ההגיון" היא היא האלוקים שלנו והתורה שלנו,
לסיכום: אני הצטט את הרבי שלי, (אני לא בטוח שהוא מקבל אותי כתלמיד שלו ) ששמו האבן עזרא,
קהלת פרק ה
יש אומרים אין משיבין את הארי אחר מותו (כלומר: אין לבקר חכם אחרי מותו, וקליר היה תנא) התשובה רוח אל עשתנו כלנו ומחומר קורצו הקדמוני' כמונו ואוזן מלים תבחן וכלנו נדע כי דניאל היה נביא ורב על כל חרטומי בבל וחכמיה והנה אמרו חכמים ז"ל טעה דניאל בחשבונו והחשבון הוא דבר קל ועוד כי ירמיה הנביא בזמן דניאל היה ואחר שהראו חכמינו הראיה על טעותו האמור יאמר להם אילו היה דניאל חי היה מטעה המטעים אותו, ואחרים אמרו רחמנא ליבא בעי א"כ למה נצטרך לדבר כי הוא יודע תעלומות לב והלא תקנו הקדמונים לאמר בצום כפור היה עם פיפיות שלוחי עמך בית ישראל ואל יכשלו בלשונם,
הראתי לחבר את כל מה שכתבתי עכשיו, והוא אמר לי "עפרא לפומיה".
מיד צטטתי את הרבי זצ"ל
אבן עזרא במדבר פרק כב כי אין יכולת בנוצר לשנות מעשה היוצר או גזרתו. (הסבר כלפי קללת בלעם)
כמו שהוא לא האמין בקללות כך אני למאמין בקללות
תוקן על ידי maxmen ב- 05/02/2010 06:42:26
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2010 06:56 |
|
| |
לגבי הטענה "הרמב"ם אמר שאפשר לתת מכות": ובכן, תסלחו לי אם אני אצטט שוב מדברים שכבר כתבתי לעיל, אבל זה נפקא מינה שוב לנושא דכאן: להבדיל מהמשפט המודרני, היהדות גורסת שבעל ואשה נחשבים לאדם אחד, וכמו שכתוב: "ודבק איש באשתו והיו לבשר אחד". (בראשית ב', כד'). וכן כתוב בחז"ל: אמר רבי אלעזר: כל אדם שאין לו אשה אינו אדם, שנאמר: (בראשית ה') "זכר ונקבה בראם, ויקרא את שמם (ביחד) אדם". (תלמוד בבלי מסכת יבמות דף סג' עמוד א').
וכך פסק בדיון מפורסם כבוד אב בית הדין הרבני הגדול בירושלים, הדיין הרב שלמה דיכובסקי שליט"א:
הרב דיכובסקי כתב כי "חוק הגנת הפרטיות אינו מתאים ליחסים שבין בני זוג. נכון לומר שבבני זוג אין מושג של פרטיות נפרדת. זהו טבעם של חיים הנישואים, העושים את האינטימיות הפרטית של כל אחד לאינטימיות אחת".
עוד כתב הדיין כי בני זוג נשואים "קשורים זה בזה בבית של נפש וגוף, עד כדי שהם הופכים ל'בשר אחד'. האם לא זכאית ה'יד' לדעת את שלום ה'רגל'? אחרי שבנינו את ההשקפה היהודית בדבר עמדתה ששל היהדות בין בעל ואשה, נבין את הרקע שעליהם זוגות בנו את ביתם בתקופות הקדומות (למעשה עד לפני כמה עשרות שנים), וכך נבנה את הרקע לפסיקותו של הרמב"ם. וכך מתאר הגאון הרב שלום משאש זצ"ל [רבה של מרוקו, וכן רבה של ירושלים וראש אבות בתי הדין לשעבר] את המציאות שהייתה: "הנה לפי ידיעתי בימי חורפי (דהיינו בצעירותי) בעיר מולדתי מקנאס (עיר של סופרים וחכמים). לא הייתה אשה אחת שיודעת ללמוד או להתפלל או לברך, וזה בא להם ממה שנישאו כשהן קטנות, בנות עשר או פחות. ונכנסים תחת עול הבעל והחמות, ותיכף יולדות הרבה. ואין להם אפשרות ללמוד... וגם בבתי כנסיות לא הייתה שום עזרת נשים. אפילו ביום כיפור לא באה לבית הכנסת אפילו אשה אחת. ואפילו אחר שנתחדש הזמן ובאתי לשרת עם קודש בעיר קאזבלנקה, ונבנו בתי כנסיות חדשות עם עזרת נשים, והנשים רק באות רק לשמוע כי לא יודעות שום דבר". ע"כ. (שו"ת שמש ומגן, ח"ב, חאו"ח סימן עב'). החילוק בימים ההם היה עניין מציאותי. הבעל היה זה שדואג לפרנסת משפחתו, והיה יוצא לעבוד מצאת החמה עד רדת החשיכה בשביל להביא טרף לפיהם. ואילו האשה הייתה זאת שדואגת לכל ענייני הבית פנימה, כמו שדרשו חכמים בזמנם על הפסוק: "מושיבי עקרת הבית" – שהאשה היא עיקר הבית, משום שנושאת בליבה את כל ענייני הבית. וכל אחד ידע מה החלק שלו ולא התלונן. עכשיו לגבי ההלכה: הרמב"ם עוסק במקרה שהאשה אומרת לבעלה כך: אתה בעלי תדאג לכל צרכי הגשמיים והפיזיים, ואני לא יעשה בעבורך כלום ואיני אדאג לצורכי הבית שאני חייבת בהן (וזה לא המלאכות שמובאת ברמב"ם הראשון, ששם היא לא חייבת בהם, אלא מהם מטעם אחר, וכמו שפרשתי), אלא אשב רגל על רגל כל היום ואקרא מגזינים. במקרה כזה אומר הרמב"ם שמותר לגבר ללכת לבית הדין, ואזי בית הדין פונים לאשה ומסבירים לה את חובתה כאשה שמביאה לתפקוד ושלמות הבית. ואם היא עדיין עומדת במרדה, בית הדין יכולים לכפות אותה בשוט. רבנו הראב"ד חלק על הרמב"ם וטען שגם במקרה כזה אסור לביה"ד לכפות בשוט, וז"ל: "ומעולם לא שמעתי ייסור שוטים לנשים". ע"כ. אומנם פירוש המגדל עוז במקום טוען שהדבר דומה לגבר שמסרב לתת גט לאשתו אחרי שבית הדין חייב אותו, שבמקרה כזה מותר לכפות אותו בשוט מפני שאינו שומע לציווי בית הדין, ומן הסתם זה הטעם שמותר גם באשה. צריך להבין שהרמב"ם התמודד עם תרבות של רשע בימי הביניים בהם נהגו להכות נשים, להשפילן, ולשפוך את דמן. על רקע זה, בא הרמב"ם ועידן את היחס לאשה, וכתב מה שכתב על מנת להפחית את היחס הנורא לנשים. אין ספק שהרמב"ם התנגד בכל תוקף לזוגיות של אלימות, ומה שפסק הרמב"ם הוא ניסיון שלו לעדן במעט את המציאות הנוראה בחשכת ימי הביניים.
האם מצאנו שאחד מבין אברהם, ימחק, יעקב, השבטים, משה דוד, התנאים, האמוראים, הראשונים, האחרונים וכו' הכה את אשתו? מניין ההווא אמינא בכלל? להפך, הם העריצו את נשותיהם, ואף ננזפו כשפגעו בהם: 'כך עונים את המועקות?' 'שמע בקולה', ועוד. ונצטט מדבריהם של גדולי ישראל בדבר האיסור להכות את האשה: כך כתב המהר"ם מרוטנבורג בתשובה: "המכה את אשתו מקובלני שיש יותר להחמיר בו ממכה את חבירו, דבחבירו אינו חייב בכבודו, ובאשתו חייב בכבודה... ודרך הגויים בכך , אבל חלילה וחלילה לשום בן ברית מעשות זאת, והעושה זאת יש להחרימו ולנדותו ולהלקותו ולעונשו בכל בכל מיני רידוי, ואף לקוץ ידו אם רגיל בכך". (דפוס פראג, סימן פא'). ובספר ים של שלמה (ב"ק פרק ג' סימן כ') כתב: "דלא שרי לבר ישראל להכות את אשתו אפילו בדבר מרידה קצת. ואין לומר דעל דעת כן נסבה (=דהיינו נשאה). ורבים טעו בזה... והנה חכמי ישראל מצינו שסבלו כמה צער מנשותיהן אשר קראו על עצמם מר ממות, ומשלו ברוחם (דהיינו לא הרימו עליהן יד חלילה)". ע"כ. בא וראה כמה שקדו רבותינו בדורות שלפני פנינו בתקנת בנות ישראל שלא יהיה כל אחד בידו להבזות נשותיהם ולהכותן, וכמו שכתוב בספר החדש שנמצאת תקנה קדומה בכת"י וזו נוסחה: קול שוועת בנות עמנו ממרחק נשמע, על אודות ישראל המרימים זרועותיהם להכות נשותיהן, ומי השליט האיש בעניין זה להכות אשתו, הלא הוא מוזהר ועומד שלא להכות שום נפש מישראל. וגם ר"י אחינו בני רבינו מאיר שמיעא ליה שהמכה אשתו כמכה אחר. והנה שמענו כי יש מבנות ישראל צועקות על זה ואינן נענות, ולכן גזרנו בתוקף גזרה ואלה (דהיינו חרם), על כל איש מישראל ליכנס בחרם במקומות שיש רישיון מהשררה על זה (עד היום יש מקומות כמו איראן שמותר ע"פ חוק להכות את האשה), לבקשת אשתו או לבקשת אחד מקרוביה הפסולים לה להעיד שלא להכות אשתו דרך כעס, או דרך רשע או דרך ביזיון, כי כן לא יעשה". וכמה החמירו רבותינו אף בהונאת אשתו, ואמרו בגמרא (ב"מ נ"ט ע"א) לעולם אדם יהא זהיר באונאת אשתו, שמוך שדמעתה מצויה אונאתה קרובה. ובגמרא כתובות (ס"ב ע"ב) איתא, רב רחומי היה מצוי אצל רבא רבו בעיר מחוזא, והיה רגיל לחזור לביתו בכל ערב יוה"כ, והייתה אשתו מצפה, עכשיו יבוא, עתה יבוא, ולא בא. הצטערה מאוד והורידה דמעה אחת מעיניה, ונפטר רב רחומי. ע"ש. וקל וחומר למי שאינו נזהר באונאת אשתו בפועל, שהוא מסכן את חיוו, כי ה' יריב את ריבה. (שתי פסקאות אחרונות מצוטט מתוך הילקוט יוסף, הלכות כיבוד אב ואם,עמ' – תקס' – תקסב').
על הגבר לאהוב את אשתו כגופו ממש, ולכבדה הרבה יותר מגופו, וכמו שפוסק הרמב"ם מפורשות: "ציוו חכמים שיהיה האדם מכבר את אשתו יותר מגופו, ואוהבה כגופו. ואם יש לו ממון מרבה בטובתה כפי הממון. ולא יטיל עליה אימה יתירה, יהיה דיבורו עימה בנחת, ולא יהיה עצב ולא רוגז. (הל' אישות פרק טו', הל' יט'). * לגבי הטענה השנייה: האמת היא שראיתי את הנושא באריכות בספרו של הרב אהרון לוי שליט"א "לא בשמים היא". שם הוא מסביר, שחכמים קיבלו מפתחות לתורה (כגון יג' מידות שהתורה נדרשת בהם וכדו'), וגם את הלוגיקה של התורה (מה שמכונה בעולם הישיבות 'דעת תורה', או 'נעשה שכלו כסברת התורה') – והם הסבירו הרבה דברים על פי אותם מפתחות, ועל פי אותה לוגיקה. אבל הנוסחה (המפתחות) היא נוסחה אלוקית, וממילא לכל תוצאה שהם הגיעו היא תוצאה שמהווה את רצון הבורא – וזה מטרתנו בעולם, לעשות את רצונו יתברך, אז מינה וביה אנו מצווים לשמוע להם, בבחינת: ועשית כל אשר יורוך מוריך. בברכה ערן.
תוקן על ידי פוגמישו ב- 05/02/2010 07:12:02
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2010 07:35 |
|
| |
[פוגמישו,
כתבת - "הרב דיכובסקי כתב כי "חוק הגנת הפרטיות אינו מתאים ליחסים שבין בני זוג. נכון לומר שבבני זוג אין מושג של פרטיות נפרדת. זהו טבעם של חיים הנישואים, העושים את האינטימיות הפרטית של כל אחד לאינטימיות אחת". עוד כתב הדיין כי בני זוג נשואים "קשורים זה בזה בבית של נפש וגוף, עד כדי שהם הופכים ל'בשר אחד'. האם לא זכאית ה'יד' לדעת את שלום ה'רגל'?"
האם הרב היה כותב כך גם במקרה שאישה היתה מגלה ומתעדת - בדרך אלימה ובלתי חוקית - שבעלה בוגד בה?]
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2010 07:50 |
|
| |
אמשלום,
אז אני מבין שאת בקיאה בפרטי המשפט... החוק הוא חוק אלוקי "כי המשפט
לאלוקים הוא", ממילא הוא עשה דבר חוקי. וחוץ מזה - אדם שתפס את אשתו, בבית
שלו ובמיטה שלו מקיימת יחסי אישות עם גבר אחר, והוא צילם את זה על מנת שיהיה
לו ראיות (בשביל לחייב מתן גט), והאשה לא תוכל להגיד "לא היה מעולם" –
הוא וודאי עשה בסדר. זה שבג"ץ החליט להעלים את עיניו מהתמונות ולהגיד: לא היה
ולא נברא, רק מוכיח לנו עד כמה עצובה מערכת המשפט שלנו. ואין לי צל של ספק שהרב דיכובסקי היה כותב את
אותו דבר אילו היה הסיפור הפוך!
נ.ב – לא היה פה שום אלימות. אם כבר - האשה היא זאת שהתייחסה לבעלה כמו אל
זבל אורגני, ופשוט, ודו"ק, וק"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2010 07:53 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  |
האם הרב היה כותב כך גם במקרה שאישה היתה מגלה ומתעדת - בדרך אלימה ובלתי חוקית - שבעלה בוגד בה?]
|
|
ברור שכן,
אבל מצד שני הדיין לא יכול לדעת האם האישה הכשילה אותו, בעצם בזה ששלחה עליו ,,,,,,להכשיל אותו,
בכדי לתעד את המעשה,
מה שאין כן, בעל לא יכול להכשיל את אשתו ולתעד,
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2010 08:25 |
|
| |
אמאי בגלל שא"א להשוות ערכי חיים ומבחינה זו שניהם שווים בדיוק לכן על חוט השערה מכריע ולכן חיוב מצוות מהווה משקל.
אמנם מסופקני אם זו הכוונה המקורית של הדין. הרי ברור שהתקופת חז"ל אישה היתה מצרך סוג ב. ובכלל מן הראוי להזכיר כאן את תרוה"ד שכתב (באזור תשובה ר"מ, למיטב זכרוני) כי מי שתחת ידו של אדם הוא מחוייב אף להכותו כדי להפרישו מאיסור, וכיוון לאשה.
תוקן על ידי תלמידטועה ב- 05/02/2010 08:32:21
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2010 10:16 |
|
| |
[פוגמישו,
במחילה - נדמה לי שטעות בידך. לענ"ד הרב לא היה כותב כך במקרה הפוך, כיוון שאין שום בעיה הלכתית אם כך שהבעל יקיים יחסי מין עם אישה אחרת, ולאישה לא יכולות להיות טענות הלכתיות כנגדו על כך. כמובן שאיני אומרת דבר על העניין המוסרי וברור לי שגם הרב חושב שאין זה מוסרי שבעל יבגוד באשתו, ובכ"ז מבחינה הלכתית אין בזה בעיה ואין שום צורך הלכתי להוכיח - גם במחיר חדירה לפרטיות או כל מחיר אחר - שאכן עשה זאת. לכן, דברי מקסמן (ציניות?) שהאישה הכשילה אותו וכו' בודאי היו מנחים אותו בעניין זה.
אגב, מקסמן - "בעל לא יכול להכשיל את אשתו"? ע"ע רש"י בע"ז יח ע"ב, ד"ה "מעשה דברוריא".]
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2010 10:52 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | לכן, דברי מקסמן (ציניות?) שהאישה הכשילה אותו וכו' בודאי היו מנחים אותו בעניין זה.
אגב, מקסמן -
"בעל לא יכול להכשיל את אשתו"?
ע"ע רש"י בע"ז יח ע"ב, ד"ה "מעשה דברוריא".]
|
|
טוב, לא הבנת אותי,
התכוונתי לומר שמעשה מתועד יותר קל לעשות כלפי הבעל, ולדעבונינו עושים דברים כאלה,
אני ממש לא מכיר את המקרה שאתם דנים כאן,
לגבי רש"י הנ"ל ? "והפציר בה ימים רבים"
ואני התן לך מושג: שעה של חוקר = 60\100 דולר, תעשי חשבון כמה שעות יש ב"והפציר בה ימים רבים"????
ולארגן תיק לגבר הם לוקחים בקבלנות, ולמה ? תביני בעצמך,
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2010 11:06 |
|
| |
[מקסמן,
אם יורשה לי, מעבר להשערות והשמצות בעלמא - מאין לך?]
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2010 11:16 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | [מקסמן,
אם יורשה לי, מעבר להשערות והשמצות בעלמא - מאין לך?]
|
|
רבונו של עולם, את מי בדיוק אני משמיץ ????????
ואת המקצוע של החוקרים אני מכיר טוב מאוד,
מצד החוקרים כמובן,
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2010 11:41 |
|
| |
תלמיד, אני מבין את הסברך. אבל עדיין הוא קשה לביצוע. וזה מזכיר את פרדוקס האינסוף (שתי ערימות תפוחים שבכל אחת מהם אינסוף תפוחים, האם העברת תפוח אחד מזו לזו גורמת לאחת להיות יתירה על השניה).
פוגמישו, נראה לי שכדאי להניח לעבר, היו באמת תקופות בהן האשה היתה נחותה מן הבעל בגיל וביכולות ולכן הבעל חינך אותה. כיום זה אינו כך, ואין שום אדם שמצדיק הכאה בשם הדת או ההלכה. ולכן הנושא ממש לא רלבנטי.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2010 08:35 |
|
| |
אמאי זה דומה יותר להוספת אגס לאחת מערימות התפוחים
וחוץ מזה, ערך החיים אינו אין סוף, מן הסתם הוא גודל מדיד (הקטן מ 3 עבירות חמורות)
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2010 09:40 |
|
| |
אמשלום,
סורי שלא עניתי, פשוט ראיתי את התשובה שלך רק עכשיו...
[כתבת: כיוון שאין שום בעיה
הלכתית אם כך שהבעל יקיים יחסי מין עם אישה אחרת, ולאישה לא יכולות להיות טענות
הלכתיות כנגדו על כך].
* נראה לי, אני לא כל כך בטוח, אבל יש מצב, שיש איזה מאן דאמר (אולי בעיתון
יתד נאמן) שטוען שזה 'רק' איסור דאורייתא של 'קדשה', ואלי גם על ו'לא תתורו אחרי
לבבכם'...
* ונראה לי שלטענה ההלכתית של האשה נגד הבעל במצב כזה קוראים במונח המשפטי:
רועה זונות...
אבל כל זה רק סברות המותן, את יודעת איך זה אצלנו – הגברים וק"ו
החרדים...
[כתבת: ואין שום צורך הלכתי להוכיח - גם במחיר
חדירה לפרטיות או כל מחיר אחר - שאכן עשה זאת].
להוכיח מה שהבעל בוגד? הרי בעל בוגד זה סיבה א' – א' לחייב מתן גט...
אמשלום, האמת היא שאני התכוונתי לקחת את דבריו של הרב דיכובסקי לכיוון אחר,
ולהוכיח שבעל ואשה, הם למעשה 'אדם אחד', וכמאמר הכתוב: זכר ונקבה בראם...ויקרא את
שם (ביחד) אדם.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2010 21:02 |
|
| |
שמתי לב לדבר מעניין ליחס היהדות לאשה, בנושא יחסי מין. כידוע בתרבות של ימינו אין התנגדות לפורנוגרפיה, [וכאשר ניסה מישהו, לא חלילה להגביל את הפורנו, אלא רק לדרוש שאדם יירשם לשירות זה באופן אקטיבי, עמדו כל העולם על הרגליים האחוריות]. הפורנוגרפיה היא צורה של שטיפת מח מאסיבית שאומרת: האשה היא סמרטוט אמבטיה צרחני, משמשת כטישיו, כפלסטלינה, כעוף קפוא, מעך אותה, חנוק אותה, השפל אותה, טנף אותה, - היא נהנית מזה.
היו חכמים שאסרו ביאה שלא כדרכה, אע"פ שלהלכה הדבר מותר. רגילים להבין את טעמם משום שמדובר בחסרון בקדושה, מין הנאה אסורה. אמנם מצאתי להרא"ש בנדרים כ. שכותב "מפני שהופכין את שולחנם, לשמש שלא כדרכה, ומדה כנגד מדה שמטריח אותה על ארכובותיה, לפיכך הבנים נכה רגליים". הרי שהסיבה לאסור מעשה זה הוא כבוד האשה, ומשום שמשפיל אותה בצורה כזו ומטריחה, נענש (לפי השיטה האוסרת).
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2010 01:31 |
|
| |
ואמאי:
כל הסיבה של יחסים בחושך ? זה מפני "ואהבת לרעך כמוך" כלומר, שמא תתבישי מפגם כלשהו,
ולא מפני צניעות או תאווה או קדושה,
|
|
|
|
|