תשצ', האולם שע"י ביהכנ"ס לדרמן
כנס שלשים שנה לעצכח.
המנחה :פרופ' מיכאל אברהם, הרקטור של אוניב' בר אילן.
ברשותכם רבותי הנכבדים, ברשות נשיא האוניברסיטה הפרופ' נדב שנרב, וברשות נשיאת ההיבריו יוניון קולג' שמשקיפה עלינו מעזרת הנשים [].וברשות הרב מיימוני שמגיע לגבורות בימים אלו (ואירגן לנו הנחה במחיר של האולם). אנו מצטערים שהרג"ס איננו עמנו, (הוא בחר לארח כמה בחורים במסעדה בירושלים שם הוא נואם, אומרים שהחל לגדל שפם).
התכנסנו כאן היום לחגוג התקדמות גדולה שהתקדם העולם החרדי, אפשר לומר שהפכנו ממקרטעים על שני עגלות, לטסים על כדור פורח. הכינוס לא היה מתאפשר לולי תרומתם של מר ווטו, מנכ"ל גוגל ישראל, ור' ירוחם ש"מ יו"ר קרן המטבע הבינלאומי ויו"ר המועצה המייעצת. את ספר היובל שאתם מקבלים כיום, ערך הרב ספרן, מנהל האנציקלופדיה התלמודית, שהוציאה בשעטו"מ את כרך כט' לא מזמן. לא נוכל להמשיך מבלי לציין גם שידידינו הקטן 'אפשרי' הגיע לגיל ארבעים בימים אלו. ושאת שיפוץ האולם לקראת האירוע ארגן ידידינו דרום חוקר יו"ר התוועדות הקבלנים באיזור המרכז.
ברשותכם אתן את רשות הדיבור לרב בןציוןכהנא, שהשיג מימון מהג'וינט לפתיחת אתר מקצועי סוף סוף שישמש את אנשי עצכח.
בןציוןכהנא: ארגונים רבים חברו להתקדמות העצומה שחווה הציבור שלנו בזכותינו, מדובר בשילוב של תנועות רבות עצמה, החל מ'טוב', צוותא, אח"ת, קדושי"ת, ועוד גופים רבים. אינספור מסיבות טובישבט וכינוסים בקפה רימון הולידו את ההתפתחות שלה כל כך קיווינו. טובי המוחות יצאו בסיעור של שלשים שנה שטרם הסתיים לגמרי עד היום הזה. שינויים דרסטיים, צעד קטן לכל אחד, צעד ענק לאנושות. אינני חושב שאפשר להסביר בנאום קצר או בכמה משפטים את המשמעות של השינוי. כל אחד רואה זאת מזוית אחרת, המשותף לכולם הוא שישנו שינוי נהדר ובולט לעין.
בוגי_יעלון: יסלח לי כבודו, כאן זה פורום, אנו רגילים להביע את דעתנו ולא לנאומים בסגנון של גדוילים. אני חושב שמה שהישגנו הוא ששלטון החרדיבן קצת נסדק כבר, לאחר נסיונות רבים.
ריב: סליחה שאני מתערבת, עם כל הכבוד הגיל שלי כעת הוא בערך פי שניים משלך. העיקר הוא שהאדם יקבל על עצמו עול מלכות שמים, זה תלוי בהכרעה שבלב. ולדעתי זה ההישג העיקרי שלנו כפורום.
דרום חוקר: לדעתי הצלחנו לשכנע לפחות שלשה אנשים שהדרך הנכונה היא פשוטו של מקרא, ולא כמו שחז"ל חשבו לפרש את ענין זונה לכהן גדול.
ירוחם: כן, חז"ל לא היו בקיאים בפסוקים, ראה תוספות ב"ק קיד ועוד.
מנחה: ברשותכם, בואו נחזור לנושא העיקרי שלנו, מה בעצם עשינו בשלשים השנה האלו. כשאנו מסתכלים לאחור זה נראה כמו נצח. אבל זה אנליטי, לא סינתטי. אנו צריכים לסכם את ההישגים.
ווטו: מי' כמדו' שהצלחנו להחדי' את שי' שמי' בתורה כרצון ההווה לכל בית שיש בו אינ'.
מרכא_טפחא: מה זה לעזאזאל שמים בתורה?
איש ציפור: יש לי עוד תכנית לתיקון הציבור החרדי, אולי אציע אותה כאן?
לינקזעצער: מה אתה רוצה? הכל כבר מתוקן, ראה באשכול "התיקון הושלם", בברכה.
מקסמן: תראו חברים, גם אני הייתי צעיר פעם, אבל כיום אני כבר זקן, לדעתי אין הרבה מה לתקן, מה שיש זה מצויין, ומה שאין לא נשיג.
אמשלום: אתם יכולים ללמוד מאתנו, אצלינו כולם לומדים הדף היומי, ואצלכם?
מנחה: נראה לי שכדאי שנחזור לפורום, כשייגמר הדיון נערוך את הכינוס. חברה, קחו אויר לעוד עשרים שנה.