בית פורומים עצור כאן חושבים

נהמא דכיסופא [דיאלוג בין נהג מונית לבחור ישיבה]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/2/2010 22:41 לינק ישיר 

פתאום בסוף הסיפור שולף הנהג, ודוקא הוא, את המונח המקורי 'נהמא דכיסופא'?

ובכלל, כמדומני שהטיעון הזה הוא מהזוהר, ואילו הרמח"ל השתמש בטיעון 'דרך הטוב - להיטיב'.

ובכלל, הנמקת החוקיות של העולם באמצעות אותה חוקיות - אינה תקפה לוגית. היא נועדה רק להפיס את דעת ההמון. למביני דבר, זה בעצם כמו: למה? ככה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2010 22:45 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
מקסוול
כל תשובה תתקבל ברצון. אנחנו בפורום דוגלים בקבל האמת ממי שאמרה.

תלוי אם אתה מחפש 'תשובה' שמסייעת להגיע לאמת פילוסופית, או 'תשובה' לצורך מחקר בסוציולוגיה של האפולוגטיקה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2010 22:48 לינק ישיר 

לפי שלויימלע, אולי שניכם צודקים, אולי באמת הכשרון של נויגרשל הוא איך להפיס את דעת ההמון..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2010 22:50 לינק ישיר 

מקס

אלוקים ברא את העולם וברא את האדם  עם ציווי מיוחד לעבוד את האדמה ולשמרה, ואחר כך הוא כילה את מלאכתו אשר עשה,
מאותו רגע הכל היה ברשותו של האדם, יש אנשים שעובדים ועמלים ומרויחים את לחמם , באמונה וביושר- וגם מקימים את המצווה לעבדה ולשמרה,

ויש אנשים שחיים על חשבונו וזעתו של האחר,  וממציאים תאוריות ומצוות,- ראה  פר' המשניות של הרמב"ם אבות ד'  על מי שמשתמש בתגא.
ואיך כתוב בקהלת- אשר עשה אלוקים את האדם ישר- והמה בקשו חשבונות רבים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2010 22:58 לינק ישיר 

אפשרי כתב:

בעל בעמיו,
תודה רבה!
מקסמן,
אני לא אוהב להסביר יצירות שלי, אתה יודע, דיאלוג בין נהג מונית ולבחור ישיבה לא אמור לעמוד בתו תקן של מורה נבוכים או של יום טוב צונץ.
אבל מכיוון שהיה ניכר מדבריך שלא הבנת היטב את דבריי, הנני להציג אותם שוב,
אני הצבעתי על כך שאדם חרדי ממוצע, וקל וחומר אם הוא מעל הממוצע, כל ימיו הוא חי על חשבון אחרים, וזה לא חשוב אם זה אשתו או אביו העשיר או אמו הרחמנית. את אותו הדבר הראיתי גם באי הגיוס לצה"ל, שללא קשר לשאלה האם זה מוצדק או לא? החרדי חי על חשבו האחר, ולא ראיתי אברך שהסמיק בעת שהביאה לו אשתו 12000 שקל בחודש, או בעת ששמע על כך שנערים בגילו מבזבזים את זמנם עבורו.

אגב, יש לציין שטענת 'נהמא דכיסופא' כבר נמצאת אצל רס"ג.

תשמע צדיק,

אני משלם 60% מס אוקיי, בשביל מה ? ובשביל מי ?

שאתה (לצורך העניין) שמשלם רק 30% מס, תוכל לנסוע על כביש יותר טוב, או שיהיה לך פארק יפה ליד הבית

כל האזרחים במדינה חייה על חשבון העשירים, זה המציאות,

מה אני לא מבין כאן ?

אם אישה מביאה את הכסף לבית, הבעל צריך להסמיק ?????
ושאני מביא כפול ומשולש, האם אישתי צריכה להסמיק ????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2010 23:02 לינק ישיר 

שלויימלע כתב:

ובכלל, כמדומני שהטיעון הזה הוא מהזוהר, ואילו הרמח"ל השתמש בטיעון 'דרך הטוב - להיטיב'.

הטיעון הוא מהזוהר ורמחל השתמש בו במסילת-ישרים
בדעת-תבונות הוא השתמש בטיעון של 'מחוק הטוב להיטיב'

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/2/2010 23:03 לינק ישיר 

עיקר שכחתי:
אפשרי-
!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/2/2010 23:11 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מקס
אלוקים ברא את העולם וברא את האדם  עם ציווי מיוחד לעבוד את האדמה ולשמרה, ואחר כך הוא כילה את מלאכתו אשר עשה,
מאותו רגע הכל היה ברשותו של האדם, יש אנשים שעובדים ועמלים ומרויחים את לחמם , באמונה וביושר- וגם מקימים את המצווה לעבדה ולשמרה,

ויש אנשים שחיים על חשבונו וזעתו של האחר,  וממציאים תאוריות ומצוות,- ראה  פר' המשניות של הרמב"ם אבות ד'  על מי שמשתמש בתגא.
ואיך כתוב בקהלת- אשר עשה אלוקים את האדם ישר- והמה בקשו חשבונות רבים

ירוחםשמ: הצדיק,

הרי לא דנים כאן על הצדק שבעניין,

אנו דנים האם זה "נאמה דכיסופא"

ואני טוען שאני עצמי כן מרגיש צורך לשלם לאברך שילמד בשבילי, (כי אני בין השאר צריך לפטפט כאן ואין לי זמן ללמוד)
והאברך שמקבל ממני מבין שזה תשלום על הלימוד שלו,
ואין כאן שום "נאמה דכיסופא"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2010 23:15 לינק ישיר 

שלויימלע,
מסכים, אני עצמי שמתי לב לבעייתיות שבזה, הרי הנהג בכלל לא הכיר את הרמח"ל ופתאום הוא יודע 'נהמא דכיסופא'.
הסיבה המרכזית לכך שראיתי צורך בכל אופן לדחוף לפי הנהג את הביטוי הזה, הוא מפני שחשתי כי יש צורך להזכיר את המינוח המקורי. [אכן אני בהחלט מקבל את ההצעה לשנות את זה, ולשים את הביטוי בפיו של הבחור בשלב מוקדם יותר של הדיאלוג]
מקסמן,
אין אדם שיש לו תודעת 'חי על חשבון מישהו אחר' והוא רגוע עם זה, כל אדם אומר לעצמו, אני עושה כך וכך, עושה את מה שביכלתי לעשות, ואנשים טובים עוזרים לי לגמור את החודש ולנסוע בכבישים מתוקנים. אבל הוא לא חי בתודעה של חי על חשבון מישהו אחר. הוא צוגדר כעוסק בישובו של עולם.
לומד התורה, האברך, מתנהג באכזריות [על פי הגמ' במסכת כתובות], ובטל מישובו של עולם, [על פי הגמ' במסכת תענית], ומודע לכך שהוא חי על חשבון האחר, וזה לא מפריע לו, תודעת חיים על חשבון אחר, אכן מסירה את צלם האנוש ואת הבושה הטבעית, כפי שכבר כתב אדוננו הרמב"ם, שסופם ללסטם את הבריות, ופוק חזי מאי עמא דבר...

[אגב, בזמנו אמרתי לפרש, מה שאמרו בגמ' אדם כי ימות באוהל, אין התורה מתקיימת אלא במי שממית עצמו עליה, היינו, שהלומד תורה, מקריב על מזבח החכמה את רגשותיו הטבעיים, והופך להיות עלאדם, בעל מוסר אדונים של ניטשה שאין לו לא בושה, ולא צניעות ולא מוסר טבעי, זו ההמתה הגדולה ביותר, לכל הפחות לדעתי]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2010 23:32 לינק ישיר 

אפשרי כתב:

שלויימלע,
מסכים, אני עצמי שמתי לב לבעייתיות שבזה, הרי הנהג בכלל לא הכיר את הרמח"ל ופתאום הוא יודע 'נהמא דכיסופא'.
הסיבה המרכזית לכך שראיתי צורך בכל אופן לדחוף לפי הנהג את הביטוי הזה, הוא מפני שחשתי כי יש צורך להזכיר את המינוח המקורי. [אכן אני בהחלט מקבל את ההצעה לשנות את זה, ולשים את הביטוי בפיו של הבחור בשלב מוקדם יותר של הדיאלוג]
מקסמן,
אין אדם שיש לו תודעת 'חי על חשבון מישהו אחר' והוא רגוע עם זה, כל אדם אומר לעצמו, אני עושה כך וכך, עושה את מה שביכלתי לעשות, ואנשים טובים עוזרים לי לגמור את החודש ולנסוע בכבישים מתוקנים. אבל הוא לא חי בתודעה של חי על חשבון מישהו אחר. הוא צוגדר כעוסק בישובו של עולם.
לומד התורה, האברך, מתנהג באכזריות [על פי הגמ' במסכת כתובות], ובטל מישובו של עולם, [על פי הגמ' במסכת תענית], ומודע לכך שהוא חי על חשבון האחר, וזה לא מפריע לו, תודעת חיים על חשבון אחר, אכן מסירה את צלם האנוש ואת הבושה הטבעית, כפי שכבר כתב אדוננו הרמב"ם, שסופם ללסטם את הבריות, ופוק חזי מאי עמא דבר...

[אגב, בזמנו אמרתי לפרש, מה שאמרו בגמ' אדם כי ימות באוהל, אין התורה מתקיימת אלא במי שממית עצמו עליה, היינו, שהלומד תורה, מקריב על מזבח החכמה את רגשותיו הטבעיים, והופך להיות עלאדם, בעל מוסר אדונים של ניטשה שאין לו לא בושה, ולא צניעות ולא מוסר טבעי, זו ההמתה הגדולה ביותר, לכל הפחות לדעתי]

צדיק למה אתם גלשים לנושא של לומדי בכוללים ? האם זה נגד ההלכה או לא ? זה השאלה שלך ?

שאלת האם זה נכנס לגדר של "נאמה דכיסופא"  

אמרתי לא ולא כי האברך מבין שהוא לומד בשבילי"להצלחתי וכו' ולכן אין כאן "נאמה דכיסופא"

האם שאלתך הייתה להפריך את המושג של "נאמה דכיסופא" ?????
או שאלתך הייתה לומר שלומדי תורה אין להם בושה ??????

אני מסכים שאין כזה מושג בכלל "לחם חסד", כי את האוויר אנו מקבלים חינם, ואנו לא מתביישים עם זה,

על הלומדי תורה ? אמרתי שלא יקבלו ממך כסף חינם, זה המציאות, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2010 10:03 לינק ישיר 

מקס

את האויר כולם מקבלים חינם-  בשביל הלחם צריכים לעבוד- ומי שמקבל אותו, מעבודתו של אחר בחסד, אזי הוא אוכל לחם חסד.
והאדם המצפה ללחם מאדם אחר, - אוכל נחמה דכיסופא-, = לחם חסד,  שרק לעניים הזכות או ההתר לקבלם..
הגמרא בביצה אומרת  המצפה לשולחן חברו משול למת, ובמקום אחר מי שאשתו מפרנסתו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2010 20:44 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מקס

את האויר כולם מקבלים חינם-  בשביל הלחם צריכים לעבוד- ומי שמקבל אותו, מעבודתו של אחר בחסד, אזי הוא אוכל לחם חסד.
והאדם המצפה ללחם מאדם אחר, - אוכל נחמה דכיסופא-, = לחם חסד,  שרק לעניים הזכות או ההתר לקבלם..
הגמרא בביצה אומרת  המצפה לשולחן חברו משול למת, ובמקום אחר מי שאשתו מפרנסתו.

ירוחםשמ: היקר, שבוע טוב,

יש שולחן ערוך מפורש שאומר:
אורח חיים הלכות בית הכנסת סימן קנו,סעיף א' אח"כ (א) ילך [א] לעסקיו, דכל תורה שאין עמה מלאכה * סופה בטלה וגוררת עון, כי העוני יעבירנו ע"ד קונו; ומ"מ לא יעשה א מלאכתו (ב) עיקר, אלא [ב] עראי, ותורתו קבע, וזה וזה יתקיים (ג) בידו;ע"כ

אבל לא זה הדיון כאן, הדיון כאן האם הלומדים בכוללים מרגישים רע עם זה ??
ואיפה הכלל של "נאמה דכיסופא" ????

ואני טוען שאברך כולל מבין שהעשיר נותן לו כסף שילמד בשבילו ולהצלחתו,
ולכן הוא מרגיש בסדר עם זה,

לגבי הנושא של לומדי כולל:

אני חושב שגם "אפשרי" ובטוח אתה, מסכימים שחייב להתקיים בעם ישראל לומדי תורה,

ואם אלה מוכנים לעשות את זה במשכורת רעב של רק 2000 שקל בחודש, אז כל הכבוד להם,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2010 20:57 לינק ישיר 

מקס שבוע טוב

עם ישראל הוציא מתוכו במשך אלפי שנות קיומו של התושבע"פ גדלי ישראל ומאורי הלכה ותורה, רובם ככולם לא אכלו לחם חסד נהמה דכיסופא, הלל מכר עצים, שמאי היה בנאי  רבי יוחנן היה סנדלר ורבי יהושוע עשה פחמים רבי יצחק היה נפח רבי עקיבא היה רועה עד שהתחתן עם נשים עשרות רש"י סחר ביין וכן רבנו תם ואחרים הרמב"ם היה רופא, מעטים מעטים התפרנסו מהתורה בלבד, היו רבנים דיינים וכולם עבדו בשביל הלחם שאכלו, הפרזיטיות במימדיה העכשווים היא תופעה מכוערת , מנוגדת להלכה, מנוגדת למוסר  ולטעם הטוב. וגורם לחילול ה' גדול ולשנאה ולא שנאת חינם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2010 21:06 לינק ישיר 

אני מסכים שעם ישראל צריך לומדי תורה,
אבל אני לא מסכים שעם ישראל צריך לגדל דור שסופו ללסטם את הבריות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2010 21:24 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מקס שבוע טוב

עם ישראל הוציא מתוכו במשך אלפי שנות קיומו של התושבע"פ גדלי ישראל ומאורי הלכה ותורה, רובם ככולם לא אכלו לחם חסד נהמה דכיסופא, הלל מכר עצים, שמאי היה בנאי  רבי יוחנן היה סנדלר ורבי יהושוע עשה פחמים רבי יצחק היה נפח רבי עקיבא היה רועה עד שהתחתן עם נשים עשרות רש"י סחר ביין וכן רבנו תם ואחרים הרמב"ם היה רופא, מעטים מעטים התפרנסו מהתורה בלבד, היו רבנים דיינים וכולם עבדו בשביל הלחם שאכלו, הפרזיטיות במימדיה העכשווים היא תופעה מכוערת , מנוגדת להלכה, מנוגדת למוסר  ולטעם הטוב. וגורם לחילול ה' גדול ולשנאה ולא שנאת חינם.

אני מסכים איתך עם כל מילה,

אבל היום לצערינו היא לא כך, היום "עובד" בקושי לומד שיעור דף היומי,

אני באמת חושב שצריך להחזיר עטרה ליושנה, שכל הבעלי המקצועות בכל העם יתחילו ללמוד רציני,

לדעתי חייבים לפתוח מסגרות לימוד מחייבות לכל אברך שעובד, לפחות 4 שעות ביום, בערב,

ואם זה יהיה המצב ? לדעתי הגדולי הדור עצמם ישלחו את כולם לעבוד,  

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > נהמא דכיסופא [דיאלוג בין נהג מונית לבחור ישיבה]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.