|
|
| נשלח ב-6/2/2010 21:38 |
|
| |
| אפשרי כתב: |  | אני מסכים שעם ישראל צריך לומדי תורה,
אבל אני לא מסכים שעם ישראל צריך לגדל דור שסופו ללסטם את הבריות. |
|
צדיק: פתרונות יש ?
אין טעם לבקר סתם באוויר,
אני חושב שאם הפורום כאן יהיה מקום של ביקורת בונה ?
אז יהיה מי שיתייחס לביקורת, ונרוויח כפול,
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2010 21:52 |
|
| |
מקס
במחילה היום קראת בהפטרה- הנביא ישעיהו אומר כי בתוך עם טמא שפתיים אני, ונענש על כך,
מקס צא החוצה צא מהאיצטגנינות שלך, צא לרחבי ארץ ישראל, צא וראה כמה בתי מדרש כמה בתי אולפנא וכמה שעורים של הדף היומי נלמדים היום בערים בכפרים במושבות נקיבוצים- גם לא דתיים. במקומות עבודה בבנקים בהיי טק משרדי ממשלה וכו' וכו' מעולם עם ישראל לא למד כל כך הרבה וכל כך הרבה אנשים ושעורים, בדוק במאורות הדף היומי כמה הזמנות למגידי שעור הם לא מסוגלים לספק, בדוק באתרי הדף היומי כמה כניסות יומיות יש להם, בתוך עם צדיק וגדול אתה חיי,-
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2010 22:00 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | | מקס
במחילה היום קראת בהפטרה- הנביא ישעיהו אומר כי בתוך עם טמא שפתיים אני, ונענש על כך,
מקס צא החוצה צא מהאיצטגנינות שלך, צא לרחבי ארץ ישראל, צא וראה כמה בתי מדרש כמה בתי אולפנא וכמה שעורים של הדף היומי נלמדים היום בערים בכפרים במושבות נקיבוצים- גם לא דתיים. במקומות עבודה בבנקים בהיי טק משרדי ממשלה וכו' וכו' מעולם עם ישראל לא למד כל כך הרבה וכל כך הרבה אנשים ושעורים, בדוק במאורות הדף היומי כמה הזמנות למגידי שעור הם לא מסוגלים לספק, בדוק באתרי הדף היומי כמה כניסות יומיות יש להם, בתוך עם צדיק וגדול אתה חיי,- |
|
אני מסכים איתך, אני יכול להעיד שגם אצלינו יש שיעור דף היומי, מקום חילוני לגמרי,
אבלללללללל אין לנו בינתיים את כל אלה: הלל מכר עצים, שמאי היה בנאי רבי יוחנן היה סנדלר ורבי יהושוע עשה פחמים רבי יצחק היה נפח רבי עקיבא היה רועה עד שהתחתן עם נשים עשרות רש"י סחר ביין וכן רבנו תם ואחרים הרמב"ם היה רופא,
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2010 23:15 |
|
| |
מקס
לך אכול בשלום את לחמך שאתה מרויח ביושר, ותאמין כי בדור הזה יש הרבה מאד גדולי ישראל, לא פחות ולא פחותים מגדולי ישראל בעבר,
דור דור ודורשיו אבל הדור הזה עולה על כולם. אל תאמר כי הימים ההם והגדולים ההם היו טובים וגדולים מימים וגדולים משל ימנו- כי לא בחכמה אמרת זאת
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2010 01:26 |
|
| |
מקס,
אתה שואל אם יש באמתחתי פתרונות? ואני איני מבין עדיין מה הבעיה?
הבעיה היא כיצד יפרנסו את עצמם לומדי תורה? או לאן נשלח את כל אלו שמחממים את הספסלים?
או הבעיה היא שנצטרך לחלוק על קבלת התורה מאהבת הבטלה שנתאזרחה בקרב שלומי אמוני ישראל?
תוקן על ידי אפשרי ב- 07/02/2010 01:30:08
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2010 05:25 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | | מקס
מקס צא החוצה צא מהאיצטגנינות שלך, צא לרחבי ארץ ישראל, צא וראה כמה בתי מדרש כמה בתי אולפנא וכמה שעורים של הדף היומי נלמדים היום בערים בכפרים במושבות נקיבוצים- גם לא דתיים. במקומות עבודה בבנקים בהיי טק משרדי ממשלה וכו' וכו' מעולם עם ישראל לא למד כל כך הרבה וכל כך הרבה אנשים ושעורים, בדוק במאורות הדף היומי כמה הזמנות למגידי שעור הם לא מסוגלים לספק, בדוק באתרי הדף היומי כמה כניסות יומיות יש להם, בתוך עם צדיק וגדול אתה חיי,- |
|
ירוחם

|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2010 11:06 |
|
| |
שאלת תם לירוחם ובעל: ומה יוצא להם מלימוד הדף היומי.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2010 11:25 |
|
| |
תשובת תם מה שיוצא - זה מה שיוצא מכל לימוד- ידע! לפרט. לכלל- מטרת הדף היומי לקשר בין כל חלקי עם ישראל, לקיים מה שנאמר ודיברת בם,
כששני יהודים זרים נפגשים, יש להם מיד נושא משותף לדבר פרשת השבוע והדף היומי-. וזה עובד,
אפשר לבחור נושא לשיחה- הדף היומי פרשת השבוע או, שרה נתניהו, האח הגדול, השרדות או כל זבל אחר
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2010 11:44 |
|
| |
אגב פרשת השבוע פרשת יתרו היא גם פרשה עיתונאית- ידיעות ומעריב היו עושים מכך מטעמים,
איך אביה של אשת המנהיג. ממנה מינויים פוליטיים ,מינויים במערכת המשפט, ומתערב ברגל גסה בנוהלי שלטון,
אפשר לדבר גם פרשת השבוע וגם אקטואליה -בחדא מחתא
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2015 16:29 |
|
| |
מה מבין נהג מונית? ולדבריו היתה זו בושה לקבל צדקה, וכי מצוות הצדקה פסולה מחמת הבושה של המקבל???
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2015 20:19 |
|
| |
וכמה שמבין תלמיד....
לאפשרי מגיע לייק, בהחלט חמוד.
לעצם העניין, ברור שמצבנו אינו 'טובה שלימה', וברור שאשרי מי שנהנה ניגיע כפיו וגם לומד כראוי.
כשיטה לא ברור כמה זה אפשרי, ולמרות שירוחם לא נלאה לצטט מהרמב"םהידוע בכל הזדמנות, הוא מתעלם שמושאי הביקורת של הרמב"ם לא היו בהכרח קטנים ממנו, ובצרפת זו הייתה תופעה רווחת ומתפתחת.
בדורנו, ישנן קהילות שונות שנראה ששבו לדרך הרצויה אבל מידת הצלחתם נתונה להערכה סובייקטיבית, וישנם סובייקטים שמסרבים להעריך אותה כמספיקה (ואני מתכוון גם לחרדלי"ם ושאר ישיבות קדושות שמתפשטות.)
נקודה אחרונה, אפשרי פתח בחד, אך סיים בחבית, שכן הוא עבר לטעון על חימום ספסלים שזו טענה הרבה פחות אלגנטית מהדיאלוג החמוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2015 20:52 |
|
| |
מי בדיוק הם מבוקרי הרמב"ם שלא היו קטנים ממנו? ר' שמואל בן עלי? ואצל מי בדיוק זה רווח בצרפת? האם יש לך שמות חכמים שנהגו כך?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2015 00:24 |
|
| |
ירוחם ציטט פעם את הרמבם הזה
" והעלימו בני אדם עיניהם מזו הלשון הגלויה, והשליכוה אחרי גוום, ונתלו בפשטי מאמרים שלא הבינום - אני אבארם - והטילו להם חוקים על היחידים ועל הקהילות, ועשו את המינויים התוריים לחוק מכסים, והביאו בני אדם לסבור שטות גמורה, שזה צריך ומחוייב, לעזור לחכמים ולתלמידים ולאנשים העוסקים בתורה ותורתן אומנותן. וכל זה טעות, וכו'פירוש המשנה לרמב"ם מסכת אבות פרק ד"
כל החוקים המכסים והמינויים היו נהוגים בצרפת של בעלי התוס', לפני ואחרי, הדים תמצא בהלכות מסים חו"מ קסג.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2015 00:33 |
|
| |
ותחילת אותו רמב"ם " אחרי אשר הסכמתי שלא אדבר בזאת הצוואה (=אל תעשם קרדום לחפור בהן) מפני שהיא מבוארת. ולדעתי גם כן שדברי בה לא יאותו לרוב חכמי התורה הגדולים ואפשר לכולן. חזרתי מהסכמתי ואדבר בה מבלי שאשגיח לקודמים או לנמצאים". (פיה"מ אבות פ"ד מ"ה)
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2015 00:43 |
|
| |
וסוף אותו רמב"ם "הקילה התורה מת"ח חוקי המלכות בארנוניות ואכסניות החיל וחוקים המיוחדים בכל איש ואיש והם כסף גולגולת יפרעו בעדם הקהל. וכן בניין החומות וכיו"ב ואפ' הת"ח בעל ממון לא יתחייב דבר מכ"ז. וכבר הורה רבינו יוסף הלוי ז"ל לאיש א' שהיה לו שדה וכרם שהיה חייב בעבורם (מס) כמה אלפי זהובים ואמר שיפטר מתת בעבורם דבר מכל מה שזכרנו מפני שהיה ת"ח." למה אף אחד לא מצטט את הרמב"ם הזה? כל זה בלי לדבר על כך שכל גדולי הפוסקים (ב"י, רמ"א, ב"ח, משנ"ב) חולקים על הרמב"ם. למרות רצונם העז של החילונים, עם ישראל פוסק כמו הש"ע, רמ"א ומ"ב, ולא כמו הרמב"ם.
|
|
|
|
|