בית פורומים עצור כאן חושבים

נהמא דכיסופא [דיאלוג בין נהג מונית לבחור ישיבה]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/4/2015 10:00 לינק ישיר 

נחמד
אתה יכול לומר שאתה לא רוצה לענות לי (אפי' לא חייב לנמק למה).
אבל התחמקת משתי השאלות שלי:
א. מי הם מבקרי הרמב"ם שלא היו קטנים ממנו?
ב. מי נהג כך בצרפת?
אתה מוזמן לתת שמות וסימוכין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2015 10:23 לינק ישיר 

יש, אני עניתי לך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2015 11:43 לינק ישיר 

לא ענית לי. אני רוצה שם של מישהו שהוא ממבוקרי הרמב"ם שלא פחות גדול ממנו ושל מישהו צרפתי שלא נהג כרמב"ם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2015 13:45 לינק ישיר 

אריאל,

הר"י מיגש לא חולק על הרמב"ם מושא פסיקתו היה עשיר שחי על חשבון עצמו ורק ממס פטרו הר"י מיגש.
יש,
זו שאלה אחת ולא שתיים. כרגע אין עיתותי בידי לחפש בפרוייקט השו"ת, אך הפניתי אותך לחו"מ קסג, בב"י עיין ותמצא נחת. בעז"ה בערב אחפש. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2015 13:50 לינק ישיר 

אלה שתי שאלות. הרמב"ם יוצא נגד ת"ח שהוא מכיר באזורו (כלומר תחת שלטון האסלם), ולא נגד ת"ח שבקושי שמע אליהם בצרפת.
לדבריך, אתה לא צריך לחפש בפרויקט השו"ת, אלא פשוט לעיין בב"י שם ולהביא את הצרפתים הנזכרים שם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2015 21:27 לינק ישיר 

יש,

לי לא ידוע על מנהגים כאלו באזור שתחת שלטון האיסלם, ולא נראה לי מופרך שהרמב"ם יכתוב על צרפת ומנהגיה, כי ראינו דברים ממנו על בעלי התוס' במספר נושאים (בעניין קידוש החודש למשל) וסביר להניח שגם מנהגים ולא רק פירושים הגיעו אליו.

אבל בעצם מהחשש שלו שלא ישמעו לו נראה כדבריך, כפי שכתבתי אינני יודע על כך.

לעניין צרפת, כתבתי מהזיכרון שיש בקס"ג הדים, וכוונתי למקרים דומים והפניות. בדקתי עכשיו ויש שם בטור את דעת הרמ"ה והרא"ש שת"ח פטור גם ממס המוטל עליו באופן ישיר ובני העיר חייבים לשלם עבורו. אבל הנושא המרכזי הוא בקנ"ו לעניין חזקת יישוב ומשם ההפניות לשו"ת מהר"י וויל ומהרי"ב בעניין הדיון שהיה בין מהרי"ב למה"ר אנשיל.

להלן ציטוטים מתרה"ד קכו קכז:

"וגדול מזה כתב האור זרוע וזה לשונו: אם הוא תלמיד חכם וצריכין בני אדם לתורתו, אפילו אם בא מממשלה אחרת שאינן נותנין מס למושל העיר הזאת לא מצי מעכב עליהם, ודאי חזקה כה"ג לא הסכים ר"ג מאור הגולה לאסור שום ישוב לת"ח, ואפי' אם יש ת"ח אחר בעיר כי קנאת סופרים תרבה חכמה. ואם אינו יודע להשתכר אלא לומד תמיד, בני העיר מצויים לעשות מלאכתו, ואם הוא עשיר התורה פוטרתו ממס עכ"ל 

תרומת הדשן פסקים וכתבים סימן קכו"

"וכ"נ דכל מה דאסרו חכמים שלא ירד איש לאומנות בידו להשיג גבולו ולהרחיק מהזיקו, היינו דווקא בכל מידי דאית ביה פיקוח פרנסות ומיעוט רווחין וחוסר מחייתו. אבל כה"ג דחד עביד שררותא דמתא ואידך קאתי למיעבד נמי שררותא דמתא כוותיה ואין בזה חסרון כיס, מאן לימא לן דאסור בכה"ג, דכל חד וחד בעי למזכי בשכר פרנסי ישראל שהוא שכר שאין לו שיעור. 
תרומת הדשן פסקים וכתבים סימן קכח"

"אבל כתר (נדצ"ל תורה) ושררתה דידה הרי היא מונחת ומופקרת לכל מי שרוצה לזכות בה. ואי משום דיש פיקוח פרנסה בדבר מחמת הפרס שתפול לכיס המנהיגים מגיטין וחליצה והשבעת נשים ושכר ברכת אירוסין ונשואין וכה"ג, כמה טצדקי /תחבולות/ על קיבול פרס זה אנו בושים ובטורח למצוא היתר לרובן, והאיך נחזיק אותו כולי האי להחשיבו פרנסה ומחיה לבלתי ישיג אחר בהם.
תרומת הדשן פסקים וכתבים סימן קכח" 

זה לבינתיים, זכור לי שיש עוד בשו"ת מהר"ם מרוטנבורג ועוד ראיות לעניין גביית מס לצורך מימון רב, (שוחט וחזן ומנין מפורש בקס"ג) אבל אין לי כח לחפש כי אני רואה שזה לוקח לי זמן.

אבל מה לנו לדון הרבה, וכי אינך יודע מדברי הרמ"א "ולכן נהגו בכל מקומות ישראל שהרב של עיר יש לו הכנסה וספוק מאנשי העיר, כדי שלא יצטרך לעסוק במלאכה בפני הבריות ויתבזה התורה בפני ההמון. (אברבנאל בפירוש מסכת אבות). ודוקא חכם הצריך לזה, אבל עשיר, אסור. ויש מקילין עוד לומר דמותר לחכם ולתלמידיו לקבל הספקות מן הנותנים כדי להחזיק ידי לומדי תורה, שעל ידי זה יכולין לעסוק בתורה בריוח. ומ"מ מי שאפשר לו להתפרנס היטב ממעשה ידיו ולעסוק בתורה, מדת חסידות הוא ומתת אלהים היא, אך אין זה מדת כל אדם, שא"א לכל אדם לעסוק בתורה ולהחכים בה ולהתפרנס בעצמו. (גם זה בתשובה הנזכרת). 
שולחן ערוך יורה דעה הלכות תלמוד תורה סימן רמו"

ודי בזה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2015 21:37 לינק ישיר 

לא הבאת אפי' חכם אחד מצרפת.
ועוד כתבת מלפני תוס' ואחריהם, וכל מה שהבאת הוא כמובן מאחריהם.
ודי בזה?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/4/2015 01:30 לינק ישיר 

כבר כתבתי שאין לי כח לחפש, אבל לו היית מציין סיבה משמעותית אולי אטרח. יש לך הבדל אם המקורות הם מלפני בעלי התוס' או אחר כך, ואם מגרמניה או צרפת? והרמ"א לא מספיק?

נראה לי חפירה על עניין שולי, במחילה.

ובכל מקרה עלי להודות על האמת שבקיאותי בסדר הדורות ובגיאוגרפיה של התקופה, היא ירודה למדי. את דברי כתבתי מזכרוני מזמן הלימוד, ויתכן שטעיתי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/4/2015 09:20 לינק ישיר 

א. אם אתה לא מבין במשהו, ואם אתה לא רואה בו נפק"מ, אל תכתוב לגביו. יכולת לכתוב שאמנם מי שהרצב"ם מבקר אותו היו ת"ח זוטרים, ושכדבריו היה נהוג גם בקרב בעלי התוס' בצרפת, וגם באשכנז באותה תקופה, אבל אתה סומך על הב"י והרמ"א. זה לגיטימי, ואז זה נשמע פחות שירוחם מקשקש כפי שניסית להוציא את זה, ויותר שאתה סומך על דעת אחרים.
ב. כנראה שלהבנתך העובדה שאצל בעלי התוס' לא היו מקובל שלא להתפרנס ולהפיל את עצמך על הציבור היא חסרת משמעות. להבנתי זה דווקא מאוד משמעותי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/4/2015 10:48 לינק ישיר 

יש, הבה נסכם זאת כך:
1) בתקופת הרמב"ם 'רוב אם לא כל' גדולי ישראל שהוא הכיר נהגו ליטול שכר.
2) מנהג זה התקיים גם לפניו ('קודמים או נמצאים')
3) הרמב"ם אסר ליטול שכר אבל הסכים לפטור ממס (ע"פ הגמ' בבא בתרא פ"ק)
4) אין לנו עדויות מבעלי התוס'. (אם כי מרצד בראשי איזה רבינו תם על דיינים) יש לנו עדויות מאשכנז בדורות שאחריהם - אור זרוע, תרוה"ד ואולי מהר"ם רונבורג, שנהגו כחולקים עליו.
5) כך פסקו להלכה ב"י ורמ"א.
6) ירוחם מדבר שטויות.

אא"כ ידוע לך אחרת על בעלי התוס'?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/4/2015 11:09 לינק ישיר 

האם הדיון הוא על תלמידי חכמים בודדים  או על המוני העם הממלאים את הישיבות  וסומכים על נציגיהם בכנסת שיסחטו את המעמד הבינוני משלם המיסים? הרי לא מדובר פה בצדקה אלא בטפילות.
הסאטמרים לפחות מבינים את זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/4/2015 11:31 לינק ישיר 

אפרים, חידה: כמה מקבל כיום אברך מהמדינה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/4/2015 11:41 לינק ישיר 

אתה תמים אריאל. לא מדובר רק בכמה מקבל אברך מהמדינה ישירות. 
מדובר במסכת של חיים טפיליים הכוללים קיצבאות שונות ,(עם משפחות ענקיות)ארנונה ,אי תשלום מיסים מעבודה ועוד ועוד.
אילו כל עם ישראל היה מחליט מחר להיות שייך לדת החרדית מדינת ישראל לא יכלה להתקיים אפילו יום אחד.
וזאת החרפה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/4/2015 11:53 לינק ישיר 

אני מבין. אז במדינת ישראל שלך יכריחו אנשים לעבוד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/4/2015 12:48 לינק ישיר 

בינתיים אין חוק שמכריח אנשים לפרנס את עצמם.
למה באמת אין חוק כזה?
כי במדינה מתוקנת ברור מאליו שעבודה היא חיונית לחיים.לא צריך חוק בשביל זה בדיוק כמו שלא צריך חוק בשביל לנשום.
רק במדינת ישראל, בגלל טעות היסטורית של בן גוריון שלא ראה את הנולד (תרתי משמע...),הולכים ומתרבים אנשים בריאים שחיים על חשבון אחרים. אילו כולם היו כמותם העולם היה חרב .

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > נהמא דכיסופא [דיאלוג בין נהג מונית לבחור ישיבה]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext