בית פורומים עצור כאן חושבים

ראיה מפתיעה מפרשת השבוע , לנבואת משה -רש"ר הירש

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/2/2010 10:05 לינק ישיר 

ואולי מבט שונה.

שמות פרק יח

(יט) עַתָּה שְׁמַע בְּקֹלִי אִיעָצְךָ וִיהִי אֱלֹהִים עִמָּךְ הֱיֵה אַתָּה לָעָם מוּל הָאֱלֹהִים וְהֵבֵאתָ אַתָּה אֶת הַדְּבָרִים אֶל הָאֱלֹהִים

אם כל הכבוד לכהן מדין אבל במחילה מאיפה הוא יכול להבטיח למשה, שאלוקים יהיה  אתו? ואיך משה מאמין לו?

אבל אולי אפשר לפרש את המילה אלהים  בפרושו -משפט- יתרו אומר למשה, אל תדאג השלטון על מערכת המשפט ישאר תחת שליטתך גם בהמשך, ואפילו אם תבצע את הרפורמה.

הערה סתמית
 אם זו היא ההוכחה לאמיתות התורה? זאייר שועך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2010 10:07 לינק ישיר 

לגבי העובדה שפרעה מינה את משה על ביתו, וכל יש לו נתן בידו – אני בטוח שחז"ל התכוונו לכך בתור מציאות היסטורית.

ולגבי פירוש האבן עזרא, עיין כאן בדברי הרב נויגרשל, הוא התייחס לפירושו:

http://moreshet.co.il/web/shut/shut2.asp?id=89784

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/2/2010 10:40 לינק ישיר 

כל דרשות הרב נויגרשל נכנס לכלל של האבן עזרא שכתבתי

כלומר דרשותיו של נויגרשל הם דרש להרויח נפש חלושה בהלכה קשה,,,,,,,,והם דרש שהוא טוב לאחרים וידריך בדרך תבונה את הנערים,

האבי עזר  מפרש פירוש "השקפתי" על האבן עזרא, מאותו סיבה הנ"ל כלומר "לנערים"

ואני אומר להרב נויגרשל  "לא שרא ליה מריה" על דבריו "דבריהם בטלים"

יסלח לי הרב נויגרשל עפרא לפומיה. לומר על האבן עזרא שדבריו בטלים ??????????? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2010 10:40 לינק ישיר 

"שואל הרש"ר : מדוע נזקק משה ליתרו, כדי להבין שיש צורך ביסוד מערכת משפט תוך "האצלת סמכויות לדיינים נוספים מלבדו ? "
http://www.beerot.co.il/%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C%D7%91%D7%A7%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A5/%D7%91%D7%99%D7%AA%D7%9B%D7%A0%D7%A1%D7%AA/%D7%A4%D7%A8%D7%A9%D7%AA%D7%94%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%A2/tabid/104/articleType/ArticleView/articleId/119/---.aspx

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2010 11:03 לינק ישיר 

הרב נויגרשל מגדולי המרצים של העולם החרדי כבר קרוב ל – 30 שנה, והוא הרצה כמעט בכל אתרא ואתרא בעולם. מלבד העובדה שהוא חיבר ספרים שלמים ומקיפים בנושאי הגות ומחשבה – והוא הוא מלמד אותנו יהדות מהי.

תראה, חז"ל אמרו שמשה מלך "ויגדל הנער" – שמינהו על ביתו. לא נראה לי שהם התכוונו רק "להדריך תבונה בנערים", אלא לתאר לנו מציאות היסטורית, וזו אכן מציאות היסטורית. אני לא יכול להכריח אותך לקבל, אבל להשתמש באבן עזרא, או ברשב"ם לחלוק על קבלת חז"ל, זה נראה לי אבסורדי, מה גם שלא נראה לי שהם חולקים על זה.

נ.ב – הרב נויגרשל לא אמר את זה מעצמו, אלא ציטט את דברי ר' צדוק-. ונראה לי שכולם יסכימו שאין לקבל את דבריו במקום שזה סותר את קבלת חז"ל. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/2/2010 11:03 לינק ישיר 

מדהים מה שקורה פה.

כל ההוכחות הללו על אמיתותו של משה באות מתורת משה, אבל מי שאינו מאמין בה מה יעזרו לו ההוכחות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/2/2010 11:13 לינק ישיר 

שועתק,

על טענתך ראיתי תשובה יפה של הגרי"מ לאו שליט"א, וז"ל: "המצוות ושאר מצוות ליל הסדר, הן העדות, הן מעידות ומנציחות בכל הדורות את ניסי ה' ונפלאותיו. ומשום כך יש לספר ביציאת מצרים דווקא "בשעה שיש מצה ומרור מונחים לפניך", כדי שתהיה העדות על יציאת מצרים שלמה ומוכחת. וזו גם הסיבה לעובדה שגם האפיקורסים הגדולים ביותר אינם מסוגלים להכחיש את סיפור יציאת מצרים. הם מחפשים הסברים טבעיים, נלעגים ככל שיהיו על יציאת מצרים ונס קריעת ים סוף (כמו למשל ההסבר הנלעג שמדובר בגיאות ושפל, כאשר מדובר בסך הכול בכמה עשרות סנטימטרים, וכאילו משה רבנו הוא שידע את הסוד וכל המצריים עם המלך בראשם לא ידעו זאת? הרי זה עלבון לאינטליגנציה) - אך אינם יכולים להכריז "לא היו דברים מעולם". כשהסבא הזקן בא מבית הכנסת בליל ראשון של פסח ומתחיל לסדר את השולחן את המצבות שלו: את החרוסת, את שלוש המצות, את הזרוע, את הביצה, ואת כוסו של אליהו - שום נכד לא יכול לשבת ליד שולחן כזה ולומר: "לא היה ולא נברא". באותו רגע, גם גדול הכופרים, אם אבן הוא - נימוח. העדות ההיסטורית הזו חזקה מכל!  (הגדת הרב לאו, עמ' 30).

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/2/2010 11:17 לינק ישיר 

פוגמישו
אחלה טענה שבעולם. שכחת רק את הקיטל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2010 11:17 לינק ישיר 

פוגמישו כתב:

הרב נויגרשל מגדולי המרצים של העולם החרדי כבר קרוב ל – 30 שנה, והוא הרצה כמעט בכל אתרא ואתרא בעולם. מלבד העובדה שהוא חיבר ספרים שלמים ומקיפים בנושאי הגות ומחשבה – והוא הוא מלמד אותנו יהדות מהי.

תראה, חז"ל אמרו שמשה מלך "ויגדל הנער" – שמינהו על ביתו. לא נראה לי שהם התכוונו רק "להדריך תבונה בנערים", אלא לתאר לנו מציאות היסטורית, וזו אכן מציאות היסטורית. אני לא יכול להכריח אותך לקבל, אבל להשתמש באבן עזרא, או ברשב"ם לחלוק על קבלת חז"ל, זה נראה לי אבסורדי, מה גם שלא נראה לי שהם חולקים על זה.

נ.ב – הרב נויגרשל לא אמר את זה מעצמו, אלא ציטט את דברי ר' צדוק-. ונראה לי שכולם יסכימו שאין לקבל את דבריו במקום שזה סותר את קבלת חז"ל. 

אז אני הגלה לך סוד ותאמר גם להרב נויגרשל אין אבן עזרא אחד שאין לו מקור של חז"ל

האבן עזרא עצמו אומר שאין לסמוך על שום ספר 

אבן עזרא שמות פרק ב פסוק כב וכלל אומר לך, כל ספר שלא כתבוהו נביאים או חכמים מפי הקבלה אין לסמוך עליו, ואף כי יש בו דברים שמכחישים הדעת הנכונה.

זה אומר שהוא עצמו לא יאמר דבר בלי הקבלה אז איך מעיז הרב נויגרשל לומר שדבריו בטילים?????????
אגב: דבריהם בטילים הוא אמר, לא רבי' צודק, חוץ מזה אפי' רבי צודק לא יכול לומר כך, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2010 11:30 לינק ישיר 

בעלבעמיו,

יש מנהגים שונים בשיטת הקיטל. להני דסברי דקיטל יש בו משום "אל תיטוש תורת אמך [אביך]", נראה להם דפשוט שצריך להמשיך במנהג, ומלבד זאת דמצינו להני אחרונים כמלאכים שהלכו עמו דיש להם מסורת על הדבר מבית אבא. וכבר העיד ניצול השואה המפורסם אלי ויזל, שראה תמונה נדירה של סבו על הרמפה של מחנות ההשמדה, וידע שהוא הולך למות על קידוש ה', לכן לבש את הקיטל שהיה לובש בחגים, ואותו תכנן לשים בשעת בואו של המשיח (על מנת לקבלו בלבוש נאה ומכובד), רק שלא זכה להקדים פני משיח צדקנו אבל זכה למות על קידוש ה'. ובדבר הקיטל יש בו קצת משום מה שאמרו חז"ל הווה מכבדו בכסות נקייה, שיש עניין בה גם בחג (דהוא שבת ג"כ, וכידוע).

אבל, הספרדים מעולם לא נהגו בקיטל, אבל כן נהגו לכבד את החג בכסות נקייה, וכמבואר בפוסקים דצריך.

ומר כאתריה ומר כאתריה. והנח להם לישראל, שכן אם אינם נביאים הם, בני נביאים הם.    

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/2/2010 11:37 לינק ישיר 

שועתק כתב:
מדהים מה שקורה פה.

כל ההוכחות הללו על אמיתותו של משה באות מתורת משה, אבל מי שאינו מאמין בה מה יעזרו לו ההוכחות.

צדיק: כתבתי לעיל

אני הסביר לכם מה הבעיה שלכם,

אף חכם לא חלם שיהיה כאלה טיפשים שיכולים להכחיש היסטוריה כתובה של עם כל שהיא,
והמיוחד להכחיש את ההיסטוריה של עם חכם כמו עם היהודי, עם אילן יוחסין של יותר 5230 שנה,

ולכן מה שנשאר לשאול, אולי כביכול משה רבינו עבד עליהם ח"ו, אולי הוא לא דיבר עם אלוקים וכו' וכו'

הרש"ר הירש פשוט לא מדבר לטיפשים מה לעשות ????????

הוא דיבר לאנשים עם קצת שכל,
פשוט לא עלה בליבו שיהיה אנשים"חיות שיכולים לפקפק בהיסטוריה של עם כל שהיא וק"ו של עם היהודי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2010 12:27 לינק ישיר 

ציטוט של מציץ ונפגע באשכול:"אין אדם מנחיל שקר לבניו"

"האמונה במסורת רציפה איננו המניע העיקרי לקיום מצוות היהדות . עד כמה שאני מכיר רוב המאמינים אינם מוטרדים כלל ועיקר מהשאלה האם המסורת שלהם אמיתית ויכיחה או לא (ואינני משוכנע שבדין הוא שיהיו מוטרדים מכך כדעת ידידנו בוגי) . מבחינת רוב המאמינים האמונה היא משהו נתון שאין מערערים עליו . ספר הכוזרי הוא ספר אפולוגטי והוא אף פעם לא היה ספר יסוד ביהדות כמו למשל ספר מסילת ישרים . בדורנו שאנו חיים בעולם רב תרבותי והתפוצצות המידע וטשטוש הגבולות הגיאוגרפיים מצוי במידה מסויימת גם שבני ישיבה מהרהרים על עיקר העיקרים וכדי להרגיעם מעצבון לבם נותנים להם את דברי הכוזרי בסודי סודות. אבל כל הענין אינו אלא בבחינת הרגעה לאלו שאין להם ספיקות אמתיים והם רוצים להיות משוכנעים . כלפי אותו מיעוטא דמיעוטא שבאמת מהרהרים בעיקר העיקרים אין דברי הכוזרי אלא בבחינת אקמול לסרטן. וכבר דשו רבים בהבחנה שבין אמת עובדתית לבין אמת מיתית וכו' "

http://www.hydepark.co.il/topic.asp?whichpage=2&topic_id=546071&forum_id=1364

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2010 12:48 לינק ישיר 

מוזר הדבר, ואני לתומי חשבתי ההפך:

* בנושא 'דת מדע' - פרופ' נתן אביעזר בפתח ספרו "אמונה בעידן המדע" כותב, שעד לפני כ – 50 שנה לא היה מוסד אקדמאי אחד בארה"ב שמציע קורס בנושא 'דת ומדע', כיום יש יותר מאלף (!) מוסדות להשכלה גבוהה בארה"ב שמציעים קורסים בנושאי 'דת ומדע'. בשער של הגיליון רב התפוצה ניוזוויק הופיעה הכותרת: 'המדע פוגש את אלוקים'. בגיליון של סיינטיפיק אמריקן (ספטמבר 1999) כתב העת המדעי היוקרתי הופיע מאמר 'מדענים ודת בארה"ב' ושנה לפני כן הופיעה, באותו מגזין,  כתבה רחבת היקף שכותרתה 'מדענים ידועי שם דנים בקיומו של אלוקים'. הכתבה תיארה כנס בנושא זה שנערך באוניברסיטת ברקלי, מוסד אקדמאי שנודע בעבר כמעוז של אתיאיזם. פרופ' ג'ראלד שרודר (מדען נודע, ומחבר ספרים בנושאי 'תורה ומדע') אמר פעם על ההתאמה המפליאה בין ששת ימי הבריאה במקרא, לבין המחקר והמדע: "הם כל כך מתאימים שזה מעביר לך צמרמורת בחוט השידרה". מדהים למתבונן!

* בנושא ארכיאולוגיה:

- ד"ר יוחנן אהרוני, מי שהיה מן הארכיאולוגים הבולטים ביותר בישראל בתחום הארכיאולוגיה המקראית, כותב: "התגליות החדשות שינו לחלוטין את גישת החוקרים למקרא, הם רואים בו עתה מקור היסטורי ממדרגה ראשונה... גישת החוקרים השתנתה לא רק משום שבינתיים נמצאו מקורות מקבילים המתארים את ההתרחשויות המסופרות במקרא מנקודת ראותם של המצרים, האשורים או הכנענים הקדמונים... גישת החוקרים השתנתה, משום שתיאורי המקרא אינם שרויים עוד בחלל ריק, היום אנו מכירים את התמונה היישובית והמדינית של העולם, ושל הארצות שבתוכם התרחשו, את המנהגים והחוקים המתוארים במקרא, את שמות האנשים והמקומות הנזכרים, וכל אלה מתאימים אך ורק לתקופה הנידונה... שום סופר או עורך לא יכול היה לחבר או להמציא סיפורים אלה מאות שנים אחר התרחשותם, אין עוד חוקר רציני אשר יכול לפקפק כיום בעובדה שמסורות אלה אומנם נמסרו בנאמנות מפליאה מדור לדור". (ד"ר יוחנן אהרוני, 'ארץ ישראל הכנענית המאוחרת', עמ' 2 – 5, הוצ' מטכ"ל).

- פרופ' ויליאם פוקסוול אולברייט, שהיה אחד מחשובי החוקרים של הארכיאולוגיה המקראית ונחשב לבר סמכא בנושא, כותב: "המסורת העברית הלאומית עולה על כל המסורות הלאומיות האחרות, בתמונתה הבהירה על יסודות שבטיים ומשפחתיים. במצרים בבל, באשור ובפיניקיה ביוון וברומא נחפש לשווא אחרי תופעה דומה. בניגוד לעמים אחרים אלה, שמרו בני ישראל על תמונה בהירה באופן יוצא מגדר הרגיל".the biblical) (period.

ובמקום אחר הוא כותב: "דברי ימי האבות בארץ, עד כדי כך מרובים כאן הפרטים שנתאמתו ע"י התגליות בשנים האחרונות, שרוב החוקרים סלקו את ידם מן התיאוריה הישנה של ביקורת המקרא". (פרופ' ו.פ. אולברייט: מתקופת האבן עד הנצרות, עמ' 143).  

- פרופ' בנימין מזר, שנחשב לאחד מאבות הענף הישראלי של הארכיאולוגיה המקראית, כתוב כך: "בסיכום, אפשר לומר, שהממצאים הארכיאולוגים בארץ, לא זו בלבד שאינם עומדים בסתירה למסורת המקרא, אלא אדרבה משמשים הם חומר רב ערך וחשיבות להארתו של המקרא, להכרת רקעו ההיסטורי והבנת יתר של חיי העם והארץ מתקופת האבות ועד שיבת ציון". (מחניים לא', עמ' 21).

ויש עוד נושאים של הוכחה רבים בכל תחומי הדת. ממש כיף להיות יהודי במאה ה – 21.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/2/2010 13:28 לינק ישיר 

לפוגמישו

א.משום מה גודל האותיות בתגובות שלך הוא קטן מהרגיל מה שמקשה על הקריאה.

"ממש כיף להיות יהודי במאה ה – 21. "

ב.כל הציטוטים שלך הם דווקא של מדענים נוצרים והם לא מדברים על תורת משה אלא על מציאות האלוקים.

ואגב איך זה שהם מצליחים להנחיל שקר משיחיותו של ישו לבניהם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2010 13:33 לינק ישיר 

נחזור לפתיחת האשכול.
נניח שמשה היה נואם דגול. מה היינו אומרים אז? שראויה תורה שתינתן ע"י פה מפיק מרגליות ושסגנונו המופלא של משה מוכיח על אמיתות התורה כי סתם בן אנוש לא היה יכול להתבטא בצורה מופלאה כ"כ. ראו ב http://www.hydepark.co.il/topic.asp?topic_id=1257218&forum_id=1364 ההערה השלישית.
כלומר, האם הוכחה שהיתה ניתנת להאמר גם בכיוון ההפוך היא אכן הוכחה?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ראיה מפתיעה מפרשת השבוע , לנבואת משה -רש"ר הירש
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.