אשמח לקבל אינפורמציה על הקהילה החרדית בנווה שאנן מה סגנון האנשים שם שמעתי שיש שם רבנים הדוחפים את עפם לכל ענין
נשלח ב-8/2/2010 18:30
מבדיקה שערכתי מדובר בקבוצה מאד מיליטנטית , המובילה מאבקים פנימים .שחלקם בלא ידיעת הרבנים. מתוך אינטרסים קטנים. מי שייכנס לפרטים יגלה תככים ןחיסולי חשבונות שלא בדיוק מתאימים לבני תורה. המשכיל ירחק מהם.
נשלח ב-9/2/2010 00:49
תודה לכל המשיבים בפרטי חלקם מהקהילה שלא רצו בפומבי אני מבינה שזה מאוד מורכב. יש שם שליטה של שנים שלושה אנשים שהם תחת נדיב אחד מארה"ב ואותם אנשים עושים ככל העולה על רוחם
ויש הרבה אנשים שנפגעו מהם ולאחרונה היה שם סיפור שעשה שם הרבה בלאגן . מסקנה מקום נחמד לא מתאים לכל אחד
נשלח ב-9/2/2010 10:49
המפחיד בכל הענין ,שקהילה זו תלויה באופן אפסולוטי במשפחת טופורוביץ, ברגע שהם יתעטשו(וכבר ראינו כיצד המשבר הכלכלי השפיע על הנדיב לבייב ) הכל יתמוטט. כוחם תלוי בכספם , אולם לא לעולם חוסן .
נשלח ב-9/2/2010 13:53
חברה צריך לעשות קצת סדר . הקהילה בנווה שאנן קיימת כבר 20 שנה ליד ישיבת נחלת הלויים במשך השנים הגיעו קרוב ל300 משפחות שחיפשו חיים שקטים .יש 5 כוללים שמאות אברכים לומדים שם מתוך מנוחת הנפש
ונהנים שם מאוד. מה שתואר לעיל אין זה משקף את המציאות בתוך הקהילה לא מרגישים בשום התערבות חיצונית ופעמים בודדות הרבנים התערבו כדי שאנשים שבאו מבחוץ לא יהרסו את מה שנבנה במשך השנים.אני ממליץ לכל אברך שרוצה ללמוד בשקט ובשלווה ללכת לגור שם
נשלח ב-9/2/2010 15:56
מי שבאמת מעוניין להכיר את אופי הקהילה שיקרא את הסיפור הבא:
לפני מספר חדשים הגיע לשכונה אברך חדש תלמיד חכם מופלג, מטובי הבחורים בישיבה בה למד.
האברך הצטרף לאחד הכוללים בשכונה, והמשיך בשגרת עלייתו בתורה.
לאחר תקופה לא ארוכה הודיעה לו הנהלת הכולל כי -לפי הוראה מגבוה- עליו לעזוב את הכולל.
האברך ניסה את מזלו בשאר הכוללים בשכונה, אך התברר לו שאותה היד נעלה בפניו את דלתות שאר הכוללים הפועלים בשכונה. [אפילו אישור לוועד הישיבות בשביל דחיית שירותו הצבאי לא ניתן לו]
בצר לו נאלץ האברך לחפש את מזלו באחד הכוללים שבשכונת הדר.
כל "חטאו" זו העובדה שחמיו -מאישי הציבור הנכבדים בעיר- לא כופף קומתו בפני העסקונה השלטת.
מי שמחפש מרגוע ושפיות שינסה לחפש במקום אחר. אולי בהדר.
תוקן על ידי רחוב_ברל ב- 09/02/2010 16:00:25
נשלח ב-9/2/2010 16:38
כיוון שהניק אנילבדי ,מתמצא בהויות המקום לפרטיו,וגולש להנהתו במשרדי הקהילה(במקום ללמוד להנאתו בסיידר) וכנראה
לא הגיע עיתון ההשקפה הצרופה יתד, אבקשו לפרסם את שמות העסקנים שעלי לפנות כדי להתקבל לכולל +משכורת של1000$. בנוסף אבקש את פרטיו של העסקן העוסק בשיבוץ גני הילדים בשכונה.
נשלח ב-10/2/2010 12:26
זה לא חוכמה לעשות מכל סיפור בלאגן חיפה זה לא בני ברק כמו בכל מקום שגרים חרדים יש חיכוחים מדי פעם אבל זה ממש לא משקף את המציאות . "רחוב ברל" אתה גר שם? או שאתה במקרה חבר של אותו אברך ששמעת רק צד אחד....................................?
נשלח ב-10/2/2010 18:03
אתהלבדך
ישנם סיפורים קטנים שמלמדים על אופי מקום ועל עסקניו... סיפורים קטנים על מושחתים גדולים...
ולשאלתך, כן, אני גר באזור. בינתיים.
נשלח ב-12/2/2010 02:57
אחרי אין סוף דיבורים אני מבולבלת.......... ...... אני פתחתי את האשכול בשביל דבר אחד אנחנו זוג צעיר שמחפשים מקום שקט ולא יקר לחיות בשקט ושלווה למעשה כל התגובות היו כנראה מאנשים בעלי אנטרסים שונים אני באמת מבקשת ממשהו ניטרלי שיגיד את הדברים בצורה ברורה מה באת קורה בנווה שאנן . תודה!
נשלח ב-12/2/2010 13:46
זוג צעיר עם כ"כ הרבה "נתונים"????? לפחות עשה זאת ביתר תחכום .....
נשלח ב-12/2/2010 14:15
כל הכבוד על הבקיאות בכל מה שזז באזור חיפה........... [בכל אופן תשתדל לדון לכף זכות....... בעלי הוא מחיפה אנחנו לא גרים שם ובעלי לא רוצה לעבור להדר מסיבותיו ולכן אני מנסה לברר על נווה שאנן והסיפור מחשדות דתי זה מה ששמעתי בשולחן שבת אצל.........
נשלח ב-14/3/2010 14:22
לגבי הקהילה ווה שאנן
אני גרתי בקהילה הזאת 8 חודשים בתור בת מידרשיה (לא נשואה) קהילה מדהימה אנשים מקסימים יש שם שתי קהילות ( אשכנזית וספרדית) לא מרגישים את הפילוג ביניהן באמת מקום יפה לגור בו.
עברתי לגור במקום אחר בחיפה (ביגלל בעלי) אבל בקיצור מקום מדהים ושווה בדיקה אני בעצמי מאוד הייתי רוצה לגור בו.
חסרון: יום שבת עוברים רכבים שמפריעים לרוח השבת שלא כמו מקומות מסוימים בהדר שסגורים לתנועה.
לא ממש רציתי לקרוא את שאר התגובות בנושא . באמת באמת יש שם אנשים יראי שמים עם מידות מדהימות.
נשלח ב-16/3/2010 19:08
does anyone have the names of the Roshei Kollel of Chasideshe Kollalim in Haifa
נשלח ב-18/3/2010 21:57
נאמנה.
ציינת, ששמעת שרבני הקהילה דוחפים את אפם לכל דבר ועניין. כחיפאית המכירה את הקהילה, אני יכולה לאשר לך את השמועה הזו, ואף להוסיף לך, שגם אנשי הקהילה עצמה דוחפים את אפם, מרחרחים, ובולשים אלה אחר אלה,
במבט מבחוץ על הקהילה, הרושם שמתקבל היא האידילה המושלמת.
נשלח ב-27/4/2010 00:21
אין לי מידע על "הקהילה" בנווה שאנן רק מענין שהם מאוד פופולארים זה האשכול הכי נצפה בצפון.....קרוב ל1000