בית פורומים חרדים חיפה

חנוכת הבית המועצה הדתית חיפה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/2/2010 23:28 לינק ישיר 
חנוכת הבית המועצה הדתית חיפה

המועצה הדתית בחיפה: למה הרבנים והשר החרימו את הטקס?

למה הרבנים והשר החרימו את הטקס?

בטקס חנוכת הבית למועצה הדתית בחיפה לא הגיעו שלושה ששמם הופיע בהזמנה. המדובר ברב הראשי הגר"ש עמאר, ברבה של חיפה וכן בשר לשירותי דת.

לוי אשכנזי                         כ"ד בשבט התש"ע 13:39

מזה מספר חודשים שמשרדי המועצה הדתית של חיפה שוכנים במקומם החדש ברחוב הרצל 60 בירושלים. למי שאינו גר בחיפה הדבר לא אומר הרבה, למי שכן זה ישר מעלה בראש את תמונת בית הכנסת הגדול. הנה מסתבר כי בית הכנסת שלא היה פעיל וב"ה בתקופה האחרונה החל להיות שוקק חיים, הפך את עצמו בקומות העליונות בו הייתה עזרת נשים למשרדי המועצה הדתית.

הבוקר הזה התכוננו העובדים המסורים למה שהוגדר כחנוכת הבית, ובשעה עשר וחצי החלו להגיע המוזמנים. בזה אחר זה עלו אל הקומה העליונה שם שוכנים המשרדים, והתכבדו בכיבוד הקל שהוכן מראש. כעבור זמן קצר נקראו המוזמנים לרדת מטה אל בית הכנסת הגדול.

בסמוך לארון הקודש העמידו את דגלי ישראל ודגלי עיריית חיפה, ושולחן עוצב על אותה בימה, כאשר היושבים בו מפנים את גבם אל ארון הקודש.

כל התפאורה והסיפור שמסביב, עדיין לא כיסו על השאלה המרכזית שריחפה באולם הגדול. היכן הם שלושת המוזמנים שנכתבו בהזמנה המפוארת והאם מקרי הדבר שאינם הגיעו.

המדובר ברשל"צ הגר"ש עמאר שליט"א, ברבה של חיפה הרה"ג שלמה שלוש שליט"א, וכן בשר לשרותי דת יעקב מרגי. אם מישהו חשב שמדובר במשהו מקרי, הנה לא כן הדברים.

מסתבר כי את האירוע החרים רבה של חיפה הרב שלוש, ובעקבותיו גם הרב הראשי והשר. בשיחות עם לדעת.נט אמרו מקורבי הרב שלוש, כי הרב מאס בעסקנים שלא מכבדים את התורה ולומדיה ומנסים בכל דרך להצר צעדיו. הרב עצמו הוסיף על כך ואמר כי החליט שלא להגיע לאירוע שנערך בתוככי בית כנסת לאחר שזה יגרום לביטול תפילה ולביטול תורה ולא רציתי להיות חלק מזה יש עוד דברים שאיני רוצה להגיד, ואני נמנע מלדבר עליהם בפומבי. 

למרות כל זאת הוסיף הרב שלוש כי אני אומר יישר כוח לשר על שלא הגיע כיבד את התורה ולומדיה. ראש המועצה הדתית הוא נציג שלי שאני הלבשתי לו את החליפה הזו. אני מיניתי אדם שהבטיח והבטיח, זו פגיעה בי. 

בשיחה עם לדעת.נט אמר השר מרגי כי החליט שלא להגיע לאירוע בשל המחלוקות הקיימות עם הרב. "אינני יכול להגיע למקום בו רבים וישנה מחלוקת עם רב העיר". את תגובת הרשל"צ הרב עמאר טרם הצלחנו להשיג עד למועד פרסום הידיעה. כאן המקום לציין כי הרב עמאר שליט"א שוהה בשעות אלו בצפון ובכל זאת בחר שלא להגיע לאירוע
מקור:לדעת.נט

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2010 20:44 לינק ישיר 

אין אין על הרב שלושהצדיקֱֱֱֱֱֱֱֱֱֱֱֱֱֱֱֱ

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > חרדים חיפה > חנוכת הבית המועצה הדתית חיפה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext