|
|
| נשלח ב-12/2/2010 08:08 |
|
| |
היי, זה לא נושא הלכתי... מה עניין "רשאי" לכאן. אדם "רשאי" גם לחטט באפו בפומבי... מדובר כאן על אסתתיקה אלמנטרית ולא על "מקורות" להתנהגויות...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2010 22:43 |
|
| |
ב''ה
''כל עצמותי תאמרנה'' וגו' מי כמוך- מציל!!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2010 19:39 |
|
| |
בחגווי הסל גם אני התכוונתי לצד האתי-אסתטי ואם נקרא לנער בשמו - זהו ויכוח מיותר שאינו מועלה אלא מתוך שעמום, ואם כך, מוטב לעסוק בסוגיה יותר חשובה, לדעתי, על ה"שאקלען" ואכמ"ל.
דולינסקי האם הנושא כל כך בער בעצמותיך עד כדי כך שהגבת עליו בעצם ש"ק ר"ל, אא"כ אתה נמצא במדינות הים, שם עדיין לא נכנסה השבת...
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2010 19:53 |
|
| |
ברור שיש כאן מה להעיר 1חייב כל אמן ליידע כיצד להציג עצמו בפני קהל שומעיו בצורה הכי אסטתית ומכובדת גם אם הוא זמר פשוט 2חזן לפני העמוד אינו כחזן בקונצרט, בקונצרט שהפנים מופנות לקהל ואינו עוסק כעת בתחינה לבורא עולם חייב להיות לפחות כמה קודים מוסכמים בין בעלי המקצוע איך לעמוד לפני הקהל בתפילה החזנים הגדולים כמו אשל וגריבלט נקטו בעמדה שלהתנדנד כבעל תפילה ישיבע בוחער, זהו דבר שלא מתאים לחזן מקצועי בתפילה לא ברור האם האריסטוקרטיה הזאת היא מבית מדרשינו או שמא הוא מחוקותיהם כך או כך נוצר איזה סגנון בין המקצוענים שלא להתנדנד בשעת התפילה בקשר לתנועות היד נוהגים רבים מהחזנים במיוחד מאלה היוצרים והמאלתרים [הלא תוכיים בקיצור] להרים את היד בתנועות כלפי מעלה ומטה במיוחד כשהיצירה בשלבים המתפתחים [ עיין שולהוף, ובגלי בתנועות הפלג התחתון כחלק מפיתוח קול אולי ]
הזוגערים מרקע חסידי בדר"כ כמו טויסיג [גם מוצן קצת בענין] נוהגים בתנועות לפתוח ולסגור את הידים בתנועות מסוימות
לגבי עויתות הפנים אכמ"ל
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2010 20:17 |
|
| |
...כנראה שיש חזנים ש'חולמים' מדי פעם גם להיות מנצחים... (מה רע?)
אם זה ממש מפריע לציבור- אפשר לבקש מהחזן שיחזיק בשתי ידיו דבר-מה, כמו 'גליל-קרטון' דק או גליל-מתכת, כמו שהחזן מלובני למשל, נוהג לעשות בקונצרטים.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2010 20:22 |
|
| |
יש חזנים עם קולות טובים וביצועים טובים שאם נקשור להם את הידים הם לא יוכלו לשיר. אבל קשה להסתכל עליהם, ובאמת שכל חזן יעשה חשבון נפש ויסתכל במראה
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2010 00:34 |
|
| |
אי-שם: חמוד. אף אחד לא הצביע על זה מעולם. דווקא מלובני נראה כמו שמנופף בחרב באיזו אופרה. תוסיפו לזה את הדרמאטיזציה (יחסית...) של שירתו. לקח לי זמן רב להבין מה זה...
ופבארוטי, את אשל בתפילה לא ראיתי. גם את ש.ב. טאובה לא. אבל מספרים שהיה מרים ידיו עם מטפחת באופן מרשים וכנה ביותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2010 00:43 |
|
| |
לענ"ד אתם מערבים שני נושאים.
א. נענועים בתפילה. זהו נושא שלא קשור לחזנות כלל ואכמ"ל.
ב. פותח האשכול שאל לגבי חזנים המבצעים תנועות תו"כ שירה, האם זה לא מוגזם לפעמים. לדעתי פותח האשכול צודק. לפעמים חזנים חושבים שאם הם ירשימו בהופעה בוטחת ובתנועות הולמות הם יקנו את לב הקהל, מה לעשות שי הרבה שאוכלים את הקש הזה? כמובן שלא כל תנועה היא מיותרת, המדד לדעתי הוא האם זה צורם למאזינים או לאו.
|
| נשלח ב-14/2/2010 01:03 |
|
| |
מהולל כתב : דולינסקי
האם הנושא כל כך בער בעצמותיך עד כדי כך שהגבת עליו בעצם ש"ק ר"ל, אא"כ אתה נמצא במדינות הים, שם עדיין לא נכנסה השבת
מהולל : בטוחני שדולינסקי טרם קיבל עליו את השבת ומאידך :החטטנות בתגובתך אינה במקומה ,
לעניין נושא האשכול : ישנם חזנים שתנועות ידיהם מביעות :בקשה / הדגשה וכד' - לגבי אלו המביט מהצד
ושומע את התפילה /היצירה "נסחף"אף הוא לתוכה -זאת אם תנועות כנ"ל מבוצעת/ ות
פעם -פעמיים ולא יותר
מאידך, ישנם חזנים - בפרט מבין הצעירים- שחוזרים על תנועות כנ"ל מספר פעמים מוגזם ,לגביהם דעתי
אינה נוחה ורצוי שישנו מנוהגם זה . לא אגרע דעתי אליהם בשוקלי את רמת תפילתם החזנית
אולם בראותי /שומעי את התבטאויות הציבור בסביבתי ,לעיתים תוך אמירת דברי שחוק בנדון,
חושבני שרצוי שתומכי אותם חזנים יביעו / יביאו את דעתם לפניו ,
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 14/02/2010 01:20:17
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2010 04:27 |
|
| |
מהולל: נכתב בערב שבת. מ''ה
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2010 17:56 |
|
| |
חבל שהמבינים נעלמו מפה.........................
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2010 10:03 |
|
| |
נורא ואיום!!!
יש חזנים שעושים מעצמם לעג וקלס בתנועות הידיים שלהם ודחוף שיסתכלו במראה, אבל אני חושב שיש דברים יותר גרועים מזה כגון לדחוף צרחות איפה שלא קשור
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 12:52 |
|
| |
במהלך החפירות הארכיאולוגיות שלי בפורום הגעתי אף לנושא זה שמשגע אותי בכל פעם שאני נתקל בזה._ אולי אני טועה אבל לפי ראות עיניי בדרך כלל החזנים שמפריזים בתנועותיהם הם ״לא משהו״ שמנסים לשכנע את הקהל בכוח שהם שווים משהו. _ אני לא רוצה לנקוב בשמות אבל כששאלתי חזן אחד (שאף מופיע ברשימת המנויים של יובל) מדוע הוא משתולל עם הידיים כל כך, ונענתי בתגובה מאוד מגוכחת והיא: ״כך אני מכניס את הקהל ליצירה״ כמובן הנהנתי לו בראש כמבין והלכתי, _ ואסיים בברכת רפואה שלמה והתפקחות מהירה לחזנים הבעייתים.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 14:05 |
|
| |
בס"ד סיטואצית הידיים נחלקת לשלושה מינים: 1) יש המשתפים את תנועות הידיים בעבור להיטיב עם קולם, ה'דמיון המודרך' הוא נדבך חשוב בעולמה של החזנות והידיים מסייעות לכך, קחו למשל את רויטמן, ברור שתנועות הידיים לא שימשו לו למשחק גרידא אלא לעזרה ממשית במשחק הקול. 2) יש המדמים בנפשם חזנות עם אופרה, תנועות הידיים אופייניות לקטעי אופרה מצד המשחק הסיפורי שבהם, בחזנות הם פחות רלוונטיים. 3) יש את עמי הארצות החקיינים שהושרש בהם ההרגל הסתמי בשיתוף תנועות הידיים, הם בעבר ראו זאת אצל אחרים והם הפכו את זה לנכס צאן ברזל.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 15:35 |
|
| |
היה קונסוליום משותף של כמה מומחים לשפת הגוף - כוריאוגרפים - בעלי תואר סניור מאסטרו וסניור קנטור. והגיעו למסקנה שבשביל לקדם מכירות ובשביל שכל ג'וניור קנטור ובטח בשביל סניור קנטור שרוצה להיות אין, יעני ימשוך קהל מעריצים. יהיה לו את הסטייל הספציפי שלו בהופעה כמו כמה אלילי זמר יעני חסידי, אז מהתחלת שנת 2011, במקום להשתמש בידיים הם יתנו שואו עם רקודי בטן.
ובא לציונה גואל
|
|
|
|
|