בית פורומים בחדרי חרדים

זעקה: מי לה' אלי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/2/2010 21:27 לינק ישיר 
זעקה: מי לה' אלי

חיפשתי במילון אבן שושן את המילה שתתאר את המצב. משהו דומה לגועל ולקבס, אבל הרבה יותר קיצוני. מגה-גועל. אני לא חושב שיש בעברית מילה שיכולה להביע. ולמה? כי מעולם לא היה מצב יותר מגעיל. אפילו ממציא הקללות באידיש לא הכיר את המצבים הללו.

נפל דבר בישראל. זו לא עוד שחיתות, זו שחיתות מזן שונה. עד היום התרגלנו שעושים עלינו קופה, שגוזרים עלינו קופון. שממציאים לנו יום אחד את ועדת הרבנים לענייני הושטת יד לכיס, ומרוויחים. היום זה כבר שונה - הכרוניקה היתה ידועה מראש, הכתובת היתה על הקיר. כולם ידעו, עוד כשהחל המאבק נגד האינטרנט, שממש ממש בקרוב יוכשר אתר אתרוג. פשפוש קל באשכולות מאותה תקופה יעיד שכולם ניחשו שזה מה שיקרה. וזה קרה. כלומר - לא אכפת להם, למושחתים, שכולנו נדע שהם כאלו, העיקר שהם יוכלו להמשיך לצחוק כל הדרך אל הבנק.

לכאורה, הגיע הזמן למרד. שיקום מישהו ויצעק - מי לה' אלי. מי שרוצה יהדות אמיתית, שמיוסדת על אדני התורה, ולא על אדני הברית החדשה מס' 2, שיצטרף. אלא מה? אם באירן, המפגינים לא הצליחו, כנראה שבדיקטטורה החרדית אין אפילו רבע סיכוי קלוש שמשהו יזוז.

כל עוד, יש - ולו אדם אחד, שחושב שבאמת הרבנים ו/או התורה עומדים מאחורי כל העסק, כנראה שנכשלנו. ואולי מגיע לנו, וביושר, שינוקא בן עשרים ומשהו, יהיה מורה דרכינו.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2010 21:30 לינק ישיר 

שימעו מה גיליתי !
שהוא בכלל לא גולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2010 21:39 לינק ישיר 

גולם זה המגה-גועל שאתה רואה,

אתה עוד לא יודע מה הגודל של המגה-גועל שלא רואים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2010 21:44 לינק ישיר 

לא הבנתי כתוב בכתבה שבקרוב גם בחדרי יוכשר

אז על מה המהומה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2010 21:44 לינק ישיר 
תזכורת: דעת גדולי ישראל (?) על אתר אתרוג

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2010 22:04 לינק ישיר 

פרידמניסט בתגובה:

הגולם הזה שונא חרדים ורבנים. אנטישמי קטן!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2010 22:21 לינק ישיר 

מגב_ניק כתב:
לא הבנתי כתוב בכתבה שבקרוב גם בחדרי יוכשר

אז על מה המהומה

בחדרי יוכשר ללא הגולם והמיזרוחניקעס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2010 22:43 לינק ישיר 

אני  נמצא בימים אלו בניו יורק המשולגת, הזעיקו אותי חברים להכנס, מאחר ולאור ההתרחשויות האחרונות ופתיחתו של אתר אתרוג מחדש, פתיחה שאני מברך עליה. עולות כל מיני ספקולציות בהקשר לחזרתי.

מצאתי לנכון לכתוב לכם חברים יקרים, שורות אלו:

באותה עת כאשר פעמוני היומונים צלצלו והיכו, היכו וצלצלו כנגד עצם קיומו של אתר אינטרנטי באשר הוא, אפילו כדוגמת 'קול הלשון' שכל כולו קודש קודשים. מאחר והוא נמצא בפלטפורמת אינטרנט הידוע לשמצה ובסכנותיו הרבים. ורבים כבר הפיל האינטרנט,  אמרו וצדקו וזאת כולנו ידועים  ומכירים בדרך זו או אחרת.

אין ספק כי טוב היה אילו לא היה בא לעולם דבר שנקרא אינטרנט, כמו גם מכוניות שגובות מחיר דמים של בין 500 ל 600 הרוגים בכל שנה ושנה. לקדמה יש מחיר כבד, שלעיתים ברור לכל, שטוב היה לחזור לתקופת האבן, ולחיות כפי שחיו אבותנו.

אך עם זאת, נראה כי יש הבדל  מהותי בין רצוי למצוי, עובדה היא, שאף אחד לא שב לנהוג בחמורים או במרכבות סוסים ועוד וכיוב'.

למרות שאני משוכנע בדברי אלו, ועוד ימים יגידו, למרות שלא צריך לחכות לימים, העובדה שאתר אתרוג עלה, בטרם יבש הדיו על איסורו, אומר הכל. עדיין אנו מחויבים לקיים ולציית לדברי רבותנו, גם אם הדברים לא ברורים לנו ואפילו אם הם נראים כסותרים.

באותם ימים של תחילת המערכה, יצא לי להבין ולפרש רעיון בפרה"ש שהיה תמוה בעייני,רעיון  שעשוי לתת אור למהלכים מסוג זה.

נאמר כי פרעה פקד על המיילדות 'כל בן הילוד היאורה תשליכון', ולא שמעו המיילדות ולא המיתו את הילדים, ואז פרעה שואל אותם מדוע לא עשיתם כאשר דיברתי, עונות לו המיילדות, לא כנשים המצריות הנשים העבריות.

פסוק לאחר מכן כתוב: ויאמר פרעה לכל בני עמו, 'כל הבן הילוד היאורה תשליכון.

מדוע גזר פרעה על בני עמו, כאשר היה ברור שמשה יצא מבנ"י?

הקצות אומר, כבר נפסק בשו"ע חו"מ, כי דינא דמלכותא דינא, ויש לציית לכל דין דמלכות, אך במגבלה אחת, שהדין הוא דין ששווה לכל נפש, דהיינו שאין הבדל בין דם לדם. לכן כאשר בא פרעה למיילדות בטענה כי הן אינם נשמעות לו, אנו לו המיילדות, אין אלימה  בין ההוראה שלך לעבריות ולמצריות - לא כנשים המצריות העבריות. לכן גזר פרעה ויאמר לכל בני עמו - 'כל הבן הילוד היאורה תשליכון'.

הדבר קשה הוא מאד, הרי כל בר דעת מבין כי השלכת תינוקות ליאור, הוא מעשה נפשע ביותר, איך ניתן להכשיר מעשה שכזה, ואף יותר מכך, לצוות לנו בדין תורה לבצע מעשה שכזה, הברור לכל כי הוא מעשה נפשע?
אז מה אם הציווי הוא לכל בלי הפליה, האם זה הופך את המעשה ללגיטימי?

נראה לי כי התשובה, ברור שהמעשה הוא נפשע ופסול, אך הציווי בדבר דינא דמלכותא דינא, הוא ציווי קיומי ממדרגה ראשונה. פגיעה בציווי שכזה עלול להמיט עלינו אסון חלילה. א"כ גם אם במקרים מסוימים ביצוע הדינא דמלכותא יהיה לוטה בערפל, ואולי אף שקוע בעוול משווע, עדיין טוב וראוי לקיימו ולא לסכן את עצם קיומנו בכך שכל אחד יקבע מתי 'דינא דמלכותא' מתאים לו ומתי לא.

אין יותר קשה מלהשליך ילד ליאור בידיעה שהמשעה הוא עוול משווע, והתועלת היא שמירה על כללי יסוד חברתיים. אפילו כללים שנקבעו על ידי תורתנו הקדושה.

לסיכום דברי, אין ספק כי נפל דבר בישראל, נראה כי כשם שקבלנו שכר על הדרישה וקבלנו שכר על הפרישה.

מתוך ציות לגדולי ישראל, היינו ראשונים לפרוש. וכמצוותם אם יורונו נחזור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2010 22:49 לינק ישיר 

ואני סברתי לתומי,
 שאתה עדיין ממתין כמה חודשים בתחנת המשטרה בבירה,
 לדווח על הרדיו שנגנב מהרכב השכור...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2010 22:56 לינק ישיר 

לונגען

בהחלט קדשת שם שמים... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2010 22:59 לינק ישיר 

הזהרו בגחלתן שלא תכוו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2010 23:00 לינק ישיר 

לונגען, שתי נקודות:

א. מאוד קשה לי להבין את הקצות, שכן דינא דמלכותא דינא זה רק בדיני ממונות, בטח לא בדיני נפשות - והשלכת תינוקות אל היאור היא רציחה ממש, וגם אם יורונו המלכות על כך אנחנו לא צריכים לשמוע.

ב. דבר אחד תעשה לי - לנו - טובה. רוב הגולשים כאן, ולצערנו הרב רוב הציבור החרדי, לא מאמין למילים "גדולי ישראל הורונו." הרי גדולי ישראל שהורו מנוהלים על ידי קבוצת עסקנים אינטרנסנטיים, וביני לבינך (על גבי הפורום הזה...) גם אתה לא הלכת לבקש את אישורם בטרם הצטרפת לחברך דוד10. לא סגרת את האתר אלא רק עזבת את הניהול בו (בחכמה).

אז אנא, דלג על ההודעות הבומבסטיות "כשם שקיבלנו שכר על הפרישה כך נקבל על הדרישה" ואל תגלגל עיניים למרום כאילו אתה כאן שלוחא דרבנן. אתרוג עשה זאת וכל אדם עם טיפת שכל בראשו צוחק ולועג להודעה המטופשת הזו. כולנו יודעים שאתרוג זה ביזנס, וסוף סוף הוא קיבל כשרות.

הרי שטראוס לא יצאו במודעות "שלוחא דרבנן" כשקיבלו הכשר של לנדא, נכון?

גם אתם אל תצאו במודעות כאלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2010 00:10 לינק ישיר 

Yid123 כתב:
לונגען, שתי נקודות:

א. מאוד קשה לי להבין את הקצות, שכן דינא דמלכותא דינא זה רק בדיני ממונות, בטח לא בדיני נפשות - והשלכת תינוקות אל היאור היא רציחה ממש, וגם אם יורונו המלכות על כך אנחנו לא צריכים לשמוע.

דינא דמלכותא אינו חל אם זה נוגד מה שכתוב בתורה
אז בודאי שאינו חל על רציחה שאסרה תורה על יהודים ובני נח 

0:33

תוקן על ידי zugurnish ב- 11/02/2010 00:14:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2010 00:15 לינק ישיר 

הגולם,

לא, מגה-גועל אינו הביטוי הנכון למה שהיה פה.

זה הרבה, הרבה יותר גרוע!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2010 00:25 לינק ישיר 

עיין חושן משפט סימן עג בש"ך ס,ק לט

"ולא מיבעיא לאותן הפוסקים שסוברים שלא אמרינן דד"ד רק בדברים שהן להנהת המלך
ולא בין אדם לחבירו....אין לנו לדון אלא על פי דין תורתינו הק'...

אלא אפילו לשאר הפוסקים
דסוברים שאמרינן דד"ד בכל דבר היינו דוקא מה שאינו נוגד דין תורתינו הק' אלא שאינו מפורש אצלנו"

תוקן על ידי zugurnish ב- 11/02/2010 00:28:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2010 01:01 לינק ישיר 

לונגען, אתה מאמין למה שכתבת?
כי אני לא.

אנחנו פה במצוות גדולי ישראל..בלה בלה בלה בלה.
לידיעתך, הרבה בזכותך, האנשים שיושבים פה לא טפשים כקוראי המודיע, יתד המבשר וגרורותיהם.
אז תמנע מאיתנו את מנת הגועלנפש הזו, גם ככה יש לנו מספיק.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > זעקה: מי לה' אלי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext