בית פורומים שידוכי חרדים

חיים של תורה במישור האינדבידואלי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/9/2010 00:27 לינק ישיר 

הקפצה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2010 00:33 לינק ישיר 

במקומה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2010 02:35 לינק ישיר 

ניכרים דברי אמת

כל מילה בסלע
כל אות אמן סלה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2012 22:27 לינק ישיר 

אשכול חשוב.. נורא חשוב!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/8/2012 23:09 לינק ישיר 

לכבוד המשגיח שליט"א 
דבריך נכוני מעודדים ומאירים עיניים חן חן לך ויישר כוחך.
ברצוני להעיר שבאמת אחרי השואה והחור הגדול שנוצר בעקבותיו שכל הישיבות נהרסו וכו' היה צורך להכניס את כל עם ישראל לישיבה מה שלא היה עד אז שרק מי שהתאים ונדבה רוחו אותו וכו' הלך ללמוד ונהיה פוסק הלכה אבל רוב רובו של העם היה בבחינת "קובע עיתים לתורה".
מצב זה גרם לנו היום שהרבה מהבחורים לא מבינים מה רוצים מהם ובשבילהם שנות הישיבה זה בזהוז זמן אחד גדול ומי שלא לומד באמת מתרגל שהוא לא עושה כלום והכל מגישים לו על מגש של כסף מה שיכול לפגוע אח"כ במושג הבסיסי של בזיעת אפך תאכל לחם.
עוד בעיה שנוצרה מזה שבעצם עם ישראל בנוי מיששכר וזבולון אבל יש גבול גם כמה אפשר להחזיק לגמרי אנשי תורה ומזה נהיה שאברכים שתורתם אומנותם מחפשים תעסוקות מן הצד - שזה משהו שלא היה צריך לקרות שצריך להיות כל צרכיהים על הציבור.
מה שנראה לי הבעיה שהיום במצב הנוכחי אין לאף אחד אומץ להרים את הכפפה ולשנות מה "שמקובל אצלינו מדור דור" (65 שנה)
דרך אגב שמעתי ואשמח אם מישהו יודע מקור מהימן לזה שהרב שטינמן קיבל מהחזון איש שהמצב הזה שכולם הולכים לישיבות זה צריך להיות 40 שנה ואח"כ לחזור לכמות שהיה לפני כן.
אין הכוונה בנכתב כאן להניא ולו בן ישיבה אחד מלהיות בישיבה כל עוד הוא מתעלה שם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2012 16:47 לינק ישיר 

לענ"ד, גם היום, מי שאין ריחיים על צווארו, ראוי שיעסוק בתורה במסגרת ישיבתית. (לפחות כהוראה כללית. תמיד יש יוצאים מן הכלל, אבל לעזוב את הישיבה, זה משהו שצריך להתייעץ עליו בצורה אינדיווידואלית)
אני לא יודעת מי המציא את זה, שאדם שהתחייב לפרנס אשה וילדים, חייב ללמוד ולא לעבוד. (ועוד כהוראה גורפת לכלל הציבור....) אני לא מאמינה שהחזו"א אמר את זה, לא ל40 שנה, ולא עד היום.
אם למישהו יש ציטוט אשמח לקבל, אם לא, קל מאד להגיד דברים בשם מי שנפטר לפני יותר מ40 שנה.....
וסתם כך, למען הדיוק ההיסטורי, הנהירה ההמונית לכוללים התחילה כאשר בניהם של ניצולי השואה נישאו, ולא מייד אחרי השואה. כמעט כל ניצולי השואה התפרנסו מעבודה קשה! 
אני שומעת לא פעם את הטענה שיש הרבה בחורים שמתבטלים או שלא מבינים מה רוצים מהם. מצב כזה הוא בעיה אמיתית. (ובמחילת כבוד, גם תעודת עניות לראשי ישיבתם ולהם או להוריהם, תלוי בני כמה הם.)
בעיה כזו אפשר לפתור במעבר לישיבה יותר מתאימה או ע"י פיתוח תחום אינדיווידואלי בנוסף על הלימוד בישיבה. עכ"פ מדובר בשנים מועטות החשובות עד מאד לבניין האישיות והן לא תחזורנה. חשוב לנצלן היטב ולא לאבדן בגלל אמירות לא אחראיות כאלו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > חיים של תורה במישור האינדבידואלי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.