|
|
| נשלח ב-14/2/2010 19:54 |
|
| |
דיווח משבת עם החזן אהרן וייסמן ועמית ליסטוונד
נכחתי בתפילת שבת בבוקר עם החזן הרב אהרן שלמה וייסמן והמקהלה בניצוחו של ילד הפלא לשעבר עמית ליסטוונד.
אני חייב לציין שנהניתי ממש מכל רגע. החזן אהרן שלמה וייסמן ניחן בקול טנור לירי מתכתי נפלא בעל צבע קול פנטסטי,
אינני זוכר את סדר הקטעים ואני משאיר זאת לאחרים, אך חייב אני לציין מספר קטעים שריגשו אותי עד דמעות, כגון: בריך שמיה, בעבור דוד, כבודו, שמע ישראל ועוד ועוד.
ברכת החודש היתה יצירה פנטסטית שבתוכה משולבים אימפרוביזציות שכידוע החזן וייסמן ניחן בהם.
אינני יודע אם רבים מכירים את היצירה "בפי ישרים" בה החזן וייסמן שילב פייטנות מזרחית, וכן את העובדה שהחזן וייסמן כתב מספר שירים לזמרים מפורסמים כגון את השיר על התפילין מילים ולחן עבור מיכאל שטרייכר ועוד.
ממקורבי החזן משה שטרן נודע לי כי החזן משה שטרן התרגש ביותר מהביצוע של החזן וייסמן ל"רזא דשבת" בלחנו של פינצ'יק ואף העיד על כך במכתב מרגש ונדיר ביותר שכתב לחזן וייסמן.
אשמח לראות תגובות נוספות עאל התפילה בליל שבת שכפי ששמעתי מהנוכחים היה משולב בביצועים מיוחדים של משה ואהרן בכוהניו, השכיבינו ועוד
לא נשכח לציין גם את השילוב הנהדר של החזן וייסמן עם מקהלתו של עמית ליסטוונד שניצח ביד אומן ונתן רספונסים לאורך התפילה
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2010 06:24 |
|
| |
רק כעת שמתי לב שנפתח דיון על התפילה באשכול "אנחנו מיעוט שבמיעוט" ע"י בחגוויהסל, אדרבה רציתי לשמוע איך היה בליל שבת, ואודה לחגוויהסל אם יוכל להרחיב בנושא. בקשר לרספונסים, אני בעצמי באתי לעמית ליסטוונד באמצע תפילת שחרית ואמרתי לו שלא היה מזיק קצת יותר רספונסים לחזן, ואכן בתפילת מוסף היה שיפור רציני, אך באופן כללי השילוב "מקהלה- חזן" היה מצוין. אני חושב שהחזן וייסמן הוא חזן בנשמתו וברמ"ח אבריו, ומשום מה הוא לא מקבל את הפרסום המגיע לו, בתפילה שנערכה לא מזמן בהר נוף ע"י החזן וייסמן, השתתף החזן משה שטרן והביע התפעלות גדולה לאחר שבפעם הראשונה שמע את החזן וייסמן בתפילה חיה, וכידוע החזן שטרן אמר לא פעם שהבחינה האמיתית של חזן הוא לפני העמוד ולא בדיסק או בקונצרט.הגיוון המעניין והקול בעל הצבע החם בנוסף לקולרטורה נפלאה ואימפרוביזציות לאורך התפילה נותנים תפילה מעניינת ביותר שלצערינו לא שומעים היום מהרבה חזנים.
אינני גומר להתרפק על התפילות שהיה נותן בעבר החזן משה שטרן שבעיני היה מלך החזנים בדורינו מכל הבחינות שהוזכרו לעיל, אך כיום כשאני הולך לשמוע תפילה קשה למצוא חזן בעל שיעור קומה שמבצע תפילה מעניינת, ולכן הופתעתי כ"כ לטובה מתפילתו של החזן וייסמן.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2010 09:56 |
|
| |
דור הולך ודור בא
החזן ויסמן ותיק במקצוע ומוכר באיכות תפילותיו.
את עמית אני זוכר כילד פלא שגונב את ההצגה ממבוגרים.
לא שמעתי אותו כמבוגר ולא כמנצח על מקהלה.
אך נאמנים עלי הרשמים ממתפללים שהיו נוכחים בתפילה שהוא יצליח כמנצח בזכות כשרונו המוזיקלי.
מה גם שחברי המקהלה מעידים עליו שהוא מנצח בכשרון רב ועוד עתידו לפניו .
בהצלחה!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2010 10:33 |
|
| |
שמרל'ה" זכור לי היטב שכנכנס אסד הבן לתפקידו (רופא עיניים בן 36, שחי בלונדון ואפילו לא 'שימש' את אביו) פירסמה סוכנות הידיעות הסורית הודעה ולפיה "ברכותיהם של כל מנהיגי העולם הזורמות לדמשק מוכיחות שבשאר אסד הוא מנהיג חזק ובעל שיעור קומה".
למה נזכרתי בזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2010 21:26 |
|
| |
תודה לבחגוויהסל על ההודעה הפרטית ששלח לי ובה דיווח על התפילה בליל שבת שמאוד נהנה מהתפילה אך לא מכך שנאלץ לשמוע את התפילה מחוץ לביהכנ"ס עקב חוסר מקום. מי יכול לדווח עוד על התפילה בליל שבת?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2010 22:30 |
|
| |
נויעוז ,כתבת לעיל :
בתפילה שנערכה לא מזמן בהר נוף ע"י החזן וייסמן, השתתף החזן משה שטרן והביע התפעלות גדולה לאחר שבפעם הראשונה שמע את החזן וייסמן בתפילה חיה,
ובכן ,כנראה שהחזן שטרן שכח ששמע את החזן וייסמן לפני כשנה -וחצי בבית הכנסת הגדול ברמת-גן
בשבת חזנות מיוחדת שנערכה לכבוד החזן שטרן ובו שמעתי את החזן ויסמן פעם ראשונה בתפילה חיה
כאשר ,תפילת אב הרחמים שלו בלחן מלבסקי עדיין מהדהדת באוזני ,
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 15/02/2010 22:38:29
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2010 22:50 |
|
| |
כתבתי כבר פעם על שלוש שבתות שלו, בהן השמיע את "המעריב ערבים" ואת "השכיבנו" בשלושה נוסחים שונים...
רבותי, זה - חזן!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2010 18:26 |
|
| |
שרגאפייבל: החזן שטרן לא יכול לשכוח את וייסמן מלפני שנה וחצי מהטעם הפשוט שהחזן וייסמן לא נכח בתפילה ההיא וכנראה שאתה מחליף עם חזן אחר
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2010 18:36 |
|
| |
לא נורא כולנו בני אדם ולכן טעותך נסלחת בשבת ההיא השתתפו החזנים רנד מילר והלר
| שרגאפייבל כתב: |  | נויעוז ,כתבת לעיל :
בתפילה שנערכה לא מזמן בהר נוף ע"י החזן וייסמן, השתתף החזן משה שטרן והביע התפעלות גדולה לאחר שבפעם הראשונה שמע את החזן וייסמן בתפילה חיה,
ובכן ,כנראה שהחזן שטרן שכח ששמע את החזן וייסמן לפני כשנה -וחצי בבית הכנסת הגדול ברמת-גן
בשבת חזנות מיוחדת שנערכה לכבוד החזן שטרן ובו שמעתי את החזן ויסמן פעם ראשונה בתפילה חיה
כאשר ,תפילת אב הרחמים שלו בלחן מלבסקי עדיין מהדהדת באוזני ,
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 15/02/2010 22:38:29 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2010 23:20 |
|
| |
בחגוויהסל ישר כח על הפירגון , וכל מי שנכח בשבת האחרונה בבית הכנסת היכל זאב , יכול היה לשמוע חזן ג ד ו ל, בעל נוסח ורגש. החזן וייסמן הוכיח שחזן עולמי ניכר לא רק באולמי הקונצרטים,אלא דווקא בבתי הכנסת. אגב השבת נערכה לעילוי נשמת הרב זאב ווסרלאוף זצ"ל ממקימי בית הכנסת.
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|
|
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.
|