בית פורומים עצור כאן חושבים

אלמלא הקב"ה עזורו אין יכול לו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/2/2010 03:33 לינק ישיר 

מיכי
כוונתך שהקב"ה לא נתן כח באדם להתגבר על היצר מעצם ברייתו ?
מאי שנא אם נתינת הכח היא כל שניה ושניה מחדש, או שהקב"ה נתנו בתחילת מעשה בראשית.. ?

הרב גרון

בהחלט מקבל.

אתם רואים ביצר הטוב שווה ערך ליצר הרע ? זה מאבק 50 50 ? אפשר לשאול מדוע סטטיסטית - ראה הקב"ה שצדיקים מועטים ?
שאלה זו טומנת בחובה גם הסבר לאמרה חזלי"ת זו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/2/2010 08:24 לינק ישיר 

הסטטיסטיקה אינה כוח בפני עצמו, הסטטיסטיקה רק מלמדת מה הם יחסי הכוחות בין הסיבות שמובילות למעשה, אבל אם ישנה בחירה חופשית אמיתית אז הסטטיסטיקה לא יכולה ללמד מה הם יחסי הכוחות.

יש את הענין של "נקודת בחירה" שהרב דסלר מדבר עליה, שלא כל אדם מתמודד עם הכל. לכל אחד יש רמה רוחנית מסוימת, שנקבעת על פי נתונים מן הילדות ומן המשפחה, וההתמודדות היא רק בנקודה זו. אם כן אין מקום לסטטיסטיקה כי אין אפשרות להשוות בין אנשים, כל אחד יצרו לוחם על דברים אחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2010 09:12 לינק ישיר 

כל זה הוא נכון רק אם נאמר שהבחירה ברע היא גם בחירה, וד"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2010 11:07 לינק ישיר 

ציטוט  מברכות השחר:

"יהי רצון.....שתצילני מיצר הרע .

"ואל תביאנו לא לידי חטא ולא לידי עברה ועוון ולא לידי נסיון."

למדים מכך שזקוקים לסיעתא דשמייא גם בהתגברות על היצר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2010 12:22 לינק ישיר 

תפקיד התפילה היא גם לאלף את האדם, והביני

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2010 12:29 לינק ישיר 

- האדם שלא ניצל- אינו אשם- ה' אשם הוא לא עזר לו. כמה נוח, כמעט כמו ללכת לרבי שיסדר את העניינים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2010 13:05 לינק ישיר 

כמו בכל בקשה שאנחנו מבקשים מהקב"ה ולא נענים אנחנו לא טוענים ה' אשם.

אנחנו מבינים שלא זכינו והקב"ה לא נענה לבקשתינו כי אנחנו לא מספיק ראויים לכך.

.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2010 12:49 לינק ישיר 

תגובת בני הנוער הדתל"י על פרשת הרב אלון: תפילה של בני נוער היום בכותל בשעה 4 אחה"צ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2010 15:21 לינק ישיר 

צענע
אנחנו מבינים שלא זכינו והקב"ה לא נענה לבקשתינו כי אנחנו לא מספיק ראויים לכך

אנחנו לא מספיק ראוים לכך כי ה' ברחמיו לא שמע את תפילתנו  ולא עזר לנו ברחמיו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2010 15:22 לינק ישיר 

הכל בידי שמים חוץ מיראת שמים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2010 15:44 לינק ישיר 

הרב גורן

אכן יש לכאורה סתירה בין "הכל בידי שמים חוץ מיראת שמיים" לבין העובדה שאנחנו מתפללים :ואל תביאינו לידי עוון או לידי נסיון וכו'.או לציטוט של פותח האשכול :אלמלא הקב"ה עוזרו אינו יכול לו.

אשמח אם מישהו יביא מקור ליישוב הסתירה לכאורה אבל לענ"ד (אין לי כל סמכות ליישב סתירות בדברי חז"ל) נראה לי שיראת שמים היא מושג  שמתאר אמונה בקב"ה ופחד ממנו כתוצאה מכך וזה אכן רק בידינו-אנחנו בוחרים האם לירוא מהשמיים או להסתכל בשמיים ולראות רק צבע תכלת מרגיע.

לעמת זאת המעשים היום יומיים של התגברות על נסיונות,של אי כניעה ליצר וכו' וכו' על זה ניתן להתפלל כי כאן יש מקום לבקש סיעתא דשמייא שלא ניכשל.

תוקן על ידי צענערענע ב- 18/02/2010 15:48:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2010 16:10 לינק ישיר 

צענע

קהלת פרק ג

יָדַעְתִּי כִּי כָּל אֲשֶׁר יַעֲשֶׂה הָאֱלֹהִים הוּא יִהְיֶה לְעוֹלָם עָלָיו אֵין לְהוֹסִיף וּמִמֶּנּוּ אֵין לִגְרֹעַ וְהָאֱלֹהִים עָשָׂה שֶׁיִּרְאוּ מִלְּפָנָיו:

חזקה על אשה משכילה שכמותך, שתדע לתרץ את הסתירה, ומימילא מתרצת את השאלה

.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2010 13:16 לינק ישיר 

צענע

אני יודע שאת נקרעת מסקנות מה אני עומד לתרץ

למילה יראה בעברית יש שתי משמעויות.

יראה= פחד- וה' עשה שיראו מפניו- כפי שהגמרא אומרת אלו הרעמים והברקים שמפחידים בני אדם

יראה= יראת הרוממ-ות יראת הכבוד- את זה כל אחד צריך ללמד את עצמו- את זה ה' לא נותן.

אבל האדם ההופך את אלוקים לסחבק שלו, וחושב במקומו של ה' ומסביר בדיוק מה ה' חפץ, ובעיקר מה הוא צריך לחפוץ וכד'
לאדם כזה מעולם לא היתה יראת שמיים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2010 18:56 לינק ישיר 

סליחה שאני הפשטן מכולם:  ישנם נדיבים שאומרים "על כל שקל שאתה תביא - אוסיף שקל משלי".  כך יחס הקב"ה עם האדם במלחמת היצר (רק שכנראה זה כמה שקלים על כל שקל).

זה לעצם הגמרא.

אך לענ"ד, הגמרא הזו נותנת מקום לשאלה אחרת: האם ייתכן, תיאורטית, שאני אלחם ביצרי בכל כוחותי, אך הקב"ה לא יעזור לי?   בעצם, האשמה בחטא לא תהיה מוטלת עלי?

ואולי זה פירוש דברי חז"ל על כשלונותיהם של יהודה ושל דוד המלך...   בר' צדוק יש הרחבה של המושג 'אנוס' לגבי חטא.

ואם כנים אנחנו -- אולי זה ה'פוינט' שמחפש מרכא בדברי הגמרא.

[לאחר עיון מחודש ראיתי כזאת בדברי רבינו ירוחם באמצע עמוד זה...  אבל בא נחשוב ביחד אולי זה יכול להיות נכון]  

תוקן על ידי בחגוויהסל ב- 21/02/2010 19:02:42

תוקן על ידי בחגוויהסל ב- 21/02/2010 19:08:37

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אלמלא הקב"ה עזורו אין יכול לו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.