| נשלח ב-16/2/2010 21:54 |
|
| |
די לצרחות!!!!!!!!!!!
למה בעולם החזנות אין ריבוי חזנים באסים ובאריטונים? האם עד כדי כך הדרדרנו שאנו מחפשים רק את צרחות הטנורים(שאני לא מזלזל שיש בהם חלק חשוב אבל זה לא כל החזנות. )
ואנו צריכים ללמוד מהאופרה ששם הם לוקחים חלק גדול בבימת הקונצרטים.
הגיע הזמן שנפסיק לצרוח ונפסיק לשמוע רק צרחות כל היום!!!!!!!!!!!אני מקווה שאשכול זה יזיז משהו בנידון. ולמה בהיכל התרבות אנו שומעים בקונצרטים של יובל רק פעם בשנה חזן באריטון(פרידר)האם הבאריטונים לא מספיק טובים להופיע עם פילהרמונית?או שיש סיבה אחרת
תוקן על ידי ברטוןאמיתי ב- 16/02/2010 22:02:13
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2010 22:03 |
|
| |
נכון מאוד! בעבר הרבה טנורים לא סיימו כל הזמן גבוה! (כמו "רויטמן". "קרניאול". "הרשמן". "קפוב קגן". ואפילו "סירוטה":)
חוץ מזה מה רע להשתמש בכל המנעד?
|
|
| נשלח ב-16/2/2010 22:08 |
|
| |
ידידי טנור לא על זה דיברתי. בזה הבעיה פחות גדולה כי חזן כמו הלפגוט הוא חזן דגול מאוד ומוצלח וטוב שהוא מסיים גבוה כי זה המנעד שלו. שהרי בנמוכים קשה לו. אני מדבר בכללי למה לא שומעים את הבאריטונים?אין לי בעיה שהטנורים יצרחו הבעיה היא למה רק את זה אנחנו שומעים
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2010 22:32 |
|
| |
באופן מפתיע, זה קשור לאשכולות אחרים.
תאר לך שעכשיו יצוצו כמה בריטונים, הרי הם לא ילחינו. אז אנחנו נשתגע מרוב "קהלות הקודש" ועוד חמישה קטעים שמתאימים להם...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2010 23:17 |
|
| |
ברטוןאמיתי
כל גורם שיווקי המכבד עצמו מציע במגוון המוצרים גם את מיצרח החודש ...
נ.ב.
הדברים נכתבו באוירת קדם פורימית בלבד ולא בכדי לפגוע או להעביר ביקורת כלשהי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2010 23:22 |
|
| |
לדעתי הבעיה נעוצה בירידת הדורות בכל הקשור לאומנות הביצוע. קשה לשמוע חזנים היום שמבצעים קטעים בהבעה והגשה כמו חזנים של פעם, קשה למצוא חזן שמסוגל לבצע באיכות ביצוע כשל הרשמן או קוורטין, והכוונה היא כאן לניואנסים, לנושא של קצב, לדינמיקה, ליצירת מתח - ושיחרורו.
מה שכן נשאר, חזנים מסוגלים לרגש באמצעות הטונים הגבוהים, מאחר ובאופן טבעי הם יוצרים "מתח ביצועי". אמנם, ישנם חזנים שלא מסוגלים לשיר טונים גבוהים במיוחד, דוגמת מוצן, שיודעים את מלאכת הביצוע ויוצרים מתח ואוירה נכונה לא פחות מאותם צווחנים. הבעיה היא שגם החזנים שאין להם מנעד גבוה, רק מחפשים את הדרך "הקלה" של צווחות במקום לפתח אמירה דרמטית עם שימוש בגוונים העשירים של המנעד הנמוך.
לא פעם הייתי בהיכל התרבות לאחר ביצוע "עמוק ועשיר" שבו יכולת לחוש את המתח באויר, ותשואות הקהל לא נפלו מאלה של הקטעים שהסתיימו בטון גבוה. זאת אומרת, הציבור אוהב את זה ויודע להעריך את זה. העניין הוא שמדובר בעבודה קשה וסיזיפית, צריך מדריך טוב שילמד את החזן להכיר את קולו על כל גווניו, להתאים את הקטע בצורה נכונה, ולדעת איפה הנקודות בהן אפשר לשחק מבחינת דינמיקה. הכי קל כבר להתאמץ ולהפיח (סליחה על הביטוי) איזה טון גבוה בכדי לזכות באהדת הקהל.
כל האמור נכון גם לאותם חזנים בעלי מנעד גבוה, תתארו לכם איך נשמע חזן שיודע לשלב את שתי האיכויות הללו גם יחד!
דניאל
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2010 00:12 |
|
| |
אני דווקא חושב שרוב יצירות״ החזנות ״וצריך להדגיש״ החזנות״ הם מתאימות גם לבאריטונים כי יש להם את האופציה להתחיל נמוךיותר. ובהקשר למחיאות הכפיים בהיכל התרבות,רוב הקהל בהיכל התרבות אינו מבין בחזנות כלל וכלל.אלא זהמפגש חברתי תרבותי בשבילם.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2010 06:27 |
|
| |
מצד אחד חייבים להסכים שהקונצרטים הים הפכם ל"תחרות צרחות" ולא פעם רואים חזנים צעירים שלפני שהם לומדים חזנות הם לומדים לצרוח כדי לספק "דם" לערפדי החזנות. מצד שני ברור שעדיף ברוב המקרים לשמוע מי שיכול לבצע כל קטע מאשר מי שמוגבל לקטעים מסוימים, כמו"כ חייבים להודות שטונים גבוהים מרגשים יותר ו"מקפיאים את הדם". החוכמה לדעתי לשלב גם בריטונים וגם טנורים. ואני חושב (אני מקווה שהבריטונים שבינינו לא יכעסו עלי) שבמקהלה יותר נעים לשמוע בריטון באס,ואילו כחזן נעים לשמוע לאורך תפילה חזן טנור שפחות מוגבל במנעד ויכול לגוון יותר, ולכן שילוב מנצח הוא חזן טנור עם מקהלה שיש בה לפחות בריטון או שניים.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2010 09:28 |
|
| |
די לבכיינות!
אין פסול בצרחות, זה מוסיף הרבה מתח רגש ויופי,הבעיה היא שיש הרבה חנוקים שמטרידים ואלה פשוט צריכים להפסיק לנסות לצרוח. ובתפילה ללא ספק הבחירה שלי היא לשמוע חזן באריטון ,כי בתפילה אני מחפש את הקול המלא והמרגש, ואת החום בקול ואצל הבאריטונים זה מצוי, צרחות זה בסדר לקונצרט אבל בתפילה צריך את הרוגע והשלווה,ובאמת גם בקונצרט צריך גיוון קולי וזה נמאס לשמוע רק צרחנים
|
| נשלח ב-17/2/2010 09:35 |
|
| |
שיווק חזנים
קיימת דעה קדומה בקרב חובבי חזנות כי הטנורים נועדו להיות חזנים והבריטונים והבסים ללוי ורקע.
גם המשווקים שבתות חזנות בבתי כנסת וערבי חזנום באולמות קונצרטים סבורים שהקהל מתרשם מחזנים שמסוגלים לשירלגובה ולסיים בטונים מקסימלים להם מבלי להכשל.
חזנים בריטונים כמו קברטין,אריה בראון ועוד היו במיעוט.
אין תמורה לחזן בעל תפילה שקולו נעים ומקובל על הבריות שמצטיין באמירה נכונה,רגש רב ובקי ברזיי החזנות והתפילה ומשאיר משקעיים של הנאה לקהל שומעיו.
משנכנס אדר מרבים בשמחה
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2010 09:53 |
|
| |
שאלתי היא גם על הבאסים ולא רק על הבאריטונים
לבחגוי:כנראה שהודעתך נכתבה באוירה של פורים,כי זו אחת הבדיחות המוצלחות ששמעתי שיש רק חמש יצירות לבאריטונים,ואתה חייב בדחיפות לשמוע קצת חזנות של פעם ,כגון יוסלה לייבלה וולדמן מלבסקי וקוורטין,ותפסיק לשמוע רק קוסוביצקי וצרחות בראש. ולזיכרמוביץ:אם אתה הולך בשבת לבית הכנסת לשמוע קונצרט אז תשמע צרחות של טנורים,אבל מה לעשות שבאחד מתריג מצוות נאמר שצריך להתפלל ,אז על כן אני חושב שבאריטון התפילה שלו הרבה פעמים יותר חמה משל טנור
|
| נשלח ב-17/2/2010 11:33 |
|
| |
ברטוןאמיתי -זה נשמע שאתה כואב את כאבם של הבאריטונים באמת צריך שינוי בנושא הזה
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2010 13:27 |
|
| |
ארבל
פה זה חזנות
לא המלאכים של צרלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2010 17:30 |
|
| |
נן, באמת, אין הרבה בריטונים עם הגמישות הקולית של ולדמן...
ושמעתי כמה בריטונים שניסו לעשות את ה"ומסגי למעבד" של יוסל'ה ונכשלו.
רמזתי די והותר, ואל תעמיד אותי בפני פיתוי שלא אעמוד בו....
ואגב, מדוע בחמישה אשכולות שונים הטמנת מוקשים עם שורש צ.ר.ח.? זו אובססיה?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2010 17:48 |
|
| |
לבחגוי יקירי אני שוב ממליץ לך בדחיפות לשמוע קצת חזנות אמיתית ,חזנים של פעם עם טעם , זה ישנה לך את דעתך לגמרי יש אלפי יצירות חזנות שמתאימות לבאריטונים , ואנא עבדא של יוסלה אף אחד לא חייב את החזן להתחיל את זה בפה׳ ,שיתחיל את זה נמוך יותר והוא לא יתקע ,וזה שורש הבעיה שאנחנו לא שומעים היום על חזנים באריטונים כי אין ביקוש ולכן אתה מכיר רק את המפשלים ,אני לא יודע אם אתה מקשיב לחזנים חוץ מלקוסביצקי וכאלה.אז טיפה תרגע ותקשיב לחזנים באריטונים של היום כמו רפאל פרידר ואחר כך תגיד לי מה הם יכולים לבצע ומה לא. (ובדרך אגב:האם כל כך מהר הקשבת לחזנים שהעלתי שענית על זה כל כך מהר? נו תהיה רציני ותתחיל להקשיב ולהרחיב את האופקים שלך בחזנות הרבה הצלחה)אני מאוד מקווה שמהאשכול הזה יזוז משהו
|
|
|
|
|