|
|
| נשלח ב-19/2/2010 07:18 |
|
| |
ואם תרצה, הגמ' הזו היא הנגטיב של "מרעיבו שבע משביעו רעב"...
עם כל הכבוד לנגטיב הזה, במבחן המציאות בזמן אמת 'הנגטיב' הזה לא הועיל לדוד המלך בנסיון היצר במעשה בת שבע
ויש לתהות אם פרשנותך אינה חוטאת בסילוף העובדות לאשורן בסיפור המובא על אביי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2010 12:29 |
|
| |
רבנים מסתגלים במהירות לניגוד ההולך ומחריף בין הדימוי הציבורי שלהם ובין אנושיותם בפועל. הכרתי רב דגול שנהג להשמיע גיהוקים, גרפצים באירופית נפוצה, לאחר ארוחותיו. האם זה הפריע לו להמשיך להקרין אצילות בלכתו מוקף תלמידים? לא.
אישית, ההבנה הזו חסכה ממני לפחות את השאלה איך רבנים מסוגלים להמשיך לרבן בשעה שהם יודעים את מך ערכם. הם פשוט רגילים לזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2010 12:35 |
|
| |
מה הקשר בין דברי לדוד ובת-שבע. ובכלל, עזבו את זה כי אמרו חז"ל בגמרא שדוה"ע לא ראוי היה לאותו החטא וכו'
התכוונתי, שלפי הכלל "מרעיבו - שבע", לאביי לא אמור היה להיות יצר חזק יותר...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2010 14:04 |
|
| |
עד כמה שידוע לי, אביי לא יכול לעמוד בהגדרה של 'מרעיבו שבע', הרי הדברים מגיעים לידי כך שלא חשש לשאת אשה ש'קטלה' את שני הבעלים שהיו לה לפניו..( ראה כתובות ס"ה א
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2010 14:12 |
|
| |
לאביי אולי לא היתה בעיה- הוא ידע לחיות חיים של פאן אשה יפה כוסות יין מיוחדים לשתית יין.
לרבה היתה אבל כן בעיה איתה!
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2010 14:19 |
|
| |
"יש לך לדעת, שעבירה ראשונה שעושה האדם אינו עושה אלא כשגגה, ובזה מוצא היצר שער ליכנס לנפש, גם מקדים (היצר) להאדם כאומרו (בראשית ד ז) "לפתח חטאת רובץ"... גם מסביר לו פנים על מעשה הרע ויאמר לרע טוב, ואין לך אורב גדול מזה. ובזה מתגבר עליו. מה שאין כן קודם לכן (לפני החטא) שהיה כחוט השערה הלך בתוך האדם, ועל ידי החטא יתגבר ויקום עליו." ( אור החיים, דברים פרק יט פסוק יא
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2010 14:28 |
|
| |
לאביי אולי לא היתה בעיה- הוא ידע לחיות חיים של פאן אשה יפה כוסות יין מיוחדים לשתית יין. לרבה היתה אבל כן בעיה איתה!
"אמר רב חייא בר אבא אמר רבי יוחנן: כל הנביאים כולן לא נתנבאו אלא לבעלי תשובה, אבל צדיקים גמורים - עין לא ראתה אלוהים זולתך" ( ברכות לד ב )
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2010 15:31 |
|
| |
ירוחם, אני מעריך (אפילו מאד) חלק מדעותיך - וקראתי הרבה מהן...
אך כאשר אתה גולש ל"האנשת" צדיקי עליון, יש לי בעיה גדולה עם זה.
אנו, השאר, לפחות דנים בהם במסגרת של ההגדרות התלמודיות ה'חוקיות'.
ולמגיבה, שהיא גם "ריבה" וגם "רבה" (ר' בפת"ח וב' בדגש ופת"ח) -- אני לא תמיד מבין את הקשרי תגובותייך. מה רצית מהגמ' בכתובות ומה מהאו"ח.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2010 16:06 |
|
| |
אם יש לך בעיה עם זה? יש לך אולי בעיה אולי עם התורה ומסריה.
אבות האומה היו אנשים עם מגרעות, והתורה וחז"ל אינם מסתירים אותן. משה רבנו- מקפידה התורה לספר לנו כי הוא נולד פשוט ממערכת יחסים נורמלית ביו גבר לאשה דוד המלך המלך האולטימטיבי, חטאה- אם אתה רוצה לדעת על חלק מחטאיו הגדולים ראה את האברבאנל.
משיח צדקנו מוצאו לפי המקרא- מאיסורי ביאה של ממזרות הן מצד האב והן מצד האם,
הגדולה שלנו -אנחנו יכולים להגיעה לפסגות רוחניות מפני היותנו אנשים ולמרות היותנו אנשים. הפסגה שאדם יכול להגיע אליו הוא להיות אדם, או איש= בידיש אומרים א מענש.
לאזן לך קצת- בספר הערוך בערך אביי- כותב הערוך- רב- גדול ממנו -רבי- גדול ממנו -מרן- גדול ממנו -שמו-
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2010 16:11 |
|
| |
בחגווי,
כתבת: שלפי הכלל "מרעיבו - שבע", לאביי לא אמור היה להיות יצר חזק יותר...
מאיפה לך לדעת מה היו הרגליו המיניים של אביי ? זה הרי בינו לבין קונו ! ואם היה צריך לאשתו כל יום הוא נחשב לחוטא או עובר על דברי תורה ? אתה תופס את מקומו של בוחן כליות ולב וקובע שלאביי לא אמור להיות יצר חזק ? הרי לפי הגמרא ב'ברכות' שהבאתי למעלה גם רבא ואביי הם בכלל 'בעלי תשובה'.
נ.ב, לגבי האו"ח הייתי צריכה לציין שהדברים היו ביחס לדברים של המגיב 'אשראי'.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2010 16:34 |
|
| |
ירוחם, מעניין אותי לשים את האצבע:
שמעתי בשם מרן הגרי"ז שהתבטא פעם (כאשר דיברו כך וכך...) שאם דוד המלך היה עובר ברחוב שאנו נמצאים בו כעת - היינו נשרפים מעוצם קדושתו.
יודע מה, בא נניח שהוא לא אמר זאת. אבל אני, לפי השגותי, 'מתחבר' לאמירה כזו.
איפה אתה?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2010 16:55 |
|
| |
בהחלט לא מתחבר\ אני לא מאמין באנשים שהם לא אנשים
התורה מספרת לנו על שנים כאלה- אבל אלוקים מיד לקח אותם אליו,
על סיפור ליטאי אספר לך סיפור חסידי=
הרבי מקוצק פירש את -ואנשי קודש תהיו לי- תהיו אנשים קדושים= בתור מלאכיח אני לא צריך אותכם, יש לי מספיק מלאכים.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2010 19:35 |
|
| |
ברשותך ירוחם, אז מעניין אותי מזווית אחרת:
האם יש מישהו מגדולי הדורות האחרונים המפורסמים (המילה האחרונה חשובה) שאתה מוכן לכתוב עליו "זכר-צדיק-וקדוש-לברכה".
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2010 19:54 |
|
| |
אני מוכן לכתוב על כולם, ולא רק בגלל סדר הפרשיות -אחרי מות -קדושים- אמור,
השאלה למעישה- באם אגלה אצל אחד מהם טעות או שיבוש וכד' -הכתוב על המצבה לא יעלים את הטעות
אגב אני מוכן גם לקרא לאנשים חיים במידה שווה צדיק וקדוש, אבל זה לא פרוטקשן מביקורת ענינית, אדם יכול להיות צדיק וקדוש, ולמחרת הוא לא יהיה כזה, בלי קשר לחדשות
המשנה אומרת על תאמין בעצמך עד יום מותך, נו אם הוא לא מאמין בעצמו ?למה שאני אאמין?
בכלל מקובלת עלי האמרה- אם אדם יר"ש או צדיק .יודעים רק שלשה האדם הקב"ה ואשתו
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2010 19:56 |
|
| |
בחגווי,
אני דווקא כן מתחברת לאמירה כזאת, רק מזווית מנוגדת לשלך. כלומר, הוא היה קדוש לא משום שהיה חסין בפני חטאים, אלא משום שחטא ועשה תשובה. וכמו שאמרו ב'ברכות' : "במקום שבעלי תשובה עומדים, צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד" ואם צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד, מקל וחומר 'סתם' בני אדם שנמצאים ברחוב כעת.
|
|
|
|
|