בית פורומים עצור כאן חושבים

למה כשאדם גדול נכשל זה כ"כ מבהיל?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/2/2010 14:20 לינק ישיר 

מכיוון שהדיון קצת גלש: שמעתי מאדם גדול מאד, שאין מחלוקת אם "טוב לו לאדם" וכו', כי וודאי שלהיברא זה "טוב".  המחלוקת היא רק אם "נוח לו".  שאלה של 'נוחות' אישית של האדם הנברא...  הבורא מחוץ לתמונת הדיון.  

ולדיון האשכול במהותו: כשאדם גדול נכשל זה "נייעס" אדיר ולא זעזוע פנימי אמיתי. ויבחן כ"א את עצמו.
המקרה שעורר את הדיון כאן איננו מתאפיין ב'גדלות' אלא יותר ב"אהבה" בלתי מוסברת שיש כלפי מי שהצליח 'לחבר' אותנו (אני בכלל) אליו ביופי שיחתו.  הזעזוע הוא כמו הזעזוע שבגילוי מחריד על בן-משפחה שסרח.
בקיצור, הדגש הוא על 'אהוב' ולא על 'גדול'...  כך לעניות-תחושתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2010 14:39 לינק ישיר 

בעל וירוחם

בעיני חסר תכלית לנסות לנחש לשם מה הבורא ברא. יודעני שיש על כך בכתובים כל מיני, ומימי לא הבנתי נסיונות אלו, וכבר ענה ה לאיוב מה שענה כשניסה להבין דרכיו 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2010 14:43 לינק ישיר 

1. קראתי שוב את הקישור ולא מצאתי התייחסות לעריות. שמא תשלחי לי עותק מנוקד שיקל עלי? (אני מסתכן בקיתונות בוז אם נעלמה מעיני מילה אחת שם)...

עשיתי טעות - לא עיינתי בקישור משום שאני מכירה את הפרק על בוריו, ולא עלה בדעתי לבדוק לפני שאני מפנה, מאחר ולא חשדתי ש'מהדורת האינטרנט בעריכת אייזנברג' תשמיט את הביטוי "לבוא על ערווה" שמופיע במקור כשהרמב"ם מצטט שם את מאמרו  של "רבן שמעון בן גמליאל:
    לא יאמר אדם אי אפשי לאכול בשר בחלב, אי אפשי ללבוד שעטנז, אי אפשי לבוא על ערווה - אלא אפשי, ומה אעשה אבי שבשמיים גזר עלי " 

ואף שהדברים שם מעידים כולם שמדובר באחד היצרים החזקים והקשים ביותר לאדם שכל שהתתגברות שלו יותר עוצמתית יותר, כך שכרו גדול יותר.. בזה הוא מבטא את היותו "עבד ה' "

נ.ב. יש מקום לדון אותך לכף זכות שהרי אתה חיפשת מילה כדי להיות צודק .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2010 14:48 לינק ישיר 

תלמיד

אני לא מנחש כלום -רק שאלתי- אייך אפשר להגיד את המשפט הזה במתכונתו  שנעשה בה שימוש,
הרי על ידי כך -אתה הופך את אלוקים לבורא דברים לא טובים. השאלה היא אליך?

אני הרי מאמין באמונה שלימה כי כל מה שאלוקים ברא טוב ברא, טוב מאד אפילו ככתוב בתורה.
אז איך אפשר למישהו משפט כזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2010 15:08 לינק ישיר 

תלמיד טועה

ראה  מתוך מהדורתו, ועל פי תרגומו, של ר"י שילת, 'הקדמות הרמב"ם למשנה', ירושלים תשנ"ב

"שהרעות, אשר הן אצל הפילוסופים רעות - הן אשר אמרו שמי שלא יתאווה להן יותר טוב ממי שיתאווה להן וימשול בנפשו מהן, והם הדברים המפורסמים אצל בני האדם כולם שהם רעות, כשפיכות דמים, וגנבה, וגזל... וכיוצא באלה. והן המצוות אשר יאמרו עליהן החכמים עליהם השלום "דברים שאלמלי לא נכתבו ראויים היו לכתבן"... אבל הדברים אשר אמרו החכמים שהמושל בנפשו מהם (- כלומר: שהוא מתאווה להם ושומר נפשו מלעשותם) יותר טוב, ושכרו יותר גדול - הן המצוות השמעיות, וזה נכון, כי אלמלא התורה לא היו רעות כלל, ולפיכך אמרו שצריך אדם להניח נפשו על אהבתם, ולא ישים מונעו מהם אלא התורה.
... לא אמר: 'לא יאמר אדם אי אפשי להרוג את הנפש, אי אפשי לגנוב... אלא אפשי ומה אעשה' וכו', ואמנם הביא דברים כולם שמעיים: בשר בחלב13, לבישת שעטנז ועריות*. ואלה המצוות וכיוצא בהן הן אשר יקראן ה' 'חקותי' אמרו: 'חוקים שחקקתי לך, ואין לך רשות להרהר בהם, ואומות העולם משיבין עליהן, והשטן מקטרג עליהן, כגון פרה אדומה ושעיר המשתלח'..."

* עריות - ולא "גילוי עריות" שהן מן ה"מפורסמות"

תוקן על ידי - riv - 22/02/2010 15:40:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2010 16:17 לינק ישיר 

http://kodesh.snunit.k12.il/i/5122.htm

רמב"ם, הלכות איסורי ביאה פרק כב :

ב
  לא נחשדו ישראל על משכב זכור, ועל הבהמה; לפיכך אין איסור להתייחד עימהן.  ואם נתרחק אפילו מייחוד זכור ובהמה, הרי זה משובח; וגדולי החכמים היו מרחיקין הבהמה, כדי שלא יתייחדו עימה.  ואיסור ייחוד עריות, מפי הקבלה

ו   ומפני מה אין מוסרין בהמה נקבה לגויה:  מפני שכולן בחזקת נואפים, וכשיבוא הנואף לשכב עם גויה זו, אפשר שלא ימצאנה, וישכב עם הבהמה; או אפילו ימצאנה, ישכב עם הבהמה

תלמיד טועה,

1) תציץ  בלינק המצורף ותווכח שאיסור משכב בהמה הוא בכלל כל איסורי עריות...

2) משתי ההלכות שציטטתי, מובן שהאיסור על משכב בהמה הוא לא כפי שפירשת, כביכול האיסור הוא על מערכת יחסים בין האדם לבהמה - אלא על יצר האדם שבגינו אמרו חכמים 'אל תאמן לעצמך עד יום מותך'  "וגדולי החכמים היו מרחיקים את הבהמה כדי שלא יתייחדו איתה"
מאידך גיסא, בגמרא..כיוון שלא נחשדו ישראל על משכב זכור - התירו לתלמידי חכמים לישון יחד במיטה אחת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2010 16:59 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
אתה הופך את אלוקים לבורא דברים לא טובים.

יוֹצֵר אוֹר וּבוֹרֵא חֹשֶׁךְ, עֹשֶׂה שָׁלוֹם וּבוֹרֵא רָע, אֲנִי יְהוָה, עֹשֶׂה כָל-אֵלֶּה.

(ישעיהו מה, ז) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2010 17:03 לינק ישיר 

ריב

לא התייחסת לכתוב בתשובתי הקודמת כי חושבני (וזה, כפי שהדגשתי עוד קודם לכן, "מהבטן") שיש לחלק בין ערווה שהיא אישה לערווה שהיא בהמה. דברי הרמב"ם כי עריות הינם "שמעיות" נאמרו על ערווה "נורמלית", אך  תאווה לבהמה, גם לולא התורה, אינה מן המשובחות. ולא עליה נאמר "אפשי ואפשי" ולא עליה נאנח הנאנח "ומה אעשה ואבי שהשמים גזר" וגם לולא התורה אין לשכב עם בהמה (מודה שאין לי הוכחה מוחצת לכך).  אם כך ברור שלא כל איסורי עריות הינם "שמעיות".

אני מניח שגם את תודי כי גם לפי הרמב"ם אשת איש, שהינה "ערווה" הינה "שכלית" וגם לו לא נאמרה היה ראוי לה להאמר (לפי המקובל בימי הרמב"ם) (שמא תאמרי שרק בגלל צד הגזל שבה, כמיוחס לבית בריסק?).

שאיסור בהמה הינו בכלל עריות- זו טענתי מאז ולכן טענתי שלא כל עריות הינן "שמעיות", כנגד דעתך שראוי לו לאדם שיתאווה אליהן ולא שאי אפשי (ציטוט "עריות נבדלות משאר סוגי העבירות  ממשפחת ה'מפורסמות' בזה שאין בהם רע לכשעצמם. וראוי לו לאדם שיתאווה אליהן, ולהמנע מהן רק משום שה' גזר זאת עליו..).

לא ירדתי להבדל בין עריות לגלוי עריות.

וגם לא ירדתי לעומק הדיון אם אסור משכב בהמה הוא על מערכת יחסים עם בהמה (כשאני כותב מערכת כוונתי גם למערכת חד פעמית, כמערכות הגשמים לאחרונה) או על היצר.

ירוח

איני יודע מה טוב בעיני ה ומה לא. אולי טוב בעיניו לתת למיעוט (קטן) שיצליח צ'אנס על חשבון אנשים כמוני שיכשלו? לך יש אינפורמציה מהימנה בעניין?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2010 17:25 לינק ישיר 

תלמיד טועה,

לא ירדתי להבדל בין עריות לגלוי עריות.

http://kodesh.snunit.k12.il/i/e509.htm

א  על שישה דברים נצטווה אדם הראשון--על עבודה זרה, ועל ברכת השם, ועל שפיכות דמים, ועל גילוי עריות, ועל הגזל, ועל הדינים.

ב  אף על פי שכולן קבלה הן בידינו ממשה רבנו, והדעת נוטה להן, מכלל דברי התורה, ייראה שעל אלו נצטוו.  הוסיף לנוח אבר מן החי, שנאמר "אך בשר, בנפשו דמו לא תאכלו" (בראשית ט,ד); נמצאו שבע מצוות (= ה'מפורסמות')

נראה לי שלא הספקת לעיין בהודעתי לעיל בה מוכח שהרמב"ם כולל 'אשת איש' ו'משכב בהמה', בין איסורי הביאה באותו הפרק ובאותה הנשימה.

תוקן על ידי - riv - 22/02/2010 17:33:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2010 17:56 לינק ישיר 

ריב

ההבדל היחיד הידוע לי הוא שעריות הינן הגופות (שאיתן ניתן לגלות עריות) וג"ע הינו המעשה. ולזה אין שום השלכה לענייננו. והספקתי לעיין בהודעה.

הויכוח (מצידי) הוא רק על הפרט אם משכב בהמה הינו שמעי או שכלי. להערכתי  זו ערווה חריגה לדעת הרמב"ם   שהינה שכלית. ועובדת כוללו מילת "עריות"  ב 8 פרקים אינה בהכרח כוללת את כ ו ל ן. יש חריג אחד (או 3, גם שכר וא"א).

ולגבי זה – קצרה דעתי מהבן מהן הוכחותייך.

אגב, תודה על הלינקים למקורות, היות ואין לי במשרדי מאלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2010 18:11 לינק ישיר 

עריות אינן הגופות אלא עריות הן לשון רבים של עריה.

עריה וערווה הן מילים נרדפות.וגם לשון הרבים של ערווה הוא עריות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2010 18:37 לינק ישיר 

תלמיד טועה

התחלנו בזה שכתבת שהשתמע מדבריי שאיסורי עריות הינם בגדר חוקים ולא המפורסמות ואם כן בזה המושל ברוחו עדיף. וכי
אינך חושב שהרמב"ם סבר כן. והגענו לזה שהויכוח מצידך כעת הוא רק על הפרט אם משכב בהמה הינו שמעי או שכלי, וזה כבר בבחינת כברת דרך משמעותית שעשית  - גם אם אתה צודק ומשכב בהמה הוא שכלי, חשוב לרגע מה היתה כוונתו של הרמבם כשהוא לא נמנע  מלומר "וגדולי החכמים היו מרחיקין הבהמה, כדי שלא יתייחדו עימה" ? אם כבישת היצר במקרה של משכב בהמה היא שכלית, למה לחכמים מחוכמים להרחיק מעליהם בהמה כדי שלא יתייחדו עימה? האם הרמב"ם לא חס על כבודם של גדולי החכמים ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2010 19:52 לינק ישיר 

riv כתב:

"וגדולי החכמים היו מרחיקין הבהמה, כדי שלא יתייחדו עימה" ? אם כבישת היצר במקרה של משכב בהמה היא שכלית, למה לחכמים מחוכמים להרחיק מעליהם בהמה כדי שלא יתייחדו עימה? האם הרמב"ם לא חס על כבודם של גדולי החכמים ?

משום והייתם נקיים מה' וישראל, ויש הרבה הלכות בדרך זו,
כמו שהחילונים (וכמה מכתבי הפורום כאן לצערי) לא יכולים להאמין שהחרדים חיים בפלטה אחרת,
ח"ו שהרמב"ם יחשוב ויחשוד על איחוד חכם עם בהמה מפני חולשתו של החכם שלא קיים,
הסיבה כנ"ל,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2010 19:53 לינק ישיר 

'ומפני מה אין מוסרין בהמה נקבה לגויה: מפני שכולן בחזקת נואפים, וכשיבוא הנואף לשכב עם גויה זו, אפשר שלא ימצאנה, וישכב עם הבהמה; או אפילו ימצאנה, ישכב עם הבהמה "

מישהו מוכן להסביר את פשר ההלכה הזאת? האם הכוונה שאסור למכור בהמה נקבה לגויה?ואם הסיבה לכך היא מהטעם  שנאמר הרי גם אם נמכור בהמה נקבה לבעלה של אותה גויה הרי קיימת הסכנה הזאת .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2010 21:33 לינק ישיר 

במ

תמה אני עליך נדמת לי כאדם   מאד יצירתי ומחדש, עד שפתחתי את הר"ת של ב.מ = בחור מוכשר
להביא את הפסוק מישיעיהו על יצר אור ובורא רע, כתשובה לשאלתי???? הרי אתה יודע את הפרוש של רע של חז"ל יוצר אור ובורא חושך,, פרוש כי גם את הטוב האור כסימבול ואת הרע כסימבול עשה ה', את הטוב  ואת הרע שיש לאדם ברא ה'

תלמיד
הגמרא בעירבין  יג אומרת בערך כך -שתי שנים ומחצה נחלקו ב"ה וב"ש. אם נוח לו לאדם שנברא או  נוח לו שלא נברא. וממשיכה הגמרא, נמנו וגמרו שנח לו לאדם שלא נברא.

כתלמיד הרוצה להבין, מה דעתך  האם זו מחלוקת הילכתית? שפותרים אותה בהצבעה? הרי זו שאלה פילוסופית? אפשר להחליף דעות, אבל בנושאים הללו לא הרוב קובע.
אלא   באם תלמד בצורה יסודית תראה כי לא נאמר שם טוב  רק נח, ונמנו וגמרו= לא הצביעו- אלא מנו את מצוות העשה שבתורה ואת מצוות הלא תעשה, ומצאו כי יש יותר מצוות לא תעשה, ולכן לאדם זה לא נח עם כל כך הרבה לא,

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > למה כשאדם גדול נכשל זה כ"כ מבהיל?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.