בית פורומים עצור כאן חושבים

על הספסל בתל אביב [סיפור]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/2/2010 15:43 לינק ישיר 
על הספסל בתל אביב [סיפור]

על הספסל בתל אביב

אין בין זקנים לצעירים אלא הזמן. צעירים הרי הם זקנים שטרם הבשילו. זקנים הרי הם צעירים שנערותם עטופה בשנים הרבה. דברים שרואים זקנים רואים גם צעירים. צעירים רואים דבר וחושבים בו איך שיהיה בעוד שנים הרבה. זקנים רואים דבר מהרהרים בו איך היה הוא לפני שנים הרבה.

זקנים שאני מדבר בהם יושבים היו אותו היום על ספסל אחד, שהיה בגן שבתל אביב. תל אביב, עיר של צעירים ושל זקנים היא, ואי אתה יודע מי צעיר בה ומי זקן. עיר זקנה היא תל אביב, למעלה ממאה שנים, ויש בה זקנים שדרים בה עוד מימים ששלטו בה התורכים. ואין לך עיר יותר צעירה מתל אביב, שמרובין בה מועדונים וקניונים ומקומות שצעירים באים, ומתוך שבאים לבלות בה את זמנם באים לדור בה, ונמצא בנין שהוא בן ששים שנה, יש בו זקנים ממנו בשלושים שנה, ויש בו צעירים ממנו בשלושים שנה, וזו היא תל אביב.

גם צעירים שאני מדבר בהם יושבים היו אותו היום על ספסל שהיה בגן שבתל אביב. לא על אותו ספסל כמו הזקנים, אלא בסמוך. ימים של אדר, ימים של תקוה הם בתל אביב. ריח של גשם, צבע ירוק של דשא, קולן של ציפורים, טוהרו הרך של אויר וטעם של אביב. ימים של אדר, ימים שכל חושיו של אדם מרגישים בהם באותם ימים. יצא אדם מחודש שבט, יודע שהתחיל האביב, ועוד טעמן של פירות ארץ ישראל על לשונו, מעורבין בחלב ובדבש. רואה תינוקות של בית רבן שהן מחופשים בהליכתן לבית הספר, ומרגיש עליצות של פורים. מרים עיניו וצופה בחודש ניסן ומרגיש בן חורין, ומתרווח על הספסל שבגן. אשריו ואשרי חלקו, שאני מתקנא בו על שיכול ליהנות כך מזיו עולמו של הקדוש ברוך הוא.

אין אני רואה בעין יפה אדם שמטה אוזנו לשיחתו של חברו. מה אעשה, ואותם צעירים מדברים היו בקול רם, והגיעו הדברים עד זקנים שבסמוך, ושמעו. שמא לא איכפת להם לצעירים שיגיעו דבריהם לאותם זקנים.

במה מדברים היו צעיר וצעירה, שישבו על ספסל שבגן, וסביבם האביב. בשנים שיבואו היו מדברים. אמר הצעיר, עתה איננו יכולים אלא לשבת בגן זה. בעתיד לבוא נבנה לנו בית גדול, ויהיה שם גן שהוא שלנו, ושם נשב על ספסל וילדים ישחקו סביבנו. שיח של שושנים אדומות יהיה בגן, ובכל יום אקטוף לך שושן אדום שתתחבי בשערך. ועוד היה מספר כל שיעשו יחד, ויוסיפו עוד על מה שיהיה להם. ובכל פעם שעלה קולו היה הבית גדול יותר והשושנה אדומה יותר. מעט היתה הצעירה שמחה שכל זה מזומן לה לעתיד לבוא, מעט היתה עצובה שאין לה עוד מכל אלה מאומה, והיא יושבת עם אותו צעיר על ספסל שבגן כאותם זקנים.

אמרה הזקנה לזקן. זוכר אתה שהיית חולם כמות שצעירים חולמים. שמחה אני שאותן חלומות שחלמנו, חלמנו יחד. עתה אין אני רוצה אלא שתשב עימי כמות שאנחנו על ספסל שבגן, ואין אני מבקשת אלא שושנה אחת ממה שנטעה העיריה בגן, ודי לי בה.

תוקן על ידי השכן ב- 19/02/2010 15:55:32

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/2/2010 16:09 לינק ישיר 

קישור למפתחות - סיפורים קודמים:

http://www.hydepark.co.il/topic.asp?whichpage=1&topic_id=864293&forum_id=8960

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/2/2010 11:22 לינק ישיר 

שכן,

נהדר! אייקון ירוק!

[בשולי הדברים הסיפור מעורר מחשבה האם החלומות של תחילת החיים כלל לא תואמים למציאות הרצון של סופם, או שבגלל שחלומות לא תמיד מתקיימים בסוף החיים יש שפשוט מסתפקים במועט וטוב להם בכך, אך לא בהכרח שלא היו מעדיפים הרבה יותר.]

תוקן על ידי mzohar ב- 21/02/2010 11:28:17

מ. זוהר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2010 20:38 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/11/2010 15:43 לינק ישיר 

השכן

איך נעלמה מעיני פנינה זו עד עתה?

הגוילם

מה בין הכתבה הארוכה הזו לסיפורו של השכן?

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2010 18:25 לינק ישיר 

שכני הטוב -נהנתי בפעם השלישית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2010 19:37 לינק ישיר 

אמשלום:

לדעתי כן בוודאי לגבי אלה שהם,,,,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2010 19:37 לינק ישיר 

נמחקה כתבה שהביא הגוילם, ומספר תגובות, כיון שהן לא שייכות לנושא האשכול כלל. (זה הפשר לשאלתי שהפכה למיותרת לעיל).

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2010 13:36 לינק ישיר 

חחח מימוני...

מסיבות שעמי, בימים האחרונים אני באינטרנט למקוטעין. פתאום אני רואה שלפני מספר ימים הוקפץ אשכול שלי, ויש כתבה, ותגובה ואין קשר בין זה לבין זה. חבל שהפסדתי את האקשן :-)

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > על הספסל בתל אביב [סיפור]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext