בית פורומים עצור כאן חושבים

תורה ועבודה - בשולי פרשת הרב אלון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/2/2010 11:19 לינק ישיר 

נדב,

נדמה לי שאתה מחמיץ את הנקודה. הנקודה היא לא הנטיות של הרב אלא כוחן של הנטיות על התנהגותו.

לדוגמא, האם אתה סבור שמנהל סמינר, אולפנה או כל מוסד שבנות מתחנכות בו צריך בדווקא להיות אשה (סטרייט) או אדם בעל נטיות הפוכות?

משתמע מדברך שחרצת את דינם של ההומוסקסואליים כאנשים שאינם יכולים לעמוד בפיתוי ולכן אל להם להתעסק בחנוך של בחורים. לדעתי נטייתו של אדם לא צריכה להוות פקטור למקום עבודתו (מלבד מה שמוגדר בהלכה ומובא כבר ברמב"ם שלא יהיה אדם שומר בחצר של נשים וכו' ואכמ"ל), אלא כוח התמודדותו צריך להיות המדד האם הוא יכול לעבוד במקומות מסויימים (ובוודאי שמאיש דת מצפים ליכולת הזאת).

הזכיר ר' מיכי את הקלפטומניה. קלפטומניה זו מחלה, אבל לכל אדם - מי יותר ומי פחות - יש תאוות ממון. האם לדעתך אדם בעל תאוות ממון לעולם לא יעבוד בבנק, חנות או בית עסק המגלגל כספים? הרי הוא יכול לגנוב כי הוא נחשף לכסף/רכוש בר גניבה.. בוודאי שהמשיכה היא לא הבעיה, אי היכולת להתמודד עמה בתחום סביר שבנ"א מסתובבים בו מהווה בעיה (מחלה). לכן קלפטומן שאינו יכול לשלוט בעצמו אסור לו לעבוד במקום שיש גישה לכסף/רכוש כי אין כמעט ספק שיבצע נטילת ידים, אך כל אדם החושק וחומד בליבו כסף וזהב, בוודאי שיכול לעבוד היכן שרק רוצה ויתגבר על יצרו (או ליתר דיוק יחנך את עצמו שגניבה זה כלל לא בלקסיקון) כי בכוחו לעשות זאת.

אדם בעל משפחה, בעל פרנסה וכבוד שיכול לרדוף אחר תאוות (אני לא מאמין שמישהו ניסה לפתות אותו וגם לפי הנתונים של פורום תקנה לא מדובר במקרה חד פעמי) למרות שאין ספק שהוא מודע למחירן של ההשלכות הוא אדם חולה, הוא לא רק בעל נטיות שונות.

מ. זוהר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2010 11:29 לינק ישיר 

איך מספרים  דברים מתוך התיעצות אישית של אדם כאוב?

בימים הראשונים של ההיסטוריה אלוקים ברא חיות ובהמות  בגדלים שונים  הענקים  ביותר היו הדינוזאורים והממוטות,
מי  שנשאר אלו רק החיות הקטנות- הענקים כולם נכחדו מהעולם, החיות הקטנות הרגישו מאוימים מהגדולות, ונלחמו בהן, בכל צורה אפשרית,

החיות הגדולות לא היו מספיק דרוכות למלחמה, כי הן לא הרגישו מאוימות על ידי הקטנות, עד שזה כבר היה מאוחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2010 11:49 לינק ישיר 

זוהר,
הערה נפלאה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2010 12:27 לינק ישיר 

למזוהר

"הזכיר ר' מיכי את הקלפטומניה. קלפטומניה זו מחלה, אבל לכל אדם - מי יותר ומי פחות - יש תאוות ממון. האם לדעתך אדם בעל תאוות ממון לעולם לא יעבוד בבנק, חנות או בית עסק המגלגל כספים? הרי הוא יכול לגנוב כי הוא נחשף לכסף/רכוש בר גניבה.. בוודאי שהמשיכה היא לא הבעיה, אי היכולת להתמודד עמה בתחום סביר שבנ"א מסתובבים בו מהווה בעיה (מחלה). לכן קלפטומן שאינו יכול לשלוט בעצמו אסור לו לעבוד במקום שיש גישה לכסף/רכוש כי אין כמעט ספק שיבצע נטילת ידים, אך כל אדם החושק וחומד בליבו כסף וזהב, בוודאי שיכול לעבוד היכן שרק רוצה ויתגבר על יצרו (או ליתר דיוק יחנך את עצמו שגניבה זה כלל לא בלקסיקון) כי בכוחו לעשות זאת"

הדוגמא שהבאת מוכיחה בדיוק את ההפך ממה שרצית להוכיח.

יש חילוק ברור בין אדם שיש לו תאווה לבין אדם שיש לו סטייה.

למי יש קושי יותר להתגבר?
האם הקלפטומן יכול להמנע מנטילת ידיים? הרי הסטיה חזקה ממנו .

הרי פה מדובר ,לכאורה ברב עם סטיה הו"ס שנשוי לאישה עם ילדים. האם הוא מסוגל ל להמנע ממימוש יצרו? הרי הסטיה חזקה ממנו,בדיוק כמו הקלפטומן.

ולכן צדק הרב ליכטנשטיין באמרו לרב אלון שהוא יעשה בחכמה אם ילך  לעסוק בפלדה בדיוק בגלל הסיבה שקלפטומן  יעשה בחכמה אם לא יעבוד בבנק.

לדרוש מבעל סטיה להשאר במקומו ולהתגבר על יצרו זוהי דרישה מוגזמת  ,לא פרקטית ולא חכמה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2010 12:59 לינק ישיר 

צענע
באם תבדקי תגלי שקלפטומן לא גונב במקום עבודתו, הוא והיא גונבים בדרך כלל בסופר ובחנויות,

כשאדם גונב כדחף, קוראים למחלה  קלפטומניה

כשאומה שלימה חולה בזה  קוראים  לזה--רומניה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2010 13:48 לינק ישיר 

.

הנטיה אינה חטא - המעשה הוא חטא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2010 13:56 לינק ישיר 

לירוחם

האם היית מציע לקלפטומן לעבוד בסופרמרקט כסגולה לכך שלא יגנוב?

תוקן על ידי צענערענע ב- 21/02/2010 13:58:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2010 14:41 לינק ישיר 

צענע
לפעמים אני תמה עלייך.

הקלפטומן העובד בסופר לא יגנוב מהסופר, הוא יגנוב מהבנק, ולהפך.

יהודי מצא אבידה ארנק  מלא שטרות כסף, טרח והכריז על האבידה בכל בית הכנסת,  נמצא המאבד את הארנק, והיהודי החזיר לו את הארנק.
 מרוב התרגשות והכרת טובה- חיבק בעל האבידה את  מחזיר אבידתו,
תוך כדי חיבוק כייס הראשון את בעל הארנק וגנב את ארנקו.
כשנתפס שאלו אותו- אם חשקת בכסף למה החזרת את האבידה?

השיב היהודי- מה שאלה היא זו? על השבת אבידה אני מצווה מהתורה, וזו מצווה גדולה.  כייסות וגניבה- זה המקצוע שלי.

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 21/02/2010 14:51:53

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2010 15:09 לינק ישיר 

http://www.jercity.com/article.asp?articlecode=1956

לפי המקור הנ"ל לא נראה שאתה צודק בקביעתך שקלפטומן לא גונב במקום עבודתו.

(אולי תביא מקור לדבריך?)

וגם בקשר לגנבה בבנק נראה לי שקלפטומן לא גונב בבנקים כי מה שמאפיין את מחלתו היא העובדה שהוא שולח ידיים לחפצים  גלויים וקשה לומר שהכסף מונח בבנק כחפץ גלוי לעין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2010 15:27 לינק ישיר 

צענע

<ולכן צדק הרב ליכטנשטיין באמרו לרב אלון שהוא יעשה בחכמה אם ילך לעסוק בפלדה בדיוק בגלל הסיבה שקלפטומן יעשה בחכמה אם לא יעבוד בבנק.

כנראה שהרב ליכטנשטיין ידע מגמרא זו:

"לך לך אמרינן לנזירא, סחור סחור לכרמא לא תקרב". (שבת יג, יבמות מו).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2010 15:29 לינק ישיר 

צענע

המקור היחיד שיש לי  אלו הזכרונות מסיפורים מהחיים מקריאת עיתונים וכלי תקשורת אחרים על קלפטומנים בדרך כלל ידוענים עשירים, ראי ערך פריס הילטון-   וכ'

לא היתי מבסס עליו, עבודת דוקטורט, כפי שלא הייתי מבס את העבודה הזו על המקור שלך, או מקור אחר רכילותי.

בהצתה מאוחרת- אולי שלמה המלך לא הכיר את המילה קלפטומניה- ולכן הוא כתב- מיים גנובים ימתקו!

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 21/02/2010 15:35:17

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2010 15:44 לינק ישיר 

דרך הסקת המסקנות שלך היא כזאת:

עובדה מס'1.פאריס הילטון לא גנבה במקום עבודתה(ועוד כמה מקרים אחרים)

עובדה מס' 2.פאריס הילטון היא קלפטומנית.

מסקנה:
קלפטומנים לא גונבים במקום עבודתם.

האם אינך חש שאין לוגיקה במסקנותיך?

תוקן על ידי צענערענע ב- 21/02/2010 15:47:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2010 16:01 לינק ישיר 

אם כך את מציגה את המשוואה- אכו אין כל לוגיקה, כפי שכתבתי איני  מציג לוגיקות, המקסימום- אלו מסקנותי מהמקרים הידועים לי, או שקראתי כמה מאמרים בגרוש, בנושא, לאחר שנודע לי על אישיות מפורסמת ועשירה- לא הילטון- שנכשלה בכך

לבי הבנתי המצומצמת- הקלפטומן אינו זקוק לגניבתו, הוא עושה את זה אולי??? יצר הרפאתקנות סכנה וכ'.

מה שאין כן  סוטה המין הזקוק נואשות לקרבנו, בכדי לספק את יצריו,

אבל כאמור גם בזה אין כל לוגיקה, ומתוך הירהורי ליבי אני מדבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2010 16:05 לינק ישיר 

לנישטאיך

אכן.

תודה על המקור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2010 17:32 לינק ישיר 

מזוהר
שמא תבאר היכן מצאת בדברי שנרב שדעתו שאדם עם נטיות כאלו אינו יכול להיות מחנך באם הוא כובש את יצרו?
איני בקי יותר מידי בפרטי המעשה אך לכאורה התברר כי אינו יכול לכבוש, ובעקביות. לא? ולזה כמדומני גם אתה מסכים

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > תורה ועבודה - בשולי פרשת הרב אלון
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.