בית פורומים עצור כאן חושבים

תורה ועבודה - בשולי פרשת הרב אלון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/2/2010 02:05 לינק ישיר 

צענע,

יש להפריד בין נזק שהסטייה יכולה לגרום במישור הציבורי ובין טיפול קונקרטי בסטייה.

נכון שאם הנ"ל היה עובד במפעל פלדה לא היה נגרם נזק ציבורי גדול כ"כ, אך האם הבעיה האישית שיכולה גם להזיק באופן פחות זועק הייתה נפתרת אם מקצועו היה במפעל פלדה?

השיטה להרחיק את האדם מן העבירה ואת העבירה מן האדם מובאת בחז"ל ובהלכה פעמים רבות, אך כל זה באנשים רגילים עם תאוות ברמה סבירה. הפתרון לקלפטומן אינו רק להרחיקו מהבנק או הסופר, אלא הוא זקוק לטיפול פסיכולוגי ואולי אף תרופתי כדי כדי למנוע ממנו לשוב ולגנוב. כ"כ אדם שלא יכול לכבוש את יצרו לעריות זקוק לטיפול קליני שיעזור לו להתמודד, הרי לא מדובר בעוד אדם בעל תשוקה טבעית מרוסנת.

האפשרות לטיפול אמיתי היא לטפל בבעיה ולא להרחיק את הבעיה (אלא אם את נועלת כל אדם עם בעיה בצינוק וחסל).

תלמיד ט',

הבנתי מדברי נדב שהוא לא מייחס חשיבות למחלה, אלא שכל אדם שיש לו נטיה הו"ס צריך לדאוג לעצמו למקצוע חלופי שמא לא יצליח להתגבר על כך.

לפי דברי נדב כל אדם צריך להכין לעצמו מקצוע חלופי בד' אמות סגורים ללא אפשרות לראות אנשים, רכוש או כל דבר שאילו הוא לא יצליח להתגבר על נטיותיו (ואפילו הטבעיות, מה ההבדל בין הו"ס להט"ס, שניהם עם יצרים) ולרסנן לרמת המותר.

אגב, אני גם לא בקיא בפרטי המעשה ואני בטוח שהדיון כאן הוא עקרוני. אני מסכים עם מה שכתבת ואף יותר. סבורני שאם אדם עוסק בחינוך דתי לא צריך שבאופן עקבי לא יכבוש את יצרו בעניינים אלו, אפילו פעם אחת מספיקה כדי להעבירו מתפקידו.

מ. זוהר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2010 05:32 לינק ישיר 

Shlomo_L כתב:
(השיחה הזאת של הרב ליכטנשטיין, אכן מרשימה, אך חלקים בה מוזרים בעיני ואינם עולים בקנה אחד עם דמות הרב השוקל את מילותיו אחת לאחת).

אינני מבין מה הטעם לזרוק משפטים סתומים לחלל האוויר, ואגב כך לזלזל בכבודו של אדם גדול מבלי שתהיה אפילו האפשרות להתווכח איתך ולהגן עליו אם מישהו רוצה לעשות זאת.
אם יש נקודות ספציפיות בדבריו שיש לך הסתייגות מהם, התכבד והשמע אותה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2010 10:28 לינק ישיר 

באיזו זכות ולפי אילו אמות מוסר או דין תורה- מעז הרב המכובד לספר לכל העולם, על שיחות אישיות ואינטימיות של הרב אילון שבא להתיעץ איתן בשברון לב על בעיתו-       

הכל לפי דברי הרב המכובד!

האם את- הולך רכיל מגלה סוד- הוא מלמד גם לתלמידיו?  בשעורי מוסר? או בשעורי שמירת הלשון של החחפץ חיים?
 האם לא מן הראוי שרב מכובד- שחורץ דינו של אדם למות של קלון עולם. ינמק את דבריו- לפי דין התורה שמוכחה הוא פועל? ולא רק רכילות זולה.
רכילות היא אמת- אבל זו נשארת בכל זאת רכילות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2010 10:41 לינק ישיר 

אולי בדבריו של הרב ליכטנשטיין, מסתתר כעס גדול, על הנזק התדמיתי שמחולל הרב אלון, וכן אנטגוניזם מול ההתקוממות שעומדת מול פורום תקנה והחלטותיו הדורסניות. אולי הרב ליכטנשטיין מנסה להוכיח בכח: הרב אלון מאד מאד לא בסדר, הבה ואראה לכם כמה גרוע זה נראה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2010 10:49 לינק ישיר 

לכל מי שיש תלונות על פורום תקנה.
נא הצעותיכם האלטרנטיביות.

הצעות טובות יועברו לפורום לצורך טיפול נבון יותר במקרים עתידיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2010 10:56 לינק ישיר 

ואמאי
דבריך האחרונים הופכים את הדבר להרבה הרבה יותר  גרוע,

לא ההלכה שמנחה ולא שיקול הדעת המתבקש. אלא כעסים ויצרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2010 10:56 לינק ישיר 
בבעל"ט

ירוחםשמ כתב:
באיזו זכות ולפי אילו אמות מוסר או דין תורה- מעז הרב המכובד לספר לכל העולם, על שיחות אישיות ואינטימיות של הרב אילון שבא להתיעץ איתן בשברון לב על בעיתו-       

הכל לפי דברי הרב המכובד!

האם את- הולך רכיל מגלה סוד- הוא מלמד גם לתלמידיו?  בשעורי מוסר? או בשעורי שמירת הלשון של החחפץ חיים?
 האם לא מן הראוי שרב מכובד- שחורץ דינו של אדם למות של קלון עולם. ינמק את דבריו- לפי דין התורה שמוכחה הוא פועל? ולא רק רכילות זולה.
רכילות היא אמת- אבל זו נשארת בכל זאת רכילות!

בבעל"ט - בלבול בין עיקר לבין טפל. עיין בסיפור על השיכור שרכב בשבת על הפרה.

הביקורת על דרכי פעולת אנשי פורום תקנה, באופן פרטני או כללי - יש לה מקום.

אין לבלבל בין הביקורת הזו - שהיא הטפל - לבין העיקר של הפרשה - למנוע פגיעה עתידית בבחורים צעירים.

לגבי הדרכים החלופיות - אני מצטרף לדברי בע"ב, ומוסיף - אני מתחייב באופן אישי להעביר כל הצעה רצינית למי מחברי פורום תקנה. אם תזדרזו ותעבירו היום - יתכן שזה אף יעלה לדיון בישיבתם הבאה - מחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2010 11:22 לינק ישיר 

מואדיב

נדמה לי מוכבדי כי אתה הוא זה בבלע"ט, העיקר - כדבריך  הוצא להורג בראש חוצות והוא מת ציבורית ונפשית,
 הוא כבר לא יזיק לאף אחד- הוא פשוט מת. לדעתי נרצח= אבל התוצאה זהה,

ועכשיו העיקר הוא- לברר, וחייבים מאד  וחשוב מאד לברר, את שיקול דעתם טוהר כפם של השופטים והתליינים. הם עלולים להזיק עוד פעם, למרות מטרתם החשובה והנדרשת.

לפעמים ההתנצלות גרוע יותר מהמעשה עצמו,
סיפור כנגד הסיפור שלך, פעם אמר  ליצן החצר למלך- כי תנצלות  יכולה להיות חמורה מהמעשה.
 לאחר כמה ימים כשהמלך נשען על מעקה המרפסת והשקיף למטה, ניגש הליצן וצבט לו בישבנו.
קפץ המלך כנשוך נחש וצעק איזו חוצפה זו- מה אתה חושב עם מי יש לך עסק.

אוי סליחה סליחה -אמר הליצן- חשבתי שזו המלכה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2010 11:43 לינק ישיר 

למזוהר

"אגב, אני גם לא בקיא בפרטי המעשה ואני בטוח שהדיון כאן הוא עקרוני. אני מסכים עם מה שכתבת ואף יותר. סבורני שאם אדם עוסק בחינוך דתי לא צריך שבאופן עקבי לא יכבוש את יצרו בעניינים אלו, אפילו פעם אחת מספיקה כדי להעבירו מתפקידו."

כך הגבת לתלמידטועה.

לעומת זאת אלה היו דבריך אלי:

:האפשרות לטיפול אמיתי היא לטפל בבעיה ולא להרחיק את הבעיה (אלא אם את נועלת כל אדם עם בעיה בצינוק וחסל)."

כלומר,אם לא שמת לב,קיימת סתירה מובהקת בתגובתך.

ובאשר לתגובתך:

האם כתבתי באיזשהו מקום שהבן אדם לא יטפל בעצמו?מצדי שינסה לקבל טיפול ממיטב הפסיכולוגים.

אבל אין זה סותר את העובדה שבאותה שניה שהוא מגלה שהוא פושע מין הוא צריך להתפטר,!

בחינוך דתי וגם בחינוך לא דתי (ותמהני על הבחנתך המוזרה).

(ולקרוא למפעל פלדה צינוק זו הגזמה מיותרת.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2010 11:45 לינק ישיר 

.

ירוחם, אינני דן אותך, אין דנין וגו'.

כהורה אשאלך: איך לדעתך היה ניתן, בדרך טובה יותר, להגן על ציבור הנערים והבחורים?

תזכורת: תגובתם של כמה רבנים, בזמנו, לתלונות שהיו נגד הרב קופלוביץ' מנתיב מאיר.

כבר כמה ימים שאני שואל אותך לגבי דרך חלופית, דרך עדיפה. טרם זכיתי למענה, ואני מניח שמרוב כאב קשה לחשוב. גם אני כואב את הסיפור, אך אינני רואה איך ניתן היה להציל את הקרבנות העתידיים בלי לפגוע ברב אלון. לו הסכים לשתף פעולה, לו היה פועל אחרת - היינו כולנו במקום אחר. לצערי העמוק - לא כך היה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2010 11:59 לינק ישיר 

ירוחם,
אולי תסתכל על חצי הכוס השניה, (למעשה זה לא חצי אלא רוב רובה של הכוס), הקטעים שבהם הרב ליכטנשטיין יוצא מגדרו בכדי להדגיש שוב ושוב את החיובי באישיותו ובפועלו של הרב אלון במהלך השנים, והמהווים מופת חינוכי לראייה אנושית ומורכבת. 

בקטעים שאותם מצטט הרב ליכטנשטיין מתוך שיחותיהם בעבר אין שום דבר אינטימי במיוחד, ובוודאי שאין בהם הכתמה מיוחדת של הרב אלון אחרי מה שכבר ממילא פורסם. אדרבה, הם שופכים אור נוסף על המורכבות האנושית של הפרשה.

הרב ליכטנשטיין מצא לנכון, כרב וכמחנך, לפנות לתלמידיו ולפרוס את השתלשלות הדברים, ולא להותיר אותם תוהים ומבולבלים. האם רק למשפחת אלון ולמקורביה יש את הזכות להאשים ולהטיח, ואף אחד כמובן לא דן אותם בכאבם, ולאחרים אין פתחון פה.

הרב ליכטנשטיין הוא אחד הדמויות המרשימות ביותר בעולם הישיבות הציוני, ולטעמי ראוי לחשוב פעמיים לפני השתלחות באישיות כזו.

אכן, כמו שכתב מואדיב, לפנינו תסמונת מובהקת של הריגת השליח...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2010 12:27 לינק ישיר 

מואדיב

אני ניזון אך ורק ממה שפורסם בעיתונות ובכלי התקשורת, ובעיקר מדברי הרבנים המכובדים המגיבים,

והתמונה אינה נראת כדבריך, כל הרבנים סיפרו שהזהירו את הרב אילון מחומרת מעשיו,
 והרב אילון אכן היה מודע לחומרת מעשיו, והוא בעצמו התפטר מכל תפקידיו הציבורים הגלה את עצמו, למקום רחוק מתלמידיו,

הרב ליכטנשטיין  סיפר - כי הרב אילון שאל אותו מה אני אעשה, אם אני לא אוכל ללמד- התשובה היתה תמכור פלדה, אגב זו היא שערורויה גדולה מאד שהרב ליכטנשטיין סיפר את זאת בכלי התקשורת זו הרבה יותר מי תעודת עניות זה פשע.

בכל מקרה הרב אילון אליבא דכולא עלמא היה מודע לבעיתו ולמחלתו- דא עקא- הבעיה רדפה אחריו עם התלמידים שרצו לללמוד ממשנתו.
אדם סוטה יצריו המיניים גדולים מאד, וקשה לו להתגבר עליהם על אף מודעותו למעשיו הנפשעים, והרעים,

ולכן אם היו פונים אליו הרבנים המכובדים ומציעים הצעה  -

או שנפרסם את מעשיך הנפשעים בראש חוצות כולל משטרה ומשפטי ראווה המלווה בסופו של דבר בית סהר.

או שתעבור טיפול כימי על ידי זריקה  המחלישה או מבטלת את התשוקות המיניות, ולאחר שתעשה כזאת  אתה תהיה חופשי,
  אני משוכנע כי הרב אילון היה מקבל עליו את האפשרות השניה
יצר ההחדשנות ומעינו הרוחני בפירושי התורה וכד' הם כה גדולים שהיה  מסכים לזריקה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2010 12:55 לינק ישיר 

.

ככל הנראה, הרב אלון אכן יה מודע למעשיו, ואכן התפטר מכל תפקידיו - כפי דרשו ממנו.

הוא עקר למגדל משיקוליו שלו, אך דם - כפי שנטען - לא עמד בהגבלות שהתחייב לקבל על עצמו.

זה עיקר הבעיה. העובדה כי המשיך להדריך בחורים צעירים שבאו אליו לקבל עצות - וזאת בניגוד לדרך שהוכתבה, הדרך שנדרשה כדי למנוע פגיעות עתידיות - עובדה זו היא שעמדה לו לרועץ.

איני יודע איזו הצעה הוצעה לו, אך האיום שבסופה - זה שאותו גם אתה מציע - אכן מומש. על מימושו, אגב, אתה מלין.

אגב, אני מניח שאתה מודע לכך שאין טיפול כמו זה שהצעת. ה"זריקה" שאתה מדבר אודותיה, זה סוג של טיפול - שנוי במחלוקת אגב - הניתן לפדופילים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2010 12:59 לינק ישיר 

לירוחם

תגובותיך באשכול זה המעוררות תמיהה אצל כולם,אצלי לא מעוררות תמיהה.

כאשר כתבת את השורות הבאות:

"אדם חכם אם עולמו יחרב עליו יבנה לעצמו עולם חדש, יש לו את הכלים לכך,

החטא הוא חלק אינטגרלי ממהותו של האדם, אלוקים הכניס בו את זה יחד עם נשמתו בבריאתו,

האדם העדיף לאכול מהעץ האסור, ולדעת להבחין בין טוב ורע, ולא להיות בור וצדיק בגן העדן.

לשאלתך, אני בהחלט אעדיף להיות חכם- ולפעמים גם בלית ברירה לחטוא, כי הרי זה הוא מתכונות האדם והאנושות שברצוני להמשיך להשתייך אליה"

עניתי לך שתגובתך מדאיגה.

תגובתך מוכיחה את יחסך הסלחני לחטא,ודאגתך המופרזת ל"שפיכת הדם" של החוטא.

גם אם מדובר בדחף בלתי נשלט עדיין יש כאן חטא חמור : חטא של חוסר התחשבות בקרבנות.

ולכן,אין בלבי שום כאב על גורלו המר של החוטא. זה מחיר קטן שהוא משלם.(ואני לא מדברת על המקרה הספציפי).

יש בליבי כאב על גורל הקרבנות התמימים ובני משפחתם.

ובאשר להצעתך המוזרה שהרבנים צריכים לתת לו עצות איך להיפטר מהדחף:

הרב אילון איננו ילד.

הוא לא זקוק לעצות מסוג זה או אחר.

הרבנים יכולים לעשות דבר אחד:להרחיק אותו מכל תפקיד.

מה שאכן חמור בעיני בטיפול בפרשה  הוא האיחור בטיפול..

רק כאשר כל החומר היה בידי עיתונאי מהעיתון "מעריב".החליטו הרבנים לפרסם ובכך להפסיק את מסכת ההתעללויות..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2010 13:15 לינק ישיר 

הזריקה לדיכוי היצר המיני אינה שנויה במחלוקת, אני לא דברתי על פדופילים,

מה שבעצם גם לפי דבריך הרגיז את הרבנים!

שהוא הפר את הוראתם
שהוא המשיך לתת שעורים
שהוא קיבל להתיעצות
שהוא קיים יחסי מין אם בוגרים.

באנגליה לפני כמה עשרות שנים בוטל עונש המות- למה? כי התברר שאדם חף מפשע- מאותו פשע- הוצאה להורג, אמרו, בההחלטה בפארלמנט- מוטב שיסתובבו חופשיים מאה רוצחים מאשר נהרוג אדם חף מפשע

ההלכה היהודי קובעת כללים חמורים בנושא עדויות והוכחות, "ראו יוצא מבית עם סיף והרוג בתוך הבית עדיין אין זו הוכחה". וכן בעדויות,- ואפילו אם הודע במעשיו- אין עדותו מתקבלת, וכוכו'
הרבנים בתוקף תארם אשר מכוחם לקחו את סמכותם לא מחויבים לכללים שהם מלמדים?

אבל אם יתברר בסופו של דבר- וכבר היו דברים מעולם- שהכל שקר, או אמת חלקית? ומה אז?
הקנאה התאוה והכבוד- מוצאים את האדם מהעולם, היתי מוסיף גם כי מוציאים אדם אחר מעולם.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > תורה ועבודה - בשולי פרשת הרב אלון
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.