|
|
| נשלח ב-23/3/2010 14:35 |
|
| |
מקאן או סיבות נסיבתיות כלשהן מדוע ירצה מישהו להתנכל אליו, ולו למראית עין, זו לא בעיה..
הבעיה בגדולה היא - ככל שאדם גדול יותר- הרוצים להתנכל וחפצים ברעתו רבים יותר
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2010 14:50 |
|
| |
הרשות נתונה לחלוק על שיקול דעתו של 'פורום תקנה', אבל האשמה בכוונת זדון היא טיעון הזוי ומקומם, שאין לו מקום בדיון.
תוקן על ידי במ ב- 23/03/2010 15:02:32
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2010 16:00 |
|
| |
אחרי פרסום ההודעה בח"ח על כך שהמשטרה החליטה שאין מקום לתיק, פגשתי את אחד מחברי הפורום ושאלתי אותו לדעתו. הוא ענה שזו בדיוק היתה הנקודה, להכנס למקום שהמשטרה לא היתה יכולה להתערב בו.
לגבי כתבתו של נחשוני. החיבוק שהוא מעניק לפתע לרב אלון צ"ע.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2010 16:17 |
|
| |
בעל
הוא ענה שזו בדיוק היתה הנקודה, להכנס למקום שהמשטרה לא היתה יכולה להתערב בו
אתה מוכן להסביר את הכוונה,? אתה קולט עד כמה הדבר מסוכן? הרי הדבר מחריד.
מספר אנשים מחליטים להיות הממונים מטעם עצמם, על המוסר הציבורי והפרטי. זה מתחויל בזה. ונגמר.?
|
|
| נשלח ב-23/3/2010 16:54 |
|
| |
[ירוחם,
האם אתה חושב שהכל שפיט? או, במקרה זה - שהכל שטיר? האם לא ברור שהחוק וזרועותיו לא יכולים (גם אם נניח שהיינו רוצים, ואני בכלל לא בטוחה שכך הוא) להגיע לכל פינה במערכות החברתיות, הקהילתיות, הדתיות וכו'? כפי שכבר כתבו לפני - פורום תקנה הודיע מההתחלה שבמקרים שנדונו אצלו לא היתה עבירה פלילית (לפי החוק הקיים, והדברים הובהרו גם כאן בעצכח, לא פעם אחת), ולכן איני מבינה מה השמחה הפורצת כעת למשמע הבשורות הידועות זה מכבר. העובדה שאין מדובר בעבירה פלילית אינה אומרת דבר לגבי האתיות, המוסריות, ההלכתיות או טוב הטעם של המעשים, ואת כל אלה יכולים (וצריכים, להבנתי) לבחון ולבקר אנשים שאמונים על תחומים אלה - למשל, רבנים או אנשים אחרים מתוך הציבור של המתלוננים והנילון (ופורום תקנה עונה בדיוק על הקריטריונים האלה).]
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2010 17:14 |
|
| |
[ ספרן,
?? ]
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2010 20:07 |
|
| |
אםשלום
א. אין לפורום תקנה כל מעמד, משום גורם בציבור הדתי לאומי!. הם לא נבחרו או מונו , יש חברי כנסת-של הד"ל, יש רבני צהר, יש אגוד רבני הסדר רבני ישב"ע , יש ממונה על החינוך הדתי במשרד החינוך. יש בתי דין רבניים ויש רבנים ראשיים נראה לי כי אף אחד מהגופים הללו מינה את פורום תקנה.
ב. אין לפורום תקנה כל אפשרות טכנית לחקור ולאמת עדויות- ועד כמה שפורסם הם גם לא השתמשו בבעלי מקצוע המומחים בתחום חקירת העדים, מה שכנראה עשתה משטרת ישראל בצורה מקצועית.
ג, כרבנים מקצוענים -אורטודוקסים- ההלכה צריכה להנחות אותם. והם פשוט פעלו הפוך מההלכה ומהמוסר המקובל בהלכה.
ד. הם שפכו דם אדם, בכיכר העיר, - דבר שהיה אסור להם לעשות אפילו אם האשמות היו נכונות.
אבל עליך אני תמה האם כל קבוצת אנשים יכולה להאשים אדם לפסוק את דינו ולהוציא אותו להורג? אני מכיר אותך כאן כבר מעל לחמש שנים, הכרות חיובית ביותר. אני מכיר את תגובותיך הנבונות הליברליות והסובלניות, משהו מכל זה לא מסתדר לי עם הגנתך על הפורום, שבתנאים רגילים כך אני חושב היית מגנה אותם בצדק.י ד,
|
|
| נשלח ב-23/3/2010 20:48 |
|
| |
[ riv,
כנראה שכחת שאצה לך הדרך לפרסם בו ביום את הפרשה באשכול הכתבות לפני שהיה אפילו סיפק בידו של הצד השני להשיב ועוד קודם שהחלו הדברים להתברר מעבר לידיעות הצהובות בתקשורת. מלבד שלא היה הדבר מתאים לפורמינו שאינו עוסק בכגון אלה, הערתיך בזמנו על מידת הפזיזות שנקטת, והנה עכשיו הולכת ומתבהרת התמונה המתונה יותר, שלא ממש כצעקתה]
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2010 21:02 |
|
| |
[ירוחם,
הסברתי את עמדתי בעניין חזור והסבר. וכך עשו גם אחרים כאן, בבהירות רבה יותר. אחזור על עיקרי הדברים (אם כי זה באמת מתחיל להיות מעייף) - א. לפורום יש מעמד כיוון שהוא מורכב מרבנים ומאנשי חינוך שמנהיגים את קהילותיהם (מרחבי הקשת של הציבור הדת"ל). זה פורום שכוחו ומעמדו נקבע ע"פ הציבור שאותו הוא בודק (רבנים ומחנכים בציבור הדת"ל) ועל האתיות של התנהלותו הוא שומר. זה דומה לכל ועדת אתיקה בכל מוסד שמכבד את עצמו (אוניברסיטה, מפעל וכו'), אליה מגיעים מקרים שאינם תמיד פליליים, אבל מהווים (או עלולים להוות) הפרה אתית של ההתנהלות הראויה. אגב, לו הרב אלון עצמו היה מפקפק במעמדו של הפורום, הוא לא היה מקשיב לטענותיהם ולא היה מקבל את דרישותיהם.
ב. אפשרויות החקירה והאימות העומדים לרשות הפורום הזה זהות לאלה של כל ועדת אתיקה (ועיין לעיל).
ג. אני חושבת שההלכה היא בדיוק מה שהנחה את הפורום הזה (בנוסף לאתיקה מקצועית כרבנים וכאנשי חינוך ועמדה מוסרית כללית). החשש מפני רב המנצל את מעמדו להרע, בוגד בשליחותו או עובר על ההלכה (ועל חוקי המוסר) הם אלה שהניעו את הפורום הזה (עד כמה שידיעתי מגעת, ואיני חושבת שלך יש ידיעות אחרות).
ד. מאוד מרגש אותי שאתה דואג כך לאדם יחיד, שכל עוד היה בכוחו להזיק ולפגוע, לא הוטרדת כלל מן התוצאות לרבים (ובמיוחד לאנשים צעירים ופגיעים). כשיש חשש לפגיעה מצד אדם כלשהו, האם אתה באמת מאמין שאסור לומר זאת לנפגעים פוטנציאליים, כדי שלא לשפוך את דמו? אם מישהו חש שטפלו עליו שקר, הוא תמיד יכול להשתמש בשירותי שלטונות החוק ולתבוע על הוצאת דיבה - משום מה, זה לא נעשה במקרה זה...
ה. הגנה על מי שנפגעו מבעל סמכות שבו נתמכו וחיפשו הגנה, נראית לי מתאימה למדי לשיטתי הכללית (אבל תמיד יכול להיות שאתה מכיר אותי טוב יותר).]
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2010 21:05 |
|
| |
[ספרן,
התמונה התבהרה כבר מזמן, לצער כולנו. ואכן כצעקתה. מלכתחילה נאמר במפורש שאין כאן עבירות פליליות, ומה בדיוק התחדש לך?
ובהערת שולים - האם בכל מקרה אחר היית מסתמך על הצגת העובדות ועל הפרשנות של כתבי בח"ח?]
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2010 21:36 |
|
| |
ספרן,
אמשלום כבר הקדימה אותי...דומני שאתה הוא זה שצריך לבדוק את מידת פזיזותך להוכיח אותי..חכה בסבלנות, אולי עוד יגיע הרגע המתאים..
רק לציין, שאני לא שכחתי כלום ואני עומדת מאחרי העיתוי והדברים שכתבתי ..אבל אם כבר עוסקים בשאלה מה מתאים לפורומינו.. אז ודאי שאין מקום לכתבה האוילית והמרושעת של העתונאי הצהוב שאתה כל כך מתלהב מחידושו..
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2010 21:46 |
|
| |
אם שלום
יש לך את האמת שלך שכאמור משונה בעייני ולא מאפין אותך- כמובן איך ששנראת בעיני- אולי במת טעיתי, אני לא מנסה לשכנע אותך, בנושא הזה כנראה שאת לא נעולה, אבל דברייך חייבים תגובה לפחות בשביל הפרוטוקול.
את מכתירה את הפורום הזה בכתרים לא נכונים ,
לא ענית על שאלתי ושל אחרים- מי מינה אותם? בסמכות איזה גוף הם פעלו את פעולותם? האם פועלם היתה לפי ההלכה שאותה הם מיצגים?
איני רוצה להשתייך לחברה שבה כל אדם שחושב את עצמו לשליחו של אלוקים או של האתיקה , וממנה את עצמו למוציא לפעל ומעניש ברצח -את הקרבן האשם- במו ידיו. הדבר מתאים לסרטי הוליווד שבה הגיבורים -שופטים שוטרים וכ'-פועלים במקום שהחוק לא יכול לפעול כדברייך, אני מוקיע אנשים שהם גיבורי הסרטים הנ"ל, למרות שאולי בסרט אני מזדהה איתם. ואני מוקיע אנשים שפועלים באותה שיטה פסולה שלא יכירהו בחברה אתית, למרות ברכתך והגנת על מעשיהם הפסולים.
|
|
| נשלח ב-23/3/2010 21:56 |
|
| |
[ירוחם,
עניתי על שאלותיך. מסיבה כלשהי אתה בוחר להתעלם מן התשובות. זכותך.]
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2010 22:23 |
|
| |
"באופן רשמי, לא פרסם פורום תקנה הודעה כלשהי בעקבות הידיעות על כוונת המשטרה לסגור את התיק נגד הרב אלון. "כשתהיה הודעה רשמית של המשטרה, גם אנחנו נתייחס", אומרים בפורום. עם זאת, הרבנים המעורבים בפרשה חוזרים ואומרים, כי לא הופתעו מהדיווח על כוונת המשטרה. לדבריהם, "ממילא המקרים החמורים ביותר, בעינינו, הם לא פליליים על פי החוק הקיים. אין דבר כזה עבירה פלילית שנובעת ממרות ומסמכות של רב, כשמדובר בשני בגירים מעל גיל 18. עם זאת, אנחנו עומדים מאחורי ההודעה שלנו. אנחנו לא יכולים לעמוד מנגד ולהותיר את העניין לא מטופל. היה לנו חשוב להזהיר את הציבור, בלי שום קשר לעניין הפלילי".
http://www.haaretz.com/hasite/spages/1158276.html
|
|
|
|
|