|
|
| נשלח ב-23/3/2010 22:53 |
|
| |
אםשלום אם זו התשובה שלך למי מינה אותם? -שהם ועדת אתיקה.
ישפוטו החברים אם ענית על השאלה הפשוטה - מי מינה אותם? והאם כל אדם יכול למנות את עצמו לשופט ותליין?
והכל לפי ההלכה.
|
|
| נשלח ב-24/3/2010 00:06 |
|
| |
הרבנים עשו מה שעשו מתוקף תפקידם כרבנים .
מאחר שמשטרת ישראל לא מתחשבת בחוקי ההלכה ומאחר שאין כאן עדיין מדינת הלכה הרי שזה תפקיד הרבנים למנוע פגיעה בנערים תמימים.
בסיטואציה כזאת רבנים לא צריכים לחכות שמישהו ימנה אותם. תפקידם לקחת יוזמה ולפעול. האינך מרגיש כמה מגוחכת העובדה שאתה בא ללמד את הרב ליכטנשטיין איך לפסוק הלכה.
אמשלום
.
"ובהערת שולים - האם בכל מקרה אחר היית מסתמך על הצגת העובדות ועל הפרשנות של כתבי בח"ח?] "
קבלי אייקון ירוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2010 07:10 |
|
| |
[ירוחם,
כדברי צענע כך כתבתי גם אני - הם רבנים ואנשי חינוך, מנהיגים של קהילותיהם ונחשבים מנהיגים של הציבור אותו רואים לנכון לבחון, לבקר ולתקן. מי שלא מכיר בסמכותם ממילא לא יסור למרותם ולא יקבל עליו את הנחיותיהם. ושוב - מה אתה מלין עכשיו, אם הרב אלון עצמו (ואחרים, שהפורום טיפל בתלונות נגדם) לא קבל על סמכותם? הוא הרי קיבל את דבריהם ופעל על-פיהם (וההפרה של אלה, כשהיתה כזו, לא היתה מטעמי מרד בסמכות הפורום אלא מטעמים פנימיים של אדם מול בוראו).]
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2010 10:25 |
|
| |
השלום לאםשלום ולצנע.
עצם היותו של אדם איש חינוך, עדיין לא מקנה לו את הזכות לההפך לטריבונל ציבורי, ולעשות מעשים של רצח , ואפילו אם הוא חושב שכך צריך לעשות, לכן בחברה שיש בה מוסדות וממסדים משפטים וחינוכים, מקבלים סמכויות ולא נוטלים אותם. צענע במחילה מכבודך התוספת של פגיע נערים תמימים- צריכה הוכחה. הכל עדיין צריך הוכחה , אגב אם היתה אכן פגיע כזו המשטרה היתה מתערבת,
בריכוזי האוכלוסיה החרדית קיימת משמרת צניעות, מספר רבנים ומחנכים בחששם על חינוכם של נערים ונערות תמימות- , קמו והקימו -ועדת אתיקה-, אמנם רבנים לא צריכים לחכות בסיטואציה הזו-(צענע) כשנשמות נלדי ישראל מונחים על הכף, ובכל זאת טרחו וקיבלו אישור בשתיקה מהרבה גדיילים- מה שהפורום לא קיבל. וכך אותם רבנים מחנכים ושלוחיהם בחורים בעלי אגרוף ורגל גסה, מכים ומשחיתים רכושם של הנחשדים בטוהר המידות, והיתר מסופר בחוצותיה של עיר
לדעתכם המלומדת האם משמרת הצניעות לגיטימית? הרי היא פועלת במקום ששלטונות החוק לא פועלים, ומונהגת על ידי רבנים ומחנכים, שדאגתם לטוהר המחנה והמידות אינה מוטלת בספק.
בענין הרב ליכטנשטיין- לאחר שראיתי את הופעותיו ותגובותיו במקרה, אין הוא המודל של רב בעייני.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2010 11:33 |
|
| |
בעקבות הכתבה שריב העלתה. לטעמי פורום תקנה פתח כאן פתח מסוכן מאוד לכל הוצאת שם רע בה חפצים. כל אדם יוכל להתלונן ולשכור עוד כמה שיתלוננו הם יגידו "שקשה" להם להיחשף , ואותו אדם יחוסל ציבורית. בלי קשר למקרה הזה שיתכן שבו הדברים היו לטובה (זה תלוי כמובן בשאלה מה באמת קרה שם...) זה פתח מסוכן מאוד מאוד לעוולות היותר חמורות שיש, מה יותר זועק לשמים מהיכולת להוציא שם רע בלי להתחייב לקחת אחריות על כך. (עם כל הכאב על כך שלמי שנפגע קשה לעמוד מול חקירת משטרה, אני לא רואה דרך אחרת מלהכריע בשאלה הזו, פשוט א"א להעלות על הדעת שכל אחד יתלונן על הטרדות ודבריו לא ידרשו לחקירת שתי וערב עם הצלבות , זה פתח מסוכן מדי ל"חיסולים" והרס החברה עד היסוד.)
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2010 11:38 |
|
| |
איש אתה איש!
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2010 13:08 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | אםשלום
א. אין לפורום תקנה כל מעמד, משום גורם בציבור הדתי לאומי!. הם לא נבחרו או מונו , יש חברי כנסת-של הד"ל, יש רבני צהר, יש אגוד רבני הסדר רבני ישב"ע , יש ממונה על החינוך הדתי במשרד החינוך. יש בתי דין רבניים ויש רבנים ראשיים נראה לי כי אף אחד מהגופים הללו מינה את פורום תקנה.
ב. אין לפורום תקנה כל אפשרות טכנית לחקור ולאמת עדויות- ועד כמה שפורסם הם גם לא השתמשו בבעלי מקצוע המומחים בתחום חקירת העדים, מה שכנראה עשתה משטרת ישראל בצורה מקצועית.
ג, כרבנים מקצוענים -אורטודוקסים- ההלכה צריכה להנחות אותם. והם פשוט פעלו הפוך מההלכה ומהמוסר המקובל בהלכה.
ד. הם שפכו דם אדם, בכיכר העיר, - דבר שהיה אסור להם לעשות אפילו אם האשמות היו נכונות.
אבל עליך אני תמה האם כל קבוצת אנשים יכולה להאשים אדם לפסוק את דינו ולהוציא אותו להורג?
אני מכיר אותך כאן כבר מעל לחמש שנים, הכרות חיובית ביותר. אני מכיר את תגובותיך הנבונות הליברליות והסובלניות, משהו מכל זה לא מסתדר לי עם הגנתך על הפורום, שבתנאים רגילים כך אני חושב היית מגנה אותם בצדק.י
ד, _________________ מודה ועוזב |
|
ירוחם, חוששני שאתה מוכיח בדיונים בנושא זה את דבריו של רש"י, כי האהבה מקלקלת את השורה. אינני יודע מדוע, אולם ברור כי משהו מסמא את עיניך מראות נכוחה בפרשה זו.
מדוע הרב אלון לא קם, ובאומץ טוען בפומבי כי הדברים בהם מאשימים אותו אנשי פורום תקנה לא היו ולא נבראו? האם גם הוא יודע כי הודה בפניהם? כי השאיר בידיהם את חתימתו על התחיבויות מסויימות?
אם בעולם המשפטי אנו נתלים, ואם הגילוי כי לא היה דבר פלילי במעשיו, הייתי מצפה לתביעת הדיבה הגדולה בהיסטוריה של עולם הישיבות. התביעה של הרב אלון נגד אנשי פורום תקנה על כי שפכו את דמו.
אבל לא ברוח, לא ברעש ולא באש; קול דממה דקה.
שאלת למעלה "מי מינה אותם", והשווית זאת לרשימה: יש חברי כנסת, יש רבני צהר (מי מינה אותם, אגב?), יש בתי דין רבניים (חיים רמון מינה את חלקם, זה עדיף?) ויש רבנים ראשיים (מי מינה את הרב מצגר? אתה מעדיף אותו בפורום תקנה?).
אף אחד לא מינה אותם. הם נחלצו חושים לפני המחנה.
הדברים נאמרו כאן כמה פעמים, אך דומני כי לא מיותר לשוב ולחזור עליהם: מבחינת ההלכה, הם לא יכלו לעצום את עיניהם ולא לפעול. לו שתקו, לא יכלו לסמוך ידיהם ולקרוא כי לא ידיהם הם ששפכו את הדם הזה - ודמם של הנפגעים סומק טפי. לעתים יש להצילו בנפשו, ודבר זה נאלצו הם לעשות.
לכל הקובלים על כך שאין הם חוקרים מקצועיים וכו', אין לי אלא לשאול: אתם באמת רוצים שהם יפרסמו את ההודאות שיש בידיהם - כך הם אומרים - של הרב אלון עצמו?
ואסיים בתחינה לכל מי שכבודו וכבוד משפחתו של הרב אלון יקרים בעיניהם: הרף.
הרפו. לולא היו קולות שלא האמינו להודעה הראשונה, לא היו מתפרסמים פרטים נוספים. כל מי שמתעקש לטעון כי לא היה ולא נברא, מוסיף עוד נדבך לבניין הדורשים גילוי מלא. האם חשיפה של העדויות וההודאות יתרמו לכבודו של הרב אלון? כל העלאה נוספת של הנושא, גורמת לזילות נוסף, לפגיעה נוספת ברב ובמשפחתו. הרפו. תנו לאבק לשקוע ולנושא להשכח. תנו למשפחה להשתקם הרחק מהאור הצהוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2010 13:19 |
|
| |
כנראה שהרב אלון משתמש עם מעשה רב,
כידוע שהעצה של הרב שך להרב פרדס הייתה שבנושאים של מתחת לחגורה לא מכחישים כי אף אחד לא יאמין לך,
ולכן יעץ לו על עיסקת טיעון, (ומה יצא בסוף ? כולנו יודעים,)
תוקן על ידי maxmen ב- 24/03/2010 13:20:42
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2010 13:27 |
|
| |
[ לא הרב שך אלא יבדל"ח הרב אלישיב ]
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2010 13:43 |
|
| |
הצחקתם את הסבתא. הרב פרדס הודה בגלל שהרב שך או אלישיב אמרו לו שבנושאים האלו לא מכחישים, או בגלל שהיה ממש במה שטענו נגדו?
נאמר זאת כך: יש לי משום מה הרגשה שאם אתבע מחר את הרב אלישיב על האשמות בהן הואשם הרב פרדס הוא לא ילך להודאה כחלק מעסקת טיעון. הוא יטען בתוקף שאינו אשם עד הרגע האחרון, נכון? למה שלא יציית להגיון לפיו ממילא לא יאמינו לו ומוטב להודות? איזה מין מעשיות אלו?
|
| נשלח ב-24/3/2010 13:47 |
|
| |
| ספרן כתב: |  |
[ לא הרב שך אלא יבדל"ח הרב אלישיב ] |
|
אז יותר גרוע, הרי הרב אלישיב אמור להכיר את המערכת יותר טוב מהרב שך,
לדעתי, מי שטוען שהרב אלון היה יכול להכחיש ? כנראה הוא תמים מדי, כל ילד יודע שבנושאים הנ"ל אין דרך להכחיש,
תראו מה עשו להרב פרדס, ותראו גם שבכל מחלוקת בכל הדורות, המנצח הגדול היה בדרך כלל זה שהמציא סיפורי לכלוך,
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2010 14:05 |
|
| |
| אישציפור כתב: |  | | בעקבות הכתבה שריב העלתה. לטעמי פורום תקנה פתח כאן פתח מסוכן מאוד לכל הוצאת שם רע בה חפצים. כל אדם יוכל להתלונן ולשכור עוד כמה שיתלוננו הם יגידו "שקשה" להם להיחשף , ואותו אדם יחוסל ציבורית. בלי קשר למקרה הזה שיתכן שבו הדברים היו לטובה (זה תלוי כמובן בשאלה מה באמת קרה שם...) זה פתח מסוכן מאוד מאוד לעוולות היותר חמורות שיש, מה יותר זועק לשמים מהיכולת להוציא שם רע בלי להתחייב לקחת אחריות על כך. (עם כל הכאב על כך שלמי שנפגע קשה לעמוד מול חקירת משטרה, אני לא רואה דרך אחרת מלהכריע בשאלה הזו, פשוט א"א להעלות על הדעת שכל אחד יתלונן על הטרדות ודבריו לא ידרשו לחקירת שתי וערב עם הצלבות , זה פתח מסוכן מדי ל"חיסולים" והרס החברה עד היסוד.) |
|
זה בהחלט לא נכון. בידי הרב אלון לתבוע את חברי הפורום על הוצאת דיבה! והעובדה שאינו עושה כך אומרת דרשני.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2010 14:14 |
|
| |
| שנרב_נ כתב: |  | הצחקתם את הסבתא. הרב פרדס הודה בגלל שהרב שך או אלישיב אמרו לו שבנושאים האלו לא מכחישים, או בגלל שהיה ממש במה שטענו נגדו?
נאמר זאת כך: יש לי משום מה הרגשה שאם אתבע מחר את הרב אלישיב על האשמות בהן הואשם הרב פרדס הוא לא ילך להודאה כחלק מעסקת טיעון. הוא יטען בתוקף שאינו אשם עד הרגע האחרון, נכון? למה שלא יציית להגיון לפיו ממילא לא יאמינו לו ומוטב להודות? איזה מין מעשיות אלו? |
|
סיפור שקרה לי,
בחניה של הכותל אני לוקח בדרך כלל טרמפים, פעם עלתה גם גברת נחמדה, אחרי שכולם ירדו והיא נשארה באוטו לבד איתי היא ביקשה ממני אלף שקל, אמרתי אין לי, אז אמרה לי אני התקשר למשטרה, אמרתי לה את יכולה לתקשר, שהגיע קצין הוא מיד עצר אותה במקום לעצור אותי, לשאלתי ענה הקצין שהם מכירים את האישה הזאת, וזה לא פעם ראשונה שהיא עושה זאת, אבל אני אומר לך אומר לי הקצין, שאתה טיפש גדול שלא נתתה לה אלף שקל, ויש לך מזל שזה לא הפעם הראשונה שלה,
לך תתווכח עם הקצין, הוא מכיר את המערכת ויודע טוב איך בדרך כלל נגמר סיפור שכזה,
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2010 14:14 |
|
| |
אש"צ
צודק, אבל אי אפשר לבלום על פעולה נכונה בגלל הרמאים
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2010 14:37 |
|
| |
מואדיב אני לא מגן על הרב אלון, אני ממשיך להעריך את גדלותו בתורה, אני מגן על החברה שאני רוצה לחיות בה! אני מגן על ערכים של שלטון חוק, ולא שלטון רחוב. ולא לינצ'ים ציבוריים, אני מגן על הזכות כל פרט למשפט הוגן, אני מגן על זכות הפרט שלא יהיה נתון למשיסה בידי כל אחד, די לנו מה שהעיתונות הצהובה עושה, די לנו מה שההפקרות בכבוד האדם עושה. אסור לתת לענין לשקוע, כי אנשים מתחילים להיות שיכורי כח, כי כל קבוצת רבנים זו או אחרת תחליט על דעת עצמה, מה טוב לעם ישראל ומה לא. אסור לתת לענין לשקוע, אחרת כדברי איש ציפור ינתן נשק אפקטיבי בידי מלעיזים אינטרסטים- וכבר היו דברים מעולם אסור לתת לענין לשקוע , אם נשפך דם נקי האשמים שיתנו את הדין, אסור לתת לענין לשקוע כי אנשים עשו פלסתר מתארם ופעלו כנגד דין התורה.
מדוע הרב אילון לא מגיש תביע? אף אדם נורמלי לא היה מגיש תביע, כמעט ואין אנשי ציבור המגישים תביע, ואת זאת מנצלים הייטב העיתונאים, אם זה מעיד על אשמתו? אני בהחלט לא בטוח.
אם יגש אלי בריון וידרוש ממני כסף כי מגיע לו, אתן לו את הכסף בלי כל בעיה וגם אאשר לו כי זה מגיע לו,
עזבתי חברה חמה, בגלל משמרות צניעות-(לא עלי ח"ו), עזבתי בגלל רבנים שהפכו את עצמם לדוברי אלוקים ויותר. איני מעונין להחליף שוב את החברה שאני חי ומשתייך אליה, אלחם בכל כחי שהחברה שלי לא תדרדר לתהום בפעולות מסוג זה.
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 24/03/2010 14:50:51
מודה ועוזב
 |
|
|
|
|
|