|
|
| נשלח ב-21/2/2010 08:39 |
|
| |
אחרי שתלמיד טועה התבלבל, מותר גם לאמשלום..
ואם כבר, אמשלום, נראה לי שדיברו כאן לא מזמן על דגים וחוקרי דגים מי מבין יותר טוב את נפש המין השני.. נראה לי שאת נסחפת. אצל פדופילים יש נטיה הורמונלית מוגברת, ומטפלים בהם בדרך הורמונלים בין השאר. בכל אופן לגבי אדם שמתגלים בו חלקים הומוסקסואליים, אינך יכולה לומר שלא מדובר ביצר מיני. אדם כוחני שהוא סטרייט לגמרי יפעיל את הכח שלו על נשים ולא על גברים. ולכן אדם שמוגדר באופן רשמי כסטרייט ונשוי עם אשה, אבל מגלה דחפים הו"ס, יש להניח שמעשיו נובעים מדחפים כאלו שמעולם לא הוגשמו, ולא רק מכוחנות (אגב, ההו"ס בד"כ מאד לא כוחניים, אלא להיפך).
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2010 09:16 |
|
| |
<שורה תחתונה, הבן אדם הזה חטא חטאים חמורים. אסור לו להיות בקרבת גברים זכרים שהוא יוכל לנצל>
לאדם כזה מותר להיות בחברת נקבות?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2010 09:32 |
|
| |
לאמשלום. מי שמאבד את פחדו מהחוק. או לחלופין, איננו מביא בחשבון מה זה לחיות בפחד מן החוק שנים רבות -- הוא בעל יצר ענק!
וכך בסמים. וכך בגניבה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2010 10:24 |
|
| |
[מיכי,
התבלבלתי? והרי עניתי ישירות לדבריך שהזכירו את ה"יצר" כמקור הרע...
ואמאי,
מה הקשר בין מה שכתבת למה שכתבתי אני? מי שהוא הומוסקסואל יחפש לו זוגיות הומוסקסואלית, ולא יחפש לו "בני זוג" חלשים ממנו, הנתונים למרותו ולסמכותו וכנועים בפניו. מי שבוחר בדרך זו אינו בעל יצר מין גדול משל אחרים, אלא בעל יצר כוחנות (וגאוה) גדול יותר.
(ולגבי פדופילים - מה שציינת הוא באמת אחד ההבדלים בין פדופילים לאנסים. אגב, "סירוס כימי" הנהוג בטיפול אצל פדופילים לא משפיע על אנסים, שיצר האלימות שלהם אינו "מסתרס" והם ממשיכים בדרכם. לכן לא נוהגים ב"סירוס כימי" עם אנסים.)]
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2010 10:47 |
|
| |
" מי שהוא הומוסקסואל יחפש לו זוגיות הומוסקסואלית, ולא יחפש לו "בני זוג" חלשים ממנו, הנתונים למרותו ולסמכותו וכנועים בפניו. מי שבוחר בדרך זו אינו בעל יצר מין גדול משל אחרים, אלא בעל יצר כוחנות (וגאוה) גדול יותר "
אמשלום
בחירת בן זוג בדרך נעימה ואלגנטית כפי שאת מתארת יכולה לקרות רק בעולם החילוני שבו היחסים ההו"ס(יישר כוח לממציא הקיצור)מתקבלים יותר מפני ששם לא מדובר על איסור הלכתי ומטבע הדברים שם הכל קל יותר.
לרב נשוי עם ילדים אין בכלל את האופציה הזאת.
(גם בציבור החילוני עדיין נערים חוששים לספר להוריהם וסיפור מועדון בר נוער יוכיח)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2010 11:43 |
|
| |
צענע מסקנה מדבריך, נתיר את איסור משכב זכר, והבעיה תפתר (כמעט) מאליה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2010 11:47 |
|
| |
אמא, אני הבחנתי בין יצר לדעות. השאלה באיזה יצר (מין או כוחנות) מדובר אינה נראית לי רלוונטית לדיון.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2010 12:36 |
|
| |
לצעג
אולי תואיל להסביר ולפרט איך הגעת למסקנה מופרכת זו מדברי?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2010 12:52 |
|
| |
פרופסור לא ידועה לך דעת לייבוביץ' בנידון? ועל מה נידו את ר' אליעזר?
ואם כבר הזכרת את ר' פפוס "דרש ר' פפוס הן האדם היה כאחד ממנו (בראשית ג) כאחד ממלאכי השרת אמר ר' עקיבא דייך פפוס אמר ליה פפוס ומה אתה מקיים הן האדם היה כאחד ממנו אלא הקב"ה נותן לפניו שני דרכים אחד של מות ואחד של חיים ובחר לו דרך המות. "
נראה שרש"י בבראשית והרמב"ם (איני זוכר כעת היכן) נחלקו במחלוקת ר' פפוס ור' עקיבא. רש"י פירש כר' פפוס והרמב"ם שפיסק: 'הן האדם היה כאחד, ממנו לדעת טוב ורע' פירש כר' עקיבא.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2010 13:08 |
|
| |
[מיכי,
להבנתי זה בהחלט רלוונטי, שכן הנטיה למשוך את הדיון למחוזות העיסוק בהומוסקסואליות נראית לי התחמקות מהעניין האמיתי - הומוסקסואלים אין הרבה בין רבנים, מנהיגים ומחנכים (ככל הנראה, ובודאי לא יותר מהממוצע בשאר החברה), אבל אנשים בעלי יצר כוח וגאווה יש ויש (לולא כן, לא היו מגיעים למקומם, וזה נראה לי פשוט). לכן דוקא שם יש צורך בזהירות ובשליטה על היצר (וב"ה הרוב אכן מצליחים בכך), וכן בחינוך ובאזהרה של בעלי התפקידים ושל המבקשים את עצתם ותמיכתם.
צענע,
ייתכן. ובכ"ז, לדעתי, אדם שאין בו יצר גאווה, כוחנות ושליטה (או שיש לו והוא שולט בזה, כראוי לאדם בוגר השולט ביצריו), לא ילך בדרך זו, גם בנסיבות האלה.]
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2010 13:50 |
|
| |
אמשלום
צריך להבחין בין אונס לבין פיתוי ליחסים מרצון מתוקף יחסי מרות.
אכן אונס הוא ביטוי לרצון בלתי נכבש לשליטה.( אני לא חושבת שגאווה קשורה לכך)
כאן לא מדובר באונס אלא בפיתוי של בעל סמכות לתלמיד תמים המסונוור מהערצה.
ולכן מורה שלא מתפטר מיד מכל תפקידיו בשניה שהוא מגלה את נטיותיו המיניות הוא אדם חסר מצפון .
(במקרה של אדם דתי שממשיך לפגוע בזולתו בסתר לאורך זמן הייתי מרחיקה לכת ואומרת שאדם כזה אינו באמת ירא את האלוקים.)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2010 15:22 |
|
| |
[צענע,
כתבת - "ולכן מורה שלא מתפטר מיד מכל תפקידיו בשניה שהוא מגלה את נטיותיו המיניות הוא אדם חסר מצפון". מה הקשר לנטיות מיניות? האם למורה גבר הטרוסקסואל אסור ללמד נשים? האם כל הגברים ההטרוסקסואלים (כלומר, בעלי נטיה מינית לנשים) הם מסוכנים לציבור הנשים? ברור שלא, ואותו ההגיון עובד גם לגבי הומוסקסואלים בחברת גברים. אם דיברת על נטיה לאלימות ולכוחנות, הרי גם אז אינני מסכימה, כיוון שלכולנו יש יצרים ואיננו נשפטים עליהם אלא על הדרך בה אנו מצליחים לשלוט בהם.]
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2010 15:35 |
|
| |
לאמשלום
תודה על ההערה .
אכן לא התבטאתי נכון במשפט הספציפי הזה .(אם כי הבהרתי את כוונתי בשאר דברי)
המשפט הנכון שהתכוותי אליו הוא:
מורה שלא מתפטר מיד מכל תפקידיו בשניה שהוא מגלה שהוא פושע מין הוא אדם חסר מצפון.
"אם דיברת על נטיה לאלימות ולכוחנות, הרי גם אז אינני מסכימה, כיוון שלכולנו יש יצרים ואיננו נשפטים עליהם אלא על הדרך בה אנו מצליחים לשלוט בהם.] "
והיכן מצאת שאמרתי את ההפך?
אמרתי שאונס הוא ביטוי לרצון בלתי נכבש לשליטה.
אדם נשפט על אונס בפועל (הביטוי)ולא על יצר כוחני סתם אלא על כך שלא כבש את יצרו.
לכן לא ברור לי כלל איפה מצאת שאמרתי משהו שונה.
תוקן על ידי צענערענע ב- 21/02/2010 15:39:24
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2010 18:29 |
|
| |
[צענע,
אם כך, אין בינינו מחלוקת.]
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2010 13:41 |
|
| |
| הרב_גורן כתב: |  | | מנדלסון הוא דוגמא טובה. הוא שמר תורה ומצוות וחינך לכך. גם מיכל פינס הוא דוגמא טובה. |
|
מיכל פינס הוא לא דוגמא טובה, הוא לא יצא מכלל ישראל ולא נפסל, והראיה, כי ר' שמואל סלנט ובית דינו התירו את החרם שעשה נגדו מהרי"ל דיסקין (את זה לא מספרים), והראיה היותר חזקה, כי אני מהחסידים הנלהבים של מיכל פינס (על אף היותי נמנה על אנשי נטורי קרתא).
|
|
|
|
|