|
|
| נשלח ב-21/2/2010 10:28 |
|
| |
טיפש שכמוני, לא הבנתי עד כמה היא נדירה
העתק הדבק מynet, במקרה נתקלתי ואהבתי.
סוגיה מעניינת, על אנשים שנראים לנו מובנים מאליהם עד היום בו הם קמים והולכים
גם לכם קרה משהו דומה פעם?
טיפש שכמוני, לא הבנתי עד כמה היא נדירה
אחת הטעויות החמורות ביותר שיכול לעשות אדם היא לא להבין עד כמה דמות אחת שנוכחותה בחייו נראית טבעית חשובה לו - עד שהיא נעלמת לבלי שוב. נעימה של בדידות, סיפור לשבת
ככל שחולף הזמן נקרות בדרכנו דמויות רבות. עם חלקן נמשיך לצעוד הלאה ומחלקן ניפרד לנצח לאחר היכרות קצרה. לעיתים רחוקות יותר קופצת דמות שחשיבותה אינה מורגשת עד היום בו היא מתפוגגת. היא נראית טבעית בסביבת חיינו ואינה מעלה ולו לרגע את המחשבה שבבוא היום היא עלולה להיעלם. היא אינה דורשת שום הערכה או תמורה לעצם היותה, ונוכחותה מורגשת יותר מכל בחסרונה.
אחת הטעויות החמורות ביותר שיכול לעשות אדם היא לא להבין עד כמה הדמות הזו נחוצה לו, עד כמה הנוכחות שלה והעובדה שהיא כאן, שלו ומלווה אותו, אינם משהו טבעי שיהיה כך תמיד בלי שיעשה דבר
לפעמים נדמה לי שיותר מידי גורלות נחרצו בביתי הקטן. באותה מרפסת בה אני נוהג לשבת עם מכריי ולהשקיף על הרחובות המנצנצים התקבלו החלטות רבות, כאלו שגרמו לזוגות ידיים להיפרד לנצח וגם כאלו שהקימו רוחות רפאים לתחייה.
באותה מרפסת נהגתי לבלות גם לבדי, בלילות בהם בחרתי לשבת סתם כך, לספוג את קור הלילה לתוך עורי ולהרגיש משהו אטום בתוכי משתחרר מעט כשנגינת פסנתר עדינה היתה נשמעת, מלווה בשבילי את צלילי הלילה.
היא היתה קצת נבוכה כשהבינה שיש לה קהל לא ידעתי את שמה. כל מה שיכולתי לראות הוא את צלליתה המרוחקת יושבת על יד פסנתר כנף גדול. אור צהוב חלש האיר את פנים ביתה ויכולתי להבחין בסלון הדל ובגופה הצנום בעל הידיים הארוכות יושב ומנגן צלילים מוכרים, שגם את שמם לא ידעתי.
כשהרוח היתה נושבת התקשיתי מעט לעקוב אחר קצב נגינתה. נדמה היה שתמיד בחרה לנגן לפי מצב הרוח שלי. בדרך כלל המנגינות שבחרה היו איטיות ומרדימות כמו שיר ערש לתינוק. לעיתים רחוקות יותר היא בחרה במוזיקה מהירת קצב ויכולתי לראות את שיערה קופץ בזמן שניגנה.
הערב הקבוע שלנו היה יום שלישי. מעולם לא היו לי תוכניות בערב ביום הזה בשבוע, רק אני במרפסת, ולא רחוק ממני אבל מספיק רחוק מכדי שאוכל באמת לראות אותה, היתה נערת הפסנתר, והיא ניגנה רק לי.
היה חורף בפעם הראשונה שהאזנתי לה. בפעם השנייה כבר התחלתי להתמכר, ובשלישית מצאתי את עצמי מוחא כפיים במרפסת כשסיימה. היא הבחינה בי מרחוק ובוודאי היתה קצת נבוכה כשהבינה שיש לה קהל לא קרוא, כי היא התרוממה והציצה החוצה, אליי.
אני מצידי בוודאי נראיתי מגוחך, מנופף לה לשלום כשבידי בקבוק בירה, שכן אין תשובה אחרת לשאלה מדוע הפסיקה לנגן באותו הערב.
היא גרמה לי לשבור חוקים בפעם הרביעית היא המשיכה לנגן גם אחרי שסיימתי למחוא כפיים, ובחמישית היא כבר יצאה אל מרפסת ביתה וקדה לי קידה. הרגשתי שהיא מתגרה בי כשיצאה בכותנת דקיקה בשיא החורף, אבל עדיין התלהבתי כמו ילד קטן. אני חושב שאז הבנתי שאנחנו יוצאים קבוע.
פתאום החוק של "אין תוכניות" ביום שלישי התהפך והופר. יום שלישי בערב הפך לזמן הכי מתוכנן עבורי בשבוע. ידעתי שאאזין לצליליה של נערת פסנתר צנומה בכותנת לבנה. וכך, משום מקום מצאתי את עצמי חושב עליה באמצע היום.
בגללה מצאתי את עצמי מפר עוד חוק אחד שלי והוצאתי ממעמקי ארוני כינור ישן, כזה ששנאתי לנגן בו פעם וכל שליטתי בו הגיעה ממקום של הכרח.
"תראי אותי, בגללך אני רוצה לחזור לנגן שוב", אמרתי בשקט, מדמיין שהיא שומעת. נעמדתי במרפסת, וכשעצמתי את עיניי שמעתי רק את קול נגינתה, ולאט לאט נתתי ליכולות הנושנות שלי לעלות שוב מתוכי ולהשתלט על אצבעותיי וזרועותיי. נתתי למוחי להשתחרר ומצאתי את עצמי מלווה אותה בצלילי הכינור הישן שנשמעו מעט כמו קולות בכי. כשניגנתי נכנסתי בחזרה אל עולם בו לא ביקרתי שנים. עיניי היו עצומות ותודעתי התמקמה במקום אחד בלבד. בדמיוני הייתי לרגע שוב ילד קטן ויכולתי לראות איך אני עומד על במה שחורה גדולה מול קהל רב, חש מעט מאוים ויודע שאין לי ברירה אמיתית.
הרגשתי שוב כמו נטע זר במקום לא לי, ולפתע פקדה אותי תחושת נוראית, אותה תחושה בגללה הפסקתי לנגן לפני שנים. ואז פקחתי עיניי וראיתי אותה עומדת מרחוק, אור צהוב מילא את רקע דמותה ושמלתה הקצרה התנופפה בפראות ברוח. היא לא זזה, רק עמדה והסתכלה עליי מרחוק. יכולתי להרגיש איך עיניה נעוצות עמוק בתוך עיניי על אף המרחק. הלוואי שהיתה לידי באותו רגע.
הדלת עמדה פתוחה אל דירה מיותמת
כך שבוע רדף שבוע: בכל שלישי בערב היא היתה מנגנת, ואני הייתי לפעמים רק יושב ומאזין, לפעמים מריע בפראות ולעיתים רחוקות יותר מלווה אותה בצליליי. זה נמשך עד לאותו יום שלישי אחרון, בו נעלמה בלי כל הודעה מוקדמת. חיכיתי לה, ידעתי שאין זה טבעי שהיא מאחרת, וכשהאור הצהוב לא נדלק התחלתי לדאוג. גשם ירד כשרצתי אל ביתה וטיפסתי במעלה המדרגות כעומד להצילה. כשהגעתי אל הקומה בה התגוררה עמדה הדלת פתוחה אל דירה מיותמת וקרטונים ריקים, הבנתי שהיא לא תהיה כאן יותר
חלון ההזדמנויות שלי להכניס אותה אל עולמי נפתח במנגינה נפלאה ונסגר ללא כל אזהרה, ואני הוא הטיפש שהאזין למוזיקה ולא הבין עד כמה היא נדירה. המחשבה שהייתי צריך לרוץ אל חלונה כבר בפעם הראשונה שראיתי אותה מנקרת בי בכל יום. גם על השאלה אם נפגעה ממני על שלא עשיתי דבר לא אקבל תשובה לעולם.
מאז אותו שבוע, בכל יום שלישי בערב, אני יוצא אל מרפסת ביתי ומתבונן רחוק, מקווה לרגע בו אבחין באור צהוב דולק וצללית נערה מנגנת ומתפלא כל פעם מחדש עד כמה חד הוא הגעגוע אל זו שלא הכרתי מעולם
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2010 11:12 |
|
| |
תמיד תהיה. איך לא הבנתי שהוא מיוחד. איך חשבתי שאני יותר. איך לא פגשתי אותו בזמן אחר, במקום אחר, איך לא היה לי אומץ, ואיך הוא לא.. לא... נלחם עלי?
תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2010 13:28 |
|
| |
מדוע עיני מלאו דמעות? זה טבעי? או שהשנים מתחילות לשדר אלי אותות מצוקה?
כי הסיפור הזה מכה אותי כגרזן מונף מחזיר אותי חדשים ספורים לאחור לימים שאיבדתי אותה לנצח ליום השחור בו נודע לנו שהשמים לא הועידו לנו יחד ורוד ורק זכרונות מרים שממאנים לחלוף נותרו לתמיד הורסים את הסיכוי הקלוש לחלום נוסף
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2010 15:33 |
|
| |
בס"ד
הודעה שקיבלתי בפרטי מאחת שחפיצה בעילום שמה:
ואני, שניגנתי רק לעצמי כל כך הרבה זמן, הופתעתי לגלות שיש לי קהל. שנים לאחר שהקלידים הפכו לחבריי הטובים ביותר, לעיתים היחידים; שנים לאחר שויתרתי על הרעיון שאמצא מישהו שראוי לשמוע את הצלילים שפורטות אצבעותיי ומפיקה נפשי; שנים לאחר מכן, ובלי להתכוון, נמצא מישהו שיקשיב לי. רחוק רחוק, מוגנת בתוך ביתי שלי, מאחורי דלת נעולה היטב, במעלה מדרגות תלולות ומעבר לכביש, ישבתי במגדל שלי והתחלתי לנגן רק בשבילו. רק ביום שלישי ניגנתי באמת. בימים האחרים לחצתי על הקלידים והדוושות ללא כוונה אמיתית, הצלילים שהפקנו, הפסנתר ואני היו קרים וחסרי רגש. 6 ימים בשבוע עשיתי את מה שאני רגילה לעשות. יום אחד, אחד בלבד, עשיתי את מה שאני רוצה לעשות. גם הוא היה מוגן בתוך הטירה שלו. ספון בכורסתו, בקבוק בירה ביד אחת ובשנייה סיגריה. צופה בי מרחוק ומאזין להדי נגינתי. צליל אחר צליל הייתי שולחת אליו ומקבלת שתיקה רועמת. הוא היה מחייך, לעתים מוחא כפיים, לפעמים אפילו מוסיף מחוות פנטומימאיות חמודות. נשביתי בקסמיו וחיכיתי לצעד הבא. לא הופתעתי לראות כשנעמד מולי עם כינור. גם מהמרחק הרב, יכולתי להבחין באצבעותיו הארוכות ובתנועות העדינות שעשה כשקילף את התווית מבקבוק הבירה ומולל את השאריות בין האצבע לאגודל, מתאפק שלא להזיז את כל זרועו לפי התווים שניכר היה שהוא מכיר. חייכתי אליו והוא חייך חזרה, ממקם את הכינור בין סנטרו לכתפו ומסמן לי בעזרת הקשת, להתחיל. בנקודה מסויימת באוויר, בין ביתי לביתו, בין מגדלי למגדלו, נפגשו צליליי וצליליו והפכו למנגינה נהדרת שאין כמותה. לא היה דבר שרציתי יותר מאשר להקשיב לו, להיות הקהל שלו, להשיב לו טובה על כך שהיה הקהל שלי. לא הייתה מאושרת ממני כששמעתי את הצליל הראשון, צליל שידעתי בדיוק איך יישמע עוד בטרם נפרט; צליל שהיה כה מוכר ונעים לי. ההמשך היה לי ברור. לאחר שנתן לי כך לשמוע אותו פעם יחידה ומתוקה, לאחר שהקשיב לי לילות אינספור; לאחר כל אלה היה לי ברור שהאביר שלי יאזור אומץ, יחצה את הכביש, יטפס במעלה המדרגות ויפתח את דלת החדר שבו אני כלואה; היה לי ברור שאת המנגינה הבאה נכתוב שנינו יחדיו. ביום רביעי לא ניגנתי, לא התאמנתי. ציפיתי לו. חיכיתי שיבוא. כך היה גם ביום הבא וביום שאחריו. ביום שני, כשסידרתי יפה את חוברות התווי שלי בתוך ארגז, הבנתי. זו הייתה הפעם היחידה. הוא לא ייתן לי לשמוע את הפעם הבאה. זה מפחיד אותו, אני יודעת- זה מפחיד גם אותי. מחלוני החדש לא נשקף בניין במרחק קילומטרים. בית קטן ומבודד בפאתי שדה חמניות המחכות לבוא האביב כדי שיוכלו לפרוח.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2010 15:47 |
|
| |
וואו, נוגע.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2010 22:12 |
|
| |
לפעמים אנחנו לא מבינים למה.
מקסים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2010 22:58 |
|
| |
לא נעים, אבל לכתיבה עצמה לא הכי התחברתי. אין לי מושג למה. לגבי עצם הרעיון, פתגם ידוע "you dont miss the water until its gone" ואין מים אלא תורה כמובן
|
| נשלח ב-22/2/2010 11:13 |
|
| |
| ליטאי613 כתב: |  | לא נעים, אבל לכתיבה עצמה לא הכי התחברתי. אין לי מושג למה. לגבי עצם הרעיון, פתגם ידוע "you dont miss the water until its gone" ואין מים אלא תורה כמובן_________________
|
|
אממ.. מתי התורה is gone?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2010 15:20 |
|
| |
| ליטאי613 כתב: |  | לא נעים, אבל לכתיבה עצמה לא הכי התחברתי. אין לי מושג למה.
לגבי עצם הרעיון, פתגם ידוע "you dont miss the water until its gone" ואין מים אלא תורה כמובן _________________
|
|
ח"ח:-)

|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2010 15:22 |
|
| |
והנה משהו שכתבתי עכשיו, עשה לי חשק:
אין יום שהוא לא חושב עליה. ובלילות אפלוליים בין השמיכה לכרית, עולה דמותה לנגד עיניו. מחייכת תמיד לפעמים בדמעות, קורצת קריצה שובבה ובקריאה חרישית אומרת לו בא. אך הוא נשאר שם בין שמיכה לכרית בבדידות עגומה, והיא כבר איך שם רחוק מתמיד ואינה. ודמות דיוקנה עם חיוכה המתמיד מטלטלו בין רצון לאי חשק, בין ציפיה ורצון לעתיד, להתמודדות עכשווית עם מציאות מתבקשת. ושוב - עוד לילות, ושוב שמיכה וכרית, ושוב דמות מתגנבת לחשכת חלומות, ובבוקר קם לניסיון המתמיד להמשיך וללכת בשגרת יומו. אין יום שהוא לא חושב עליה, לא רק באפלוליתו של הליל, גם בימים מאירים הוא חושב. אך מי יבשר ויאמר לה לדמות מה מסתתר לו בתוך הלב. וסוף הסיפור לי לא ידוע, אם הוא טוב ואם לא את זה לא נדע לתמיד, או שמא מי מכם יודע, יגלה את אוזננו ולא ימנע מלהגיד.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2010 17:45 |
|
| |
| משגיחשליטא כתב: |  | והנה משהו שכתבתי עכשיו, עשה לי חשק:
אין יום שהוא לא חושב עליה. ובלילות אפלוליים בין השמיכה לכרית, עולה דמותה לנגד עיניו. מחייכת תמיד לפעמים בדמעות, קורצת קריצה שובבה ובקריאה חרישית אומרת לו בא.
אך הוא נשאר שם בין שמיכה לכרית בבדידות עגומה, והיא כבר איך שם רחוק מתמיד ואינה.
ודמות דיוקנה עם חיוכה המתמיד מטלטלו בין רצון לאי חשק, בין ציפיה ורצון לעתיד, להתמודדות עכשווית עם מציאות מתבקשת.
ושוב - עוד לילות, ושוב שמיכה וכרית, ושוב דמות מתגנבת לחשכת חלומות, ובבוקר קם לניסיון המתמיד להמשיך וללכת בשגרת יומו.
אין יום שהוא לא חושב עליה, לא רק באפלוליתו של הליל, גם בימים מאירים הוא חושב. אך מי יבשר ויאמר לה לדמות מה מסתתר לו בתוך הלב.
וסוף הסיפור לי לא ידוע, אם הוא טוב ואם לא את זה לא נדע לתמיד, או שמא מי מכם יודע, יגלה את אוזננו ולא ימנע מלהגיד. |
|
וואו! מדהים!
התגובה שלך מזכירה לי מקרה של שידוך שיורד אחרי כמה פגישות, ולא בגלל אי התאמה של שני הצדדים, אלא להיפך, שניהם מעונינים אך גורם אחר מפריע להמשך הקשר....
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2010 22:36 |
|
| |
אין יום שהוא לא חושב עליה. ובלילות אפלוליים בין השמיכה לכרית, עולה דמותה לנגד עיניו. מחייכת תמיד לפעמים בדמעות, קורצת קריצה שובבה ובקריאה חרישית אומרת לו בא. אך הוא נשאר שם בין שמיכה לכרית בבדידות עגומה, והיא כבר איך שם רחוק מתמיד ואינה. ודמות דיוקנה עם חיוכה המתמיד מטלטלו בין רצון לאי חשק, בין ציפיה ורצון לעתיד, להתמודדות עכשווית עם מציאות מתבקשת. ושוב - עוד לילות, ושוב שמיכה וכרית, ושוב דמות מתגנבת לחשכת חלומות, ובבוקר קם לניסיון המתמיד להמשיך וללכת בשגרת יומו. אין יום שהוא לא חושב עליה, לא רק באפלוליתו של הליל, גם בימים מאירים הוא חושב. אך מי יבשר ויאמר לה לדמות מה מסתתר לו בתוך הלב. וסוף הסיפור לי לא ידוע, אם הוא טוב ואם לא את זה לא נדע לתמיד, או שמא מי מכם יודע, יגלה את אוזננו ולא ימנע מלהגיד. |
|
המשגיח מתגעגע למישהי? יש לך משהו לספר?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2010 15:32 |
|
| |
אין יום שהוא לא חושב עליה. ובלילות אפלוליים בין השמיכה לכרית, עולה דמותה לנגד עיניו. מחייכת תמיד לפעמים בדמעות, קורצת קריצה שובבה ובקריאה חרישית אומרת לו בא.
אך הוא נשאר שם בין שמיכה לכרית בבדידות עגומה, והיא כבר איך שם רחוק מתמיד ואינה.
ודמות דיוקנה עם חיוכה המתמיד מטלטלו בין רצון לאי חשק, בין ציפיה ורצון לעתיד, להתמודדות עכשווית עם מציאות מתבקשת.
ושוב - עוד לילות, ושוב שמיכה וכרית, ושוב דמות מתגנבת לחשכת חלומות, ובבוקר קם לניסיון המתמיד להמשיך וללכת בשגרת יומו.
אין יום שהוא לא חושב עליה, לא רק באפלוליתו של הליל, גם בימים מאירים הוא חושב. אך מי יבשר ויאמר לה לדמות מה מסתתר לו בתוך הלב.
וסוף הסיפור לי לא ידוע, אם הוא טוב ואם לא את זה לא נדע לתמיד, או שמא מי מכם יודע, יגלה את אוזננו ולא ימנע מלהגיד. |
|
אם לא היית כותב שכתבת את זה רק עכשיו
הייתי חושבת שזה נלקח מאנשהו......
יפה,טוב לדעת שאי שם יש מישהו שחולם עלינו
זה עושה לי טוב על הלב!!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2010 16:25 |
|
| |
לא מצאת אותה.. לכן אתה מתגעגע
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2010 14:42 |
|
| |
עד כאן דברי היצר הרע.
מכאן והילך דברי היצר הטוב.
לפי השקפה יהודית כל הסיפור שמתואר מעלה אינו אלא גיבוב רגשני (כמו גם התגובה שלי למעלה). האדם הכותב בסיפור אינו אלא מדומיין. הוא בנה לעצמו איזה אידיאל, והוא רוצה בבחורה על הפסנתר מחמת כל מיני מניעים חיצוניים של מה שהוא רואה בעיניו כ"אהבה", שאינה אלא תאווה.
כמו כן הסיפור לעיל יוצא מנקודת הנחה שגויה שזיווגו של אדם נקבע על ידו, ובידו לבחור את זיווגו כאוות נפשו. בקיצור, יותר ממסחטת רגשות אין מאחורי הסיפור הזה ולא כלום.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2010 14:52 |
|
| |
עד עכשיו נמנעתי מלהגיב, עכשיו אני יכולה.
משגיח דברים של טעם! 
אני מסכימה כמעט עם הכל, אבל רק תיהיו קצת ריאלים.
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|