| נשלח ב-21/2/2010 19:06 |
|
| |
אמונה
ואני לא מדברת על אמונה בה' יתברך שמו ובישועתו שזה הדבר היחיד שמחזיק אותנו בעולם הזה.
אלא, אמונה במאורעות, מעשים, אנשים, דברים.
כשאדם מאמין הוא נותן כח לדבר שהוא מאמין בו, להתקיים.
יש כאלה שמאמינים שכמו שכל האחים והאחיות שלהם התחתנו בגיל --- גם הם, ובאמת הם מתחתנים בגיל הזה. יש כאלה שמאמינים שכמו שההורים שלהם הם ---- אז גם להם זה יקרה, וגם הם יהיו ---- יש כאלה שמאמינים שכל החיים שלהם הם כאלה (טובים, רעים, מסובכים) אז גם בשידוכים זה מה שיקרה להם, ובאמת זה קורה להם. יש כאלה שמאמינים שכמו שחברים שלהם קבלו (עושר, עוני, צער, שמחה) אז גם הם...
ועל זה הדרך...
מאמינים?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2010 22:48 |
|
| |
אני מאמין שאנשים טפשים מאמינים בדברים בלי בסיס, ואנשים ריאלים יודעים שהעולם זה מקום דינמי שאי אפשר לדעת מה יקרה בו.
|
| נשלח ב-21/2/2010 22:50 |
|
| |
תוקן על ידי משתוקקת ב- 21/02/2010 22:59:55
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2010 22:57 |
|
| |
אוף לא עבד לחברה שלי, דווקא התחלתי להאמין לה...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2010 23:01 |
|
| |
מצטערת בשבילך.
רק תאמיני בכל זאת, כי זה כח השרדות. זו תקווה בריאה. האמונה היא מזון לנפש.
|
| נשלח ב-21/2/2010 23:09 |
|
| |
אני דווקא לא מאמינה בזה בכלל זה נראה לי חוסר אמונה בה'!
כאילו, מה אתה מתכנן לעצמך את החיים...
אבל יש מקרים...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2010 11:18 |
|
| |
תמיד האמנתי שאתחתן אחרונה (מחברותי) חלק אחד התקיים-אני אחרונה, נשאר החלק השני-חתונה.....
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2010 11:51 |
|
| |
בדיוק בנושא הזה, התפרסם פעם במשפחה.
כ"כ אהבתי, ששמרתי.
שווה קריאה!

תוקן על ידי גילו_לי ב- 22/02/2010 11:55:15
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2010 12:33 |
|
| |
גילו לי תודה!  ומעריכה...
במחשבה שניה (מאתמול...) יש יותר משו מבזה! כי הבדל בין אמונה ואמונה
יש אמונה של תקווה "האמנתי שאתחתן בגיל 21"
ובין אמונה ברורה "ידעתי בעצם שאני אתעכב"
ובאמת, אני ידעתי שאני אתעכב וזה מה שקורה...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2010 13:00 |
|
| |
בס"ד קטנה, כח האמונה שאת מדברת עליו מוכר יותר ככח ה"אנרגיות החיוביות" כלומר :תחשוב טוב יהיה טוב. יש ספר שנקרא "הסוד" ספר זה מדבר על האמונות האלו ,אם אתה רוצה לרזות, אתה לא צריך לעשות דיאטה אלא כביכול תאמין שאתה תרזה ואז זה יבא לך פתאום אם אני מאמינה בזה? במוטיב של הספר ,בהחלט שכן אז, תחשבו חיובי יהיה חיובי!!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2010 14:39 |
|
| |
תחשוב טוב יהיה טוב בע"ה!
* height="344" width="425" classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" xcodebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab">
<*
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2010 15:36 |
|
| |
| ליטאי613 כתב: |  | | אני מאמין שאנשים טפשים מאמינים בדברים בלי בסיס, ואנשים ריאלים יודעים שהעולם זה מקום דינמי שאי אפשר לדעת מה יקרה בו. _________________
|
|
ובמילים שלי:
אני,
מה שכתבת לא קשור ל"אמונה", אלא זה נע בין "תקווה" ל"דמיון".
אכן יש שיטת שגורסת שאם אדם שם בטחונו בכל מאודו בקב"ה ומקווה שיקרה לו הטוב (לפי דעתו) אז הוא יקרה.
אך עיקר הבטחון הוא לבטוח שכל מה שייעשה לאדם הוא לטובה וכלשונו הזהב של החזו"א זי"ע:
"טעות נושנת נתאזרחה בלב רבים במושג 'בטחון'. שם בטחון המשמש למידה מהוללה ועיקרית בפי החסידים, נסתובבה במושג (של) חובה להאמין, בכל המקרה שפוגש האדם… ויש לפניו שני דרכים בעתיד, אחת טובה ולא השניה (טובה), כי בטח יהיה הטוב. ואם מסתפק וחושש על היפוך הטוב הוא מחוסר 'בטחון'. ואין הוראה זו ב'בטחון' נכונה, שכל שלא נתברר בנבואה, אין העתיד מוכרע, כי מי יודע משפטי ה' וגמולותיו ית'? אבל ענין ה'בטחון' (באמת)… לזכור שאין המקרה אדוניה (שליט) לנו, ושאין מעצור לה' מלהושיעו… ולהשרות בקרבו (של האדם) את האמת הידועה כי אין כאן… מקרה, רק הכל מאתו ית' בין לטוב ובין למוטב (לרע)" עכ"ל.
(הלשון הועתקה מאתר Yeshiva והתוספות מהם).
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2010 15:44 |
|
| |
בס"ד משגיח, תקווה ואמונה היינו הך בין דמיון לתקווה יש הבדל עצום כאשר אדם מצפה למשהו ומקווה בכל ליבו שזה יקרה/יבא זה נקרא שהוא מאמין,אבל לא מדמיין!!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2010 15:56 |
|
| |
משגיח, קבלתי. צודק!
אז אולי זה דמיון. שוב אני אומרת: אני לא מאמניה בזה אבל מעניין אותי,
אתם מכירים ילדים של גרושים שהתגרשו גם, משו בכיוון הזה...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2010 22:39 |
|
| |
| אני_הקטנה כתב: |  | משגיח, קבלתי. צודק!
אז אולי זה דמיון. שוב אני אומרת: אני לא מאמניה בזה אבל מעניין אותי,
אתם מכירים ילדים של גרושים שהתגרשו גם, משו בכיוון הזה... |
|
אני מכיר (יותר נכון הכרתי) ילדים של אנשים שמתו שגם מתו בסוף
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2010 23:28 |
|
| |
ככה?