| נשלח ב-22/2/2010 11:15 |
|
| |
פסטיבל האלמוות
ראשית עלי להצהיר שלמרות שאינני יכול לומר על עצמי שאני חסיד של הרב מרדכי אליהו שליט"א שכן דרכי פסיקתו זרים לי , מ"מ אני מאד אוהב ומעריך את העממיות המאפיינת אותו, וכן את דרכו ופעלו ואת מסירות הנפש שבה העביר את שיעוריו ודרשותיו במשך שנים רבות בכל מקום ואתר. ויהי רצון שה' יזכהו לעוד שנים רבות וטובות מתוך בריאות איתנה אכי"ר. ----------- אינני יודע להסביר מדוע ומה בדייוק לא נוח לי בדרך שבה מנהלת המשפחה [- ובעיקר בנו הרב שמואל ] את הפסטיבל סביב מצבו הרפואי של הרב מרדכי אליהו הי"ו - - אולי משום שהייתי רוצה להתפלל עליו מיזמתי, ולא שהמשפחה תנגן לי על המצפון בנוסח " הוא מסר נפשו על העם במשך שנים ואתם לא תעשו משהו עבורו כשהוא במצב וכו' ? קודם קובעים שהוא מסר נפשו עלינו במשך שנים ועכשיו מבקשים שנשלם ?? מדוע להטיל את האחריות על גורלו על מצפון הצבור ?? - ברם לא זכור לי מקור תלמודי או אחר, לכך, שמשפחת החולה מגייסת את כל הציבור להתפלל ואפילו להרבות במצוות כדי לשפר את מצב החולה יהיה מי שיהיה ? תמיד העם התבקש להרבות במצוות כדי להרבות זכויות לעם בכללו , לא למישהו ספציפי !! - [-אומנם מצאנו מקורות לכך שמשפחה קרובה מתפללת וגם מתענה על חולה שיחיה, כדויד המלך על בנו-אבל אינו דומה, שכן מדובר בדויד שהוא האבא, והילד עול ימים, ובכ"ז הוא לא ביקש מהסובבים אותו לעשות כמוהו. האמת שגם לא זכור לי שהחולה מבקש שיתפללו עליו שלא ימות, אבל ייתכן מאד שאני טועה ] - ואולי בגלל שגם בשבת זו קבלנו בביהכנ"ס פליירים עם דו שיח בין הרבנית לרב שליט"א שבו יש יותר מרמז שהוא סובל בשביל כל עם ישראל, וכן רמז שביאת המשיח תלויה איכשהו בקולרו ובמצבו הבריאותי [- נ"ל שאפילו צטטו " והוא עוונותינו נשא וכו' " ] ?? משום מה יש לי הרגשה שהיינו כבר בסרט הזה עם הנעבד של צעירי משיח וכו', וא"כ עלינו להמתין לשלב הבא שבו תכריז המשפחה על אלמותו ... ?!! האין במקרה כזה יותר מאשר נותן טעם לפגם [- חילול ה' ] כאשר כל הציבור אומנם יתגייס להתפלל עבורו - וה' יחליט לומר את דברו באופן שונה לגמרי ?!!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2010 11:39 |
|
| |
| יושל כתב: |  |
...
האין במקרה כזה יותר מאשר נותן טעם לפגם [- חילול ה' ] כאשר כל הציבור אומנם יתגייס להתפלל עבורו - וה' יחליט לומר את דברו באופן שונה לגמרי ?!! |
|
לא.
למיטב ידיעתי, כל הציבור מתפלל יום יום לביאת המשיח. אינני רואה בכך שהוא טרם בא חילול ה'.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2010 11:45 |
|
| |
לשיטתך, ביאת המשיח היא עניין פרטי ?!!
הדגשתי במקרה כזה
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2010 11:46 |
|
| |
אחד מהיחידי סגולה שעוד נשאר בעולמינו
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2010 12:34 |
|
| |
מקס אין יחידי סגולה בעולמנו ובשום עולם,
ראוי הוא הרב אליהו שכל עם ישראל יתפלל לשלמה ולרפואתו,
ואפילו אם הוא היה רק אדם פרטי, לגיטימי שבנו -יבקש בכלל ישראל שיתפלל עבורו,
הוא לא אדם פרטי- הוא היה רב ראשי ומנהיג של ציבור גדול מאד.
נדמה לי יושל- כי כחרדי כתבת את דבריך.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2010 04:38 |
|
| |
תוקן על ידי אי_הכי ב- 23/02/2010 04:41:11
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2010 04:41 |
|
| |
יושל,
שני ציטוטים מדבריך:
א. אולי משום שהייתי רוצה להתפלל עליו מיזמתי,
ולא שהמשפחה תנגן לי על המצפון בנוסח "הוא מסר נפשו על העם במשך שנים ואתם לא
תעשו משהו עבורו כשהוא במצב וכו' ?
ב. ברם לא זכור לי מקור תלמודי או אחר, לכך, שמשפחת החולה מגייסת את כל הציבור
להתפלל ואפילו להרבות במצוות כדי לשפר את מצב החולה יהיה מי שיהיה ? תמיד העם התבקש להרבות במצוות כדי להרבות זכויות
לעם בכללו , לא למישהו ספציפי !!
= = =
א. אכן, חז"ל כבר עמדו על קושי מסוג
זה – "גדול המצווה ועושה משאינו מצווה ועושה", אדם בד"כ מעדיף
להיות היוזם, ולא לקבל עליו עול אחרים. (או לרקוד לפי צלילי חלילם)
ב. 1. האם לכל פעולה שאתה עושה הנך מחפש
מקור תלמודי (כמו, למשל, קניית עגבניות בשוק או שימוש בכף נעליים) ? האם צריך
מקור תלמודי לכל דבר?
2. בוודאי שהפועל לזכות הרבים מעולה
מהפועל למען היחיד, אך האם יש משהו שלילי בפעולה לטובת הפרט?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2010 09:09 |
|
| |
יש מקור הלכתי לבקש שיתפללו על חולה,ר' בגמ' [נדרים מ ע"א]"רבא יומא קדמאה דחליש אמר להון לא תיגלו לאיניש דלא לתרע מזליה מכאן ואילך אמר להון פוקו ואכריזו בשוקא דכל דסני לי ליחדי לי וכתיב בנפל אויבך על תשמח וגו' ודרחים לי ליבעי לי רחמי."
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2010 11:02 |
|
| |
עירובין דף כט : ומעשה ברבי חנינא שאכל חצי בצל וחצי נחש שבו, וחלה ונטה למות, ובקשו חביריו רחמים עליו וחיה, מפני שהשעה צריכה לו
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2010 19:44 |
|
| |
מכל התגובות עד כה, נראה שמדבריי נשמע כאילו חלילה אני נגד להתפלל על הרב אליהו שליט"א, ואם כן הריני מצהיר בזאת שלא כן, אדרבה ואדרבה, קשה לי אפילו לחשוב כיצד ייראה עולם התורה בלעדיו, ולכן צריך להרבות בתפילה להחלמתו, ואני וב"ב עושים כך.
כבר כתבתי שקשה לי להסביר מה בדייוק לא נוח לי באופן שבו מתנהלים הענייינים, אך כעת ברור לי שהייתי צריך להדגיש את החלק היותר בעייתי מבחינתי, בהתפתחות אותה מוביל בנו, הרב של העיר צפת.
כתבתי - .. בשבת זו קבלנו בביהכנ"ס פליירים עם דו שיח בין הרבנית לרב שליט"א שבו יש יותר מרמז שהוא סובל בשביל כל עם ישראל, וכן רמז שביאת המשיח תלויה איכשהו בקולרו ובמצבו הבריאותי [- נ"ל שאפילו צטטו " והוא עוונותינו נשא וכו'" ] ?? משום מה יש לי הרגשה שהיינו כבר בסרט הזה עם הנעבד של צעירי משיח וכו', וא"כ עלינו להמתין לשלב הבא שבו תכריז המשפחה על אלמותו ... ?!!
ועל חלק זה של דבריי לא היתה התייחסות עד כה
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2010 10:59 |
|
| |
יושל זה שצדיק סובל בגלל עם ישראל הוא מהמפורסמות בחז"ל, זה שהצדיק פועל בשמיים למען עם ישראל, ובין היתר לביאת המשיח, זה גם ידוע, וזה שהעם בציון זקוק לאישיותו ולנוכחותו, ברורה.
בענין אלמותו של הרב, נדמה לי כי חשש שוא אתה חושש, הם מקפידים על מנהגים- והמנהג המקובל - זה למות.
נדמה לי שאתה יודע שיש כבר בעולמנו משיח בן אלמוות- אחד, אין מקום לעוד אחד.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2010 13:00 |
|
| |
ירוחם
אם אתה חושב שאין מקום לעוד משיח יש לך טעות - על סוד הצמצום כבר שמעת ??
פורים שמח
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2010 13:45 |
|
| |
ירוחם, נפלת בפח. אין שום הוכחה לכך שסוף חיים למיתה. חובבי הסטטיסטיקה שכאן יוכלו להוכיח לך בבירור, שרוב בני האדם אינם מתים.
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2010 17:03 |
|
| |
שכן אני רק על מנהג ישראל דברתי. ממתי מנהג הוא נתון מדעי או סטיסטי, מנהג שובר כל דין כל הגיון וכל סטיסטיקה
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2010 17:42 |
|
| |
תוקן על ידי יושל ב- 09/06/2010 17:57:09
|
|
|
|