| נשלח ב-23/2/2010 21:12 |
|
| |
מעות מלמדים בפורים ממעות מעשר ???
נהוג אצלנו מקדמת דנא שביום הפורים הולכים להראות קצת הכרת הטוב למלמדים ולמגי''ש החשובים ולמורות החשובות של ילדינו היקרים, ונותנים להם מעטפה ביחד עם המשלוח מנות ושמים בזה כפי נדבת ידכם הנדיבה
ומכיון שיודע אני שהנני נמצא בפורום של ת''ח, לכן רציתי לשאול האם הכספים האלו יכולים על פי ההלכה לבוא גם ממעות מעשר? או שחייבים לתת זאת מהכסף האישי,
אני מודה לכם חברים יקרים בהקדשת זמנכם לכתוב כאן תשובה
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2010 21:14 |
|
| |
מנהג חולני וצריך לבערו מן העולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2010 21:27 |
|
| |
| תם0 כתב: |  | | מנהג חולני וצריך לבערו מן העולם. |
|
בס"ד
נכון. ולכן מי שמתעקש לתת, צריך להביא, לענ"ד מכסף "שוטף".
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2010 21:31 |
|
| |
תפסיקו לדבר על כך שוב ושוב.
מגיע למלמדים ולמחנכים פעם בשנה מתנת הערכה מהורי התלמידים שבהם הם כה משקיעים.
וכל צרי העין שכותבים על זה פה ובעיתונים יהי רצון שגם להם יורידו מפרנסתם.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2010 21:38 |
|
| |
אני חייב לומר על גיסי שמלמד בת"ת חשוב בירושלים, ושם היה כתוב בהודעה להורים מתי להביא משלוח מנות למלדים, ושם הדגישו "להביא משלוח מנות" בהדגשה מליאה, וזאת בעקבות שיש הורים שאין להם כסף, והם לא מביאים ואחרי זה יש כעין תחרות בכיתה@@@@@!!!!!!
ייתרה מזו גם שנים עברו היו הורים ששילמו תשלום בפורים ואם הביאו סכום נמוך המלמד לא התייחס בהתאם לתלמיד,@@@@@@@@@!!!!!!!!!!!!!!!!!
יש צדק בכך,!@!@!@
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2010 21:59 |
|
| |
| לא_משהו כתב: |  | תפסיקו לדבר על כך שוב ושוב.
מגיע למלמדים ולמחנכים פעם בשנה מתנת הערכה מהורי התלמידים שבהם הם כה משקיעים.
וכל צרי העין שכותבים על זה פה ובעיתונים יהי רצון שגם להם יורידו מפרנסתם. |
|
יש הבדל גדול בין מעטפה עם כסף לבין מתנת הערכה, שלהיפך את זה אני כלל לא שולל, אדרבה אפשר להראות בזה לילד מהי מידת הכרת טוב, כמובן כל עוד זה בגבולות הטעם הטוב!
כסף???...לא...לא מקובל, פאסה!!!!!!!!! וצריך לעצור את זה וכמה שיותר מהר....מלמדים יקרים תחזקנה ידיכם, תהיו אמיצים שהכסף לא יעוור אתכם!!!!
תוקן על ידי תם0 ב- 23/02/2010 22:01:00
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2010 22:28 |
|
| |
דוקא הענין שיש הורים שנותנים מתנה לרבי זה מובן. קשה מאוד לדעת מה המתנה הראויה לו ולנוות ביתו, ולכן מזומנים הם במקום. הנגע שצריך לבער הוא שהרבה מתייחס לילדים לפי התשורה. הרבה צריך לדעת שיש הורים שיכולים לתת לו ויש שלא.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2010 22:52 |
|
| |
יל"ע אם מותר לקנות מגילת אסתר להידור מצוה מכספי מעשר ?.....
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2010 22:59 |
|
| |
השאלה האם מותר לקנות חיידר מכספי מעשר?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2025 13:00 |
|
| |
האם גם השנה יהיו ויכוחים אם לתת למלדים (מכספי מעשר או שוטף) או כבר נשתרש הדבר וכולם נסחפו אחר המון העם, ומי שנותן כמה נהוג לתת למלד בחיידר וכמה למגיד שיעור בישיבה?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2025 22:11 |
|
| |
בדיוק חיפשו אצלינו בשביל פורים, מישהו שיודע "להקפיץ". אוכל לתת את הפרטים שלך?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2025 00:12 |
|
| |
דיבוק יקר. אם המעות לכיסך דבוקים אין מי שיוכל להקפיצם..
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2025 14:20 |
|
| |
יש לי גיס מלמד בחיידר גדול ונחשב ומתגמל טוב. יש תחרות סמויה בין המלמדים לפני כל תחילת שנה, מי יזכה בכתה שבה מרוכזים יותר בעלי יכולת, בשביל המעטפות והמתנות הנחשבות.
אם זה גורם למלמדים להשקיע יותר, כבר טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2025 22:39 |
|
| |
אני מבין שהחברה' שם מתפללים ליפול על הורים שיש להם הרבה מעשר :)
|
|
|
|
| נשלח ב-13/3/2025 19:37 |
|
| |
ללא ספק מותר לתת מכספי מעשר. לא למלמדים אלא שהילדים המסכנים לא יסבלו...
|
|
|
|
| נשלח ב-13/3/2025 19:48 |
|
| |
נכון, למרות שאם המורה מתנהג לילד לפי תעריפים של טיפים שהוא מקבל מההורים, אני משער שבכל מצב התלמידים סובלים אצל מורה כזה (אגב כאדם שהיה מורה כמה ימים, אני אומר לך בפשטות, שאפליה וקומבינות זה דבר שמזיק למרקם של הכיתה, והסובלים מזה הם המופלים משני הצדדים)
|
|
|
|
|