בית פורומים עצור כאן חושבים

פי' מילת מוסתקי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/9/2015 00:21 לינק ישיר 

אגב
חידושי הר"ן ב"מ י"ב: כתב "דבריו דברי קבלה" על הרי"ף.
(וזה כבר מגוגל...)

כדאי לזכור שיש קבוצה של גאונים-רי"ף-ר"ח-רמב"ם-מאירי ועוד, שזו אסכולה שונה מהראשונים הצרפתיים והספרדיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2015 00:49 לינק ישיר 

ועכשיו הזכרת לי שהנצי"ב בס' העמק דבר - הקדמתו לפירוש השאלתות - טוען שאסכולת הראשונים הספרדים הקדומים קיבלה את תורתה בקבלה מהגאונים שקיבלוה מהאמוראים, בשונה מראשוני אשכנז שלא היתה להם קבלה ולכן נאלצו לייצר את הפלפול. אותו הדבר הוא טוען על תלמוד ירושלמי (קבלה) לעומת תלמוד בבלי (פלפול).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2015 09:46 לינק ישיר 

למי מותר להחליט מהם דברי קבלה?
אני מבין שהרא"ש מוסמך לקבוע. אבל זה תקף עד היום, או שרק עד זמן מסוים היו כאלה שיכולים לקבוע מה דברי קבלה, ומאותו הזמן יש את אלה שיכולים לקבוע מי היו יכולים לקבוע?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2015 17:01 לינק ישיר 

יש3 כתב:
למי מותר להחליט מהם דברי קבלה?
אני מבין שהרא"ש מוסמך לקבוע. אבל זה תקף עד היום, או שרק עד זמן מסוים היו כאלה שיכולים לקבוע מה דברי קבלה, ומאותו הזמן יש את אלה שיכולים לקבוע מי היו יכולים לקבוע?

לא הבנתי מה עניין 'קביעה' לכאן.
זה עניין של עובדה. או שהוא קיבל את דבריו בקבלה, או שלא. אם יש לך הוכחות טובות לכך שהוא קיבל, מותר לך לומר את זה גם אם אתה גאמל עבדול נאצר, ברוך שפינוזה, או יאיר לפיד...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2015 22:40 לינק ישיר 

מה הכוונה קיבל את דבריו? רוב דברי הראשונים הם לא המצאה אישית של האומר, אלא הפירוש שהם למדו מרבותיהם. האם כל דבר כזה נקרא דברי קבלה או שצריך שהקבלה תהיה ממשה רבנו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2015 00:02 לינק ישיר 

מדברים על קבלה בפירוש דברי הגמרא (ואולי גם המשנה).
בשביל זה אפשר מקסימום קבלה לאמוראים או התנאים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2015 08:48 לינק ישיר 

נו, ואתה יודע על מישהו שיש לו קבלה מהאמוראים?
אגב, לאמוראים הייתה קבלה בכל דבר מהתנאים? הרבה פעמים הם נחלקים בפירוש דבריהם בסברה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2015 21:31 לינק ישיר 

אני כשלעצמי לא יודע כלום, אבל הרא"ש כנראה סבר שהיה לר"ח קבלה מהאמוראים.

לגבי הנקודה השנייה, בוודאי שיש הרבה מקומות שיש מחלוקות בסברא, זה לא אומר שלא היו דברים אחרים שהיה בהם קבלה. ברור שבדורות הקרובים היה קבלה (הרי אין ספק שהיו תלמידים ורבותיהם), השאלה עד כמה היא החזיקה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2015 22:13 לינק ישיר 

ברור שהיו דברים שהייתה בהם קבלה, אבל הקביעה שדברי ר"ח הם קבלה היא קביעה כללית.
לגבי הרא"ש, אני בדיוק שאלתי למה לקבל את דבריו - האם יש לנו קבלה שהרא"ש באמת ידע משהו על ר"ח?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2015 23:30 לינק ישיר 

לגבי הרא"ש:
השאלה היא ההתרשמות הכללית שלך מכתביו של הרא"ש ומכתבי חבריו.
איזו רמה של וודאות הוא דרש לפני שכתב כזה דבר.

לפי ההתרשמות שלי, רבים מהראשונים והאחרונים היו כותבים כזה דבר אם הוא היה מקובל בתקופתם, גם אם לא שמעו איש מפי איש בצמוד למגילת יוחסין...
כמובן שזה בגלל שהם לא ייחסו לקביעות כאלו חשיבות רבה כל כך שמצריכה ידיעה חזקה כל כך.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > פי' מילת מוסתקי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext