| נשלח ב-1/3/2010 16:06 |
|
| |
הפרעות אכילה
רציתי לשאול
מה הגורמים להפרעות אכילה דרכי טיפול
והאם תוכלי להפנות אותי לגורמים המטפלים בכך
תודה רבה
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2010 17:01 |
|
| |
הגורמים להפרעות אכילה הם שונים, תלוי בסוג ההפרעה ובאדם בעל ההפרעה. הסיבות הקלאסיות הן: פחד, אשמה, רצון לתשומת לב, אכילה רגשית, שאיפה לשלמות וכד'.
אני מדברת מניסיון אישי שהיה לי עם הפרעות מהסוג הזה, והייתי אומרת שכדאי לטפל בכך בהקדם האפשרי, כי אחרת זה רק מחמיר. אני יודעת שזה קשה כי מכחישים, מתביישים ולא רוצים לחשוף את גודל הבעיה.
בהצלחה, ש. רוז
תוקן על ידי רוניתלזר ב- 11/04/2011 19:28:41
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2010 20:58 |
|
| |
מלכה שלום לך,
הפרעות אכילה כמו אנורקסיה ובולימיה נפוצות בעיקר בגיל ההתבגרות והן נוצרות על רקע גורמים פסיכולוגיים, בין אישיים וחברתיים.
תופעה זו התפתחה בשנות ה90 בתרבות המערבית סביב מודל היופי המדגיש את הרזון כסמל להצלחה ול"מושלמות", לעומת הסטיגמות השליליות הנלוות פעמים רבות להשמנה.
בנוסף, פעמים רבות מהווה העיסוק באוכל אמצעי ביטוי לקשיים רגשיים ובין אישיים בהיעדר יכולת לבטא את הכאב הנפשי. השימוש באוכל עשוי לבטא ניסיון להתמודד עם קונפליקטים משפחתיים, אמצעי ליצירת עצמאות ונפרדות מההורים, קושי סביב הכניסה לגיל ההתבגרות ושינויי הגוף וההתעוררות המיניות הנלווים לו, ותגובה לדימוי גופני וביטחון עצמי נמוכים.
הפרעת אכילה עשויה להתפתח עקב אירועים טראומטים יותר אצל אנשים שחונכו לפרפקציוניזם.
נראה כי לגורמים כרכישת הרגלי אכילה לקויים בילדות וקושי בויסות רגשי ישנו גם משקל משמעותי.
ביחס לטיפול- תלוי במצבו של האדם . לצערינו, הפרעות אכילה עשויות להביא לנזקים פיסיים קשים ופגיעה במערכות גופניות פנימיות ופעמים מטופלים במרפאות רפואיות. בכל אופן גם במצבים קלים יותר חשוב להכניס בשלב מתאים דיאטנית קלינית ומעקב רפואי .
הטיפול הפסיכולוגי הוא פעמים טיפול משפחתי (הכולל את ההורים והנער/ה) ולהערכתי חשוב לא להזניח את הטיפול אישי.
הפניה ספציפית למטפלים אוכל לעשות רק בפנייתך אלי לתיבה האישית או לאימייל הפרטי שלי
בהצלחה,
|
|
|
|